Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:34 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos krémes Mákos réteg: 25 dkg darált mák 2 tojás 15 dkg
Mákos krémes
Mákos réteg:

25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt

Piskóta:

5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz

Krém:

4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor

Máz:

olvasztott csokoládé

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal
koszegimarika, 2018. december 11. kedd, 21:18
Kozák sapka
kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Karamellás-krémsajtos piskóta
víz
5 dkg vaj

Összeállításhoz

20 db babapiskóta

elkészítés



Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.

Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.

Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.

A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:49
Kinder Maxi King torta
további 2 percig verjük .
A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is keverjük őket .
Mielőtt hozzáadnánk a tésztánkhoz azelőtt alaposan szitáljuk át .
A száraz hozzávalókat két részletben adjuk hozzá , majd addig keverjük amíg el nem tűnnek a csomók .
Formába öntjük (érdemesebb két részletben sütni mert akkor valamivel magasabb piskóta lapokat kapunk ) és 175 fokra a sütőbe rakjuk 20-25 percre .
Ha a teteje aranybarna akkor kész is .
Amíg hűlnek a tortalapok addig elkészítjük a krémet amihez a habtejszínt felverjük és ha elkészült akkor hozzáadjuk a mascarpone t a porcukrot és a vanília aromát .
A krémünket legalább fél órára a hűtőbe rakjuk .
Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon .
Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön .
Utolsó
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
15 db sütés nélküli desszert...
keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Őszibarackos sütemény
sütőpor
1 db citrom leve és reszelt héja
Krém:
1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
4 db tojásfehérje kemény habja
400 g 20 %-os tejföl
6 dl tej
8 dkg liszt
4-5 ek. cukor ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
Cukormáz:
2 db tojásfehérje 20 dkg porcukor vízgőz felett kemény habra verni csipet sóval,1-2 csepp citromlével.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,hűtőbe tesszük míg a krémet elkészítjük.
A lisztet a cukrokkal ,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadagoljuk a többi tejet és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt sűrű masszához keverjük a tejfölt,a narancs reszelt héját és levét.
Mindezeket simára keverjük, bele forgatjuk a kemény tojásfehérje habot és az őszibarackot.

A tésztát két részre osztjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a fele tésztát ,amit tepsi méretűre sodortunk ,bele terítjük.
Ráöntjük a krémet,egyenletesen elsimítjuk.
Befedjük a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:05
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg darált keksz,
50 dkg gesztenyepüré,
10 ml rumaroma,
5 dkg margarin,
0,5 dl tej.

A krémhez:

2 tasak vaníliás puding,
6 dl tej (en rizstejet használtam, ha valaki nem ihat tejet),
20 dkg margarin,
8 dkg cukor,
400 ml Hulala.
Elkészítés

A pudingot elkészítjük a tejjel majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kekszet összedolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal, rumaromával és a tejjel, majd a tortaformába nyomkodjuk (en 25 cm átmérőjű tortaformát használtam, de lehet egy kisebb tepsibe is csinálni).

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Én reszelt gesztenyével és reszelt étcsokival megszórva tálaltam.
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:26
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül, ennél ellenállhatatlanabb finomságot nem kóstoltunk!



Hozzávalók

Tészta:

500 g gesztenyemassza,
250 g darált keksz,
50 g ,olvasztott vaj,
rumaroma (ízlés szerint),
50 ml tej.

A krémhez:

2 cs. vanília puding,
600 ml tej,
250 g vaj,
1 cs. Vaníliás cukor.

Elkészítés

A pudingot elkészítjük kicsit hűtjük majd hozzákeverjük a vajat.

A kekszet eldolgozzuk a többi hozzávalóval majd a sütőpapírral bélelt tortaformába (24cm) nyomkodjuk. Rásimítjuk a pudingos krémet majd a habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük 1 órára!

Reszelt csokival megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:47
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Sajtos papucs
tej
2,5 ek liszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
1 tubus sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.

A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:48
Isteni DALMATA szelet
vaj

Továbbá szükségünk lesz:
500 ml habtejszín
100 g csokoládé

Elkészítés menete

A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 34 x 40 cm területű tepsibe kanalazzuk úgy, hogy a kanállal ,,tésztakupacokat" képzünk, és az egyes kupacok között 1 ,,kupacnyi" helyet hagyunk. Mintha sakktáblát készítenénk a tepsiben.
Elkészítjük a kakaós tésztát: a tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáöntjük a tejet, olajat, végül a sütőporral és kakaóvar elkevert lisztet. A kakaós tésztát szintén a tepsibe kanalazzuk, a fehér ,,kupacok" közé - elkészítjük a ,,sakktáblát". A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
A kész tésztát a cukros tejjel meglocsoljuk.
Elkészítjük a krémet: ehhez klasszikus csokoládépudingot főzünk, és kihűtjük. A vajat kézi robotgéppel
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:43
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül



Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 14:00
1/137
Képek, videók
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Puha mézes krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 14:21
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
Csoda krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:30
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
Krémes
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:23
Kekszes banános krémes.jp
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 19:07
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.