Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 05:05 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Labdarúgó NB I - Sigér duplájával fordított a Ferencváros a Debrecen ellen
(28.), Haratin (36.), Botka (72.), illetve Pávkovics (64.)

Ferencváros:

----------Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Haratin, Sigér (Somália, 88.) - Zubkov (Vécsei, 60.), Isael (Skvarka, 83.), Nguen - Boli (Szihnyevics, 83.)

Debrecen:

----------Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér (Milunovic, 77.) - Bódi, Haris (Kundrák, 66.), Varga K. (Csősz, 66.) - Adeniji (Garba, a szünetben), Szécsi

Az eddig megszokott beengedési procedúrával ellentétben a korlátozott létszámú újságírót már a stadionon kívül két helyen is megállították, míg a harmadik változást az jelentette, hogy a létesítmény sajtó számára fenntartott részébe csak a testhőmérséklet ellenőrzését követően lehetett belépni.

A stadion környékén - korábbi zárt kapus eseményekkel ellentétben - nem csoportosultak szurkolók, a lelátó játékoskijáróval szemközti oldalának hosszanti részét pedig szinte teljes egészében fényképes "drukkerek" foglalták el.

A kezdés előtt elmaradt a szokásos bevonulás,
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 18:12
Koronavírus - Jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Ukrajnában
Az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt 260 új esettel 18 876-ra nőtt az országban. Az elhunytak száma 13 újabb áldozattal 548-ra emelkedett, míg a betegségből eddig 5632-en gyógyultak fel, közülük 356-an az elmúlt napban. Eszerint Ukrajnában ismét meghaladta a gyógyult betegek száma az új fertőzöttekét, erre eddig csak egyetlen egy nap, múlt csütörtökön volt példa. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma korábban a napi 400-500 esetet is elérte.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese kedden a TSZN hírtelevízióban ugyanakkor közölte, hogy a karantént meg fogják hosszabbítani június 22-ig. Kifejtette, hogy Ukrajna elsősorban Lengyelország példáját követi, ahol hasonló a járványhelyzet alakulása, és a tesztelési módszer is. Előre bocsátotta, hogy a karantént úgynevezett "adaptív" módszerrel, azaz régiónként eltérően, fokozatosan fogják enyhíteni.

A lakosság kötelező koronavírus-teszteléséről a parlament által elfogadott, és most életbe lépett új
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:52
Felesküdött Izrael új, harmincötödik kormánya
Netanjahu miniszterelnöknek és Beni Ganc "csereminiszterelnöknek" kormányukat bemutató beszédeit számos alkalommal félbeszakították az ellenzéki képviselők Netanjahu korrupciós ügyeire emlékeztető közbeszólásaikkal.

Benjámin Netanjahu a 12-es kereskedelmi televízió egyenes adásában közvetített beszédében ismertette minisztereinek névsorát, amely meglepetésre 19 nevet tartalmazott, miközben a Kék-fehér párt nevében Beni Ganz csak 15 minisztert nevezett ki. Ezzel megváltozott a koalíciós megállapodásban született "paritás elve". A koalíciós szövetség szerint ugyanis egyenlő számú minisztériumot kellett volna létrehozniuk az egymást váltó miniszterelnököknek, vagyis Netanjahunak és az őt az egyezmény szerint másfél év múlva váltó Ganznak.

Netanjahu beszédében hangsúlyozta, hogy szerinte még ez a hatalmas kormány is olcsóbb, mint ha egy újabb, negyedik választást rendeznének, és szólt a nyárra ígért ciszjordániai annektálásról is, miközben Ganz nem említette ezt a lépést. Ganz elsősorban azt
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:52
Koronavírus - Lengyelországban tovább lazítanak az intézkedéseken, a határellenőrzés marad
tulajdonosokat a kerthelyiségek megnyitására, de az egészségügyi szabályokat betartva, a belső helyiségeket is üzemeltethetik.

Azt is közölte: május 18-ától növelik az utasok létszámát korlátozó kvótákat a tömegközlekedésben. A templomokban több hívő vehet részt a szentmisén - eddig egy-egy személyre 15 négyzetmétert, ezentúl pedig 10 négyzetmétert szabnak ki.

A kormányfő bejelentése szerintmájus 25-től nappali jellegű foglalkozásokindulhatnak az alsó tagozatos (1-3 osztályos) iskolások korlátozott létszámú csoportjaiszámára. Ettől a naptól kezdve az általános iskolai záróvizsgára, valamint a június 8-án kezdődőérettségire készülő diákok iskolájukban a tanárokkal személyesen konzultálhatnak a tananyagról. Június 1-jétől ilyen konzultációkra lehetőség nyílik a távoktatásban részesülő többi általános és középiskolai tanuló számára is.

Lengyelországban a múlt héten már megnyíltak a bevásárlóközpontok, szállodák, valamint egyes kulturális intézmények, továbbá óvodák és bölcsődék is. A határ
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:32
Koronavírus - Többnyire online vizsgákat tartanak a vidéki egyetemeken
koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás az országban.

A Debreceni Egyetemen továbbra is digitális formában történik az oktatás, de a gyakorlatigényes záróvizsgákat - orvosképzés, agrárképzés - a karok által kidolgozott rendben, személyes jelenléttel, szűkített létszámú záróvizsgabizottságok előtt tehetik le a hallgatók a megfelelő, szakmaspecifikus védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett - közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel. A hallgatók az oktatási épületeket korlátozottan látogathatják, kizárólag a vizsgák és a személyes könyvtári szolgáltatások igénybevételének céljából.

A Nyíregyházi Egyetem szintén fenntartja a járvány miatt elrendelt távoktatást, a szemeszter szorgalmi időszakában és a vizsgaidőszakban is a digitális forma marad érvényben. Néhány intézet személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is tart, amelyeket külön egyeztetnek a hallgatókkal - közölte az egyetem az MTI-vel. A személyes jelenléthez kötött záróvizsgák az intézmény által
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 16:42
Koronavírus - Indul az élet vidéken, a főváros még a védekezésre összpontosít
eljuttatott új szabályozásban szombaton.

Szilvássy Zoltán és Bács Zoltán körlevelében utal rá, hogy az írásbeli érettségi vizsgák lebonyolítására az egyetem gyakorlóintézményeiben május 4-től a megfelelő óvintézkedések mellett sor kerül. A végzős évfolyamokat érintő érettségi időszak mellett az oktatás továbbra is digitális formában történik, az óvodák és a bölcsőde maximum 5 fős csoportokban felügyeletet biztosít a náluk ellátásban részesülő gyermekeknek.

A hallgatók az oktatási épületeket korlátozottan látogathatják, kizárólag a vizsgák és a személyes könyvtári szolgáltatások igénybevételének céljából. Ugyanakkor a kollégiumok alapvetően nem látogathatók, a bezárt kollégiumok zárva maradnak a tanév idején, de az önkéntes munkában részt vevő, valamint gyakorlati kötelezettségüket teljesítő orvostanhallgatók, a külföldiek és a határon túli magyar hallgatók elhelyezését eddig is biztosító kollégiumok lehetőséget adnak a záróvizsgákon és gyakorlatokon részt vevő, eredetileg is kollégista hallgatók
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 19:42
Koronavírus - A szejm mostantól videokonferencia formájában ülésezhet
A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) által előterjesztett módosítások mellett a 460 fős alsóház 368 jelen lévő tagja közül 250-en szavaztak, 104-en ellenezték a megoldást.

A módosítást még a meglévő előírások szerint, a szejm épületében kellett lebonyolítani, amint ezt a fő ellenzéki frakció, a Polgári Koalíció (KO) szorgalmazta, a nemzeti radikálisok és a szélsőliberálisok szintén ellenzéki koalíciója, a Konföderáció támogatásával. A két tömörülés ugyanis törvénytelennek találta a PiS eredeti tervét, miszerint az említett szabályzatmódosítást is már videokonferencia keretében szavaznák meg a szejm pénteki ülésnapjának elején.

A csütörtöki vitán részt vevő képviselőket a vírusfertőzés veszélye miatt 12 parlamenti tárgyalóterembe ültették szét, védőeszközökkel szerelték fel őket, így sokan kesztyűt, egyesek védőmaszkot viseltek.

Az elfogadott szabályzatmódosítás nyomán a képviselők többsége - kivéve a frakciók egy-egy képviselőjét - pénteken már otthonából bonyolítja le a kormány által a
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:43
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: Törökország célja feltehetően a nyomásgyakorlás
afgánokat, irakiakat és más állampolgárságú menekülteket is beleszámítva összesen több mint 4 millió Törökországban tartózkodó menekült hazatérésének időpontja továbbra sem látszik, Törökország szerint egy újabb milliós menekülttömeg aránytalan terhet helyezne az országra, amely már így is a legtöbb menekültet befogadó állam a világon. Erre hivatkozva kérnek számon nagyobb szolidaritást az EU-tól - ismertették.

A Migrációkutató Intézet szerint a március 1-i török bejelentéssel lényegében nyílt, igaz, korlátozott háború kezdődött a török és a szíriai erők között. A NATO második legnagyobb létszámú hadseregével rendelkező Török Fegyveres Erők önmagában sokkal ütőképesebb a szíriai haderőnél. A legnagyobb kérdés - mint írták -, hogyan fog reagálni az eseményekre a Bassár el-Aszadot támogató Oroszország. Moszkva mindeddig hatékonyan nyomást tudott gyakorolni a szíriai elnökre. A közvetlen török-orosz összecsapás pedig alapvetően egyik félnek sem érdeke. Ezt mutatja az Ankara és Moszkva közötti folyamatos
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 17:23
EP-választás - Manfred Weber: a menekültkérdés 2019 első számú témája
kezeléséről.

Az első az, hogy pontosan tudni kell, ki tartózkodik az EU területén, ezért gondoskodni kell a külső határ ellenőrzéséről - mondta Manfred Weber.

A bolgár-török határon épített kerítésről szólva hangsúlyozta: támogatást, és nem bírálatot érdemelnek azok a politikusok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ne a maffia és az embercsempész bandák, hanem az állam és a határvédelmi szervek döntsék el, ki léphet be az EU-ba.

A második az, hogy az EU továbbra is fogad menekülteket, korlátozott időre és kontingensekben, előre meghatározott létszámú csoportokban - tette hozzá az EPP csúcsjelöltje, aláhúzva, hogy Európa "keresztény kontinens", amelynek felelősséget kell vállalnia az emberekért.

A harmadik üzenet, hogy tenni kell Afrika fejlődéséért, mert "Európának nem lehet jó jövője, ha Afrikának kaotikusan és rosszul megy a sora". Ezért helyes a német szövetségi kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős CSU-s minisztere, Gerd Müller törekvése egy "afrikai Marshall-terv"
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 14:32
Szarvasbőgéstúrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban
A szarvasbőgéstúrákon egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak és a helyszínen részvételi díjat kell fizetni. A túrákhoz szükséges az időjárásnak megfelelő öltözet, valamint zseblámpa vagy fejlámpa használata - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. pénteken az MTI-vel.

A túrák az erdőgazdaság budapesti, visegrádi, valkói erdészetében és a Budapesti Vadasparkban lesznek szeptember elejétől október végéig, helyszínenként változó időpontokban. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelynek részletei a www.parkerdo.hu oldalon olvashatók.

A szarvasbőgéstúra résztvevői erdész-vadász szakember vezetésével ismerhetik meg az esti erdőt és jó eséllyel hallhatják a területen és környékén élő szarvasbikák nászhangját, a szarvasbőgést is.
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 15:33
Londoni tűzvész - Legalább tizenketten meghaltak
Az első jelentések legalább hat halálos áldozatról szóltak.

A londoni rendőrség képviselője a mentőkkel és a tűzoltósággal tartott közös szerda esti sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy várakozása szerint az áldozatok száma tovább növekszik, mivel a vizsgálat még mindig nagyon korai szakaszban jár, és több lakóról nincsen hír.

Hozzátette: a rendőrség nem számít arra, hogy az épületben még túlélőkre lelhet.

A mentőszolgálat illetékesének tájékoztatója szerint a helyszínre vonult mentőegységek 68 sérültet szállítottak hat londoni kórházba. A sérültek közül 18-nak az állapota kritikus.

Tíz további sérült maga jelentkezett kórházi ellátásra.

A tűzoltóság helyszíni munkálatainak irányítója elmondta, hogy a tűzoltók 65 embert mentettek ki a 24 emeletes, 120 lakásos toronyházból, és sok lakónak sikerült segítség nélkül kijutnia.

A tűzoltóparancsnok szerint a tűzoltóegységek a nap folyamán feljutottak az épület legfelső szintjére, de munkájukat egy ideig egy eltört gázvezeték is
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 19:14
NATO-főtitkár: a tehermegosztás és a terror elleni küzdelem lesznek a májusi NATO-csúcs témái
egy kabuli kórházat, akkor afgán katonák szálltak szembe a támadókkal. "Az afgán erők most már képesek arra, hogy felvegyék a harcot a tálibokkal és az Iszlám Állammal. Vagyis nagyon fontos haladást is elértünk néhány nagyon fontos területen" - jelentette ki.

Kitért arra is, hogy zajlik az afganisztáni misszió felülvizsgálata. A kivonulás azonban nincs napirenden, a szövetség folytatja az afgán erők kiképzését és a segítségnyújtást. "Pontos számokat túl korai túl lenne mondani, de a cél egy korlátozott létszámú kiképző és tanácsadó misszió, nem pedig harcoló csapatok visszaküldése" - mondta.

Kifejezte azt is, hogy a NATO nagyon hálás Magyarország afganisztáni hozzájárulásáért.

Donald Trump amerikai elnök nyilatkozataival kapcsolatban, amelyek nagyobb szerepvállallásra sürgetik az európai szövetségeket, úgy vélekedett: nagyon egyértelmű üzenet volt Trump elnök részéről az, hogy igazságos teherelosztásra van szükség a NATO-n belül - mondta.

A főtitkár rámutatott: az Egyesült Államok hazai
velemenyezd, 2017. március 23. csütörtök, 19:51
1/5
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
Daninak Ferencváros torta
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:24
ferencváros 200 éves
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:56
Ferencvárosi malom címere
rozsmalom
2011. október 29. szombat, 06:51
Ferencváros.jpg
agica2004
2011. július 27. szerda, 13:56
Ferencvárosi malom metsze
rozsmalom
2011. június 06. hétfő, 16:05
Ferencvárosi Malom bejára
rozsmalom
2011. június 06. hétfő, 16:01
Ferencváros-Vasas 2010/11
djurkevic
2011. április 16. szombat, 18:08
FERENCVÁROS-Újpest 02/03
djurkevic
2011. március 25. péntek, 08:36
Ferencváros-ÚJPEST 02/03
djurkevic
2011. március 25. péntek, 08:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.