Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:26 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit mond a Biblia a karácsonyról?
oltárt épített előtte, majd így kiáltott: ,,Holnap Jehova ünnepe lesz!"6Másnap tehát korán felkeltek, és égőáldozatokat ajánlottak fel, és közösségi áldozatokat mutattak be. A nép utána leült enni és inni. Majd felkeltek mulatozni.a7Jehova ekkor ezt mondta Mózesnek:,,Menj le, mert a néped, melyet kivezettél Egyiptom földjéről, súlyos bűnt követett el. ).

A karácsonyi szokások eredete
Jézus születésnapjának a megünneplése:,,Arról. . . nincsenek feljegyzések, hogy [a korai keresztények Krisztus] születéséről is megemlékeztek volna. A Katolikus Enciklopédia szerint Karácsony nem szerepelt a korai egyház ünnepei között" (Babilon misztériumvallása régen és ma, 155. o.).,,A születésnek megünneplése a régi keresztényeknél ismeretlen szokás volt" (Borbély István: Karácsony története. Keresztény Magvető, 1973. 3-4. sz. 188. o.).

December 25-e: Jézus nem december 25-én született. ,,Máig tisztázatlan, miért került a karácsony december 25-ére,
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 23:01
Módosítana a földforgalmi előterjesztésen a törvényalkotási bizottság
Egyes törvényeknek a mező- és erdőgazdasági földek forgalmával összefüggő, kormánypárti képviselők kezdeményezte módosításánál részletesen meghatározták, hogy adásvételkor a helyi földbizottságoknak milyen szempontokat kell néznie a földár véleményezésénél.

E szerint erdőnek nem minősülő föld esetén a földnek - indexálással meghatározott - 20 éves termelési időszakra számított jövedelemtermelő képességét kell figyelembe venni, ezt alapos indok nélkül nem haladhatja meg az eladási ár. Erdőnek minősülő föld esetén a földnek 50 éves termelési ciklusra számított jövedelemtermelő képességét kell nézni úgy, hogy az erdőtalaj és a faállomány értékét együttesen kell megállapítani, amelynek során az erdőtalaj értékét az erdő örökös járadékából, míg a faállomány értékét a potenciális véghasználatból levezetett jelenérték szerint kell kiszámítani.

A módosítás indoka az volt, hogy megvédjék a vásárlót a hosszú megtérülési időt eredményező irracionális befektetéstől, ugyanis az a saját gazdálkodásában is
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 19:47
Szép napot mindenkinek!
BOTRÁNY! BALOG ZOLTÁN MINISZTER MOSTANI KIJELENTÉSE NEM CSAK A NYUGDÍJASOKNÁL VERTE KI A BIZTOSÍTÉKOT! "HA TEHETNÉM ÉN IS 72 ÉVES KOROMIG DOLGOZNÉK MERT.." -LEGYEN KEDVES OSSZA MÁR MEG, AKI SZERINT IS FELHÁBORÍTÓ AMIT MONDOTT!

A tegnapi hivatalos frakció gyűlés többek között a 2019-es nyugdíjemelésről szólt. Az öregségi nyugdíj mellett több más támogatás növelése is tervben van jövőre. De..!

Balog Zoltán kijelentette, hogy a 2019-es költségvetésben már számolnak a nyugdíjemeléssel, itt most az a kérdés, lesz-e még nagyobb emelés. Erre korábban volt már példa, de ezúttal nem történik meg. "A 2019-es költségvetésben nem tervezünk újabb nyugdíjemelést, aminek gazdasági okai vannak. Egyenlőre be kell érni ennyivel, de igyekszünk a tőlünk és az államkasszától mérhetően a legtöbbet megadni nyugdíjasainknak."

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak: ez azt jelenti a
kirscha, 2018. december 04. kedd, 09:36
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
százalékát.

A szintén jobbikos Magyar Zoltán a világszerte tapasztalható "földrablásokról" beszélt, mondván, annak érdekében alakult ki ez a rendszer, hogy a nagybirtokosok kezébe kerüljenek a túlélésünket biztosító termőföldek.

Cigányúton a cigányintegráció címmel szólalt fel Ander Balázs (Jobbik), aki arra a problémára hívta fel a figyelmet, hogy kulturális, gazdasági és társadalmi összeomlás következhet be az ország egyes területein, kiemelve, hogy a cigányok körében 63 százalékra emelkedett a korai iskolaelhagyók aránya.

Frakciótársa, Z. Kárpát Dániel az élveszületések számának 2014 óta tapasztalható stagnálásáról beszélt, olyan intézkedéseket szorgalmazva, amelyek megőrizhetővé teszik az általa részeredményeknek nevezett javulást.

Hajdu László (DK) a pestújhelyi református templom felavatásának kilencvenedik, az egykor önálló település létrejöttének 120. évfordulójáról emlékezett meg.

Az elnöklő Lezsák Sándor ezt követően lezárta az ülésnapot, jelezve, hogy az országgyűlés
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:36
Normantas Paulius litván származású magyar fotóművészről készült monográfiát mutattak be
teljesen mindegy volt, hogy Buddháról, Jézus Krisztusról van szó, de a muzulmán vallással is békében állt, ugyanakkor hitt a reinkarnációban. "Vallását tartó született katolikusként életcélul tűzte ki, hogy Buddha összes szentélyét és a megtestesülésnek a különféle helyeit megörökítse" - mutatott rá.

Elmondta azt is, hogy több mint 900 felvételből válogatta ki a monográfiában szereplő képeket és tudatosan úgy szerkesztette a könyvet, hogy munkásságának kevésbé hangsúlyos és ismert első felét mutassa be: korai litván, orosz, szovjet fotóit, Kuril-szigetekről készült felvételeit, valamint a magyarság ősi nyomát megörökítő fényképeit.

Sigitas Povilaitis, a Magyarországon élő litván közösség nevében felidézte, hogy 1986-ban találkozott először a fotóművésszel, akkor tartották Tokajban a litván közösség első találkozóját Normantas Paulius szervezésében. Kiemelte, hogy a fotóművész mindezek mellett Tokajban és környékén művészeti táborokat is szervezett litván művészek részvételével, de különféle
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:21
Kudarcba fulladt a francia sárgamellényesek és a miniszterelnök találkozója az újabb tiltakozónap előtt
fenyegetésekről beszélek, az életünk veszélyben van" - mondta a 26 éves volt szóvivő, aki az elmúlt napokig a sárgamellényesek egyik regionális vezetőjének számított. A támadások "99 százaléka a többi sárgamellényestől érkezik, nem békés emberektől, hanem radikálisoktól" - tette hozzá.

A másik sárgamellényes, akinek személyazonosságát sem a társa, sem a miniszterelnöki hivatal nem tette közzé, egy hátsó ajtón érkezett és távozott.

Egy, a sárgamellényesek által délután kiadott közlemény szerint még "korai" a találkozó a miniszterelnökkel.

"A Matignon-palota kapuja nyitva áll a sárgamellényesek képviselői előtt" - mondta a miniszterelnök a fiaskó után rögtönzött sajtótájékoztatóján. Szerinte a meg nem nevezett tüntetővel "hasznos és érdekes" volt a több mint egyórás megbeszélés.

"Az egyeztetés megtörtént, kevesebb képviselővel, mint reméltem, de megtörtént és úgy érzem, hogy fontos, hogy megtörtént" - fogalmazott Édouard Philippe a franciák által igazságtalannak érzett kormányzati
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:01
Káli László
önmagad
légy. Feloldozást, megbocsátást senkitől soha
ne várj. De te tudd tenni mindegyiket, szabad
akaratodból. Ne szégyelld a megbánás könnyét
arcodon. Ültess magot, és majd amikor kihajt,
neveld terebélyessé, s hogy egyenes, büszke
legyen. És még annyit.... Boldog legyél...Fiam.ŐSZI ELÉGIA

Talán az a kései nyár (vagy korai ősz:), meg nem mondanám!
Leginkább talán a levelek közt átszüremlett napsugár volt az,
ami mosolyra húzta arcom redőit aznap délelőtt, mikor először
jöttél szembe velem az autók között s mosolyod rám csókoltad.
Mert azt már csak azért se vallanám be, hogy Te magad voltál,
aki elvarázsolt, kinek ragyogása térdre kényszeríthette a Napot!
És ahogy jöttél... mint egy angyal, mint egy tündér, amilyet
az ember csupán ártatlan gyermekkorában, álmában láthatott...
Ó,
menusgabor, 2018. november 25. vasárnap, 21:00
Amíg nem ismeri valaki a Grincs mesét, addig ne nyilatkozzon
Amíg nem ismeri valaki a Grincs mesét, addig ne nyilatkozzon róla. Maga a grincs fa jópofa, és semmi negatív nincs benne. Íme a történet:A kifalvi Kik rajonganak a karácsonyért; sokkalta jobban, mint bármely más ünnepért, de a Grincs, egy zöld, szőrös lény, aki Kifalvától északra, a Kobak-hegyen lakik, ki nem állhatja sem a karácsonyt, sem a Kiket. Max nevű kutyájával egy barlangban él, és meglehetősen rossz emlékeket őriz a karácsonyról, noha nyolcesztendős koráig őt is úgy nevelték, ,,mint minden más Ki gyereket... hogy nagyon szeresse a karácsonyt." A Grincs gyermekkorában gyöngéd érzelmeket táplált Martha May Kivier iránt, ám meglehetősen kemény vetélytársa akadt a későbbi polgármester, Augustus Mayki személyében.

A nyolcéves Grincs karácsonyi ajándékként egy angyalfigurát készít Martha Maynek. A tükörbe nézve azonban aggódni kezd, hogy Martha talán visszataszítónak találja majd a szőrös arcát. Megborotválkozik, s eközben számos helyen megvágja magát. Sebhelyekkel borított
koszegimarika, 2018. november 24. szombat, 08:59
Jézus arcának korai ábrázolását találták egy bizánci templomban Izraelben
Noha Jézus és a kereszténység a Szentföldön született, ezen a területen alig maradtak fenn korai keresztény művészeti emlékek. De a sivatagi nabateus, majd keresztény városka, Sivta templomainak romjában tavaly óta már a második igen korai Jézus ábrázolást azonosították, és ezúttal arcképének nyomait is megtalálták.

Emma Majan-Fanar művészettörténész lett figyelmes a templom szentélyének falán a piros festéknyomokra, amelyek egy magas felbontású fényképen Jézus keleti hagyományt követő, szakáll nélküli és rövid hajú, hosszúkás orrú arcát jelenítik meg.

Tavaly Jézus színeváltozásának képét fedezték fel egy oltár mögötti falon, de azon a festményen nem maradtak fenn arcvonásai. Az arcát is megőrző kép egykor egy keresztelő kápolnát díszített, és azt a jelenetet ábrázolja, amikor Keresztelő Szent János megkereszteli Jézust.

Az evangéliumok nem írják le Jézus külsejét, és noha a Szentföldön rendkívül ritka, de máshol a régi kolostorok és templomok bővelkednek ábrázolásában. A nyugati
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 16:29
Speciális nagyításban látható online az Iparművészeti Múzeum öt műtárgya
mobil applikációban és digitális kiállításokon is elérhetőek lesznek a projekt különböző megvalósítási fázisaiban.

Az Iparművészeti Múzeum csütörtöktől elérhető öt műtárgya között szerepel a kiállítóhely legértékesebb műtárgy-csoportja, az Esterházy-gyűjtemény részét képező perzsa kárpit, amely a 16. századi Iránban készült, valamint a zárai antependium is, amely az intézmény középkori textíliagyűjteményének egyik legértékesebb alkotása.

Megtekinthető mindezek mellett a mintegy 50 darabból álló korai kárpitgyűjteményben őrzött Ausztriai Margit címeres kárpitjainak I. és II. sorozata is. Az eredetileg hat darabból álló falkárpit-sorozatot 1528-ban rendelte meg burgundi hercegnő, és a broui kastélytemplom szentélyében helyeztette el, amely második férjének nyughelye volt, és ahová végakarata szerint őt magát is temették utóbb, 1530-ban.

Végül pedig a legapróbb részletekig megvizsgálható az 1700 körül Brüsszelben készített, mitológiai témájú kárpitok közül Ovidius Metamorphoses (Átváltozások)
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 15:19
EU-OECD: a várható élettartam folyamatos növekedése lelassult az unióban
EU-ban átlagosan mintegy 8 évvel rövidebb életre számíthatnak, mint az egyetemi végzettséggel rendelkezők.

Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa szerint az egészséges életmód népszerűsítésére és az olyan kockázati tényezők kezelésére irányuló erőfeszítések révén, mint a dohányzás vagy a testmozgás hiánya, sokkal több éltet lehetne megmenteni. Mint közölte, a megelőzés javításával és az egészségügyi beavatkozások hatékonyabbá tételével a korai halálozás elkerülhető lenne - vélekedett.

A dokumentum rámutat, hogy több uniós országban ugyan csökkent az alkoholfogyasztás, a serdülőkorúak legalább 40 százaléka azonban rendszeresen fogyaszt alkoholt. A súlyos alkoholfogyasztás továbbra is fontos népegészségügyi problémát jelent - húzták alá.

A tájékoztatás szerint a magas jövedelmű háztartásoknál ötször annyi alacsony jövedelmű háztartás számolt be arról, hogy nem férnek hozzá a szükséges egészségügyi ellátáshoz.

A jelentés szerint
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:09
Tizennégy egészestés animációt láthat a közönség az idei Anilogue fesztiválon
Liszka Tamás fesztiváligazgató a program keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot Dilili Párizsban című bűnügyi animációs kalandfilmjének vetítésével veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A századforduló Párizsában játszódó film szereplői között megjelenik többek között Toulouse-Lautrec, Louis Pasteur vagy Marie Curie is.

A fesztivál öt napja alatt 55 esemény várja az érdeklődőket. Az Uránia mellett a Három Hollóban, a Francia Intézetben, a Lengyel Intézetben, a Cervantes Intézetben és a Ludwig Múzeumban is tartanak programokat - tette hozzá a fesztiváligazgató.

A Francia Intézetben Michel Ocelot előtt tisztelgő retrospektív vetítést tartanak, a Ludwig Múzeumban pedig a Ruben Brandt, a gyűjtő című új animáció lesz látható. A vetítés után beszélgetést tartanak az alkotókkal.

Idén több mint kétezer rövidfilm nevezés érkezett a fesztiválra, ebből harminc rövidfilm került a versenyprogramba, köztük Bucsi Réka Solar Walk
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 13:05
1/642
Képek, videók
KÉPKERET KARÁCSONYRA,PNG.
rochlitzne
2018. szeptember 21. péntek, 14:51
Karácsonyra
csalogany13
2018. február 22. csütörtök, 20:47
BABA KARÁCSONYRA.PNG
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:44
BABA KÉKBEN,KARÁCSONYRA.P
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:43
0 Ádám karácsonyra.jpg
lovaszmarika
2018. január 24. szerda, 09:55
Karácsonyra.jpg
csupatalany
2018. január 15. hétfő, 18:25
Karácsonyra az idő meg ne
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:13
karácsonyra.gif
lilagondolatok
2017. december 18. hétfő, 11:36
karácsonyra/31
aruncus
2017. november 13. hétfő, 19:58
karácsonyra/30
aruncus
2017. október 28. szombat, 19:36
karácsonyra/29
aruncus
2017. október 28. szombat, 19:35
Nem félek a holnaptól....
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:41
Van holnap
anna4459
2018. április 13. péntek, 17:21
hétfő holnap.jpg
kicsoda57
2017. június 17. szombat, 23:12
Halaszd holnapra.jpg
chillik
2017. május 14. vasárnap, 07:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.