Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:51 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meteorológiai szolgálat: hidegörvény közeledik
tomboltak az éjjel. Északkelet-Európában igazi téli idő van: kiterjedt hótakaróval és napközben is fagypont alatti értékekkel.

A hideg levegő a következő napokban egyre beljebb nyomul Közép-Európába is, és a záporokat többfelé hózáporok váltják fel.

Magyarországon az éjszaka második felében északnyugaton, nyugaton megnövekszik a felhőzet, amelyből csapadék is előfordul: hő, havas eső, eső egyaránt eshet. A szél többfelé megélénkül.

Kedden hajnalra foltokban átmenetileg köd képződhet. A kora reggeli órákban még északnyugaton, nyugaton, később a középső, délután a keleti tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső. Megmaradó hónak síkvidéken kicsi a valószínűsége, de főként késő délutántól, az ország északkeleti felén, nagyjából a Győr-Dunaújváros-Békéscsaba vonaltól északkeletre helyenként akár 2 centiméternyi hó is eshet. Többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:31
Tőzsde - Erősödéssel indított New York
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,65 százalék, az S&P-500 index 0,41 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,67 százalék nyereséget mutatott.

Az olajár szerdán gyengült. Az amerikai piacok szerdai nyitásakor az északi-tengeri Brent nyersolaj ára 46 centtel (0,76 százalék) hordónként 59,94 dollárra csökkent, a nyugati féltekén irányadó WTI ára pedig 32 centtel (0,60 százalék) 51,24 dollárra süllyedt.

New York-i tőzsdenyitáskor pluszban álltak a vezető európai tőzsdemutatók: Londonban a FTSE100 index 0,11 százalék, Frankfurtban a DAX30 index 0,19 százalék, Párizsban a CAC40 index pedig 0,46 százalék erősödést jelzett.

Az eurót 1,1283 dolláron jegyezték a szerda kora reggeli 1,1290 dollár után.

Az arany ára 40 centtel, 0,03 százalékkal, 1219,50 dollárra csökkent unciánként.

Kedden a DJIA-30 index 0,44 százalék, az S&P-500 index 0,33 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,01 százalék pluszban zárt.
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 15:42
Tornacsarnok és uszoda épül a miskolci református gimnáziumhoz
Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a bokrétaünnepség több évszázados hagyományra tekint vissza; "csodálatos dolog, amikor az építőmunkások, kivitelezők, tervezők eljutnak egy olyan szintre, amely a legmagasabb szintje az épületnek". Ilyenkor egy kicsit megállnak, megpihennek, hogy azután újabb lendülettel folytassák a munkát - tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy egy ilyen ünnepség a fizikai munka becsületéről, valamint Isten áldásáról is szól, és a köszönetről is.

A sportkomplexum uniós és kormányzati forrásból, valamint a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásából épül meg, összességében több mint 2,3 milliárd forintból a miskolci FK-Raszter Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kivitelezésében.

Az uszodával és egy szabvány méretű kézilabdapályát tartalmazó tornateremmel Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jöhet létre, az uszodát a gimnázium diákjai
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:11
Káli László
Érzések, remények,
mozdulatlanságba merevített képek. No, hát ennyi
lenne csupán az ember. Nem marad több nyoma,
mit latba rakhat a végén az élet? Hová lesz mind:
a pillanatok, és az órák? Köddé válnak majd, noha
ezek az életépítő kockák. Feledésbe merül mindenki.
Testünket csak a föld öleli hű szorítással legtovább.
Szavaink szétszóródnak, mint gyöngyharmat reggeli
szélben, majd homály takarja el minden bizonyítékát
annak is, hogy éltünk. Nehéz sors a szegény sors.
Megtanultam régen.Mint azt is, hogy a kérés nagy
szégyen. (De ki adna úgy is, ha nem kérem?) Torz
koszorúm e vers, még tán szalagfeliratnak is béna.
(Mintha futni akarna a léha, ki menni is rest, és ha
néha szél rázza meg kabátját, azt képzeli: repülhet!)
Utolsó szó jogán annyit: hiába élsz együtt még ma
bár ezrekkel, meghalnod végül mégis egyedül
menusgabor, 2018. november 25. vasárnap, 21:00
Koszovói szerbeket fogott el a Rosu különleges rendőri alakulat
Az elfogott szerbek között három rendőr is van, ráadásul egyikük részt vett a merénylet ügyében indított nyomozásban. Mitrovica déli, albánok lakta részének rendőrségére szállították őket.

Helyi beszámolók szerint a kora reggeli órákban a város szerbek lakta részén megszólaltak a szirénák is.

A mérsékelt politikusnak tartott Oliver Ivanovic ügyében még mindig nyomoz a koszovói és a szerb rendőrség, gyilkosai máig nem ismertek. A tettesek mozgó autóból lőttek rá januárban, amikor pártjának székházába akart belépni. A politikus a kórházba szállítást követően meghalt. Különböző elméletek jelentek meg, amelyek szerint az albánoknak és a szerbeknek is érdekükben állhatott Ivanovic meggyilkolása, a mérsékelt politikus nézeteivel ugyanis egyik fél sem értett egyet teljesen.

Aleksandar Vucic szerb elnök a letartóztatások hallatán magához rendelte a rendőrség, a katonaság és a különleges egységek vezetőit. Ana Brnabic miniszterelnök pedig lemondta minden, péntekre tervezett
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 10:51
Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,62 százalék, az S&P-500 index 0,69 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 1,42 százalék nyereséget mutatott.

Az olajár szerdán felfelé korrigált a keddi komoly csökkenés után. Az amerikai piacok szerdai nyitásakor a Brent nyersolaj ára 91 centtel (1,46 százalék) hordónként 63,47 dollárra emelkedett, miközben a nyugati féltekén irányadó WTI ára 1,05 dollárral (1,97 százalék) 54,48 dollárra nőtt.

New York-i tőzsdenyitáskor pluszban álltak a vezető európai tőzsdemutatók: Londonban a FTSE100 index 1,02 százalék, Frankfurtban a DAX30 index 0,93 százalék, Párizsban a CAC40 index pedig 0,54 százalékos erősödést jelzett.

Az eurót 1,1404 dolláron jegyezték a szerda kora reggeli 1,1378 dollár után.

Az arany ára 6,20 dollárral, 0,51 százalékkal, 1227,40 dollárra emelkedett unciánként.

Kedden a DJIA-30 index 2,21 százalék, az S&P-500 index 1,82 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 1,70 százalék mínuszban zárt.
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:37
Órákig tarthat az M7-es lezárása Zalában
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kora reggeli közlése szerint teljes szélességében, mindkét irányban lezárták az M7-es autópályát a 210-es és a 219-es kilométer között. Az úttestre éjszaka hidraulikaolaj folyt, emiatt balesetveszélyessé vált a közlekedés.

A járműforgalmat mindkét irányból a 7-es főútra terelik a rendőrök.

A Magyar Közút Zala megyei útügyelete az MTI érdeklődésére azt közölte: várhatóan órákig eltart még az autópálya tisztítás miatti lezárása, mert az olajtól több kilométeren át szennyeződött az úttest.
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:54
Lakástűzben meghalt egy ember Újkéren
A katasztrófavédelem vasárnap kora reggeli tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy egyszintes családi ház az Alszopori utcában.

A tűzesethez a soproni és a kapuvári hivatásos, a csepregi önkormányzati, valamint a lövői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral eloltották a lángokat.

Az egységek az épület átvizsgálása során egy embert találtak, aki meghalt.
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 07:21
Petri György: REGGELI KÁVÉZÁS
Petri György:
REGGELI KÁVÉZÁS

Szeretem az őszi hideg szobákat,
ülni kora reggel összehúzott köntösben
a kitárt ablaknál, vagy a tetőn,
párolog a völgy meg a csésze kávé
- ez hűl, amaz melegszik.

Sokasodik a piros meg a sárga,
fogyatkozik a zöld, pereg a sárba
a sok levél - halomban
a nyár devalvált pénze:
oly sok! oly semmitérő!
Lassúdan kékbe vált
az ég hamvasszürkéje, enyészőben
az enyhe borzongás. Közelednek
a nappal-dagály
türelmes, óriás tolóhullámai.
vorosrozsa66, 2018. november 15. csütörtök, 08:44
5. nap
Október 23. Kedd
Reggeli után az Everglades nemzeti parkhoz mentünk. Ahol egy picit betekintést láthattunk a természetbe. Az Everglades egy mocsár. pár ezer forintért kaptunk egy jó félórás csónakázást, ahol madarakat, a növényeket és krokodilokat láthattunk. Sajnos nagyon keveset láttunk csak. A part mellett vittek inkább, ezután volt egy krokodil bemutató.
Ezután visszamentünk a szállásra, ahonnan el kellett jönni. Ebéd után metróztunk egyet, mivel magas vezetésű, ezért jól láthattuk Miami szegényebb részeit is. Kora délután még egy fürdés fért a programba a beachen. Majd visszavittük az autót a kölcsönzőbe és átmentünk a repülőtérre. Az American Airlines gépével repültünk Washingtonba, ahol bizony nagyot változott az időjárás, hiszen csak 10 fok volt. Metróval mentünk a szállásra, de mire odaértünk, azt lemondták. Bosszantó volt! Szemben találtunk szobát dupla áron. Hajnalban feküdtünk le aludni. Izgalmas nap volt.
ovarzolee, 2018. november 10. szombat, 18:42
Amerikai választások - Donald Trump a republikánusok szenátusban elért győzelmeit hangsúlyozza és kétpárti együ
igyekezett kisebbítenipártja képviselőházi veszteségeit, hangsúlyozva, hogy évtizedek óta a legnehezebb helyzetben volt a Republikánus Párt, hiszen nagyon sokan most vonultak vissza a politikától. Utalt arra is, hogy az ellenzéki demokraták győzelmét segítették a nagy adományozók és - ahogyan fogalmazott - egyes "különleges érdekcsoportok".A 2018-as félidős választások "történelmi kihívást " jelentettek - szögezte le.A választás eredményeire kitérve Donald Trump megismételte a reggeli Twitter-bejegyzésében megfogalmazott véleményét: azok a republikánusok vesztettek, akik nem fogadták el az általa fémjelzett politikát. Megjegyezte: a szavazók "egyértelműen megfeddték" azokat a demokrata szenátorokat, akik Brett Kavanaugh főbíró kinevezése ellen voksoltak.

Hangsúlyos elismeréssel szólt a képviselőház várható elnökéről, Nancy Pelosi demokrata párti politikusról, dicsérve a kaliforniai politikus eddigi munkásságát. A sajtóértekezleten később is - újságírói kérdésekre válaszolva -
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 19:35
Kossuth tér – a kommunista terror véres csütörtökje
tudomásul veszi. Azzal a felhatalmazással, ahogy a határozat megszövegezi. Nem szeretném, hogy komolyabb akció után a felelősség kérdése úgy merülne fel, hogy miért ezt meg ezt tette, miért adott ilyen vagy olyan intézkedésre parancsot. Teljes felhatalmazást kérünk!" Ezt a felhatalmazást meg is kapták, amely az ,,ellenforradalmárok" elleni fegyverhasználat elrendelésére is kiterjedt.
Szerovot felháborította a szovjet katonák és a ,,fasiszták" barátkozása

A kora reggeli órákban a pesti rakparton déli irányból szovjet T-54-es harckocsikból álló páncélosalakulat érkezett a Parlamenthez. A tankok az Országház főbejáratánál, valamint az Akadémia, illetve Báthory utcánál és a rakpart vonalában álltak fel. A Kossuth tér és környékének harckocsikkal való lezárása minden bizonnyal az Akadémia utcai pártközpont, illetve az oda érkező szovjet pártvezetők biztosítását szolgálta.

Ivan Szerov, a KGB elnöke meghatározó szerepet játszott az 1956-os magyar
menusgabor, 2018. október 27. szombat, 20:45
1/347
Képek, videók
Hármas-hegy meteorológiai
csigamalac
2006. szeptember 07. csütörtök, 16:45
08 - a meteorológiai közp
gerinc
2006. július 20. csütörtök, 11:19
Hideg levegő5
atanen
2007. április 18. szerda, 22:26
Hideg levegő4
atanen
2007. április 18. szerda, 22:26
Hideg levegő3
atanen
2007. április 18. szerda, 22:25
Hideg levegő2 összekötő
atanen
2007. április 18. szerda, 22:25
Hideg levegő1
atanen
2007. április 18. szerda, 22:24
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
kepregeny a következő poé
sarkadykati
2012. február 11. szombat, 04:53
01-kenguruk következo 25k
tvnati
2011. október 30. vasárnap, 11:35
ki lesz a következő?
orban47
2011. július 22. péntek, 07:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.