Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:38 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Párizs 2024 - Estanguet: készen állunk a változtatásokra
személyszállításban és az elszállásolásban nagy spórolási lehetőség rejlik, ennek kapcsán pedig már egyeztettek is a NOB mellett a nemzetközi szövetségekkel és a nemzeti olimpiai bizottságokkal.

"Hiszek abban, hogy a sportolók és újságírók szállítását képesek leszünk hatékonyan megszervezni egy olyan városban, ahol 400 métereként van egy metróállomás" - utalt Estanguet arra, hogy az olimpiák alatt megszokott, az alapvető közösségi közlekedéssel párhuzamosan üzemeltetett olimpiai buszjáratokat a korábbinál hatékonyabban és olcsóbban is meg lehet szervezni.

"Az együttműködés nagyon fontos lesz a költségek csökkentésében, így például nem valószínű, hogy külön szakértőket fogunk felvenni, sokkal inkább a nemzeti és nemzetközi szövetségektől, vagy például a Tour de France szervezői közül szeretnénk embereket alkalmazni" - közölte Estanguet az interjúban.

A sportvezető szerint az olimpiai falu eredetileg tervezett, 17 ezer ágyas méretét is 15 ezer alá lehet csökkenteni, ugyanis az elmúlt évtizedek
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 10:41
Hasznos tanácsok cukorbetegeknek
Szervezetünk normális működése esetén az inzulinnak fontos szerepe van abban, hogy a glükóz a sejtekbe kerüljön és energiává változzon, amely a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. 1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés inzulint termel. Ezt a betegséget általában gyermekkorban diagnosztizálják, de felnőttkorban is kialakulhat. A 2-es típusú cukorbetegség az előző típusnál sokkal gyakrabban fordul elő. Általában a felnőtteket érinti, és a cukorbetegséggel küzdő személyek jelentős hányada ebben szenved. A hasnyálnyimirigy sejtjei nem termelnek elegendő inzulint, hogy a vér glükózszintje normális maradjon. Ennek az egyik leggyakoribb oka, hogy a szervezet nem, vagy csak gyengén reagál az inzulinra. Hazánkban sok olyan ember él, aki az elhízottak táborába tartozik és mozgásszegény életmódot folytat. Sajnos sokan nem is tudják, hogy cukorbetegségben szenvednek, csak véletlenül egy rutinvizsgálat során derül erre fény.

Pedig ha tisztában lennénk
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 22:32
Benyújtotta az Állami Számvevőszék 2019-es tájékoztatóját az Országgyűlésnek
pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként.

Domokos László kiemelte: az elmúlt tíz évben az ÁSZ teljesen megújította szervezetét és módszertanát. Az új, digitális alapokra helyezett monitoring típusú ellenőrzések egyrészt lehetővé teszik, hogy az ÁSZ a feladataihoz leginkább illeszkedő audit-típusú ellenőrzéseket végezzen, másrészt az új ellenőrzési módszerekkel egyszerre akár több száz szervezet egyidejű ellenőrzésére is képessé vált az ÁSZ. A digitalizációra alapozott, monitoring típusú ellenőrzések a korábbinál sokkal kevésbé terhelik az ellenőrzött szervezeteket.

A számvevőszék tavaly mintegy 800 települési önkormányzat gazdálkodását és pénzügyi kockázatait értékelte.

Az Országgyűlésnek benyújtott tájékoztató szerint tavaly 254 számvevőszéki jelentést hoztak nyilvánosságra és 32 elemzést készítettek. Ezek olyan kiemelt gazdasági és társadalmi területeket érintettek, mint a központi költségvetés, az államadósság-csökkentés, az áfa beszedése, a korrupció megelőzése, a foglalkoztatás és
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:42
Koronavírus - Kurz: Ausztria érdeke, hogy megnyissák a határokat a járvány szempontjából "biztonságos" országok
helyzet, vagyis ahol nem tudják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt.

Mérlegelni kell ugyanakkor a kancellár szerint azt is, hogy a biztonságosnak tartott országokban az osztrákok kikkel kerülhetnek kapcsolatba, oda ugyanis olyan államokból is érkezhetnek emberek, ahol magas a fertőzöttek száma. Lényeges az is, hogy az újonnan történő fertőződésekre gyorsan reagáljanak, megakadályozva egy esetleges második hullámot - szögezte le Kurz.

Arról is beszélt, hogy a különböző országok a korábbinál szorosabban szeretnének együttműködni a koronavírus ellenszerének kutatásában.

Gernot Blümel osztrák pénzügyminiszter csütörtökön arról tájékoztatott: Ausztriában a gazdasági válság leküzdése érdekében több segélycsomagot hirdetnek meg. Leszögezte: a válság még nem ért véget, és t még nem lehet tudni, milyen mértékű a gazdasági visszaesés. A tárcavezető szerint ugyanakkor van rá esély, hogy Ausztria más országokhoz képest "jobban" kilábal majd a válságból.

A pénzügyminiszter
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:43
Egy új egzotikus atomot, pionos héliumot hoztak létre az ASACUSA együttműködés kutatói
héliumhoz hasonló új egzotikus atomot negatív pi-mezonok, pionok segítségével. Ennek jeleit már korábban látták Japánban, de ott nem volt elegendő pion, hogy kimutassák az új atomot. Az ASACUSA kísérlet ezen ágának vezetője, Hori Maszaki megszervezte a mérőberendezés megépítését a CERN-ben ésátszállítását a Zürich közelében fekvő Paul Scherrer Intézetbe (PSI), ahol a világ legnagyobb kapacitású pionforrása ("mezongyára") működik.

A kísérlet célja az antiprotonokhoz hasonlóan a pion tömegének a korábbinál sokkal pontosabb mérése. A fő nehézség a pion rövid élettartama. A kísérlethez a negatív pionokat mágneses mezővel olyan céltárgyba vezették, amely az abszolút nulla hőmérséklet közeléig hűtött, szuperfolyékony állapotba került héliumot tartalmazott. Ezt a technikát Hori csoportja a CERN-ben dolgozta ki antiprotonokra, az atommagbomlást észlelő mérőberendezéssel együtt.

A pionos héliumatom keletkezését a PSI pionnyalábjánál hangolható lézer segítségével sikerült észlelni: egy bizonyos
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 19:43
Koronavírus - Fauci: fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban
televízió szokásos heti politikai vitaműsorában - szintén vasárnap - azt fejtegette: a három tagállam lezárására nincs szükség, és ezt a kormányzók alaposan meg is vitatták Trump elnökkel, de a vírus terjedésének megakadályozására, de legalábbis lassítására "agresszív lépéseket kell tenni". Az utazások korlátozását és az otthon maradásra való felszólítást Murphy "agresszív intézkedésnek" nevezte. Úgy vélte, hogy az általa irányított tagállamban azért ugrott meg a diagnosztizált fertőzöttek száma, mert a korábbinál jóval több vírustesztet végeznek el.

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke az NBC televíziónak adott interjújában azt hangoztatta: a legrosszabb az, ha a kormányzat "hamis várakozásokat" kelt az emberekben a korlátozások mielőbbi feloldását illetően. Biden arra sürgette az elnököt, hogy "ne hangosan, hanem mélyen gondolkodjon" a járványra adandó válaszokon. Fontosnak mondta, hogy Trump a héten a kongresszusban elfogadott gazdaságélénkítő terv
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 21:13
Koronavírus - Szakértők: a korábbinál hosszabb időbe telik majd a válságból való kilábalás a légiközlekedésben
John Grant, az OAG vezető elemzője egy csütörtöki, újságíróknak tartott videokonferencián azt mondta, április elején tetőzhet a kapacitáscsökkentés Európában, ekkor szinte teljesen le fog állni a légiközlekedés, csak az áruszállító járatok, és egy-két utasszállító járat maradhat.

Hozzátette: a légitársaságok az elmúlt években gazdaságilag és környezetvédelmi szempontból is fenntarthatatlan mértékű kapacitásnövelést hajtottak végre, emiatt a visszaesés után a korábbi 3-4 hónapos időszakhoz képest sokkal több időre lesz szüksége az iparágnak, mire elérheti a járvány előtti szintet.

Rafael Schvartzman, az IATA európai vezetője erre reagálva egy másik videokonferencián azt mondta, egyetért azzal, hogy több idő kell, amíg újra elérik az idén februárban mért kapacitásokat, de ennek oka az, hogy a koronavírus-járvány miatt recesszióba fordul a globális gazdaság.

A légitársaságokat tömörítő szervezet munkatársa szerint minden gazdasági ágazat át fog alakulni a járvány után, bár ennek részletei
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 17:32
Koronavírus - Emmi: Látogatási, kijárási tilalom és felvételi zárlat a szociális intézményekben
készített szakmai protokoll - amely a http://szocialisportal.hu címen érhető el - segíti a szociális alapellátásban dolgozók munkáját.

Általános elv a sokkal körültekintőbb higiénia és a minél kevesebb személyközi kapcsolat, a nagy létszámú szolgáltatási formák átalakítása és az egyszerűbb adminisztráció. A szigorúbb intézkedések célja, hogy hatékonyabb és biztonságosabb legyen a szociális ellátások minden formája.

A járvány miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet a szakemberektől a korábbinál jóval nagyobb erőfeszítéseket és áldozatot követel, különösen igaz ez a szociális intézményekben, a legkiszolgáltatottabb és magukra hagyott emberek mellett és a nagyobb közösségekben szolgálatot teljesítőkre. A szociális területen dolgozók felkészülten és fegyelmezetten segítik a koronavírus-járvány idején is a legveszélyeztetettebb emberek életét a nap 24 órájában. Az idős- és a hajléktalanellátás is az egyik legkockázatosabb terület a koronavírus elleni küzdelemben, ahogy fokozott erőfeszítést kíván
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 12:41
Koronavírus - DK: a kormány indítson angol nyelvű ügyeletet!
tájékoztatást kapjanak.

Ujvári-Kövér Mónika kerületi alpolgármester elmondta, hogy már a vírus hazai megjelenése előtt összehívtak egy válságstábot. Tájékoztatták az önkormányzathoz tartozó összes intézményt, biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét, és az összes társasházban tájékoztató plakátokat tettek ki - közölte.

A sajtótájékoztatón részt vett Molnár Bence, a Szimpla Kert kommunikációs vezetője, aki elmondta, hogy az elmúlt hetekben sokkal intenzívebben takarítják a helyiségeket és a korábbinál erősebb fertőtlenítőszereket helyeznek ki. Hozzátette, hogy online és közterületi felületeiken tájékoztató kampányt indítanak. Megkérik vendégeiket, hogy ha rosszul érzik magukat, kerüljék el a szórakozóhelyeket és forduljanak orvoshoz.

Oláh Lajos végül elmondta, felveszik a kapcsolatot az airbnb-s szállások tulajdonosaival is, akiket arra kérnek, hogy a vendégek távozása után fertőtlenítsék a lakásokat.

A parlamenti képviselőt kérdezték arról, hogy a Jobbik felvette annak a lehetőségét,
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 12:01
Férfi röplabda Magyar Kupa - Története során először nyert a Pénzügyőr
is vezetett, de végül a Kecskemét egyenlített.

A harmadik etapra szárnyakat kapott a házigazda, Dávid Zoltán tanítványainak szinte minden labda "jól pattant", és az egyre inkább extázisba kerülő vezetőedző lelkesedése játékosaira is átragadt. A PSE ugyan becsülettel küzdött, de szűk másfél óra elteltével a támadásait hatékonyabban befejező Kecskemétnél volt az előny.

A negyedik felvonást a Pénzügyőr kezdte jobban, a Kovács helyén játszó Tordai Ábel elkapta a fonalat, csapattársai pedig a korábbinál sokkal jobban blokkoltak és nyitottak. Mindkét fél egyre inkább a másik csapattal és a játékvezetői ítéletekkel foglalkozott, mint a játékkal, ennek eredményeként a találkozót vezető Mezőffy Zsolt Jókaynak és a kecskeméti Pesti Marcellnek is piros lapot adott, ami egy-egy pontos büntetést jelentett mindkét csapatnak. Az ekkor már közel tízpontos előnyben lévő fővárosiakat ez sem zökkentette ki, így közel két óra után következhetett a rövidített játszma.

Ebben kitartott a PSE lendülete, a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 23:12
Egy hónap alatt háromszázezer utast fogadott az új ferihegyi utasmóló
A közlemény szerint az 1-es móló a nyári csúcsszezonra készül el teljesen. Az utasok a visszajelzések alapján már most rendkívül elégedettek a fejlesztéssel - írták.

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel, amelyek a korábbinál sokkal kényelmesebb várakozást tesznek lehetővé. A móló beüzemelése óta elérhető publikus wifiszolgáltatás mellett már minden ülőpadba USB-s mobiltöltőt is beépítettek. A beszállócsarnok digitális és statikus információs tábláit pedig a Budapest Airport folyamatosan finomhangolja az utasok még jobb kiszolgálása érdekében - közölték.

A korábbi alapszintű beszállítócsarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely újabb nyolc beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló - tudatták.

A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő,
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:08
Piski csata 1849 - Székelyföld
eseményeket. A magyar erők hamarosan elkeseredett rohamot vezényeltek a császáriak ellen, akiket meglepett a nem várt ellenállás, és rövid idő múltán meghátráltak. Egy időre Bem csapatai kerültek fölénybe, az általános támadás azonban ismét megtört Puchner ágyúi előtt, a Piskihez érkező osztrák főparancsnok vezetésével pedig az ellenség újra a Sztrigyig jutott.
Fortuna tehát ismét pártot váltott: a jobb parton álló fogadó rövid időn belül harmadszor is gazdát cserélt. A honvédok helyzete ezután még a korábbinál is válságosabbra fordult, ugyanis miközben a magyar csapatok egy része már futásnak eredt, Puchner utászai megkezdték a híd lerombolt részének újjáépítését, hogy az ágyúk átvontatása után döntő csapást mérhessenek Bem maradék erőire. A csata látszólag elveszett, a lengyel hadvezér azonban észrevette, hogy a császáriak már szinte teljesen felélték lőszerüket, ezért mindent egy lapra tett fel: harcba küldte a Bethlen Gergely parancsnoksága alatt álló tartalék egységeket, melyek végül kiharcolták a
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 23:30
1/30
Képek, videók
Párizs Sz.M. útja.jpg
liliana01
2019. augusztus 17. szombat, 15:34
Éjszaka párizsban
eva6
2019. július 11. csütörtök, 22:20
párizs.jpg
eva6
2019. július 03. szerda, 07:28
Eiffel torony párizs
eva6
2019. február 16. szombat, 12:42
Tél Párizsban
eva6
2018. december 15. szombat, 11:14
Nő párizsban
eva6
2018. augusztus 28. kedd, 13:33
híd-Párizs.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:16
híd-Pont Neuf, Párizs.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:15
Párizs - Szajna part.jpg
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:47
Párizs
csalogany13
2018. május 06. vasárnap, 15:53
Nagyon jó.jpg
pacsakute
2020. május 23. szombat, 22:58
márciusi nagy hó0323_5.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
márciusi nagy hó0323_4.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
márciusi nagy hó0323_3.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
márciusi nagy hó0323_2.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.