Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:19 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Cactus Dome, radioaktív anyag temető
1942 és 1992 között az Egyesült Államok 1054 hivatalos nukleáris fegyverkísérletet hajtott végre.

A további teszteket az Átfogó Atomcsendszerződés megkötésekor beszüntették, melyre 1993-ban tettek javaslatot és 1996-ban 183 ország írta alá. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok soha nem ratifikálta a szerződést, az ország hivatalosan felhagyott a nukleáris robbantásokkal kapcsolatos fegyver tesztelésekkel.

Bár az Egyesült Államok különböző területeken hajtott végre nukleáris teszteket - Coloradóban, Új-Mexikóban, sőt a űrben és a légkör felső rétegeiben is -, a legtöbb nukleáris fegyver kísérletre a nevadai tesztterületen és a csendes-óceáni Marshall-szigetek közelében található területen került
schuro, 2018. augusztus 24. péntek, 17:11
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra
körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig - újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve - egymillió eurót követelt volna.

Az ügyész azt mondta, hogy a bizonyítékok alapján kétséget kizáróan a vádlott követte el a robbantást, a beismerő vallomás megtétele jogszerű és törvényes volt, a szakértő szerint a vádlott nem kóros elmeállapotú, ugyanakkor rendkívül manipulatív, aki szeretne fontos lenni. A vádlott az ügyész szerint ölni akart, azért helyezett repeszeket a robbanószerkezetbe, továbbá a következmények láttán semmilyen megbánást nem tanúsított, hidegen hagyta,
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:11
Titanic - katasztrófa rejtélyei
ne
is szóljunk, hogy dupla feneke volt.

3. A Vármúzeum kiállításán látható kép a felhasított hajóról. Érdekes
módon, a lemez szélek kifelé hajlanak. Ezt inkább tehette robbanás
belülről, és semmiképpen nem jéghegy.

4. Azoknak a túlélőknek a beszámolói, akik robbanásról számoltak be, nem
kaptak helyet a sajtóban, de szívós kutatással fellelhetőek.

Az egyszerű emberek nem is értenék, hogy miért kellett volna a Titanicot
(akár jéghegy által, akár robbantásokkal) elsüllyeszteni, mert nem ismerik
a történelmet.
Logikus elme azonnal látja, hogy a világ egyik sötét korszakának kezdete, a
FED megalapítása miért történhetett meg 1913 - ban, a Titanic
elsüllyesztését követő évben.

(FED=Federal Reserve System, az USA jegybankja, magánbankok szövetsége)

Nagyon sokan azok közül a befolyásos amerikai urak közül, akik a korábbi
években a törvényhozásban eredményesen keresztbe tettek a jegybank
törvénynek,
lizawolf, 2018. április 17. kedd, 10:15
Csomagba rejtett újabb bomba robbant Texasban
A házi készítésű robbanószerkezethez hasonló két csomagbomba hétfőn Austinban, az állam fővárosában robbant. A korábbi robbantások is Austin környékén történtek.

Texasban mintegy ötszáz nyomozó, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz munkatársa vizsgálódik, köztük az az Egyesült Államokban ismert detektív, aki részt vett 1996-ban az Unabomber néven ismertté vált Ted Kaczinsky ügyének felgöngyölítésében. Az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaczinsky 1978 és 1995 között robbantott házilag készített bombákat, az Egyesült Államok több szövetségi tagállamában. A mostani texasi robbantássorozatot a Fox televízió az Unabomber-ügyhöz hasonlította.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schertz rendőrfőnöke, Manny Casas elmondta: a közepes nagyságú dobozban elhelyezett csomagbomba keddre virradóra robbant fel egy postahivatal mellett, egy nőt kezeltek könnyebb sérülésekkel. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Az AP hírügynökség információi szerint a
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:55
Teréz körúti robbantás - Megkezdődött a büntetőper, a vádlott mindent visszavont
készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.

Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált emailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna.

A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során néhány hónapig nem tett érdemi vallomást, 2017 februárjától azonban több ízben hosszan, részletesen beszélt az ügyészek előtt saját magáról és vádbeli cselekményéről is. A nyomozás során a fiatalember még többször is azt mondta az ügyészeknek, e vallomásait kényszer, fenyegetés, befolyásolás nélkül tette és
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 13:11
Teréz körúti robbantás - Terrorcselekmény előkészületével gyanúsították meg P. Lászlót
Keresztes Imre közleményében azt írta: a gyanúsított egymillió eurót kívánt a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni.

A gyanú szerint P. László a Teréz körúti robbantást követően e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta a két rendőrjárőr megölésének szándékával működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni.

A főügyészség szerint a gyanúsított szándéka az volt, hogy rákényszerítse Magyarország Belügyminisztériumát: fizessenek ki a részére egymillió euró készpénzt. Azzal fenyegetett, hogy a rendelkezésére álló nagy mennyiségű robbanóanyaggal emberi életek kioltását eredményező robbantások fognak történi, ha nem teljesítik a követelését - ismertette a főügyész. Keresztes Imre megjegyezte: ezért a bűncselekményért 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A két rendőrt megsebesítő robbantással összefüggésben rögzítette: a
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 15:03
Fidesz: Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa
A kormánypárti politikus kifejtette: Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a "lányok, asszonyaink" biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Úgy értékelt: az elmúlt két évben Magyarország eminensen teljesítette a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeit, amelyek hozzájárultak a magyar és az európai határok védelméhez. Ugyanakkor Európát továbbra is célpontnak tekintik az illegális bevándorlók - folytatta -, hozzátéve: bőven van utánpótlás, és az útvonalakat nem a nemzetközi erők, hanem bűnözők ellenőrzik.

A fideszes politikus felidézte a 2015-től hozott kormányzati intézkedéseket, és kitért az alaptörvény módosítására, amelyet az ellenzék nem támogatott, és
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 13:02
Évértékelő - A puccskísérlet éveként vonul be 2016 a török történelembe
választott elöljáróit is. Eközben folytatódtak a fegyveres összecsapások a biztonsági erők és a PKK között a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban, ahol a felkelők a városokból a régió hegyvidéki területeire szorultak vissza.

Válaszul kurd szélsőségesek számos pokolgépes merényletet követtek el az év során, többnyire délkeleten, de sokszor az ország két legnagyobb városában, Isztambulban és Ankarában. A helyzetet az Iszlám Állam (IÁ) öngyilkos terroristái csak súlyosbították. A véresebb robbantásokban összesen legalább 250 ember meghalt, több mint 800-an megsebesültek. A külföldi turisták száma júniusban 40,86 százalékkal esett vissza a tavalyi értékhez képest.

Mindez rányomta bélyegét Ankara és Brüsszel viszonyára is, amelyet az Anadolu állami hírügynökség visszatekintésében "viharosnak" minősített. A két fél márciusban még nagy reményeket fűzött a menekültügyi paktumhoz, és hamarosan töredékére is csökkent a Törökországból érkező migránsok száma, de több pont végrehajtása idővel mindkét
velemenyezd, 2017. január 02. hétfő, 07:30
Az elődök áldozata, az utódok tisztelete
Áthelyezése után 2016. október 25-én avatta újra a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azt az 1956-os emlékhelyet, melyet még korábbi mosonmagyaróvári telephelyükön két évtizede alakítottak ki Ferenci Lajos és Gyécsek István néhai erdészeti dolgozók részére, akik az ipartelepi határőrlaktanyánál eldördült 1956. október 26-ai sortüzek, kézigránát robbantások áldozatai lettek.

Erdészekhez méltón, a Máriakálnoki-híd utáni Lőtér közelében található, gondosan kiválasztott és előkészített Duna-ág melletti helyszínre állították a felújított kopjafát és feliratot. Megemlékező beszédet Orbán Tibor vezérigazgató mondott.

Az elődök áldozatát ma is az utódok tisztelete övezi.
azenujsagom, 2016. október 26. szerda, 03:07
Németh Szilárd: a kommunizmus kísértete járja be Pesterzsébetet
a kérdésre, mi a véleménye a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről, kijelentette: "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul". Utalt rá, hogy a lap elődje a Szabad Nép volt, így is viselkedik. Hozzátette, "nem fog krokodilkönnyeket hullatni" a lapért.

A politikust - aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke - azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Magyar Idők szombaton arról írt: a Teréz körúti robbantás elkövetője esetleg összefüggésbe hozható korábbi robbantásokkal is. Németh Szilárd közölte: erre is rákérdeznek hétfőn a testület ülésén.

Arra a kérdésre, tervezik-e, hogy az iskolák visszakerüljenek az önkormányzatokhoz, határozott nemmel válaszolt.

Németh Szilárd, arra a kérdésre, hogy lesznek-e olyan vidéki települések, amelyektől megvonják az uniós forrásokat, mert nem mentek el elegen szavazni a népszavazáson, kifejtette: bízik benne, hogy az unió nem fogja ezeket a forrásokat megvonni, és jelezte, azon lesznek, hogy egyetlen vállalkozástól,
velemenyezd, 2016. október 08. szombat, 12:52
Kvótareferendum - Pintér: a terroristák közül sokan migránsok
Pintér Sándor azt mondta: a belga irányítással végzett titkosszolgálati vizsgálatok bizonyították, hogy a brüsszeli és a párizsi robbantások elkövetői közül többen Magyarországon keresztül érkeztek az Európai Unióba.

A Németországban késsel-bárddal bűncselekményt elkövető fiatal is Magyarországon lett regisztrálva, majd a fóti gyermekvárosból jutott ki Németországba - tette hozzá.

A belügyminiszter kiemelte: míg 2014-ben 44 ezren, 2015-ben 391 ezren érkeztek Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Az pedig, hogy tavaly 104 országból jöttek a migránsok, a politikus szerint azt mutatja: nem arról van szó, hogy egy-egy országban háború dúlt, és az elől menekült a lakosság, hanem arról, hogy az Európai Unió és annak szociális ellátórendszere vonzó lett számukra.

Pintér Sándor elmondta, hogy olyan betegségek is megjelentek azoknál az embereknél, akiket a határoknál egészségügyi vizsgálat alá vettek, amelyek Magyarországon már régen nincsenek. Többfajta bőrbetegséget és ragályos betegséget
velemenyezd, 2016. szeptember 22. csütörtök, 19:52
A DK üdvözölte, hogy 13 évre ítélték Budaházy Györgyöt
A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Vadai Ágnes az MTI-hez eljuttatott közleményében az ítéletre reagálva úgy fogalmaz: ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni a korábbi, baloldali kormány tagjait. A politikus kijelenti, hogy a magyar jobboldal a keddi ítélettel "megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni".

A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt - jelenti ki a független képviselő.
velemenyezd, 2016. augusztus 30. kedd, 13:43
1/5
Képek, videók
San Pedro Cactus
dandej
2018. augusztus 14. kedd, 12:21
cactus-spur-plant-pric kly
foldinefehereva
2018. augusztus 06. hétfő, 22:30
cactus-amigurumi.jpg
pergerne
2018. január 07. vasárnap, 14:06
20170216 cactus.jpg
relisisi
2017. február 21. kedd, 09:35
rare_cactus_flower.jpg
relisisi
2017. február 14. kedd, 08:45
Cactus- Flowers-.jpg
relisisi
2017. február 14. kedd, 08:35
cactus 4.jpg
relisisi
2017. február 14. kedd, 08:35
cactus 3.jpg
relisisi
2017. február 14. kedd, 08:34
cactus 2.jpg
relisisi
2017. február 14. kedd, 08:34
Citroen C-Cactus Concept
farkas1945
2012. július 02. hétfő, 10:34
tesztek.jpg
idgie1975
2009. augusztus 16. vasárnap, 19:40
tesztek.jpg
hitecheng
2009. április 01. szerda, 23:42
Tesztek
reka0422
2007. október 31. szerda, 17:28
mit tesztek!.jpg
solanum
2006. augusztus 29. kedd, 05:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.