Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:15 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - ITM: már csaknem 126 ezren kértek bértámogatást
bennük, ez nemcsak gazdasági, de szuverenitási kérdés is - jelentette ki.

Szavai szerint "ha a tulajdont átengedjük külföldi kézbe, könnyen előfordulhat, hogy a magyar gazdaság, a magyar emberek érdekei háttérbe szorulnak, és a gyors, könnyű haszonszerzés kerül előtérbe".

A külföldi tulajdonos persze lehet jó tulajdonos is, ezért tiltani nem lehet, és nem is érdemes, hogy esetenként részt szerezzenek magyar vállalkozásokban - közölte. Jelezte, ennek figyelembevételével készült az a kormányrendelet, amely lehetőséget ad rá, hogy külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban 2020 végéig csak miniszteri engedéllyel szerezhessen tulajdonrészt.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyes ágazatokban bizonyos típusú és mértékű ügyleteket be kell jelenteni a belgazdaságért is felelős innovációs és technológiai miniszternek, akinek 45 napja van arra, hogy döntsön: tudomásul veszi az ügyletet, vagy azt megtiltja - tette hozzá. Ismertetése szerint a rendelet olyan kiemelten fontos ágazatokra vonatkozik,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 14:22
A veszély még nem múlt el
országokat is messze felülmúltunk a védekezés minőségében és eredményességében".

A kulcs a fegyelem és az összefogás volt, a baloldal azonban "lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe", most viszont "szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt" - fogalmazott.

A rendkívüli jogrendről

A rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és "ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni", hanem akár egy órán belül lehetett reagálni.

A védekezés hatékony volt

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az érdemeit történelminek nevezte, mert - mondta - az ő ösztönei vezettek a járványüggyel foglalkozó szakmai testület összehívásához akkor, amikor még "mindenki szunyókált", így pedig "egy-két héttel mindenkit megelőztünk".

A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem
eva6, 2020. május 23. szombat, 09:24
Koronavírus - Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani
mondta: "nálunk (...) jobb anyagi helyzetek között élő országokat is messze felülmúltunk a védekezés minőségében és eredményességében".

A kulcs a fegyelem és az összefogás volt, a baloldal azonban "lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe", most viszont "szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt" - fogalmazott.

A rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és "ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni", hanem akár egy órán belül lehetett reagálni.

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az érdemeit történelminek nevezte, mert - mondta - az ő ösztönei vezettek a járványüggyel foglalkozó szakmai testület összehívásához akkor, amikor még "mindenki szunyókált", így pedig "egy-két héttel mindenkit megelőztünk".

A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért,
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 09:42
Koronavírus - Három nappal a határnyitást követően szigorított a szabályokon Szlovénia
A korábbi kormányrendelet szerint az Európai Unió állampolgárai nem minden, de sok átkelőnél újra beléphettek az országba, és nem kellett betartaniuk az addigi előírást, a belépés utáni hétnapos karantént. A kormány vasárnap este telefonos ülésén módosította ezt a rendeletet.

Csak azon schengeni övezethez tartozó országok és az Európai Unió állampolgárai léphetik át korlátozások nélkül a szlovén határt, amelyekkel kétoldalú technikai megállapodást kötött Ljubljana vagy EU-szinten általános megállapodás született róla. Ezen országok listáját folyamatos frissíti és hétfőtől közlik a külügyminisztérium, valamint a közegészségügyi intézet honlapján.

Az unión kívüli országokból érkezőknek ezután is két hétre karanténba kell vonulniuk, ez alól csak kevés kivétel van. Nem kell például karanténba vonulnia azoknak a nem uniós állampolgárnak, akik egy nap alatt átutaznak Szlovénián.

A válságkabinet hétfői közlése szerint a szlovén állampolgárok - Horvátország kivitelével - továbbra is csak
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 15:52
Koronavírus - Felmentik a német tartományok az EU-ból érkezőket a karanténba vonulási kötelezettség alól
Az uniós tagállamok mellett a schengeni övezet nem EU-tag országaiból - Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc - és az Egyesült Királyságból érkezőknek sem kell házi járványügyi elkülönítőbe vonulniuk két hétre az észak-rajna-vesztfáliai kormány új rendelete szerint. Rajna-vidék-Pfalz tartomány és Saar-vidék tartomány kormánya május 18-tól, hétfőtől vezeti be ugyanezt a szabályt, rendeleteiket pénteken hirdették ki.

A járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányok a határigazgatásért felelős szövetségi kormány javaslatára vezették be a karantént előíró kötelezettséget a koronavírus-járvány lassításának előző szakaszában, április elején. A szabály visszavonásáról is a szövetségi kormány javaslatára határoznak. A szövetségi belügyminisztérium egy úgynevezett mintarendelet készít, hogy elősegítse a szabályozás egységességét.

Így a következő napokban várhatóan valamennyi tartományban enyhítik a beutazási korlátozásokat.

Az úgynevezett harmadik országokból - az EU-n, az uniós tagságát
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 20:56
Koronavírus - Wisconsinban a legfelsőbb bíróság eltörölte a kormányzó rendeletét a kijárási korlátozásról
érvényét. A republikánus politikusok - maga Donald Trump elnök is - úgy vélik, hogy az ország további lezárása több kárt okoz, mint a járvány. Republikánus törvényhozók szerint a demokrata párti kormányzók így akarják a novemberi elnökválasztás előtt tovább rontani az ország gazdasági helyzetét, s ezzel Trump újraválasztásának esélyeit is.

Michiganben és Pennsylvaniában a kormányzó keményen lépett fel a tiltakozók ellen. Gretchen Whitmer michigani kormányzó sajtókonferencián hangsúlyozta, hogy a rendeletet megszegőkkel szemben a törvény erejével lépnek fel, Thomas Wolf pennsylvaniai - szintén demokrata párti - kormányzó pedig büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba azoknak, akik megszegik a szigorú előírásokat. Az üzletüket újranyitó kisvállalkozóktól akár a működési engedélyüket is visszavonhatják.

Donald Trump csütörtökön a Fox televíziónak adott interjújában kifejtette: az újranyitást ellenző kormányzók azért tolják ki a gazdasági újraindítás időpontját, hogy ártsanak neki az
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 20:23
Koronavírus - Szlovéniában folytatódik a korlátozások feloldása
terasszal, valamint elkezdhetik működésüket a kisebb szálláshelyek, amelyek legfeljebb 30 szobával rendelkeznek.

Kinyithatnak továbbá egyes középfokú szakiskolák, az autósiskolák, továbbá az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai, valamint a kollégiumok.

A kormány egyelőre nem döntött arról, hogy engedélyezze-e a csoportos vagy egyéni testedzéseket, erre valószínűleg csak május 25-én kerül sor, amikor a színházak és koncerttermek is megnyithatnak. Megszüntette azonban azt a rendeletet, amely előírta, hogy a társasházakban naponta többször is fertőtleníteni kell a lépcsőházakat és a lifteket.

Jelko Kacin sajtószóvivő a válságkabinet sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedések fokozatos feloldása annak köszönhető, hogy Szlovéniában két hete csökken vagy stagnál az új fertőzöttek száma. Mindazonáltal hozzátette: arra is fel kell készülni, hogy két lépést tesznek hátra, akkor és ott, amikor és ahol a vírus újra felüti a fejét.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 15:54
Koronavírus - Életbe lépett Ukrajnában a korlátozások enyhítésének első szakasza
A karanténkorlátozások május 11-től történő enyhítéséről még május 4-én hozott rendeletet a kormány. Elsősorban arra alapozva ezt a döntést, hogy az ukránok belefáradtak a szigorú korlátozásokba. Másfelől a matematikai számítások alapján készített előrejelzések alapján arra számítottak, hogy mostanra túljut a tetőzésen és lassulni kezd a fertőzés terjedése az országban.

Hétfőre egy nap alatt 416 új esettel 15 648-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunyt betegeké pedig 17 újabb halálos áldozattal 408-ra. Eddig 3288-an gyógyultak fel a betegségből, az elmúlt napban 228-an. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma valóban alacsonyabb az elmúlt napokhoz képest, amikor a napi növekmény meghaladta az ötszázat, de még mindig viszonylag magasnak tekinthető a korábbi időszakokhoz képest.

Közben az elmúlt napban ezúttal a fővárosban, Kijevben jegyezték fel a legtöbb új beteget, 66-ot. Haláleset előző nap nem történt Kijevben, viszont egy új felgyógyulásról sem számolhattak be. A fővárosban
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 12:11
Koronavírus - New Yorkban változatlanul alig lassul a fertőzöttek és a halottak számának növekedése
északi megyékben. Murphy bejelentette azt is, hogy a Nemzeti Gárda tagjait telepítik az idősotthonokba, ahol péntektől kezdve legalább 120 katona segédkezik majd a járványügyi munkálatokban.

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök déli adatai szerint - több mint 1 millió 231 ezer regisztrált fertőzöttje és több mint 73 ezer halottja van a járványnak.

Texasban a republikánus kormányzó, Greg Abbott visszamenőleges hatállyal módosította egyik korábbi rendeletét, amely lehetővé tette büntetés kirovását a társadalmi elkülönülés szabályait megszegőkre. A módosítás a kormányzó szerint azért volt szükséges, mert szerdán Dallasban egy bíró egyhetes börtönbüntetésre ítélte egy fodrászat tulajdonosnőjét, amiért megnyitotta az üzletet. Abbott szerint "elfogadhatatlan", hogy texasiak ezért kerüljenek börtönbe. Közleményében a kormányzó leszögezte: az a megengedhetetlen, hogy a Covid-19 veszélyére hivatkozva bűnözőket bocsássanak szabadon a börtönökből.

A
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 21:43
Koronavírus - Egyre gyengül a járvány Horvátországban és Szlovéniában is
elmondta: a járvány megfékezése érdekében március közepe óta érvényben lévő korlátozások fokozatos enyhítése után sem nőtt az elmúlt tíz napban a fertőzöttek száma, ami arra ösztönzi a kormányt, hogy bevezesse az intézkedések feloldásának harmadik fázisát is.

Hétfőtől így kinyithatnak a bevásárlóközpontok, az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai, valamint visszaállítják a távolsági közösségi közlekedést. Kinyithatnak a szálláshelyek, valamint a kávézók és éttermek is. A korábbi rendelet annyiban módosult, hogy sok vendéglátóegység nem rendelkezik külső térrel, ezért szigorú előírások mellett és a higiéniai szabályok betartásával azok a kávézók és éttermek is kinyithatnak, amelyeknek nincs teraszuk.

Elkezdhetik működésüket az autósiskolák is, a kamionsofőrök számára pedig nem lesz többé kötelező a házi karantén, amennyiben külföldi útról térnek haza.

Május 11-én annak a lehetőségét is megvizsgálja a válságstáb, hogy teljesen feloldja-e a lakhelyelhagyási tilalmat.

A
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 16:42
Koronavírus - New Jerseyben meghosszabbították a kijárási korlátozást, Dél-Floridában is maradnak a tilalmak
Phil Murphy, New Jersey demokrata párti kormányzója szerdán rendeletet írt alá arról, hogy további 30 napig érvényben marad az egészségügyi szükségállapot az általa irányított állam egész területén.

A kormányzó ugyanakkor leszögezte: ez nem az jelenti, hogy ne tapasztalnának javulást a járványhelyzetben. Hangsúlyozta, hogy a rendelet célja a társadalmi elkülönülés további fenntartása, mert - mint mondta - ez tényleges eredményeket hoz a vírus terjedésének visszaszorításában. Elmondta továbbá, hogy az államban kedden 1513 új vírusfertőzést diagnosztizáltak, s ezzel több mint 131 ezerre emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma, s szintén kedden 308 beteg halt meg a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben. New Jerseyben a járvány eddig több mint 8500 halálos áldozatot követelt. A szomszédos New York államban Andrew Cuomo kormányzó azt jelentette be, hogy kedden 232 ember halt meg a Covid-19-ben, közülük 207 beteg kórházban, 25 ápolt pedig idősotthonban hunyt el. A demokrata párti politikus
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 21:24
Koronavírus - Egyes városokban szigorodnak, több településen maradnak az eddigi kijárási korlátozások a hosszú
részét és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas pagonyt. A stadion környékét fokozottan ellenőrzik a közterület-felügyelők és a rendőrök.

Szombathelyen az eddigiek szerint a közkedvelt pihenőhelyek, rekreációs övezetek csak gyalogosan és kerékpárral érhetőek el. Változás, hogy a közparkokban nem, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön viszont kötelező lesz a maszk viselése.

Szolnokon ezen a hétvégén is kötelező a maszk használata üzletekben, gyógyszertárakban, Karcagon a kijárási rendelet szabályainak betartásáért tilos lesz májusfát állítani, így idén elmarad a korábbi években megszokott ingyenes májusfaosztás.

Békéscsabán a helyi piacon változtak a vásárlás szabályai: az üzemeltető várakozási csíkokat festett fel, a védőtávolság növeléséért pedig a standokat is átalakították.

A Somogy megyei Marcaliban a központi rendelkezéseken túl nem vezetnek be további megszorító intézkedéseket, Csurgón a koronavírus-járvány ellenére a tervezett ütemben folynak a somogyi város nagy
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:16
1/111
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Mocca atengedte helyet.jp
charlotteani
2017. augusztus 23. szerda, 01:32
TESCO-gazdaságos
moonshadows
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:06
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasagos nyaralas1.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.