Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 00:56 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A korábbi FIFA-bírót nem lepné meg, ha kizárnák a Craiovát
Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető szerint nem lenne meglepetés, ha az Európai Labdarúgó Szövetség kizárná az Universitatea Craiovát az Európa-ligából azt követően, hogy a román csapat botrányos körülmények között harcolta ki a továbbjutást a Budapest Honvéddal szemben.
játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.
A korábbi FIFA-tag sportárs számára az volt a legfurcsább, hogy az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt, amely szerint ilyen esetben semleges, nyugodt helyen - például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában - kell megtárgyalni, folytathatják-e a mérkőzést. Ezzel szemben Romániában a pálya szélén tanácskoztak, miközben a nézőtéren több mint húszezer szurkoló fütyült. Szabó Zsolt elmondta, ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely alapvetően megkérdőjelezi a döntés
maroka, 2019. augusztus 02. péntek, 20:29
FIFA - Örökre eltiltottak egy Costa Rica-i sportvezetőt
A FIFA független etikai bizottságának pénteki ülésén azért hoztak ilyen súlyos ítéletet, mert Eduardo Li a bíróságon bevallotta, hogy több mint félmillió dollárral megvesztegették.

Kenőpénz ellenében a brazil Traffic Group miami egységének juttatta a 2022-es világbajnokság selejtezőinek média- és marketingjogait, egy másik esetben pedig egy panamai közvetítő vesztegette meg, hogy egy amerikai cég kapja a Costa Rica-i válogatott mezszponzori szerződését. Előbbiért 300 ezer, utóbbiért 230 ezer dollárt kapott, bár az eredeti megállapodás szerint mindkét esetben félmillió dollárral gazdagodott volna korrupt cselekedetéért.

Az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség szövetsége (CONCACAF) vezetőségének korábbi tagját - hat társával együtt - 2015 májusában a zürichi FIFA-kongresszus előestéjén egy luxusszállodában vették őrizetbe. Eduardo Li egyike annak a 42 embernek, illetve szervezetnek, akik ellen az Egyesült Államokban nyomozás indult a FIFA történetének legnagyobb korrupciós
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 18:02
Megkezdődött a szavazás az év góljára
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Puskás-díjához hasonlóan az esztendő legszebb magyar góljára is az interneten voksolhatnak a szurkolók, méghozzá az m4sport.hu oldalon, ahol megtalálható a tízes lista, amely a magyar szövetség (MLSZ) szakmai bizottságának elnöke, Gellei Imre vezetésével és Nyilasi Tibor korábbi magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős futballista közreműködésével jött létre.

A jelöltek között szerepelnek az OTP Bank Ligában szerzett találatok, az Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjai által lőtt gólok, de lehet voksolni a Német Kupa döntőjében szerzett magyar női találatra, illetve futsal- és strandlabdarúgó-mérkőzésen született gólra is.

A szavazás megkönnyítése érdekében az M4 Sport több alkalommal is bemutatja a tízes listára kiválogatott gólokat, valamint az m4sport.hu oldalon is meg lehet tekinteni a tíz találatot.

A szervezők, akárcsak a többi kategória esetében, a jövő csütörtöki sajtótájékoztatón hirdetik ki, hogy mely gólok kerültek az első
velemenyezd, 2016. december 29. csütörtök, 11:11
UEFA - Infantino szolidáris és korrekt FIFA-t ígér
"Új korszakot kell nyitni a labdarúgásban és szakszerűen kell dolgoznunk. Ez nagy felelősséggel jár. Az a fontos, hogy ismét a futballról szóljon a munkánk" - mondta az UEFA korábbi főtitkára köszöntőjében, amelyben egyúttal úgy fogalmazott, megtiszteltetés volt az európai konföderációban Lennart Johansson és Michel Platini elnökökkel együtt dolgozni.

A svájci sportvezető kijelentette, a befolyó összegeket a labdarúgásba fekteti a FIFA azzal, hogy a nemzeti szövetségeket támogatja, mivel azok így megvalósíthatják fejlesztési programjaikat.

Minden négyéves periódusban a 209 tagország öt-ötmillió dollárt kap a FIFA-tól, a hat kontinentális szövetség pedig 40-40 milliót. Ennek kapcsán Infantino a szegényebb országok megsegítésére szólított fel:

"Ha nektek Európában nincs szükségetek erre a pénzre, akkor juttassátok el más szövetségeknek, fektessetek be ottani projektekbe, hogy az új FIFA a szolidaritás FIFA-ja legyen" - mondta Infantino.

Angel Maria Villar, az UEFA első alelnöke
velemenyezd, 2016. május 03. kedd, 11:41
MLSZ - Enyhül a klubkártya-rendszer szabályozása
sújtja jelentős fegyelmi büntetéssel az európai (UEFA), vagy a nemzetközi szövetség (FIFA).

"A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg bennünket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatáról, ezért a bizalom jeleként és a futballban szereplők nagyobb felelősségvállalása mellett szabályrendszerünkben a korábbi kötelezettséget lehetőséggé alakítjuk át" - idézte Csányi Sándor MLSZ-elnököt a közlemény.

A futballszövetség vezetője kiemelte, hogy a kártya használata a továbbiakban is jelentős előnyt biztosít a szurkolóknak, mert gyorsítja és megkönnyíti a jegyvásárlást, illetve a stadionba való belépést, a kluboknak pedig változatlanul biztosítaniuk kell a rendszer által nyújtott kényelmi szolgáltatást a drukkerek számára. Csányi Sándor hozzátette, aki kártya nélkül szeretne bajnoki mérkőzésre kilátogatni,
velemenyezd, 2015. július 01. szerda, 10:01
Champagne XXI. századi FIFA-t ígér elnökké választása esetén
A francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója körlevelében - melyet az MTI-hez is eljuttatott - a FIFA 209 nemzeti futballszövetségét tájékoztatta terveiről, s többek között szerepük megerősítését ígérte. Ezt úgy képzeli el, hogy a FIFA legfőbb döntéshozó testületének, a végrehajtó bizottságnak többségét olyanok alkotnák, akik hazájuk szövetségének elnökei, s őket is a közgyűlés választaná meg, de pozíciójukat elvesztenék, amennyiben - bármilyen okból kifolyólag - távoznak az adott nemzeti szövetség éléről.

Az elnökjelölt tervei között szerepel, hogy kiegyenlítettebb legyen a kontinentális szövetségek szerepe a FIFA-n belül, az elnökeik egyben a FIFA alelnökei lennének, s a vb-be minden konföderációból lenne delegált, illetve felülvizsgálná a kontinensek vb-re megszerezhető kvótáit is.

Szorosabb együttműködést tervez a profi játékosokat képviselő érdekvédelmi szervezettel (FIFPro), amelynek delegáltja szintén vb-tag lenne, illetve a klubok és
velemenyezd, 2014. október 20. hétfő, 16:22
Vb-2022 - Sunday Times: Putyint, Beckenbauert és Blattert is megkörnyékezték
orosz pályázati bizottság elnöke szervezte.

A The Sunday Times birtokába jutott adatok szerint Putyin - aki akkoriban az orosz miniszterelnöki tisztséget töltötte be - nem csupán Hammammal, de a katari emírrel is találkozott, akivel "a közös földgázkitermelés lehetőségeit" tekintették át.

A brit lap által megszerzett dokumentumok szerint a katariak is "felfigyeltek" arra, hogy a 2018-as világbajnokság orosz pályázati csapatát a "Putyin környezete által ellenőrzött" gázipari óriáscég, a Gazprom korábbi illetékesei irányítják.

Az adatokból kiderül az is, hogy Hammam "diszkrét találkozókat" szervezett Blatter számára a katari királyi családdal és "üzleti együttműködési tárgyalásokra" Katarba invitálta Franz Beckenbauert, a FIFA végrehajtó bizottságának egykori tagját annak a német olaj- és gázszállító cégnek a vezetőivel együtt, amely Beckenbauert tanácsadóként alkalmazta.

Hammam mindemellett 1,7 millió dollárt fizetett több ázsiai, afrikai és karibi futballszövetség tisztviselőinek
velemenyezd, 2014. június 08. vasárnap, 13:02
Szabályváltoztatásokat és az egyenlőtlenségek megszüntetését ígéri a FIFA elnökjelöltje
A francia sportdiplomata, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója szerint az elmúlt húsz évben rengeteget változott a világ labdarúgása.

"Két évtizede még Bajnokok Ligáját nyerhetett a holland Ajax és a francia Marseille, vagy negyeddöntős lehetett a norvég Rosenborg. Ma mindez már elképzelhetetlen, mert a gazdag klubok egyre gazdagabbak, a szegények pedig egyre szegényebbek lesznek. A sztárcsapatok már nem nevelnek játékosokat, csak elviszik máshonnan a tehetségeket, mert van rá pénzük" - nyilatkozott az MTI-nek a fehérvárcsurgói "Sport, politika és történelem" elnevezésű nemzetközi konferencián Champagne, aki a legfőbb támogatónak Pelét is megnyerte az elnökválasztási küzdelemben.

Sepp Blatter FIFA-elnök egykori "jobbkeze" úgy látja, ezek a változások három fő okra vezethetők vissza: a Bosman-szabályra, a Bajnokok Ligája lebonyolításának, valamint a bevételek elosztásának a megváltoztatására. Ezek hatására az európai topklubok mára olyan erősekké váltak, hogy a
velemenyezd, 2014. március 24. hétfő, 08:52
Leleplezték Puskás Ferenc szobrát Madridban
"Puskás Ferenc még mindig egy olyan hívó név, amelyre emberek százmilliói állnak fel egyszerre, dobban meg a szívük. Életútja, tevékenysége két népet köt össze. Öcsi bácsi, vagy ahogy a spanyolok mondják, Pancho a spanyol nép büszkesége, nekünk magyaroknak pedig a nemzeti kincsünk. A magyar emberek mindig bátrak voltak, mindenhol megállták a helyüket, ennek kimagasló példája Öcsi bácsi, aki örökös nagykövet a két nép barátságában."
- Az ünnepségen részt vett Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi madridi nagykövet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki beszédet mond pénteken a Puskás-kiállítás megnyitóján. A tárlatot Emilio Butragueno, a madridi egyesület nemzetközi igazgatója nyitja meg a Bernabéu Stadionban. A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás november 25-ig, a londoni 6-3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható, a közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet majd tekinteni, s látható lesz Puskás első madridi
maroka, 2013. október 24. csütörtök, 21:37
Puskás-hetek - Leleplezték Puskás Ferenc szobrát Madridban
barátságában."

A szobor készítője Pedro Montes, aki régóta nagy Real Madrid-szurkoló és pártoló tag. Ő alkotta Alfredo Di Stéfanónak a sportközpontban található arcmását is, ám míg azt pénzért készítette, addig a Puskás-emlékmű felajánlásra készült el, s nem került semmibe.

"A szoborral szerettem volna kifejezni, hogy milyen nagy játékos volt Puskás Ferenc, tekintetével pedig meg akartam ragadni, hogy mennyire jó ember volt" - árulta el Montes.

Az ünnepségen részt vett Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi madridi nagykövet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki beszédet mond pénteken a Puskás-kiállítás megnyitóján. A tárlatot Emilio Butragueno, a madridi egyesület nemzetközi igazgatója nyitja meg a Bernabéu Stadionban. A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás november 25-ig, a londoni 6-3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható, a közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet majd tekinteni, s látható lesz Puskás
velemenyezd, 2013. október 24. csütörtök, 14:53
Egy német futballt bíztató futballmintás szalvéta:
UEFA tagjai közé 1954-ben került be. 1950-től 1990-ig nyugatnémet labdarúgó-válogatottnak vagy NSZK labdarúgó-válogatottnak hívták. A második világháború után a DFB-nek a Német Szövetségi Köztársaságban volt a székhelye, ezért egyszerűen Nyugat-Németországként utaltak rá. A szövetség folytatta a munkáját, így a FIFA teljes körűen visszavette a tagjai közé az 1950-es labdarúgó-világbajnokságot követően, ennek köszönhetően a nemzeti csapat indulhatott a nemzetközi tornákon, valamint megtarthatta az összes korábbi eredményét. A megosztottság alatt két másik ,,nemzeti" válogatottat is elismert a FIFA: a Saar-vidéki labdarúgó-válogatottat (1950-1956) és az NDK labdarúgó-válogatottat (1952-1990). Mára mindkettő beolvadt a mai német válogatottba az eredményeikkel (válogatottság, gólszerzők) együtt. A hivatalos FIFA-kód 1990-ben FRG-ről GER-re változott.

Németország egyike a világ legsikeresebb válogatottjainak. Három alkalommal nyerték meg a világ- és az Európa-bajnokságot is.
venci76, 2013. február 17. vasárnap, 18:41
FIFA-kongresszus - Blatter elkötelezett a reformok mellett
"Szövetségünk 108 éves, s ezalatt az idő alatt rengeteg dolog változott a világban. - fogalmazott pénteki felszólalásában a 76 esztendős svájci sportvezető. - A futballt viszont még mindig 22-en játsszák, egy játékvezetővel, lesszabállyal, és jelentősebb technikai segítség nélkül."

Blatter azt mondta, a pályákon kívül ugyanakkor komoly változások zajlottak le, a labdarúgás - amelyet az "élet iskolájának" nevezett - ma már a világ minden pontján ott van.

"A mi sportágunk egyben egy nagy üzlet is. - jelentette ki. - Ennek megfelelően elkerülhetetlen, hogy politikai dimenziókat érintsen. Tavaly éppen ezért döntöttünk úgy, hogy elindulunk a reformok útján, amelyek az előzetesen tervezett időtervnek megfelelően haladnak, s remélem, hogy a mostani, 62. kongresszus után azt mondhatjuk, nagy lépéseket tettünk előre."

A sportvezető hozzátette: 300 millió ember van szoros kapcsolatban a FIFA-val, az azonban lehetetlen, hogy mindegyiküket ellenőrizzék. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a FIFA és a
velemenyezd, 2012. május 25. péntek, 12:03
1/2
Képek, videók
craiova (románia)
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 11:28
TVS Craiova - December 04
muhold
2007. december 04. kedd, 13:02
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
universitate.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:37
DSC03768universitate.J PG
jegreg
2006. november 21. kedd, 16:13
71_sp_budapesti_honved .jp
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:33
Budapest Honvéd
tikaszakos
2006. augusztus 05. szombat, 17:23
szabó_havihegy1019_9.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:29
szabó_havihegy1019_3.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:19
szabó_havihegy1019.jpg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:10
szabó_havihegy1019_8.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:10
szabó_havihegy1019_5.j pg
maroka
2019. október 20. vasárnap, 23:35
Címkék
spanyolok mondják, sportközpontban található, korábbi kötelezettséget, elnökválasztási küzdelemben, többi kategória, futballszövetség vezetője, Franz Beckenbauert, Angel Maria Villar, interneten voksolhatnak, román csapat, 2022-es világbajnokság, világ minden, 2018-as világbajnokság, európai konföderációban, Jérome Champagne, Csányi Sándor MLSZ-elnököt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.