Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 07:14 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mintegy 4,6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés Pécsett
Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a centenáriumi sportinfrastruktúra-fejlesztési projekt létesítményeinek alapkőletételén hangsúlyozta: a PVSK komoly közösséget jelent, és az elmúlt száz évben nemcsak a város, hanem a dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb sportklubjává vált.

Több mint 1500 igazolt versenyzővel, több száz munkatárssal és tizenöt szakosztállyal dolgoznak azért, hogy minél többen sportoljanak a városban és a régióban - tette hozzá az államtitkár, aki egyben a klub társadalmi elnöke.

Hozzátette: a klub fejlesztési programját 2017-ben a kormány 4,6 milliárd forinttal támogatta, tavaly decemberben pedig további 800 millió forintot kapott földvásárlásokra, amely által a sportoló fiatalok igényeit nagyobb területen, komolyabb infrastruktúrával tudják kielégíteni. Az államtitkár bizakodásának is hangot adott, hogy a következő években az infrastrukturális fejlesztések mellett a PVSK éves szinten folyamatosan is működési
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 20:52
Megjelent a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendelet
A közlemény emlékeztet, a rezsiutalványok értéke egyszeri kilencezer forint, amit három, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat jövő év március 31-ig lehet felhasználni. A posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell kérni november 30-ig; az utalvány adómentes.

Közölték azt is, hogy a jogosultak körét a kormányrendelet részletezi, de utalványra jogosultak többek között a 2019 májusában ellátásban részesülő öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok, a szülői nyugdíjat, árvaellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági, rehabilitációs ellátást, baleseti, rokkantsági járadékot, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát kapók.

A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni; postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 19:12
Fidesz: Ungár Péter nem szavazta meg az ápolási díj emelését
Ungár Péter csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánynak korábbi ígérete alapján az ország gazdasági teljesítményének növekedése miatt is emelnie kellene az otthonápolási díjakat, valamint más szociális ellátásokat is.

A Fidesz erre reagálva közölte: az ápolási díj a kormány javaslatára és a fideszes parlamenti többség támogatásának köszönhetően emelkedik és fog még emelkedni a következő években.

Hozzátették, 2010-hez képest most a háromszorosát, 45 milliárd forintot fordítanak az ápolási és a gyermekek otthongondozási díjára, jövőre pedig már 55 milliárd forintot.
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:03
Illegális bevándorlás - Románia tíz menedékkérőt vesz át Máltától
A tárca közlése szerint jelen esetben Romána tíz személyt venne át Máltától. A bukaresti külügy szerint Románia három korábbi esetben is pozitív választ adott az EB hasonló felhívásaira: két ízben Olaszországtól tíz, egy esetben pedig Máltától öt migráns átvételét ajánlotta fel. A korábbi felajánlások nyomán végül 11 menedékkérő átvételére került sor.

A közlemény szerint a Földközi-tengeren kialakult helyzetet nem lehet a 2015-2016-os migránsáradathoz hasonlítani, de aggasztó, hogy egyre növekszik a halálozási arány a migránsok körében. Bukarest aktívan részt vesz a megoldás keresésében: egyrészt meg kell előzni a további emberéletek elvesztését, másrészt meg kell akadályozni egy olyan kiskapu megnyitását, amely az illegális bevándorlást bátorítja - szögezte le a román külügyminisztérium.

A kommüniké emlékeztet rá: az utóbbi években nem sikerült érdemi előrelépést elérni a Dublini Egyezmény reformja terén, de a román uniós elnökségnek (az idei első félévben) sikerült bevezetnie az ideiglenes
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:09
Jubileumi kerékpáros zarándoklatot
avatásáért.
Szigligeten Juhász Gábor budapest-vizafogói plébános - aki a kezdetektől fogva a zarándoklat lelkivezetője - köszöntötte az összegyűlt kerékpáros zarándokokat.
A közös imádság után Bódi Mária Magdolna születési helyéről indult a csapat, hogy biciklivel megtegye azt a több mint 70 kilométeres utat, ami érintette a tisztaságát és a társait védő munkáslány életének főbb színhelyeit.
Szécsi Ferenc zalabéri plébános, a zarándoklat ötletgazdája is elkísérte a kerékpárosokat, ahogy a korábbi években is tette.
Az első állomás Badacsonytördemic volt, ahol Magdit megkeresztelték. A Szent Mihály főangyal-templomban Cséry Gergő nemesgulácsi plébános köszöntötte a zarándokokat, majd a jelen lévő atyák szentmisét mutattak be Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért.
Innen indultak tovább a biciklisek Köveskálra, ahol Magdi iskolába járt. Ezt követően Balatonfüred érintésével érkeztek Balatonfűzfőre, ahol megkoszorúzták az egykori gyárkapu falán elhelyezett emléktáblát, majd
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 16:28
Nyugati országokat tett felelőssé a hongkongi tüntetéshullámért Kína vezető diplomatája
beavatkozására utal, hogy magas rangú tisztségviselőik találkoztak a megmozdulások "Peking-ellenes és Hongkongban káoszt okozó" vezetőivel, elismerésüket fejezték ki a radikálisok illegális tetteivel kapcsolatban, mindent elkövetve azért, hogy aláássák Hongkong stabil fejlődését és békéjét.

Jang hozzátette: Kína határozottan felszólítja az Egyesült Államokat és az érintett nyugati országokat, hogy ne avatkozzanak bele Hongkong belügyeibe.

A kínai külügyi szóvivő újságírói kérdésre pénteken elismételte korábbi nyilatkozatát arról, hogy a kínai fél milyen konkrét eseteket tart beavatkozásnak amerikai részről. Hua Csun-jing egyebek mellett említette az Egyesült Államok korábbi hongkongi főkonzuljának idén februárban és márciusban tett kritikus kijelentéseit a kiadatási törvény módosításával, illetve az "Egy Kína" elvvel kapcsolatban, továbbá felsorolta, hogy hányszor találkoztak amerikai vezetők - mások között Mike Pence alelnök és Mike Pompeo külügyminiszter - hongkongi ellenzéki vezetőkkel, és
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:32
Törökország szigorított az internetes műsorszórás hatósági ellenőrzésén
epizódjaihoz.

A török parlament még 2018 márciusában szavazta meg azt a törvényt, amely az internetes műsorszórást az RTÜK ellenőrzése alá vonta. A jogszabály értelmében az a médiaszolgáltató, amely a tartalmait interneten keresztül is vagy kizárólag csak az interneten keresztül akarja közvetíteni, az RTÜK-től köteles engedélyt kérni. Ugyanezt az eljárást kell követnie azon felületek üzemeltetőinek is, amelyek szeretnék átvenni az engedélyezett műsorszolgáltatók adásait.

A török hatóságok a korábbi években több internetes közösségi oldal, köztük a Facebook, a Twitter és a YouTube blokkolását is elrendelték már. A Wikipédia 2017 áprilisa óta nem elérhető az országban.

A 2016. július 15-ei puccskísérletet követően a török kormány terrorpropaganda címén csaknem másfél száz újságírót börtönbe záratott, és hasonló nagyságrendben sajtóorgánumokat szüntetett meg. Az Európai Unió több vezető politikusa, valamint emberi jogi szervezetek azzal vádolták Recep Tayyip Erdogan török államfőt, hogy ürügyként
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:01
Erősebb rendőri védelmet sürget a berlini zsidó közösség vezetője egy újabb antiszemita incidens után
hazafelé tartott a városrész zsinagógájából, amikor egy ház ablakából két férfi hangosan szidalmazni kezdte. Arabul kiabáltak, a többi között azt, hogy "zsidó, zsidó", és leköpték.

"Életemben először támadtak rám a vallásom miatt" - mondta a 47 éves rabbi a BZ című helyi lapnak. "Ez nagyon szomorú" - tette hozzá.

A BZ értesülései szerint a hatóságok az idén július végéig 142 antiszemita incidenst regisztráltak Berlinben. Tavaly egész évben 324 esetet jegyeztek fel, ami 17-tel több az egy évvel korábbinál.

A wilmersdorfi esetben is eljárás indult. A nyomozást a tartományi bűnügyi hivatal államvédelmi osztálya folytatja. Ez az egység "a legnagyobb következetességgel lép fel a vallási indíttatású bűncselekményekkel szemben" - közölték a lappal. Azonban még nem kerítették kézre mindazokat, akik szidalmazták és köpdösték Yehuda Teichtalt és gyermekét - jegyezte meg a BZ.

A német főváros zsidó közösségének (Jüdische Gemeinde zu Berlin - JGB) vezetője, Gideon Joffe szerint meg kell erősíteni a
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 19:58
MLSZ - Tízmillió forint is lehet az egyszeri pirotechnika-használatért kiszabott büntetés
elnöksége július elején tartott ülésén határozott arról, hogy a pirotechnikai eszközök használatának visszaszorítása érdekében szigorítja a fegyelmi szabályzatot. Ennek értelmében egyszeri használat esetén is minimum egymillió, maximum tízmillió forintos büntetésre számíthatnak a klubok.

A MLSZ kiemeli, hogy az európai szövetség (UEFA) évek óta szigorúan bünteti a pirotechnikát a stadionokban, illetve a magyar törvények is tiltják a pirotechnikai eszközök bárminemű használatát.

"Az elmúlt években a korábbinál lényegesen biztonságosabbá vált a hazai labdarúgó-mérkőzések látogatása, a szurkolók ma már jóval otthonosabban érezhették magukat a stadionokban. Ezzel összefüggésben jelentősen csökkent a biztonsági okokkal összefüggő fegyelmi eljárások száma, egyedül a pirotechnika visszaszorításában nem sikerült előrelépni" - írja a szövetség.

Az MLSZ hangsúlyozza, Magyarországon jogszabály tiltja a pirotechnikai eszközök illegális használatát, mert bár látványosak, rendszeresen sérüléseket
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 09:51
A demokrata elnökjelölt-aspiránsok újabb vitáján is főleg egymást bírálták a politikusok
pályázók újabb tízfős csoportja vett részt. A szerdai vitát szintén a CNN hírtelevízió rendezte meg Detroitban, és moderátorai ezúttal is ugyanazok a vezető újságírók voltak.

Ahogyan kedden elsősorban Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátorokra figyeltek a választók és a politikai elemzők, úgy a szerdai vitának is volt két főszereplője: Joe Biden volt alelnök és Kamala Harris kaliforniai szenátor. Annál is inkább, mert az egy hónappal ezelőtti vitában Harris élesen támadta korábbi emberi jogi állásfoglalásai és vitatható döntései miatt Bident.

Szerdán Biden megkülönböztetett kedvességgel köszöntötte Harrist, s azzal fordult hozzá: "mértékletesen bánj velem, kölyök". A megjegyzést Ian Sams, Kamala Harris sajtófőnöke azonnal - még a vita alatt - bírálta Twitter-bejegyzésében, sérelmezve, hogy Biden "legyerekezte" a kaliforniai szenátort.

A kétórás vitában Biden és Harris mellett nyolc demokrata elnökjelölt aspiráns vett részt: Michael Bennet coloradói, Kirsten
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 07:05
Gulyás: jelentős előrelépés a foglalkoztatás területén
semmilyen alapja sincs". Arra a kérdésre, Frans Timmermans felelhetne-e alelnökként a bizottságban a jogállamiságért, vagy a magyar kormány szívesebben látna-e egy térségbeli jelöltet, kijelentette: a kabinet tiszteletben tartja a bizottsági elnök döntéseit, a cél, hogy Európának olyan kormánya legyen, amely Európa érdekében irányítja a bizottságot. Az elmúlt öt évben számos pozícióban ezzel épp ellentétesen léptek fel, és szerinte "Timmermans minden szempontból ebbe a körbe tartozik".

A bizottság korábbi levelére azt a választják adják majd - közölte egy további felvetésre -, hogy semmilyen éheztetés nem zajlik a tranzitzónában, az eljárás alatt mindenki kifogástalan ellátást kap. A zóna nem zárt, bármikor elhagyható, csak nem Magyarország felé. Hozzátette: azt ugyanakkor rossz néven veszik, és változást remélnek az új bizottság megalakulásától, hogy amikor Magyarország és Európa külső határait védik, akkor nem anyagi és politikai támogatást kapnak, hanem méltánytalan, minden valóságot nélkülöző
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 13:21
Design Hét Budapest - A balti országok az idei díszvendégek
A Design Hét Budapest Magyarország legnagyobb designeseménye, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése - emlékeztettek az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a fesztivál több gazdaságélénkítést célzó programmal is várja majd az érdeklődőket. Egy többnapos, kifejezetten a kreatívipari kis- és középvállalkozások igényei szerint összeállított előadás-sorozat keretében például szakértők adnak majd választ a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

A vállalati döntéshozókat célozza meg az a jó gyakorlatokat bemutató előadás-sorozat, melynek során sikeres hazai vállalkozások avatják be az érdeklődőket a design stratégiai alkalmazásának előnyeibe, idén is megrendezik továbbá a stratégiai tervezés és a design kapcsolatát példákkal szemléltető Service Design Day programot.

A Design Hét idei fő témája a flow lesz: egy olyan állapot
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 09:42
1/421
Képek, videók
Pécsett
orban47
2017. április 07. péntek, 16:13
-pecsett.jpg
lilagondolatok
2014. december 14. vasárnap, 11:51
Bangó Margit Pécsett 2009
szinesgyongyok
2009. június 02. kedd, 12:29
Meredek utca Pécsett
caris11935
2009. április 15. szerda, 12:13
Keresztapám sírja Pécsett
caris11935
2009. április 15. szerda, 12:00
Rákóczy szobra Pécsett
caris11935
2009. április 15. szerda, 11:49
Első iskolám Pécsett, a S
caris11935
2009. április 15. szerda, 11:46
Elmúlt mint száz
irmus
2011. október 30. vasárnap, 12:02
Elmúlt, mint száz más pil
jakabgasparne
2009. március 24. kedd, 05:54
Dunántúli_pipacsmező-M agy
mester126mari
2009. szeptember 22. kedd, 16:26
Dunántúli táj 1
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 12:33
Dunántúli_pipacsmező-M agy
angolka
2008. február 05. kedd, 19:32
járda építés társadalmi m
jolika66
2015. május 17. vasárnap, 15:56
Társadalmi környezet.jpg
pacsakute
2014. december 07. vasárnap, 10:29
tarsadalmi_korte.jpg
snbela44
2014. augusztus 07. csütörtök, 11:04
Címkék
vallásom miatt, török hatóságok, Design Hét Budapest Magyarország, további felvetésre, Yehuda Teichtalt, zarándoklat lelkivezetője, kézbesítést egyszer, klub társadalmi, jelen lévő, Szécsi Ferenc, illegális bevándorlást, Egyesült Államokat, korábbinál lényegesen, korábbi felajánlások, 2019 májusában, migránsok körében,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.