Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 09:00 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar Filmhét - Novák Emil: húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon
kategóriában - játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film, televíziós sorozat - több mint 200 film versenyez a Magyar Filmdíjakért.

Idén rekordszámú jelentkezés érkezett a filmhétre, ez jelzi, mennyire fontos a szakmának a rendezvény, a találkozás a közönséggel - mondta a filmakadémia elnöke.

A filmhét feladata, hogy láthatóvá tegye a magyar alkotásokat a közönség számára - emelte ki Novák Emil, aki szerint a filmhét azért működik más koncepcióval, mint a korábbi filmszemle, mert teljesen megváltozott a promóciós és forgalmazási környezet.

Hangsúlyozta: ma minden producer és forgalmazó az interneten nevezi filmjeit a világ fesztiváljaira, sokkal könnyebben és gyorsabban jutnak el a magyar alkotások sokkal nagyobb közönséghez, mint korábban. Ma már egyszerűen nincs szükség arra, hogy a Berlinale előtt a nagy nemzetközi fesztiválok képviselőit és a külföldi újságírókat Magyarországra hívják megnézni a friss magyar filmeket.

Az idei filmhéten
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 12:21
Az Oroszlán valósággal ragyog 2019-ben
sok tapasztalat, számtalan fejlődési lehetőség vár rád az elkövetkező években. 2019-ben máris megalapozhatod a jövődet. Ha új munkahelyre vagy valami egészen más feladatokra vágysz, már tavasszal csodás lehetőségeket kapsz az élettől. Érdemes lesz élned vele. Dönts majd bölcsen és okosan.

Az Oroszlán a szerelemben is fordulatokra számíthat 2019-ben

Ha még egyedül élsz, és keresed a párodat, idén légy nagyon körültekintő és figyelmes. Felejtsd el a múltat, a szerelmet ugyanis nem a korábbi partnerek között találod. Önmagadat csapod be, és ejted csapdába, ha a korábbi társak között keresgélsz. Nyisd meg magadat az újdonságokra. Légy te a társasági élet közepe. Járj minél több helyre, hiszen igényed is lesz, hogy ismét te lehess a ,,világ közepe". A Jupiter energiáinak köszönhetően ragyogsz, használd ki az alkalmat, hiszen valaki már nagyon vár rád. A nagy találkozás nem marad el, de az esélyt neked kell megadnod. Január 22-én a Vénusz és a Jupiter együttállása a
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 14:47
Krónika 6. rész (kérdések)
egész térségeket sújt a probléma, a perifériákon élő közösségek jövőjét veszélyezteti a helyzet.

Azt mondta, időben kell kezelni a problémát, ehhez a szociális munkásokra és a pedagógusokra is szükség van.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett: az elmúlt években mindenki egyetértett abban, hogy a dizájnerdrogok terjedése nagy fenyegetést jelent, rendkívül veszélyes szerekről van szó.

Közölte: a kormány az elsők között lépett, amikor a korábbinál szigorúbb szabályozást vezetett be.

MSZP: egyre nagyobb gond a háziorvosok hiányaBangóné Borbély Ildikó (MSZP) elmondta: a háziorvosok hiánya egyre nagyobb gondot okoz, egyre több ember és egyre nagyobb területek maradnak ellátás nélkül Magyarországon. Főleg az aprófalvas és a hátrányos helyzetű térségekben ölt drasztikus mértéket a hiány, és a gyermekorvosok, valamint a védőnők esetében különösen rossz a helyzet - tette hozzá.

Kiemelte: a kormány kilencedik éve csak beszél az
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:13
EP-választás - Párbeszéd: vissza lehet szorítani a Fideszt
Jávor Benedek európai parlamenti képviselő hétfői, kampányindító sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a májusi európai parlamenti választás a szokásosnál sokkal nagyobb jelentőséggel bír Magyarország és az EU számára. Fontos, hogy az ellenzéki pártok a lehető legjobb eredményt érjék el, hogy a Fidesz ne tudja növelni a képviselői számát és ne folytathassa az EU-t "romboló és aláásó tevékenységét" - fogalmazott az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje. A Fidesz teljes mértékben marginalizálódott, felfüggesztették a néppárti tagságát és megbukott Orbán Viktor azon terve, hogy átvegye, vagy befolyásolja a Néppártot és azt a szélsőjobboldal irányába húzza el - jelentette ki. A Fidesz gyakorlatilag pária lett a saját pártcsaládján belül, ezzel elveszítette annak lehetőségét, hogy érdemben hatást gyakoroljon az európai döntéshozatalra - érvelt a politikus.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: az is fontos, hogy az ellenzéki érzelmű szavazókat minél nagyobb számban elvigyék az urnákhoz és meggyőzzék őket, hogy
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:12
ÁSZ: a jegybank szabályszerűen végezte feladatait 2017-ben
Hozzátette: a számvevőszék évente vizsgálja a MNB úgynevezett nem alapvető tevékenységeit, pénzügyi közvetítő rendszerét, a kereskedelmi bankok, biztosítok feletti felügyeleti tevékenységét és a gazdasági társaságok fellett gyakorolt tulajdonosi jogának gyakorlását.

Elmondta: az ÁSZ ellenőrzi, hogy a jegybank kiadások, közbeszerzések és támogatások terén megfelelően járt-e el, illetve vizsgálja a bank saját ellenőrzési rendszerét.

A korábbi években találtak kisebb mulasztásokat, de a 2017-es ellenőrzés során nem tapasztaltak számottevő hiányosságokat - hangsúlyozta az ÁSZ ügyvezetője.
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 09:31
Process Solutions felmérés: a vállalatok többsége nem szüntette meg a cafeteria rendszerét
A PS közel 50 vállalat bevonásával készített kutatást a cafeteria rendszer január óta hatályos módosításainak hatásairól.

A közlemény idézte Varga Juditot, a Process Solutions menedzserét, aki kifejtette: a felmérésben résztvevő vállalatok 89 százaléka nem szüntette meg teljesen a cafeteria rendszerét, ugyanis ha a cégek beépítették volna a bérbe a cafeteria elemeit, akkor számolniuk kellett volna azzal, hogy ez a plusz bérelem minden alapbérhez kötődő juttatás, így például a túlóra kifizetésének is az alapjává válik.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett vállalatok 40 százaléka a kedvezményes adózású béren kívüli juttatások (SZÉP- kártya, valamint a bölcsődei és óvodai szolgáltatások támogatása) mellett a magasabb adókulccsal választhatóakat, például az öngondoskodást segítő elemeket is biztosította dolgozói számára. Az így eljáró cégek több mint 40 százaléka átvállalta a többlet adóteher egy részét vagy egészét.

Hozzátették, hogy a kisvállalkozásokat kevéssé érintette a cafeteria
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 07:06
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett
Kis Miklós a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatósága és a Kaposvár Egyetem által szervezett Agrárutak konferencián megismételte, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint 2020-tól az EU büdzséjéből kevesebb pénz jutna a közös agrárpolitikára, Magyarország a korábbi 1300 milliárd helyett mintegy 940 milliárdot költhetne vidékfejlesztésre.

"Mi azt mondjuk, hogy ezt nem lehet elfogadni, hiszen ha környezetvédelmi szempontból több kötelezettséget kívánunk előírni a mezőgazdaságnak, elengedhetetlen, hogy ehhez legalább a korábbi kompenzációt biztosítsuk" - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette, a magyar kormány azon dolgozik, hogy az újonnan felálló Európai Parlamentnél és Európai Bizottságnál elérje a közös agrárpolitikai támogatás jelenlegi szintjét megőrző költségvetés megszavazását.

Kis Miklós szólt arról, hogy a vidékfejlesztési program keretében számos klímavédelemhez is kapcsolódó projektet támogattak az elmúlt években. Példaként említette az erdőterületek
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:02
Turisztikai Ügynökség: 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban
belföldiek, mind a külföldiek száma a 2018 januárihoz képest, az év első hónapjában az összes vendégek száma csaknem elérte a 650 ezret.

Kétszámjegyű volt a növekedés olyan fontos küldőpiacokról, mint az Egyesült Államok, Kína, Spanyolország, a régióból pedig Romániából és Csehországból érkeztek jóval többen Magyarországra, mint tavaly ilyenkor. Jó hír az is, hogy továbbra is élénk a belföldi turizmus, amit a SZÉP-kártya költések több mint 7 százalékos emelkedése is tanúsít. A pihenőkártya 2019-ben a korábbi évekhez képest is jobban fogja ösztönözni a magyar családok belföldi utazásait - mutat rá a közlemény.

Az MTÜ arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő években már nem kell márciusig várni a januári idegenforgalmi adatokra. A júliustól induló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal jövőre már valós időben, a teljes szektorra vonatkozóan elérhetőek lesznek a turisztikai mutatószámok, ami hozzájárul az ágazat versenyképességéhez, a célzott fejlesztések és kampányok tervezéséhez -
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 10:31
Tartós szeretet....
összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.
Tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei nagyböjtben is, és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 24-től 31-ig. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeként családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább egy kilogramm adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.
Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.
-
maroka, 2019. március 18. hétfő, 15:40
Március 15. - Tarlós: a médiának tájékoztatnia kell manipuláció helyett
Tarlós István a szabad sajtó napja alkalmából tartott díjkiosztón hangsúlyozta, a digitális technológiák terjedése számos változást hozott az újságírásban. Ezek legfontosabb pozitív hozadékaként a gyorsaságot, naprakészséget nevezte, míg negatív változásként a szakmai tudósítást nélkülöző, kontroll nélküli, megalapozatlan hírek számának növekedését említette.

Kiemelte, a választási években mindenki különösen megtapasztalhatja a tények háttérbe szorítását, a "vágyvezérelt újságírást".

A főpolgármester szerint a sajtó akkor szolgálja közönségét, ha objektív, ellenőrzött híreket közvetít, hangja kiegyensúlyozott, tárgyilagos és nem elfogult.

A minőségi újságírás a tények és értékek jegyében születik, ebben pedig Csengery Antal reformkori publicista életműve a mai nemzedékeknek is példa lehet - mutatott rá Tarlós István.

Hangsúlyozta, a Csengery Antal-díj kitüntetettjei segítséget nyújtanak abban, hogy a főváros döntéshozóinak tervei, beszámolói eljussanak a közvéleményhez, valamint
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:41
Jelentős nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt a MIPIM-en
városarculatot alakító, 2020-ban átadandó fejlesztéseikkel szerepeltek a kiállításon.Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy "a kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatásoknak köszönhetően Budapest a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet". Hozzátette, hogy a főváros 20-30 évvel későbbi arculatát a mostani fejlesztési terveknek kell megalapozniuk. Nagy lehetőség a fővárosnak és a befektetőknek is, hogy elhanyagolt, részben korábbi ipari létesítményekből álló területek, városrészek újulhatnak meg. A fejlesztések iránt nemcsak a magyarországi, hanem a nemzetközi befektetők körében is jelentős az érdeklődés, amelyet a MIPIM tapasztalatai is bizonyítottak - fejtette ki a főpolgármester-helyettes a közlemény szerint.

A magas befektetői aktivitást a HIPA eredményei is alátámasztják. Tavaly minden eddiginél több, 98 projekt érkezett az országba, amelyek rekord nagyságú - a következő években több mint 4,311 milliárd euró -
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:11
Alapjogokért Központ: valamiféle engedményt szeretne tenni a Fidesz felé Manfred Weber
A keddi találkozón a Fidesz európai néppárti tagsága lesz a téma, mivel korábban a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését a néppárt 12 tagpártja hivatalosan kezdeményezte.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán azt mondta, a találkozó lehetséges eredményéről sokat elmond, hogy Manfred Weber nem a magyar miniszterelnököt kérte meg, hogy utazzon hozzá Münchenbe vagy Brüsszelbe, hanem ő jött Magyarországra. A néppárt EP-választási csúcsjelöltje ezzel elismerte - hogy az elmúlt hetekben tett "igaztalan nyilatkozataival" - túllőtt a célon, többek között azért is, mert a magyar kormánypártoknak jó barátai és megbízható szövetségese a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és pártszövetségese a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) is - fűzte hozzá.

Az igazgató úgy véli, hogy Manfred Weber engedményének egy másik oka a néppárt népszerűségének csökkenése lehet. A nagy múlttal és népességgel rendelkező tagállamok konzervatív, kereszténydemokrata pártjai sokat veszítettek népszerűségükből az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 12:28
1/415
Képek, videók
A rajongott filmhős 1916-
csalogany13
2010. január 01. péntek, 22:54
irha1964filmhos.JPG
repulos
2008. március 27. csütörtök, 16:51
kim Novak.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:54
Kim Novak
sanci81
2016. augusztus 05. péntek, 16:35
Kim Novak.jpg
sz719eszter
2016. július 22. péntek, 13:05
NOVÁK ANITA APÁNAK LENN
erzsikepuskas
2014. november 01. szombat, 19:37
Novák Anita APÁNAK LENNI.
erzsikepuskas
2014. október 15. szerda, 10:25
novák.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:35
novák zsolt.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:06
603034Aba Novák Vilmos ,F
ircsike36
2013. június 29. szombat, 06:52
Novák Imre -troli vezető.
agica2004
2013. május 01. szerda, 17:42
Aba Novák Művelődési Közp
drozdikata
2012. január 13. péntek, 22:57
9. Kim Novak.JPG
anci-ani
2011. december 11. vasárnap, 10:09
Kim Novak
csigamalac
2011. május 01. vasárnap, 06:53
Címkék
világ fesztiváljaira, magas befektetői, Csengery Antal, hívek adományaiból, nagy találkozás, választási években, irgalmas szeretet, következő években, főváros 20-30, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatósága, újonnan felálló, Európai Bizottság, korábbi filmszemle, képviselői számát, kereskedelmi bankok, Process Solutions,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.