Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:00 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ezek lógtak a plafonról 30 éve!
életérzés!

A szocialista szellemben berendezett lakás jellegzetes elemei a műbőr kagylófotel, a hozzá passzoló kanapé, a mintás szőnyegek, a hatalmas tengert, pálmafát és hegyeket ábrázoló faliképek, valamint az elmaradhatatlan retro lámpabúrák.

Klasszikus retro lámpabúra - még ma is menő!

Már az átkos lakberendezői is tudták, hogy a lámpák nemcsak praktikus szempontból használhatók, hanem hangulat teremtő elemként is funkcionálnak.

Narancssárga, mi más?!

Kétségtelen, hogy ezek a lámpák csak tovább erősítették a hamisítatlan szocialista életérzést. Nektek milyen retro lámpátok volt?

Sok helyen még ma is ez lóg a
anna4459, 2018. február 02. péntek, 20:34
A dió igazi kincs a konyhában
diófalevél teája nem csak belsőleg hat: különböző bőr- és nyálkahártya-fertőzések (mandula- és torokgyulladás, ínysorvadás, de akár hüvelyi is), ekcéma, bőrgomba, visszérseb, atka ésfejtetűkezelése egyaránt alkalmasnak tartják. Fürdőként a gyulladásos megbetegedések enyhítésére javasolják.
Csak a zöld levet használjuk
A tea készítésének számtalan módja van, de akkor a legjobb igazán, mikor július-augusztus környékén megvastagodnak, de még sötétzöldek. A rozsdafoltos vagy sárgás levelek már nem használhatók. Árnyékos helyen kell szárítani, majd összemorzsolni és páramentesen tárolni. Leforrázva fogyasztandó, kúraszerűen.

A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk. Tudjunk meg róla többet!
Még kutatják sok hatását
Mindazonáltal, számos, kevésbé bizonyított hatást is tulajdonítanak a diófalevélnek. Ilyen az asztma, a reumás fájdalmak, csontritkulás, a daganatok elleni
anna4459, 2017. október 18. szerda, 08:41
Gyógyító olajok
A növényi olajok nem csak a konyhában használhatók, sokuknak különleges gyógyhatása is van. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is ételeinket.
A tudomány néhány éve az esszenciális zsírsavak egészségmegőrző értéke mellett terápiás felhasználhatóságukra is felfigyelt. Ismerkedj meg te is a legnemesebb növényi olajokkal és azok gyógyhatásaival!

Olívaolaj
Minden más olajnál nagyobb mértékben csökkenti az ártalmas - érelmeszesedéshez és szívkoszorúér kialakulásához vezető - LDL-szintet a vérben, tehát védi a szívet. Hígítja a vért, és vérnyomáscsökkentő hatása van. Serkenti az epekiválasztást, és javítja az emésztést. Olyan anyagokat tartalmaz, melyek fékezik a rákbetegségek kialakulását, illetve elhatalmasodását, és lassítják az öregedési folyamatot. A vitaminok és fermentek mellett tartalmaz lipoidokat, lecitint, fehérjét, klorofillt, jódot és aromaanyagokat is. Az olívaolajjal való bekenés enyhíti a reumás fájdalmakat.
klementinagidro, 2015. szeptember 07. hétfő, 13:45
Ami a konyhában felesleges, a kertben még jól jöhet
A konyhai maradékokat, hulladékokat nem kell egytől egyig azonnal a szemétbe dobni! A kertben még hasznukat veheted akkor is, ha nem tartasz komposztládát.

Ha nincs lehetőséged rá vagy nem akarsz komposztálni, akkor sem kell feltétlenül kárba vesznie a konyhában keletkező hulladékoknak, hiszen a kertben a komposztáláson túl is sokféleképpen használhatók. Lássuk, hogyan!
Kávézacc

Az első és legkézenfekvőbb módszer a kávézacc újrahasznosítására, ha szerves trágyaként alkalmazod: a rózsabokrok, rododendronok, kaméliák, az örökzöldek, illetve a konyhakertben a retek és a répa is különösen örülni fog neki. Ha nem szeretnéd, hogy a környékbeli macskák toalettnek nézzék a virágágyásaidat, akkor is érdemes a kávéfőzőből kiszedett zaccot a szemetes helyett az ágyásokba szórnod, ugyanis a macskák ki nem állhatják a kávé illatát, így elkerülik majd a területet.

A használt kávéfilter sem megy kárba, ha ültetés előtt kibéleled vele a virágcserepeket: a filter megakadályozza, hogy a
anna4459, 2015. június 08. hétfő, 08:36
Liliomfesztivált rendeznek a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban
A világ legnépszerűbb szentje, Szent Antal napját évszázadokon át ünnepelték Szeged-Alsóvároson, a hagyomány 1950-ben szakadt meg - mondta Kiss Norbert egyháztörténész, a második alkalommal megszervezett fesztivál programját bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Páduai Szent Antal Szent Ferenc kortársa volt, portugál nemesből lett ferences szerzetessé a 13. században: kiváló szónok hírében állt, rengeteg embert térített meg élete során. Személyéhez számtalan hagyomány kapcsolódik: ünnepnapján, június 13-án a Szeged környéki tanyavilágból lisztet, kenyeret, kalácsot hoztak az ünnepi misére, a megszentelt ételt pedig szétosztották a rászorulók között.

Szent Antal napján liliomot is szenteltek Alsóvároson, majd a növényt gyógyászati céllal használták fel. A virágot gyümölcspálinkába tették: ha valakinek mérges pattanása, furunkulusa volt, akkor egy szirmot kötöttek rá, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. Gyomorgörcs esetén pedig a pálinkát kockacukorra csöpögtetve fogyasztották.

Petri Márta, a
velemenyezd, 2014. június 11. szerda, 14:53
5 AJÁNLOTT GYÓGYNÖVÉNY AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT
Olykor a gyógynövények olyan gyógyító erőt szolgáltatnak, amiről a gyógyszeripari vállalatok csak álmodhatnak.

Nem tud aludni? Próbálja ki a citromfüvet. Szorongástól szenved? Citromfű. Fel kívánja turbózni az immunrendszerét? Citromfű. Száj-herpesze van? Citromfű. Ez a citromos illatú mentaféle pedig vírusölő is, jó a lázra és kiváló az emésztésre, a gázokra és a felfúvódásra.

Meglepőnek találja, hogy egy növény ennyi mindenre képes? A gyógynövények nem mindig használhatók fel többféleképpen úgy, mint a citromfű - arról nem szólva, hogy ízletes, biztonságos és hatásos -, de néha a gyógynövények olyan gyógyító erőt szolgáltatnak, amiről a gyógyszeripari vállalatok csak álmodhatnak. És ha ez őrültségnek is hangzik, akkor tegyen egy próbát előítéletek nélkül és győződjön meg róla a saját szemével.

A másik migrén ,,elmulasztóm" a borsmenta illóolaj. Biztonságos, olcsó és nem okoz függőséget. Bedörzsölöm vele teljesen a fejem fájós részét, közben gondosan
radvanszki_jozsef, 2014. január 12. vasárnap, 09:40
Gyógyító olajok
A növényi olajok nem csak a konyhában használhatók, sokuknak különleges gyógyhatása is van. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is ételeinket.
A tudomány néhány éve az esszenciális zsírsavak egészségmegőrző értéke mellett terápiás felhasználhatóságukra is felfigyelt. Ismerkedj meg te is a legnemesebb növényi olajokkal és azok gyógyhatásaival!

Olívaolaj
Minden más olajnál nagyobb mértékben csökkenti az ártalmas - érelmeszesedéshez és szívkoszorúér kialakulásához vezető - LDL-szintet a vérben, tehát védi a szívet. Hígítja a vért, és vérnyomáscsökkentő hatása van. Serkenti az epekiválasztást, és javítja az emésztést. Olyan anyagokat tartalmaz, melyek fékezik a rákbetegségek kialakulását, illetve elhatalmasodását, és lassítják az öregedési folyamatot. A vitaminok és fermentek mellett tartalmaz lipoidokat, lecitint, fehérjét, klorofillt, jódot és aromaanyagokat is. Az olívaolajjal való bekenés enyhíti a reumás
suzymama, 2013. december 08. vasárnap, 11:53
Konyha
dobni, ha a legkisebb karcolás is esik rajta, mert mérgező lehet.

Valóság: Valóban, ez néhány évtizeddel ezelőtt igaz is volt. Akkor ugyanis a leégést megakadályozó edénybevonatokkal, ha megsérültek, mérgező krómvegyületek kerülhettek az ételekbe. A mai teflonserpenyők azonban már semmilyen egészségügyi kockázatot nem rejtenek, még akkor sem, ha megsérül a bevonatuk. Persze, arra vigyázni kell, hogy ne kerüljenek teflondarabok az ételbe, de ennek szem előtt tartásával az edények tovább használhatók. Az agyonkarcolódott serpenyők, lábasok vagy fazekak használata azonban mégsem ajánlott, a repedések, sérülések ugyanis kiváló búvóhelyek a láthatatlan ételmaradékok, baktériumok és szennyeződések számára. Ráadásul ezekben az ételek is könnyebben odaégnek.

A műanyag dugós üvegben a bor nem tud "lélegezni"

Tévhit: Műanyag dugós üvegekbe nem szabad bort tölteni, csak parafa dugósba, mert nem tud lélegezni benne az ital, és hamarabb megromlik.

Valóság: Sok borszakértő
tripike, 2013. január 22. kedd, 11:58
Egy megbélyegzett szin
ráadásként pedig még a rovarok is kedvelik őket. Ha úgy érzed, túl erős színt sikerült választanod, szelídítsd meg természetes, neutrális színű kiegészítőkkel!

7. Ha számodra a sárga nagy mennyiségben már alapvetően is túl merésznek, harsánynak hat, ismerkedj meg barátságos, halványabb árnyalataival, és máris megváltozik a véleményed. Ezek talán kevésbé lehengerlőek, viszont visszafogott eleganciával bírnak, valamint harmóniát és nyugalmat árasztanak, így akár a hálószobába is kitűnően használhatók. Ha túl halványnak érzed a végeredményt, dobd fel erőteljesebb színű kiegészítőkkel, például naranccsal vagy rózsaszínnel.

8. A sárga kifejezetten ,,időtálló" szín, amely minden stílushoz ügyesen alkalmazkodik. Sötétebb, teltebb tónusai klasszikus eleganciát sugallnak, míg világosabb, finomabb árnyalatai a modern stílushoz igazodnak inkább.
Színkalauz: Sárga - egy kellemesen domináns szín

9. Klasszul összeillik a természetes anyagokkal, mint például a nyersfával, a
katicacska, 2012. március 17. szombat, 21:19
Aranyló olajak - az egészségért
A növényi olajok nem csak a konyhában használhatók, sokuknak különleges gyógyhatása is van. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is ételeinket.
Naraforgóolaj
A válogatott, érett, és hidegen sajtolt napraforgómagvak átlagon felüli mennyiségben (65-70%) tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ehhez jön még a sejtanyagcserében oly fontos szerepet betöltő lecitin, valamint tocoferol (E-vitamin), A-vitamin, fehérje, globulin, palmitin, stearin, arachnin, lignocerin és arginin. Nem meglepő, hogy jó eredményt lehet elérni vele a daganatvédelem és a szív- és érbetegségek kezelésben. Szabályozza a sejtanyagcserét és elősegíti az egészséges sejtfejlődést. Nyákoldó hatást fejt ki, ezért jól alkalmazható hörghurut és köhögés ellen. Külsőleg masszírozáshoz és szájöblítéshez alkalmas.
Szójaolaj

A szójaolaj gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, köztük linolénsavban is. Különlegessége
groszmadel, 2012. március 15. csütörtök, 22:25
Jaj de jó a habos ünnepi
töltelék

Töprengések és kísérletek eredményezték ezt az igazán elegáns és Habliliom Könnyed Konyhájában már-már megszokottan könnyű jelzővel illethető mogyoróhabos rolót, aminek igencsak helye lehet bármely ünnepi asztalon!

Aki szívesen ténykedik a konyhában, tudja milyen fontosak a jó konyhai kiegészítők - a rolók megformálásához elengedhetetlen kis formák ma már igen jó minőségben és többféle méretben beszerezhetők, és gyakorlatilag, amíg teljesen el nem deformálódnak, használhatók.

A sikerhez és az ünnepi hangulathoz is megfelelő eszközök szükségesek A sikerhez és az ünnepi hangulathoz is megfelelő eszközök szükségesek

A szélesebb végüknél alig több, mint 1 fél cm, a keskenynél 1 cm átmérőjű formák segítségével készült ínyencségek a klasszikus cukrászdai darabokhoz képest igencsak filigránok lesznek, de egyik vonzerejük épp ebben rejlik! Az előkészültektől a tálalásig pedig alig több mint 30 perc szükségeltetik - elfoglalt háziasszonyok és sütni
horvathnemagdi, 2011. december 18. vasárnap, 17:51
1/3
Képek, videók
jó a plafonra
csigamalac
2009. december 04. péntek, 11:50
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialista brigád jelvén
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:22
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
szocialista menü.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:21
szocialista Varsó
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:05
A szocialista éra üdvözlő
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 13:27
Édes Varázs Szocialista B
tothgergo
2006. november 14. kedd, 14:53
rattan kagylófotel váz
dnemethk
2013. április 27. szombat, 22:25
Passzolás.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 21:53
Jól passzol a kék farmerh
farkas1945
2013. április 28. vasárnap, 11:46
Samu Kriszitán passzol.
maroshegy
2010. november 22. hétfő, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.