Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:31 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Galagonya - szív barátja
a 17. században előszeretettel alkalmazták szívbetegségek kezelésére is.

Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a galagonya jótékonyan hat a vérnyomásra. Cukorbetegeket vontak be egy kutatásba. A vizsgálati alanyokat két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjainak minden nap galagonyakivonatot adtak, míg a másik csoport tagjai csak placebót kaptak. A vizsgálatot végzők megállapították, hogy a galagonyakivonatot szedő embereknél minden esetben csökkent a diasztolés vérnyomás a kontrollcsoport tagjaihoz képest, akik nem kaptak galagonyakiegészítést.

Az állatkísérletek szerint a galagonyakiegészítés hasznos lehet mint természetes gyógymód, mégpedig a rossz, vagyis az LDL-koleszterinszint csökkentésére. Más vizsgálatok szerint ez a gyógynövény a koleszterinszintet is csökkenti, illetve jelentősen hozzájárul a testsúlycsökkenéshez is.

Amikor a szív véráramlása csökken, akkor mellkasi fájdalom következik be, amelyet anginának is neveznek. Az angina a szívkoszorúér-betegség
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:46
Keringésjavító ételek
testünket, és számos jótékony egészségügyi hatással bír - egyebek közt a vérkeringésünket is javítja.

Állatkísérletekben már bizonyították értágító és véráramlást segítő hatását a szívet vérrel ellátó koszorúerekben. Patkányoknál testsúly-kilogrammonként napi 200 mg fahéjkivonat nyolc héten keresztül történő adagolása hatására intenzív mozgást követően jelentősen javult az állatok szívének teljesítménye és a vérük áramlása a koszorúereikben, összehasonlítva a fahéjat nem fogyasztó kontrollcsoporttal

A kutatások arra is rámutattak, hogy embereknél a fahéj szignifikánsan csökkenti a vérnyomást, mivel ellazítja az érfalakat, ezáltal javítja a keringést és egészségesen tartja a szívet .

Egy vizsgálatban ötvenkilenc 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személynek napi 1200 mg fahéj 12 hétig történő adagolása átlagosan 3,4 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomását (a felső érték a kijelzőn) .

5. Fokhagyma
A fokhagyma közismerten jó hatással van a
pacsakute, 2018. november 15. csütörtök, 15:13
Maitake gyógygomba
harcolnak a különböző kórokozók ellen (vírusok, baktériumok, stb.).

Vércukorszint csökkentés
Több korábbi kutatás eredményei igazolták, hogy a maitake gyógygomba x-frakciója (sx-frakció) képes csökkenteni a vércukorszintet, valamint az inzulin rezisztencia kialakulását. A maitake gyógygomba glikémiás indexe alacsony.

Vérnyomáscsökkentés
Egy 2002-es tanulmány azt mutatta, hogy a maitake gyógygomba kivonattal kezelt egerek vérnyomása jelentősen csökkent a kontrollcsoport tagjaihoz képest (az egerek vérnyomása négy óra alatt 200 Hgmm-ről 115 Hgmm-re csökkent).

Fogyás
100g nyers maitak gomba 37 kcal-t tartalmaz és teljesen zsírmentes. Ugyanebben az adagban található 2,7g rost, ami hozzájárul az eredményes fogyáshoz.

Koleszterincsökkentés
Egy 2011-es tanulmány adatai szerint a maitake gyógygomba kivonattal etetett kísérleti egerek koleszterinszintje szignifikánsan csökkent a kontrollcsoportéhoz képest.
pacsakute, 2016. június 14. kedd, 21:13
Csalódást okozott a súlyosan károsodott szívet segítő ballonpumpa
A ballonpumpa-kezelés gyakorlati megoldását az utolsó ötven évben dolgozták ki. Infarktus után a szívizomzat olyan rossz állapotba kerül, hogy az életben maradáshoz segítségre van szüksége. Az aortába bevezetett ballon a szív működésével pontosan egyező ütemben fölfújódik és ezzel közvetett módon támogatja a legyengült szívet. A combverőéren keresztül bevezetett cső a beteg testméretétől függő átmérőjű, így egyénileg szabályozható a szükséges pumpaméret, hiszen a műszer napokon keresztül segítheti a beteg vérkeringését.

Amikor a szív bal kamrája ellazul, az első másodpercekben a ballon fölfúvódik, ezáltal az áramló vér teljes egészében a koszorúerekbe áramlik, és ezzel a lehető legjobban biztosítja a beteg saját szívizmának vérellátását.

Amikor a bal szívkamra elkezd összehúzódni, a ballon teljesen ellazul, így a szív által kilökött vér a lehető legkönnyebben áramlik a testbe, mérések szerint 40 százalékkal növelve a véráramlást, ugyanakkor arányosan csökkentve a beteg szív munkáját.

39
velemenyezd, 2012. szeptember 16. vasárnap, 12:12
A halolaj fogyasztása megduplázhatja idősebbeknél a testmozgás előnyeit
A rendszeres halolajfogyasztás és a testmozgás együttesen 20 százalékkal javította a hatvanas éveik végén járó nők izomerejét az Aberdeeni Egyetem munkatársainak tanulmányában.

A vizsgálatba bevont nők közül a kontrollcsoport tagjai is edzettek hetente kétszer 30 percet, de ők nem szedtek halolajat, az ő izomerejük 11 százalékkal növekedett a tanulmány 12 hete alatt. A halolajat fogyasztóknak ráadásul nagyobb mértékben javult az egyensúlyérzéke, a járási sebessége és a fotelből való felállásukhoz szükséges idő is a másik csoport tagjaihoz képest.

A tapasztalt különbség a szakemberek szerint a halolajban található gyulladáscsökkentő tulajdonságú omega-3 zsírsavak hatásának köszönhető. A normális öregedési folyamat részeként az idősebb emberek izomtömege évente 0,5-2 százalékkal csökken. A harmincas éveink közepétől testünk izomépítő képessége hanyatlani kezd még rendszeres mozgás mellett is, ami azzal jár, hogy nehéz elkerülni az idősebb emberek izomvesztését.

Az aberdeeni kutatók úgy
velemenyezd, 2012. szeptember 06. csütörtök, 13:19
Árthat a vitamin a cukorbetege
A cukorbetegség által okozott veseelégtelenséggel élő pácienseknél állapotuk gyors romlását okozta, ha nagy mennyiségű B-vitamint kaptak - állapították meg kanadai kutatók.

A vitamint szedő csoportban ráadásul nagyobb volt a szívroham és a szélütés aránya is a kontrollcsoport tagjaihoz képest - írta a Journal of the American Medical Association (JAMA) című szakfolyóirat.

A diabéteszes nefropátiában a vese szűrőfunkciója romlik, mert kapilláriserei sérülnek. A 21 millió amerikai vesebetegnek például 40 százalékát érinti ez a probléma, amelynek kezelésére új megközelítést keresnek az orvosok.

Egyes tanulmányokban összefüggést figyeltek meg a vérplazma homocisztein-koncentrációja és a diabéteszes nefropátia, valamint más, érrendszert érintő betegségek előfordulása között. A B-vitamin-terápiával - folsav, B6 és B12 együttese - e vegyület plazmában mért szintje csökkenthető.

Kanadai kutatók Andrew House vezetésével az ország öt egyetemi orvosi
angyalka___, 2010. május 11. kedd, 22:00
Amit eszel, abból leszel 6.1
okozta elhalálozás esélye. S ez a kapcsolat különösen erős az emésztőrendszeri daganatok esetében.

A kutatók - akik 48 ezer férfi élettörténetét követték figyelemmel 15 éven át 1986 és 2000 között - úgy vélik: a rákos megbetegedések gyakorisága összefügghet a szervezet D-vitamin szegénységével. Ez a Le Nouvel Observateur című francia lap a világhálón közzétett tanulmányának alapvető következtetése. Az amerikai kísérlet értékelői ugyanis azt tapasztalták, hogy - a kontrollcsoport tagjaihoz képest - 17 százalékkal (de ezen belül az emésztőszervekben 43 százalékkal) csökkent a rák kialakulásának veszélye, s 29 százalékkal a rák okozta halálozás aránya azok között, akiknek a szervezete rendszeresen, mindennap megkapta az élelemmel bevitt D-vitamin-mennyiség négyszeresét. A négyszeres adag soknak tűnik, de valójában nem az: az ember legfőbb D-vitamin forrása ugyanis a Nap. A D-vitamint alapvetően a szervezet termeli, méghozzá a napsugárzás hatására, s ha valaki mindennap 3
bulac57, 2007. június 03. vasárnap, 00:27
Képek, videók
Galagonya.jpg
pacsakute
2019. április 20. szombat, 17:44
Galagonya . jpg.jpg
pacsakute
2019. március 03. vasárnap, 22:20
Galagonya és rozmaring.jp
pacsakute
2018. április 19. csütörtök, 20:16
havas galagonya 1
taltos1
2017. december 19. kedd, 22:34
galagonya.jpg
lenke1964
2015. október 13. kedd, 08:05
galagonya_.bmp
lenke1964
2015. október 01. csütörtök, 07:18
galagonya1.jpg
lenke1964
2015. szeptember 30. szerda, 19:00
Biblia kutatás
sacimama
2015. július 14. kedd, 00:55
kutatás csonti után
agica2004
2013. november 10. vasárnap, 18:58
Kóta Béla kutatás közben.
rozsmalom
2013. május 01. szerda, 08:21
Kutatási hipotézisek
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
légi kutatás-mentés.jpg
agica2004
2011. június 24. péntek, 12:30
kutatas.JPG
yuzanna
2008. január 15. kedd, 11:06
kutatás
koromoto
2006. augusztus 09. szerda, 11:49
Címkék
Aberdeeni Egyetem, rendszeres halolajfogyasztás, kontrollcsoport tagjai, beteg saját, szív által, diasztolés vérnyomás, világhálón közzétett, halolajat fogyasztóknak, testmozgás együttesen, egerek vérnyomása, aortába bevezetett, szívet vérrel, szükséges pumpaméret, utolsó ötven, négyszeres adag, koszorúerekbe áramlik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.