Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:28 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ország 22 pontjáról érkeznek a gyerekek a TérTáncKoncertre
A Budapesti Fesztiválzenekar ötödik alkalommal rendezi meg TérTáncKoncert elnevezésű ingyenes szabadtéri programját, amelyen idén 400 gyerek és fiatal táncol együtt Beethoven 7. szimfóniájára Fischer Iván vezényletével - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

"Ez a darab azért illik nagyon ehhez az eseményhez, mert ez a tánc ünnepe. A gyerekek az utolsó tételre fognak táncolni, ami olyan, mint egy 19. századi rockzene. Beethoven mindig a szabadság és a hatalmas öröm szimbóluma volt, ezt fejezi ki ez a szimfónia is" - idézi a közlemény a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván szavait.

A koncertre az ország 22 pontjáról érkeznek a gyerekek Drávafoktól Sajószögeden át Tiszaszalkáig, van köztük roma és nem roma, sok a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, de egy budapesti elitgimnázium tanulói is fél éve készülnek a fellépésre.

A Fesztiválzenekar - ahogy minden évben - idén is több ezer ingyenes papírszékkel készül közönségének, amelyet a koncert után bárki
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 16:03
Budapest Gyerekszilvesztere a Veronaki Zenekarral a BJC-ben
A délelőtti programban a zenekar legnépszerűbb lemezeiről, a Gőgös Gúnár Gedeonról, a Libabálról, a Kiugrott a gombócról és a Világforgóról játszik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres által alapított Veronaki zenekar célja, hogy dalaik segítségével a gyerekek játékosan váljanak nyitott, zeneértő és zeneszerető közönséggé. Az együttes mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik és alkot egyedülálló zenei világot, amely által a gyerekek olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerhetnek meg, amitől hallásuk finomul, zenei intelligenciájuk fejlődik.

A koncertre bárki hozhat magával olyan eszközt, amivel egy felvonulás kíséretében - az együttes tagjaival közösen - kiűzi a telet és minden rosszat, ami ebben az évben történt. De a koncerten felelevenítenek mágikus bőség- és szerencsevarázsló praktikákat, valamint az idő- és a szerelmi jóslások hagyományait is, délben pedig kölyökpezsgős koccintással búcsúznak az
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 11:49
Ötven éve játszott Debrecenben a Nashville Teens
volt egy Pajtás fényképezőgépem. A negatívokat mindig féltve őriztem. Sajnos a digitális korban már nem tudtam mit kezdeni a filmekkel, ráadásul sokat közülük elkértek tőlem néhány napra, hogy aztán tizenöt év múlva kapjam őket vissza, amikor már hozzá lehetett jutni olyan szkennerhez, hogy digitalizálni lehetett a negatívokat is. Csak a Rivers együttesről több mint 600 képet töltöttem fel.

nashville_19680520_bartok-terem.jpg

Munka mellett természetesen nem jutottam el minden koncertre. Ha pedig valahova oda is értem, nem biztos, hogy jó szemmel nézték, hogy fotózok. (Ma már sokan bánják). 1968-ban május 20-án ismét itt volt a Nashville Teens, szintén két telt házas koncertet adtak. Ezúttal már tudtam fotózni, pár hónappal előtte vásároltam ugyanis egy kisfilmes fényképezőgépet. Körülbelül negyven képet készítettem és ezt később is hasonlóképpen csináltam: a bulikon egy harminchatos tekercset simán ellőttem. 1968-ban a debreceni Bartók teremben a Liversing együttesről, 1969-ben pedig a
tinka1951, 2018. március 16. péntek, 12:17
Megnyílt Hamburg óriás koncertpalotája, az Elbphilharmonie
polgármestere. A házigazda pedig Olaf Scholz, a tartományi rangú észak-németországi város mostani vezetője volt, aki szerdai tájékoztatóján hangsúlyozta: a 110 méter magas, hullámokat idéző épület nemcsak a Hanza-város történelmének, jelenének és jövőjének jelképe, hanem annak is, hogy a szabadságra épülő társadalomban kiemelkedő szerepe van a művészetnek és a kultúrának. A szociáldemokrata politikus azt is elmondta, a városvezetésnek az a szándéka, hogy minden hamburgi gyerek legalább egyszer eljusson egy koncertre az Elbphilharmonie-ba, mire kijárja az iskolát.

Ez nem tűnik könnyen megvalósítható tervnek, tekintve, hogy az első évadra már minden jegy elkelt. Maga az épület is hatalmas érdeklődést kelt, az ingyenesen látogatható kilátóteraszon már félmillióan fordultak meg, amióta tavaly november elején megnyitották a hamburgiak és a város vendégei előtt.

Az 1,7 millió lakosú kikötővárosra panorámát nyitó terasz az Elbphilharmonie alapját képező egykori kikötői raktár tetején, 37 méter magasan
velemenyezd, 2017. január 11. szerda, 20:53
Magyarországi bemutatóval kezdődik pénteken a Szentendrei Teátrum és Nyár
Vasvári Csaba művészeti igazgató az MTI-nek elmondta, hogy idén két magyarországi bemutató is szerepel a kínálatban, de koncertsorozat premierjére, lemezbemutató koncertre is várják a közönséget, emellett új játszóhellyel is bővül a megújult dizájnú fesztivál - emelte ki az igazgató.

A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös bemutatója, Daniel Glattauer Párterápia című darabja az emberi kapcsolatok szövevényét tárja fel sok humorral Balla Eszter, Mészáros Máté és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében.

Szintén magyarországi bemutató a magyar származású brazíliai szerző, Joao Bethencourt Telitalálat című vígjátéka, amelyet augusztusban láthat először a magyar közönség. A Szentendrei Teátrum saját bemutatója fergeteges komédia, amely pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság - vagy ezeknek puszta ígérete - hogyan forgathat ki bárkit önmagából.

Az idei nyár programkínálata az előző éveknél is gazdagabb - hívta fel a
velemenyezd, 2016. július 07. csütörtök, 17:12
Folyamatosan küzdök az idővel
sikerült?

Egyébként igen, mert a látszat ellenére most kevesebbet dolgozom. A 2014-es évem volt az eddigi csúcs. Mamma Mia premier, amire öt hónapig próbáltunk, aztán a Sztárban sztár, felénekeltem egy Disney musicalt, közben futottak a régi szerepek, és persze jártam fellépni is. Kimondva talán nem tűnik soknak, de közben mindehhez annyi szervezés és adminisztráció is társul. Egyeztetések, szerződések... Sok mindent nem tudok másra bízni. Például január 9-én egy szimfonikus zenekarral készülünk koncertre, a dalokat, a hangnemet csak én tudom egyeztetni, és a ruhapróbára sem mehet helyettem senki, ugyebár.

Mondod kuncogva, és mégis azt állítod, hogy visszavettél a tempóból?

Igen, mert tényleg így van. Óhatatlan, hogy nem lehet egymás után két év ennyire sűrű. Ezen a nyáron végre egy egész hónapot töltöttem a Balatonon Rozival kettesben. Hétvégenként volt egy-egy fellépés ahova vittem magammal, aztán mentünk vissza a hajóra. Életem egyik legcsodálatosabb nyara volt.
taltos1, 2015. december 28. hétfő, 23:45
Minimum-koncert az Arénában a gyermekéhezés megszűnéséért
"Az állam bizonyos napokon ingyen rendelkezésre bocsátja a Sportarénát különböző célokra pályázat útján. A Nemzeti Minimum csoport sikeresen pályázott, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is támogatta aláírásával, hogy a gyermekéhezés ellen figyelemfelkeltő koncertet tartsunk az Arénában május 23-án" - mondta Bornai Tibor zenész, a KFT együttes billentyűse, a Minimum-program egyik kezdeményezője pénteken az MTI-nek.

A Nemzeti Minimum csoport tíz civil kezdeményezővel tavaly év végén indult. A csoport célja: a mindenkori államvezetés a mindenkori központi költségvetésben különítsen el egy összeget, amellyel megakadályozható, hogy bármely gyerek éhezzen Magyarországon. Mint Facebook-oldalukon írják, legalább 40 ezer gyermek él Magyarországon, aki naponta éhezik, több százezren pedig rendszeresen nélkülöznek.

A Nemzeti Minimum másik ötletadója, Horgas Péter díszlet- és jelmeztervező az MTI-nek szólt arról, hogy a gyermekszegénység helyzetéről meglehetősen régen végeztek alapos
velemenyezd, 2015. április 03. péntek, 15:52
Tóth Vera:
sajtóban.

Szerintem tévedés azt gondolni, hogy nem kell a kommentekkel foglalkozni. Igenis muszáj. Van 91 ezer rajongóm a Facebookon, akikből 100 nagyon aktív, várja, hogy válaszoljak, és meg is teszem. Kíváncsi vagyok a visszajelzésekre. Az utca embere veszi meg a belépőt a koncertekre, ő az, aki éltet és fölemel. És persze mindig van néhány troll, akit nem lehet kikerülni.

Velük is foglalkozni kell szerinted?

Reagálni szoktam, mert az igazságérzetemet nagyon bántja. Tessék eljönni egy koncertre, és úgy formálni véleményt! Tulajdonképpen hálás vagyok a kommentelőknek a bántásokért, mert sok mindenre megtanítottak. Például arra, hogy ellen tudjak állni. Ha nem bántottak volna, sose alakult volna ki bennem ez az erő.


Egyébként fáj, amikor olvasod?

Nem mondom, hogy nem bánt meg, és persze hangot is adok annak, hogy nem tetszik, ha az élete keserűségét rajtam vezeti
taltos1, 2015. február 17. kedd, 22:35
A Napra koncerttel ünnepli 10. születésnapját az A38-on
A gitáros, énekes az MTI-nek felidézte, hogy miután a Vágtázó Halottkémekben tapasztalt élmények kezdtek elfogyni, új kihívásra vágyott, ez vezetett 2004 végén a Napra megalakulásához. Ahogy Jávorszky Bála Szilárd A magyar folk története (2013) című könyvében fogalmazott, a Napra a népi és modern hangszerek érzékeny egyensúlyára törekszik.

"Akkoriban egészen más utakra vágytam, és a legmeghatározóbb élmény számomra a népzenével, azon belül is a kalotaszegi muzsikával történt találkozás volt. Többször lementem Erdélybe, megismerkedtem ottani roma zenészekkel, és ők mutatták meg azt, amivel úgy éreztem, valamit mindenképpen kezdeni kell. Akkoriban találkoztam Bobyval, azaz Bobár Zoltánnal, aki brácsán és harmonikán játszik, Winter Csaba basszusgitárossal pedig már korábban zenéltem együtt, és megalakult a Napra" - idézte fel Both Miklós a gyökereket.

Az együttesben mellettük Krámli Kinga énekes, Pfeiler Ferenc dobos és Hegedűs Máté hegedűs játszik. A tagok korábban a világ- és népzenei
velemenyezd, 2015. február 02. hétfő, 14:02
Sziget - Robbie Williams lép fel a mínusz egyedik napon
szólókarriere során 11 albuma jelent meg, többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. 2006-ban egy nap alatt 1,6 millió jegyet adtak el koncertjeire, ami a mai napig rekord. Az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 ezer néző látta őt Knebworth-ben.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elmondta: mivel a hetijegyesek is várhatóan nagy számban fognak kimenni a mínusz egyedik napi Robbie Williams-koncertre, összesen 25 ezer napijegyet adnak ki augusztus 10-re.

"Az első 10 ezer darabot early bird áron, 18 ezer forintért, egy átlagos Sziget-napijegy áráért lehet megvásárolni. Később 20 ezer forint lesz a jegy erre a napra, a készlet erejéig. A hetijegyeseknek ajándék ez a koncert, mert a hétnapos bérlet erre a napra is érvényes" - tette hozzá Gerendai Károly.

A szervezők további koncerteket ígérnek a mínusz egyedik napra.

A 41 születésnapját február 13-án ünneplő Robbie Williams legutóbb
velemenyezd, 2015. február 02. hétfő, 11:11
Vujicsics-koncert a Müpában sztárvendégekel
A Vujicsics Szörényi Levente (Illés, Fonográf), Tolcsvay László (Tolcsvay Trió, Fonográf), valamint a táncházmozgalom és a hazai világzenei színtér meghatározó alakjai, Sebestyén Márta és Sebő Ferenc közreműködésével lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

Az együttes Szörényi Levente 1980-ben megjelent dalával, a Hej, barátom című számmal invitál a Müpa-koncertre. "A program két egymástól látszólag idegen zenei világ találkozásáról szól, amely bár az elmúlt negyven év során sokszor elhaladt egymás mellett, előbb-utóbb találkozniuk kellett" - fogalmazott Eredics Gábor, a Vujicsics vezetője.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Vujicsics együttes 1974-ben alakult Pomázon, azóta ápolja és élteti - az 1975-ben tragikusan elhunyt zeneszerző és népzenekutató, Vujicsics Tihamér munkássága nyomán - a magyarországi délszláv zenei hagyományt. Indulását nemcsak az akkor kibontakozó táncházmozgalom segítette, hanem az is, hogy a Budapest
velemenyezd, 2014. november 21. péntek, 13:02
Budapesten kezdi turnéját Robbie Williams
Hopes című dalban énekelnek együtt a világsztárral az Arénában.

A hírek szerint a turnéra Robbie Williamsszel tart édesapja, Pete Conway, az Anglia-szerte ismert komikus is. A budapesti start másnapján már Prágában ad koncertet az énekes, majd két bécsi fellépés után Olaszország, Hollandia, Németország, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Portugália, Svájc következik. Az Egyesült Királyságban júniusban és júliusban összesen 17 koncertje lesz, szeptemberben pedig Ausztráliában zenél.

A koncertre nem lehet behozni videókamerát, profi fényképezőgépet, hangrögzítő eszközt, illetve lézerpontozót. Ezeket a bejáratnál szigorúan ellenőrizni fogják - közölte a Live Nation.

A 40 éves brit énekes, a Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében.

A világsztár tavaly novemberben jelentette meg tizedik stúdióalbumát Swing Both Ways
velemenyezd, 2014. április 11. péntek, 11:22
1/3
Képek, videók
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
budapesti_hajnal.jpg
lilagondolatok
2015. december 02. szerda, 05:44
Budapesti szmog.jpg
kicsoda57
2015. november 08. vasárnap, 15:43
fischer erzsitől0912.jpg
maroka
2017. szeptember 13. szerda, 09:22
Paul Gustave Fischer 024.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:52
Paul Gustave Fischer 023.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.