Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:36 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miért együnk Levest,
Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.
Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Elűzi a megfázást. Egy kiadós csirkeleves gyógyír lehet a megfázásra, ami a tavaszi időjárásnak köszönhetően könnyen utolérhet bárkit. A meleg leves segít megőrizni az orrüreg nedvességét, megelőzi a kiszáradást, megnyugtatja a fájó torkot.

Kevesebb a kalória. Ha levessel indítunk, akkor összességében, az étkezést végeztével kevesebb kalóriát fogunk magunkhoz venni. A Penn State University kutatói szerint, akik alacsony kalóriatartalmú levessel indították az étkezést, azok összességében 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak. Ennek oka, hogy telítődik a gyomrunk a folyadékkal. De okosan kell kiválasztani a levest, ideális esetben egy adag leves
lovaszmarika, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:29
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér,
2-3 babérlevél,
kis csokor kapor,
2 kiskanál mustár,
2 evőkanál almaecet,
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt a habaráshoz,
2 tojás, liszt a galuskához,
igény szerint csípős paprika,
tejföl a tálaláshoz.


Így készül:

A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is,
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:42
Sajt szószos karfiol
Nagyszerű karfiol recept! Egszséges köret vagy akár magába is fogyasztható.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
20 dkg házi sonka, vagy szalonna
5 dkg vaj
2 deci tejföl, vagy kókusztejszín
3 egész tojás
15 dkg füstölt sajt
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. Amíg fő a karfiol, lereszeljük sajtot, összekeverjük a tejszínnel és a tojás sárjágával. Sóval, borssal, egyéb fűszerekkel ízesítjük (például oregánó). Amikor a karfiol készen van, leszűrjük, és kisebb darabokra törjük. Egy jénai tálat kivajazunk és beletesszük a karfiolt. Leöntjük az elkészített sajtos szósszal és a kis kockákra vágott sonkát belekeverjük (valamennyit meghagyunk belőle a tetejére). A tojásfehérjét habbá verjük, majd finoman belekeverjük a karfiolos masszába. A tetejét megszórjuk a maradék sonka kockákkal és egy kis sajtot reszelünk rá. Közepes lángon sütjük körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt szép pirosra
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:54
A zeller szára
A zeller szára maga a fűszer
Publikálva: hétfő, január 21, 2019
Címkék: fűszer, saláták, szárzeller, zeller
A zeller szára maga a fűszer
Bár a zeller a középkor óta őshonos Európában, még mindig a nagy felfedezésre vár, pedig igazán megér egy ínyenc kirándulást. A növénynek hosszú, húsos szára és kis gumója van, a legtöbb országban csak a szárakat fogyasztják. Frissen ezek halvány sárgászöld színűek, húsosak, fűszeres aromájukkal ideálisak salátákhoz, vagy halételek köreteként és levesekbe.

Kevés kalória
A zeller egyike a legkevesebb kalóriát tartalmazó zöldségeknek: 100 gramm zeller mindössze 15 kalóriát tartalmaz. A növénynek több mint 90%-a víz. A sok víz mellett fontos vitaminok és ásványi anyagok is vannak benne:

kálium
nátrium
magnézium
kalcium
A zeller hatásai az egészségre
Magas káliumtartalmának köszönhetően a zeller vizelethajtó, ezért segít a köszvénynél és reumánál, és méregtelenítésre is használható. Aki azonban
lovaszmarika, 2019. február 01. péntek, 16:51
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
-- 20 dkg cékla
-- 4 db tojás
-- 2 kanál zsír
-- fél citromból nyert citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat megfőzzük ,a zsírral és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
-- egy nagy szál sárgarépa
-- fél fej vöröshagyma
-- 3-4 gerezd fokhagyma
-- őrölt koriander
-- őrölt kömény
-- só ízlés szerint
-- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Savanyú krumplileves kolbásszal
hozzávalók / 6 adag

1.5 kg burgonya
30 dkg füstölt kolbász
1 ek sertészsír
1 csapott ek finomliszt
1.5 dl tej
1 kk fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 tk ecet (ízlés szerint)
2 l víz

elkészítés

A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belerakjuk az apróra vágott fokhagymát, és a babérlevelet,
majd sózzuk, delikátot szórunk bele.
Darabokra vágjuk a kolbászt és megfőzzük benne.
Amikor a krumpli is megfőtt, elkészítjük hozzá a rántást: egy
lábasba 1-2 fakanálnyi zsírt rakunk. Mikor forró, hozzáadjuk
a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy
kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről.
A tejet folyamatosan adagoljuk és közben csomómentesre
keverjük. Hozzáöntjük a leveshez.
Utólag ízesítjük ecettel, ha szükséges még,
klarika47, 2018. december 22. szombat, 11:30
Káposztás csirke sütőzacskóban
papírtörlővel, majd rakjuk bele egy tálba. Sózzuk, fűszerezzük és tegyük rá a zúzott fokhagymát is, majd öntsünk rá 2 evőkanál olajat és keverjük össze.

A hagymát és a répát tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk apró kockára, a répát pedig reszeljük le. A káposztát szeleteljük apróra. Egy tálban keverjük össze a répát és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyünk rá 2 evőkanál olajat és keverjük össze. Rakjuk bele a káposztát és a répát sütőzacskóba, helyezzük rá a csirkecombokat, a kisebb kockákra vágott vajat és a babérlevelet tegyük mellé. Kössük be a sütőzacskót, tegyük egy tepsibe, majd szurkáljuk meg villával néhány helyen.

200 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percet. Amikor elkészült vágjuk ki a zacskót úgy, hogy a húst teljesen kitakarjuk, majd tegyük vissza még 10 percre a sütőbe, hogy megpiruljon. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Forrás :
pacsakute, 2018. november 25. vasárnap, 21:58
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgurral
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgurral

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé
½ kg gomba
kevés olaj
1 fej hagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint babérlevél
2 dl tejföl
½ cs. bulgur

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágom, odateszem kevés olajon a tűzre. Hozzáteszem a csíkokra vágott csirkemellfilét, megsózom és időnkénti kavargatás mellett megpuhítom.
Mikor lefőtt a leve, megszórom pirospaprikával, ráteszem a kis darabokra vágott gombákat. Beleteszem a babérleveleket, ismét kicsit megsózom, borsozom és néhai kavargatás mellett megpuhítom a gombákat. A gomba levet enged, ezért nem kell alá vizet önteni. Mikor készen van, beleteszem a tejfölt, jól összekeverem, megkóstolom, kell-e só hozzá és felrottyantom.

Közben elkészítem a könnyű bulgur köretet. Kb. kétszeres mennyiségű vízzel és sóval a bulgurról a vizet kevergetés mellett lefőzöm. Magába
kohlinka, 2018. október 13. szombat, 11:40
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
paprika
1 db paradicsom
40 dkg burgonya
2 db sárgarépa
1 nagyobb darab petrezselyemgyökér
kis darab zellergyökér
kis fej karalábé
1 db kisebb gulyáskrém, vagy gulyáskocka
1 cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fekete borssal, beletesszük a babérlevelet, kicsumázott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a gulyáskrémet, a felvágott fokhagymákat, megkeverjük, majd fedő alatt időnkénti kevergetés mellett a húst puhára puhítjuk.

Hozzátesszük ekkor a kockákra vágott zöldségeket és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, belevágjuk a petrezselyemzöldjét, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket is.

Ezt
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:57
Mézes-barackos csirkenyárs
használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:47
Töltött pecsenye
Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye, 20 dkg Karaván sajt, füstölt szalonna, 20 dkg sonka, 15 dkg csemege uborka, zsír, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 30 dkg vöröshagyma, őrölt bors, só

A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, kinyitjuk és minél nagyobbra
Kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a töltött szűzpecsenye mindegyik oldalára kérget sütünk. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:46
Gyorsa elkészíthető, ízletes húsos vendégmarasztaló.
ki!

Ha vacsorára vendégek jelentkeztek be, és fogalmad sincs, hogy mivel kínáld meg őket, az alábbi fogás tökéletes lesz. De akkor is megfelel, ha a családot szeretnéd elkápráztatni. Kevés hozzávaló szükséges, gyorsan elkészül, és nagyon különleges.


Hozzávalók:
egy szelet hús, póréhagyma, vagy zöldhagyma, de megteszi a rendes hagyma is, zöld paprika, sajt, majonéz, só, bors, krémsajt.

Elkészítés:
a húst egy kevés olajon pirítsd meg, vágd apró kockákra. A hagymát szintén vágd apróra, majd a paprikával együtt pirítsd meg olajon. Ha póréhagymát használsz, a zöld részéből is vágj bele egy keveset, de mehet hozzá egy-két gerezd fokhagyma is.

Egy hőálló tálban keverj el egy csésze krémsajtot, egy fél csésze majonézzel, és egy fél csésze reszelt sajttal. Egy krumplitörővel pépesítsd, majd add hozzá az apróra vágott húst, és a hagymát, paprikát.

Addig kavard, míg egységes massza lesz belőle, sózd, és borsozd meg, majd tedd az
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:42
1/494
Képek, videók
Moscow State University
sanci81
2017. január 23. hétfő, 12:49
kapros csirkeleves
ibolya58
2016. február 27. szombat, 09:10
csirkeleves másképpen
ibolya58
2012. május 01. kedd, 11:17
vietnami_csirkeleves.j pg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:26
Időjárás jósló
eva6
2019. október 15. kedd, 12:39
idojaras-borus-ido-ket fel
menusgabor
2019. január 30. szerda, 19:54
Idöjárásos
csalogany13
2018. február 04. vasárnap, 00:04
Szél és az idöjárás
csalogany13
2017. március 27. hétfő, 00:41
sarkvidéki időjárás a Bal
irmus
2017. január 12. csütörtök, 16:26
időjárás tábla.jpg
foltoskata
2016. november 05. szombat, 21:37
idojaras-1.jpg
lilagondolatok
2016. november 03. csütörtök, 18:21
ani időjárás.jpg
sz719eszter
2016. szeptember 21. szerda, 15:27
shutterstock_idojaras_ elo
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 04:03
cica időjárás.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 14:47
Címkék
csésze krémsajtot, hagymát szintén, csíkokra vágott, jénai tálat, rendes hagyma, felaprított bazsalikomot, nagy szál, belőle kisült, alábbi fogás, karfiolos masszába, családot szeretnéd, hosszú csíkokra, krumplitörővel pépesítsd, kockázott zöldpaprikát, húst teljesen, céklával együtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.