Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:30 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
DK: propaganda-ösztöndíjat fizetne a kormány az egyetemistáknak
Gréczy Zsolt, a párt országgyűlési képviselője, frakciószóvivője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: sajtóhírek szerint a Fidelitas-elnök Ágh Péter által alapított Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány pályázatot írt ki "polgári értékeket valló egyetemistáknak", hogy havi 60 ezer forintos ösztöndíjért írjanak publikációkat, véleménycikkeket, és végezzenek közösségszervezést.

Közölte: a DK szerint egyértelmű, hogy a kormány nem "a jövő irodalmi klasszikusait és tárcaíróit" akarja felkutatni az ösztöndíjprogrammal. "Olyan jól idomított, jól programozott, véleményformáló fiatalokat keresnek, akik a fizetett utánpótlás-képzés keretében képesek és hajlandóak elsajátítani a Fidesz-retorika elemeit, és aztán előbb-utóbb olyanokká válnak, mint Bayer Zsolt" - fogalmazott Gréczy Zsolt.

Hozzátette: a Fidesz aggódik az önkormányzati választás miatt, mert látják, hogy sok helyen megszületett az ellenzéki együttműködés.

A politikus ezzel kapcsolatban jelezte: szombaton megszületett a
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 13:51
Márai Sándor magyar író, költő, újságíró.
legkülönösebb a 20. századi magyar írók között. Már az 1930-as években korának egyik legismertebb és legelismertebb írói közé tartozott. Amikor azonban 1948-ban elhagyta hazáját, tudatosan és következetesen kiiktatták műveit a hazai irodalmi életből, és haláláig a nevét is alig ejtették ki. Ez nemcsak emigráns létének és bolsevizmusellenességének tudható be, hanem annak is, hogy ő volt a magyar polgárság irodalmi képviselője, s erről az osztályról sokáig semmi jót sem lehetett állítani. Márai azonban a klasszikus polgári eszményeknél értékesebbet nem talált, így kötelességének tartotta, hogy ezeknek adjon hangot műveiben.
Az 1980-as években már lehetővé válhatott volna munkáinak hazai kiadása, de ő megfogadta, hogy amíg Magyarországon megszálló csapatok tartózkodnak, s nem lesz demokratikus választás, addig semminek a kiadásához és előadásához nem járul hozzá. Életmű sorozatának újra kiadása halála után, 1990-ben indult el. Ugyanebben az évben posztumusz Kossuth-díjjal jutalmazták..
Wikipedia
maroka, 2019. május 15. szerda, 21:08
Szép napot mindenkinek!
Brüsszelben.

Kedvenc 1999-es bekezdésünk így szól:

Tisztességes és becsületes országban akarunk élni. Olyan országban, ahol mindenki szemében erény, ha betartjuk a törvényeket, erény, ha tisztességesen adózunk, és erény, ha világos különbséget teszünk jó és rossz között... Az ember nem azért szereti a hazáját, mert nagy, hanem mert az övé.


2000-ből elégedjünk meg a Fidesz ígérte polgári jólét ismérveit vizionáló, utóbb számos poénnak trambulinul szolgáló klasszikussal:

Három szoba, három gyerek, négy kerék.

Ez pedig már 2001.......Azt szeretnénk, és azon dolgozunk, hogy egyetlen gyermeket se akadályozzon meg a tanulásban az, hogy hová született, vagy hogy milyen a szülei vagyoni helyzete. Ezért örömmel mondom el önöknek azt, hogy még tíz évvel ezelőtt, tehát mindösszesen tíz esztendővel ezelőtt, csak minden tizenkettedik fiatal juthatott be egyetemre vagy főiskolára, addig ma már minden harmadik beülhet az
kirscha, 2018. augusztus 22. szerda, 09:37
Hétfőn kezdődik a Fesztiválakadémia
fellépők között szerepel még mások mellett Yuri Zhislin (hegedű, brácsa), Kokas Katalin (hegedű, brácsa), Kelemen Barnabás (hegedű), Natalia Lomeiko (hegedű), a Kelemen Kvartett, Razvan Popovici (brácsa), José Gallardo (zongora), Diana Ketler (zongora), Philippe Tondre (oboa), Lakatos György (fagott), Nemes Balázs (trombita), Klenyán Csaba (klarinét) és Horti Lilla (ének).A Zeneakadémia Solti termén kívül az Európa hajón is különleges koncert várja az érdeklődőket A zenének lelke van címmel, amelyen a klasszikus művek mellett argentin tangók is megszólalnak. A négy matinékoncerten kamarazenei művek hangoznak fel a mesterkurzusokon résztvevő diákok és a Fesztiválakadémia művészeinek közös előadásában. Fazekas Gergely zenetörténész az esti koncertek előtt beavató előadásokat tart, amelyek a művek zenetörténeti hátterébe enged bepillantást. A szervezők emellett várják azokat a műkedvelő muzsikusokat, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnek zenélni, és szívesen tanulnának a művészektől. A Fesztiválakadémia
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:52
Csaknem 80 kulturális programmal várja idén Óbuda a közönséget
pedig Queen dalokat szólaltat meg dzsesszfeldolgozásban a Budapest Jazz Orchestra, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor.

Harsányi Mária, az Óbudai Társaskör igazgatója elmondta, hogy a társaskörben július 4. és augusztus 5. között készülnek változatos programokkal. Az első a PÁB-Színház felolvasószínházi előadása lesz, amely az idén 80 éves Jirí Menzel munkássága előtt tiszteleg, majd a Budapesti Vonósok adnak koncertet, de július folyamán lesz Seress Rezső-est, Don Giovanni-előadás és klasszikus gitárkoncert, Bódy Magdi és a Freedom Együttes dzsesszkoncerttel, Benedek Miklós és Ullmann Mónika pedig Simon Stephens Heisenberg című darabjával várja a közönséget.

Az Óbudai Múzeum programjairól szólva Népessy Noémi igazgató elmondta, hogy az Egy város három arca című kiállításon Óbuda történetének három jelentős korszaka elevenedik meg, a Játék a városban című tárlat pedig a város tematikáját követve mutatja be Magyarország 1990 előtti emblematikus polgári játékait a babáktól az Anker
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 14:21
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
Karának dékánja, a Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára részére a magyar és az európai fogyasztóvédelmi jog kutatásában elért eredményei, több évtizeden át magas színvonalon végzett tudományszervező tevékenysége elismeréseként;MEDVECZKY ÁDÁM Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem címzetes tanára részérea magyar klasszikus zeneművészet nemzetközi rangját emelő, kivételes szakmai alázattal és elkötelezettséggel végzett művészi munkája elismeréseként;PINTÉR ISTVÁN, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója és a Rába Futómű Kft. ügyvezető igazgatója részére a magyar gépjármű- és futóműgyártás folyamatos fejlesztése mellett a hazai gyártók piacképességének fenntartását és a helyi gazdaság élénkítését is szolgáló eredményes munkája elismeréseként;

ROST ANDREA Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:12
Fesztiválakadémia - Hét hangverseny, matinékoncertek és mesterkurzusok az idei programban
vonósnégyese hangzik el, a mű előadásával a Kelemen Kvartett Kocsis Zoltánra emlékezik - hangsúlyozta Kokas Katalin.

A Fesztiválakadémia idei mottójáról - Versek és vonzások - elmondta: három zeneszerzőt - Dragony Tímeát, Kovács Zoltánt és Zombola Pétert - kértek fel arra, hogy Fellegi Melinda zongoraművész, költő verseit zenésítsék meg, és a művek ősbemutatójának is a Fesztiválakadémia ad otthont.

A Zeneakadémia Solti termén kívül az Európa hajón is különleges koncert várja az érdeklődőket. A klasszikus művek mellett itt argentin tangók szólalnak meg José Gallardo és Kelemen Barnabás előadásában, valamint könnyűzenei csemegének ígérkezik az Infusion Trio és a Kelemen Kvartett koncertje.

A szervezők idén is várják azokat a műkedvelő muzsikusokat, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnek zenélni, és szívesen tanulnának a művészektől, a mesterkurzusok ugyanis nekik is szólnak. A négy matinékoncerten kamarazenei művek hangoznak fel a mesterkurzusokon résztvevő diákok és a Fesztiválakadémia
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 17:32
Az MNB 200 milliós bírságot szabott ki jogosulatlan széfszolgáltatás miatt
rendelkezésére. A trezorok bérlői vagyontárgyaikat maguk helyezhették el és vehették ki a trezorokból.

A bírság megállapításakor az MNB figyelembe vette a jogosulatlan tevékenység révén megszerzett bevételeket. Mindkét társaságnál súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a jogszabálysértő állapot huzamosabb ideig fennállt, tevékenységüket nagyszámú ügyfélkör részére végezték és az MNB ideiglenes intézkedésének hatálya alatt is hirdették.

Az MNB közölte, a széfszolgáltatást, mint klasszikus banki tevékenységet, a pénzügyi intézmények önálló főszolgáltatásként, fokozott biztonsági követelmények betartásával végezhetik. Egyéb intézményeknek (például szálloda, színház, fürdő, pályaudvar) a polgári törvénykönyvben szabályozott értékmegőrző szolgáltatása csak járulékos jellegű lehet. Ez azt jelenti, hogy az ezen intézmények egyéb jellegű főszolgáltatását igénybe vevő ügyfelek kisebb értékű használati tárgyainak (egyszerűbb biztonsági megoldásokkal történő) elhelyezését szolgálhatja.

Az
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:01
Trócsányi László: a közigazgatási bíráskodás szorosan összekapcsolódik a jogállammal
A miniszter kiemelte: egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy megszületett az önálló közigazgatási perrendtartás, amely 2018. január 1-én lép életbe.

"Sajnálom, hogy az ellenzéki pártok viszont nem voltak partnerek abban, hogy a Közigazgatási Felsőbíróság felállítására még ebben a kormányzati ciklusban sor kerülhessen" - jegyezte meg Trócsányi László.

A miniszter Boér Elek, 20. század első felében alkotó magyar jogtudós nyomán kifejtette: a közigazgatási bíráskodásnak kettős célja van. Egyfelől "jogi garancia az állam mindenhatóságával szemben, amire szükség van a mai államban, ahol óriási tetterő fejlődik ki, mely könnyen túlcsaphat a megengedhető határokon, és ezáltal veszélyeztetheti a szabadságot". Másfelől az állam számára is biztosítékul szolgál, hogy az egyéni érdek se jusson korlátlan uralomra a közérdek felett. Csak a bírói ellenőrzésnek alávetett közigazgatás biztosíthatja az egyén szabadságát az államban, és ez a jogállamnak legfőbb követelménye.

Trócsányi László felidézte:
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 13:02
Meghalt Makk Károly filmrendező
kiemelkedő alkotása, amelyben felejthetetlen alakítást nyújtott Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván. A forgatókönyv politikai okokból hat évig fiókban hevert, és 1970-ben csak úgy készülhetett el, hogy a történet hőse nem Kádár, hanem Rákosi börtönéből szabadul. A film 1971-ben Cannes-ban elnyerte a zsűri díját és még számos magyar és nemzetközi elismerésben részesült, a 12 legjobb magyar film közé is beválasztották. Negyvenöt évvel később 2016-ban újra bemutatták a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban.

Formanyelvi bravúr volt az Örkény-kisregényből készült Macskajáték, amelyet 1974-ben Oscar-díjra is jelöltek, hangulatos korrajzot adott az Egy erkölcsös éjszaka, Hunyady Sándor elbeszélésének filmváltozata. Az 1982-es, Galgóczy Erzsébet Törvényen kívül és belül című regényéből készült Egymásra nézve a magyar filmtörténetben az elsők között beszélt az 1956 utáni megtorlásokról, és az első magyar film volt, amely leszbikus
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 18:52
A jogtanácsosok egy részének is be kell lépnie az ügyvédi kamarába
jogi képviselet kötelező.

A törvény lehetővé teszi egy évi kamarai jogtanácsosság után az ügyvéddé válást. A jövőben a kamarába be nem lépő jogtanácsosokra az általános munkaügyi szabályokon túl nem vonatkozik speciális törvényi szabályozás.

Az új szabályozás szerint az ügyvédi kamarai nyilvántartásba vett jogi előadókra az ügyvédjelöltekkel azonos kötelező továbbképzési szabályok vonatkoznak, a munkáltató pedig köteles biztosítani, hogy a jogi előadó a képzésben részt vehessen.

A klasszikus ügyvédi feladatok mellett meghatározzák a kiegészítő tevékenységeket, ez lehet a többi között: szabadalmi ügyvivőség, adótanácsadás, bizalmi vagyonkezelés, ingatlanközvetítés, társasházi közös képviselet.

Nem összeférhetetlen az ügyvédi tevékenységgel: a tudományos, művészeti és sporttevékenység, vagy a választottbírói tevékenység, vagy a felügyelőbizottsági, számvizsgáló bizottsági feladat ellátása, a gazdasági társaság vezető tisztségviselőkből álló ügyvezető testületének tagsága vagy elnöki
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 12:43
Handó Tünde: 2017 az új eljárási kódexekre való felkészülés éve
perjoggal kapcsolatban azt mondta: bár a korábbi szabályozásnál több szakaszból áll az új kódex, számos olyan elem került bele, amely például nagyobb szerepet szán a bírói aktivitásnak, illetve több tekintetben az eljárás gyorsítását is segíti.

Handó Tünde az önálló közigazgatási perrendről azt mondta, hogy az a bírósági szervezetrendszerben is változtatásokat eredményez, mivel megváltozik a Fővárosi Törvényszék szerepe, és kiemelkedik nyolc közigazgatási és munkaügyi bíróság, ahol elsősorban a klasszikus közigazgatási ügyekkel fognak foglalkozni. Ez megítélése szerint óriási lehetőséget is jelent a szakmai tudás koncentrációjára, de mindaddig, amíg a digitális bíróság rendszere ki nem teljesedik, nehézséget is jelenthet a földrajzi távolságok miatt.

A hivatásrendi együttműködés fontosságát hangsúlyozva rámutatott: minden új szabályozásnál a bevezetést követő átmeneti időszakban számolni kell az útkeresésből eredő bizonytalansággal. Hozzátette: a jog méltóságára úgy is ügyelni kell, hogy a
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 13:52
1/29
Képek, videók
Egyetemisták....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:32
egyetemisták Dem.jpg
snbela44
2013. február 14. csütörtök, 03:12
gréczy.png
astropapa58
2013. november 07. csütörtök, 10:52
big_774621_fidelitas.j pg
szidi001
2007. január 07. vasárnap, 15:03
Fidelitas tábor (nagyon k
zolee1228
2006. november 06. hétfő, 00:21
Rekviem egy nemzedékért
furaila
2013. május 28. kedd, 17:11
bayern_porto0421.jpg
maroka
2015. április 21. kedd, 21:47
FC Bayern München.jpg
agica2004
2014. október 05. vasárnap, 15:59
bayertrk.gif
wiwat
2013. június 25. kedd, 15:23
bayer2.jpg
wiwat
2013. június 25. kedd, 15:17
Bayer Béla Fohász.jpg
mester126mari
2013. január 15. kedd, 16:10
Bayern München.PNG
luta77
2011. október 05. szerda, 16:12
Bayer Friderika 40.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 12:49
Bayern.jpg
boravw
2010. január 17. vasárnap, 21:13
43_bayer_h.jpg
mezixy
2009. február 09. hétfő, 17:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.