Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:14 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bundáskenyér muffin
Talán nincs is, aki ne szeretné a bundás kenyeret, márpedig ha így van, akkor szeretni fogjuk az alábbi változatát is.
Hozzávalók:
6 db tojás
4 szelet kenyér• sonka vagy szalonna
paprika, hagyma
só, bors
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, sonkát, paprikát és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott muffin formákba.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül
Jó étvágyat!
suzymama, 2019. március 10. vasárnap, 16:11
Tejfölös sajtmuffin liszt nélkül
1 csésze mandulaliszt
2,5 evőkanál kókuszliszt
1 teáskanál sütőpor
2 csipet só
2 csipet fehér bors
2 tojás
2 teáskanál vörösborecet
negyed csésze tejföl
negyed csésze reszelt sajt
12 dkg bacon szalonna
3 dkg vaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.

2. Botmixerrel dolgozd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport,
a sót és a borsot, majd add hozzá a tojásokat, az ecetet, a tejfölt és a
sajtot. Keverd őket simára.

3. Közepes tűzön, serpenyőben pirítsd a szalonnát 5 percig,
majd add hozzá a vajat.

4. Keverd hosszá a vajas szalonnát a többi hozzávalóhoz.

5. A tésztát oszd el egyenlően a kizsírozott muffin sütő 6 formácskája között.
Nem fog nagyon megemelkedni, nyugodtan töltsd meg a formát.

6. Süsd 15-18 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e.

7. Edd meg még melegen, kevés tejföllel vagy
klarika47, 2016. április 19. kedd, 16:14
x
17dk tortabevonó,2,5 dl tejszín.először a krémet készítem el,akár előző nap.Közepes lángon a tejszínt, darabolt csokit és a vajat felforralom. Állandóan kevergetve addig főzzük,míg sima masszát kapunk.Hagyjuk kihülni.Tészta:tojások fehérjét kemény habbá felverjük.A tojássárgákat a 25dk cukorral és a vajjal habosra és fehéredésig keverjük.Hozzáadjuk az olvasztott csokit,a lisztet,a sütőport,a tejfölt,a narancsszörpöt és felengedjük 2,5 dl vízzel.Jól kikeverjük.Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kizsírozott,lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.Rácson hagyjuk kihülni.Két lapra vágjuk.A krémet robotgéppel habosra keverjük.Megtöltjük a harmadával a lapot.Maradék krémmel bevonjuk,oldalára a bevonóból reszelt forgácsokat rányomkodjuk.A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük és díszítjük a torta szélét,rácsos mintát készítünk belőle.
A krém másfajta torta töltéséhez is használható, kellemesen édes, nem gejl.
#43
2008. október 11. 14:52
nagyuska, 2014. május 07. szerda, 13:55
Lekváros bukta (zsírozva) recept
Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dl tej
3 kanál cukor
5 dkg élesztő
1 üveg baracklekvár

Elkészítés:

A tejet felteszem a gáztűzhelyre melegedni, beletesszük a cukrot és a sót. Amikor langyos, levesszük a gázról és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt futni hagyjuk. Ha felfutott az élesztő, egy tálba beleöntött lisztbe öntjük. Ezt elkezdjük kézzel, vagy géppel dagasztani. (Először nagyon ragacsos állagú.) Mikor már rendesen megdagasztottuk, bekenjük olajjal a tetejét és lefedjük egy törlővel. vagy fedővel. Körülbelül 1 órát állni hagyjuk, amíg megkel a tészta.(Ilyenkor a két-háromszorosára dagad.) Ha megkelt, gyúródeszkán kinyújtjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Lekvárt teszünk bele és összenyomogatjuk a szélét, hogy összetapadjon. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe sorakoztatjuk őket, majd egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket. Sütőbe tesszük és szép barnára sütjük. Csinálhatjuk muffin sütőben is, ilyenkor csak olajozni kell a formát.
gonda_katalin, 2012. március 19. hétfő, 11:25
Húsvéti ízkavalkád
Húsvéti ízkavalkád 2.rész

Folytatjuk az előző héten megkezdett húsvéti lakománkat. Most az édességek következnek.

Ananászos-barackos mascarpone kocka

Hozzávalók:
20 dkg margarin
17 dkg cukor
4 egész tojás
1 tojás sárgája
fél dl cherry
20 dkg liszt
20 dkg aszalt sárgabarack, ananász, egyéb gyümölcs vegyesen
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja

Krémhez:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg mascarpone

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a cherryt. Belekeverjük a lisztet és a sütőport is, majd óvatosan összeforgatjuk a szárított gyümölccsel és a citrom reszelt héjával A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mintegy fél óra alatt készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet: A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponet is, és addig keverjük tovább míg egynemű nem lesz. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, a
horvathnemagdi, 2011. március 16. szerda, 08:55
Menüajánlat
x
régi dolgokra, ételekre.
#438
2009. június 8. 10:47
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 8. 10:00
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

435: Zalai krumpliprósza
Hozzávalók:
1/2 l aludtej, 1 kg burgonya, kb 30 dkg liszt, só, tejföl, 1 fej hagyma, zsír.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát nyeresen belereszeljük az aludtejbe, hozzátesszük a lisztet, megsózzuk, és jól összekeverjük. Kizsírozott tepsibe öntve mérsékelt erôs tűznél sütjük. Közben a reszelt hagymát egy kevés zsírban rózsaszínűre pirítjuk, elkeverjük a tejföllel, és a lepényre öntve még néhány percre visszatesszük a sütôbe. Féltenyérnyi darabokra szeletelve, frissen tálaljuk.
Másik változat, mikor nem sütôben hanem serpenyôben sütjük. Tejföllel megkenve tálajuk.
Lehet a masszába tenni apró kockára vágott szalonnát, petrezselymet, hagymát, stb.
#437
2009. június 8. 10:00
Előzmény Jámborné
nagyuska, 2011. március 08. kedd, 19:25
Pandepisz/francia/
Origo-AM-Pannacska

Pain d'épices (ejtsd pendépisz)

Ez egy nagyon népszerű francia sütemény. Nem véletlenül... Reggelire is fogyasztják önálló ételként, vagy vajjal, ezenkívül perverz módon a pálpusztai sajthoz hasonló, folyóssá érett sajtot is kennek rá és ezt eszik. Ezt még nem mertem kipróbálni, bár lehet, hogy csak azért, mert egy időben nincs itthon mindkét anyag :)

Hozzávalók:
250g liszt,
200 g méz,
50 g cukor,
2 dl tejszín,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
½ kávéskanál fűszerkeverék (gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió),
½ kávéskanál zöld ánizs

Elkészítés:
Az összetevőket jól elkeverjük, majd kivajazott formába tesszük (vigyázat, meg fog kelni).
A sütőt 4-es fokozatra előmelegítjük, majd 45 perc alatt aranybarnára sütjük.



Svájci csokitorta

200 g főzőcsoki -ha lehet választani, akkor étcsokit inkább,
4 tojás,
15 dkg cukor
8
margareta51, 2011. február 19. szombat, 18:19
Húsvéti ízkavalkád
Húsvéti ízkavalkád

Bizonyára már minden háziasszonyt javában foglalkoztat a gondolat,
hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra.
Kis összeállításunkból mindenki találhat kedvére való finomságot.

Húsvéti legényfogó sós muffin

25dkg liszt
fél csomag sütőpor
10 dkg margarin
2 tojás
1 pohár kefir
1 csokor apróra vágott petrezselyem
20 dkg szeletelt gomba
3 szál újhagyma

A hagymát apróra vágjuk, a felét kevés olajon megpároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
A petrezselyem felét rászórjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a lisztet sütőporral, sóval és egy csipetnyi cukorral összekeverjük. Felolvasztjuk a margarint, a tojásokat felverjük és a margarinhoz adjuk, a kefirt hozzákeverjük és az egészet a lisztes keverékbe forgatjuk. Végül a gombát is hozzáadjuk, majd muffin papírokba kanalazzuk a tésztát és készre sütjük.

Sütőtökös-karottás tojássaláta

30 dkg felkockázott sütőtök
20 dkg
horvathnemagdi, 2011. február 10. csütörtök, 17:46
x
2009. október 21. 09:18
Válaszolj!




Szűcs Dezsőné [Vera]

GÖRHE
Hozzávalók: 6-8 dkg kukoricaliszt,
3-4 evőkanál zsír,
cukor,
vanília,

kis tej
Elkészítés: A kukoricalisztet a zsírral elkeverem.
Sót,kristálycukrot,vaníliacukrot, teszek bele.
Langyos tejjel olyan keménységűre gyúrom,hogy formázható legyen.
tejes kézzel lapos pogácsaformára lapogatom.
Kizsírozott tepsiben aranysárgára sütöm.
#687
2009. október 20. 20:28
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

681: Évike ez nagyon fini lehet, hétvégén kipróba:)
#686
2009. október 20. 18:14
Előzmény Ferter Éva [Évi] 2009. október 19. 17:01
Válaszolj!





- - [-]

Rizottó fasírt
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
40 dkg
nagyuska, 2010. december 19. vasárnap, 11:47
Ír Whiskey-s muffin recept
Hozzávalók:
1,5 dl víz
4 teáskanál nescafé
4 evőkanál whiskey
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
2 db tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:
A vizet felforraljuk és felodjuk benne a nescafét, majd hozzákeverjük a whiskey-t.

Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a csokoládét, s addig keverjük, amíg felolvad.

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só) összekeverjük, majd hozzáadjuk a kávét, a csokoládés vajat és a tojásokat.

A tésztát jól összedolgozzuk, majd kizsírozott, kilisztezett muffin formákba töltjük. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A kihűlt muffinokat tejszínhabbal kínáljuk.
donaldduck, 2010. november 15. hétfő, 21:42
Kertész muffin
Kertész muffin

Muffin, kertész módon...

Tésztához: 8 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 3 tojás, 2,5 dl tej, 5 dkg trappista sajt, só, őrölt fehér bors, csipet oregánó.

Zöldségraguhoz: 2 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, egy összmarék zöldborsó/ vagy egy fél doboz konzerv/, 1 ek. olaj, 1 ek apróra vágott petrezselyem zöld, 1 cikk piros színű paprika, 10 dkg főtt füstölt sonka, só, őrölt színes bors.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát az olajon megpirítgatom, hozzáadom a friss borsót, a kockára vágott sonkát, az apró paprikát, petrezselymet, fűszereket és fedő alatt kb. 10 percig párolom.
A vajat megolvasztom, hozzáadom a tojásokat, a fűszereket, a reszelt sajtot, a sütőporral elkevert lisztet és végül a tejjel fellazítom. A zöldséges ragut belekeverem,
pacsakute, 2010. november 12. péntek, 15:05
1/2
Képek, videók
Bundáskenyér
eva6
2018. január 11. csütörtök, 09:10
bundáskenyér
biharijudit
2017. január 26. csütörtök, 17:45
bundáskenyér 1
taltos1
2016. június 24. péntek, 22:56
bundáskenyér
sanci81
2015. június 28. vasárnap, 11:56
Bundáskenyér.jpg
kicsoda57
2015. január 18. vasárnap, 16:43
Sonkás bundáskenyér.jpg
szelidszeder
2014. november 28. péntek, 19:36
bundáskenyér
taltos1
2014. szeptember 30. kedd, 17:42
Tepsis bundáskenyér.jpg
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 10:05
Már megsülve-bundáskenyér
cipello
2014. augusztus 07. csütörtök, 10:48
Tepsis bundáskenyér
cipello
2014. július 31. csütörtök, 13:03
toltott-bundaskenyer.j pg
babi610805
2014. július 08. kedd, 06:32
bundáskenyér.png
astropapa58
2013. szeptember 18. szerda, 19:03
Kenyeret sütnek
sanci81
2017. február 04. szombat, 18:02
Parasztasszony kenyeret á
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:31
Lemegy vásárólni kenyeret
wob
2015. szeptember 12. szombat, 14:12
Címkék
bundás kenyeret, kihűlt muffinokat, felét kevés, lisztet sütőporral, porcukorral habosra, olvasztott vajhoz, sütőt 4-es, nagyon népszerű, szárított gyümölccsel, tálba beleöntött, tölteléket egyenletesen, csokoládés vajat, tepsiben lévő, masszát sütőpapírral, többi hozzávalóhoz, tejet felteszem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.