Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:54 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Otthoni köhögés elleni szirup – finom és alkoholmentes
esetben azonban kiegészítjük ezt a remek gyógynövényt néhány másikkal, úgymint tüdőfűvel, szöszös ökörfakkóróval és kakukkfűvel.

Első lépésként a gyógynövényekből egy erős főzetet kell készíteni az alábbiak szerint:
- 1,5 liter víz
- 50g kakukkfű
- 30g lándzsás útifű
- 30g ökörfarkkóró
- 30g tüdőfű
- 100g barnacukor
- 250g méz

A gyógynövényeket a forró de nem lobogó vízbe szórjuk majd 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük a főzetet majd az így kapott kivonatot kis lángon tovább főzzük még 20 percig. A kivonatot továbbra is melegen tartjuk kis lángon és hozzáadunk 100g barnacukrot, amit folyamatos kevergetés mellett feloldunk benne - ettől lesz szirupos az állaga. Ezek után hagyjuk a kivonatot testmelegre kihűlni (kb. 30-37°C) mikor aztán feloldunk benne 250g lehetőleg akác- vagy hársmézet. Az így kapott szirupot üvegekbe töltjük és hűtőben, vagy hűvös helyen tároljuk. Szükség esetén naponta 2-3 alkalommal fogyasztunk belőle 1-1 kanállal vagy a már
suzymama, 2018. január 03. szerda, 14:33
Krónika 4. rész (kérdések)
kisebb medencéje alkalmas az úszás megtanítására, azok a járások viszont előnyt élveznek, ahol semmilyen lehetőség nincs az úszásoktatásra - közölte. Megjegyezte, később meghirdetik majd a program harmadik ütemét is.

Jobbik: miért nem gyorsítják fel az anyakönyvi ügyintézést?

Farkas Gergely (Jobbik) arról beszélt, hogy a külföldön tartózkodó szülők sokszor hónapokig nem tudják hazahozni ott született gyermeküket, mert fél évig is eltarthat, amíg beszerzik az útlevélhez szükséges anyakönyvi kivonatot. Ha pedig anyakönyvi kivonat nélkül hozzák haza ezeket a gyermekeket, a magyar állam nem fizeti az orvosi ellátásukat, amíg nem tudják igazolni, hogy a gyerek magyar állampolgár - tette hozzá.

Miért nem hajlandóak felgyorsítani az ügyintézést? - tette fel a kérdést.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy a három évesnél fiatalabb, külföldön született gyermekek esetében nem kell anyakönyvi kivonat ahhoz, hogy útlevelet állítsanak ki a számukra. Hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
varázsmogyoró
varázsmogyoró-készítményeknek nem sok közük van a hagyományos gyógyírhoz, alkoholtartalmuknak köszönhetően azonban továbbra is rendelkeznek összehúzó hatással. Így bármelyik terméket választod is, nyugodtan használhatod a következő esetekben.

Honnan?

A varázsmogyoróból készült termékekhez legkönnyebben bioboltokból juthatsz hozzá. Ilyen például az érfalerősítő kapszula, ami körülbelül 1500-2000 forintba kerül, illetve a varázsmogyoró-tartalmú éjszaBorotválkozás után

Ha a varázsmogyoró-kivonatot borotválkozás után alkalmazod, puhává és simává teszi a bőrt. Ha megvágtad magad, fertőtlenítheted vele a sebet, és csillapíthatod a vérzést. Ne használj azonban varázsmogyorót súlyosabb sérülésekre, mert az alkohol tovább károsítja a bőrt.
Arctonik helyett

Márts egy vattakorongot varázsmogyoró-kivonatba, és töröld át vele az arcod. Eltávolítja a felszíni zsírt, összehúzza a pórusokat, és frissíti a bőrt. Nem véletlen, hogy a növény egyre több bőrápolási termék
klementinagidro, 2015. augusztus 27. csütörtök, 12:04
Coca-Cola, vagy Pepsi?
nyolc hónapban csupán napi kilenc adagot adtak el belőle. Azóta igen csak sokat változott a világ, ha minden csepp eddig gyártott Coca-Colát beletennének 2 decis üvegekbe, akkor több, mint 2000-szer oda-vissza elérné a holdat. A sors fura fintora, hogy a ma már 200 milliárd dollárt érő Coca-Cola világsikeréből Pembertonnak semmi sem jutott, koldusszegény drogfüggőként halt meg.
akiram45, 2015. február 02. hétfő, 08:47
Miért utalják a bankjába még mindig a nyugdíját?
A decemberi kiutalás már azért is érthetetlen, mert a nyugdíjfolyósító már össze van kötve elektronikusan az anyakönyvezéssel, így az anyakönyvezéssel egyidejűleg értesülniük kellett a halálesetről.
Keresgéltem a visszafizetés szabályairól. A visszautalásról a 168/97-es kormányrendelet rendelkezik.
A nyugdíjfolyósító a bankot kötelezi a visszautalásra, ha csak az elhaltnak volt rendelkezési joga a számla felett.
Másnak is van joga, akkor a jogosultat kötelezi a visszafizetésre akkor is, ha nem vették fel a pénzt.
Azt viszont még továbbra sem értem, amiről én írtam a szomszédom kapcsán, hogy a fel nem vett nyugdíjról is hagyatéki eljárás keretében kell rendelkezni, ráadásul semmi más hagyaték nem volt. Nem értem, hogy miért nem elég az, hogy a számla felett rendelkezni jogosult másik személy bemutatja a halotti anyakönyvi kivonatot.
Gondolom, hogy nemcsak a bank találta ki, mert akkor a hivatal nem csinált volna hagyatéki leltárt, a közjegyző meg nem járna el.
kormilla, 2015. január 12. hétfő, 10:41
O.Z.O.R.A. fesztivál - A szervezők fellebbeztek a jegyzői határozat ellen
tervek szerint kedden 18 órakor tartják meg a nyitórendezvényt az ozorai asszonykórus részvételével.

Molnár Ádám elmondta, hogy hétfő reggel mintegy ötezren voltak a fesztivál helyszínén, de "a létszám keddig akár a háromszorosára is növekedhet". Hozzátette: a jelenlévőket és a fesztiválra igyekvőket nem tájékoztatták eddig arról, hogy a rendezvény engedélyezésével gondok vannak.

A fesztivál szervezői az MTI kérésére elküldték azt a rendőrségi szakhatósági végzésről - általuk készített - kivonatot, amelyet Igar önkormányzata a sárbogárdi rendőrkapitányságtól múlt pénteken kapott válaszul a 2013-as O.Z.O.R.A. Fesztivál engedélyezési kérelmére.

A rendőrség állásfoglalásában az O.Z.O.R.A. Fesztivál elnevezésű, alkalmi zenés, táncos rendezvény ügyében a szakhatósági hozzájárulást megtagadta. Indoklásként többek között a biztonsági személyzet létszáma, a terület méretei és a kerítés meglétének hiányából adódó kontroll nélküli bejutás lehetősége szerepel. Emellett a rendőrkapitányság hivatkozott a
velemenyezd, 2013. augusztus 05. hétfő, 19:04
Sok pénzt elbukhatsz: nézd meg az adófolyószámládat!
2013. augusztus 1., csütörtök 11:05 Pénzcentrum.hu

Címkék: adózás,adóbevallás,adófolyószámla,nav
Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Mindenki jól nézze meg a kivonatot, tudni kell, az egyik adónemben fennálló túlfizetés nem egyenlíti ki automatikusan a másik adónemben fennálló tartozást, az átvezetést kérni kell az adóhatóságtól! A hátralékot minél előbb rendezni kell, pár ezer forintos tartozás is tízezer forintra duzzadhat néhány év alatt.

Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint 1000 forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem, vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2012-re vonatkozóan késedelmi pótléka keletkezett. A NAV mindkét esetben az adófolyószámla 2012.
tinka1951, 2013. augusztus 02. péntek, 09:24
Rétvári: elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások
rendszer. Az eddig érvényes gyakorlatot váltja fel jövő nyártól az elektronikus anyakönyvezés, és egységes, az egész országra kiterjedő rendszert vezetnek be.

Az új rendszerben adattakarékossági és célszerűségi okokból az adatok nyilvántartása nem anyakönyvi események alapján, hanem személyhez kötötten történik majd, és a korábban vezetett négyféle anyakönyvet egyféle váltja fel, amivel felszámolhatók az anyakönyvek közötti értesítési kötelezettségek.

Az anyakönyvből továbbra is lehet majd kivonatot és hatósági bizonyítványt kiállítani, de újdonság, hogy a kivonat kiállítására a külképviseleteken is lehetőség nyílik majd.

Mostantól nem kell majd utazni, hónapokat vagy heteket várni a dokumentumokra, hanem bármelyik anyakönyvezetőnél kikérhetők lesznek a törvény hatályba lépése után a születésre, halálra, házasságkötésre vonatkozó kivonatok. Ezek az eddig külön nyilvántartásban szereplő adatok mostantól egy helyen lesznek - jelezte.

Az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás tartalmazni
velemenyezd, 2013. április 29. hétfő, 16:22
A görögdinnye kivonat
drasztikusan csökkentve a szívbetegség és szélütés kockázatát. A Floridai Egyetem kutatói megállapították, hogy a görögdinnye természetes kivonata csökkenti a mérsékelten emelkedett vérnyomást, köszönhetően aminosav, citrullin és arginin tartalmának.

Korábbi tanulmányok során már megállapították a citrullin és arginin vérnyomáscsökkentő hatását, azonban további kutatásra volt szükség az eredmények hitelesítéséhez. A kutatók toboroztak 14, átlagosan 58 éves önkéntest, akik koncentrált görögdinnye kivonatot (6 gramm citrullin és arginin keveréket) vagy placebót kaptak hat héten keresztül. Ezután egy két hetes kiürülési folyamat következett, majd az alanyokat a másik csoportba helyezték.

A vizsgálat végén kimutatták, hogy a szisztolés és diasztolés vérnyomás is jelentősen csökkent a kivonatot szedő csoport tagjainál, a kontrollcsoporttal összehasonlítva. Sok résztvevő számára ez elegendő volt a vérnyomás hipertónia-közeli értékről normálisra való csökkentéséhez, jelentősen lecsökkentve a
horvathnemagdi, 2013. április 27. szombat, 09:41
Hivatali visszaélést gyanít az MSZP a földbérletpályázatoknál
Erről Gőgös Zoltán, a szocialisták szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, ahol kiosztották az újságíróknak az NFA ellenőrző bizottságának jelentését idéző kivonatot. (A teljes dokumentumot az MSZP honlapján teszik közzé.)

Az MSZP-s politikus idézte a jelentésből, hogy a Fejér megyében nagy területet nyerő pályázók egyetlen esetben sem veszítettek, és egyszer sem pályáztak közülük többen azonos birtoktestre. Szerinte ez azt valószínűsíti, hogy a pályázók összebeszéltek, az NFA pedig "elrendezte", hogy mindenhol ők nyerjenek.

Gőgös Zoltán hozzátette: továbbra is úgy látják, előre megbeszélt pályáztatás alapján döntöttek a földbérletekről, és ebben sok esetben fideszes politikusok is részt vettek.

Ugyancsak felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés túlzónak ítélte a szubjektív módon adható pontok arányát. Mint mondta, ez újabb bizonyítéka annak, hogy már nemcsak ellenzéki pártok, hanem a földalapkezelő belső ellenőrzése is hibásnak tartja a jelenlegi pályázati
velemenyezd, 2013. április 24. szerda, 12:42
Zöld Kávé
zsírégetésre, gyorsítja az anyagcserét és az emésztés folyamatát, valamint csökkenti az éhséget.

A kutatások kimutatták, hogy ez az összetevőkben egyik leggazdagabb diéta a világon... A Zöld Kávébab tele van antioxidánsokkal.

Az ABC News javasolja a Zöld Kávé fogyasztását, mint kiváló fogyókúrás táplálék-kiegészítő! Számos világhírű sportoló iktatta be edzésprogramjába a Zöld Kávét.

A kutatásokban, melyek eredményét a nemrég publikálta az LA Times, a résztvevők zöld kávébab kivonatot szedtek és 12 héten keresztül megfigyelés alatt voltak. Átlagosan közülük mindenki 9 kilót fogyott. Ez a test zsírtartalmának 16%-a, valamint 10,5%-a a teljes testtömegnek. De az elképesztő hírek itt még nem érnek véget! A leginkább az a tény keltette fel érdeklődésünket, hogy a résztvevők nem változtattak szokásaikon, még az étkezés terén sem. Engedjétek meg hogy ezt megismételjem: A vizsgálat résztvevői átlagosan 9 kilót fogytak, bármely diéta vagy edzés nélkül. A vizsgálat részletes
horvathnemagdi, 2013. április 04. csütörtök, 15:54
1/2
Képek, videók
sör alkoholmentes.png
kicsoda57
2016. május 02. hétfő, 21:57
alkoholmentes.jpg
basikele
2012. szeptember 11. kedd, 03:13
alkoholmentes.jpg
bnedora
2010. február 27. szombat, 21:35
Alkoholmentes sörfogyaszt
markarmih
2009. február 01. vasárnap, 18:46
alkoholmentes_morguefi le_
agnia
2006. december 31. vasárnap, 08:37
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2019. június 22. szombat, 23:16
Gyógynövények szerveinkne
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Gyógynövények az idegrend
pacsakute
2018. október 10. szerda, 19:54
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
Gyógynövényes borogatások
pacsakute
2018. február 09. péntek, 16:12
Télre gyógynövények fűsze
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 21:31
Hasznos gyógynövények.jpg
pacsakute
2017. december 03. vasárnap, 21:28
Gyógynövények duzzadt láb
pacsakute
2017. október 13. péntek, 19:11
Címkék
szervezők fellebbeztek, pohár Coca-Colában, rendőrség állásfoglalásában, vizsgálat részletes, Csepreghy Nándor, Zöld Kávébab, Molnár Ádám, kivonatot szedő, hagyományos gyógyírhoz, adófolyószámla 2012, korábban vezetett, kólaszirup gyártásához, földalapkezelő belső, vizsgálat résztvevői, bank találta, másik adónemben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.