Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:42 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
javítása elengedhetetlen feladata lesz az új összetételű uniós intézményi vezetésnek.

Mint elmondta, mindent meg szeretne tenni az európai minimálbér bevezetése érdekében, ez ugyanis minden teljes munkaidőben dolgozó ember számára méltóságteljes életet garantálna. A szakszervezetekkel együttműködve általános keretrendszer kialakításán kell dolgozni - hangoztatta.

Kitért arra is, hogy támogatja az Európai Parlament által a 2014-es választások előtt létrehozott, az Európai Bizottság elnökének kiválasztását biztosító csúcsjelölti rendszert, azonban közösen kell dolgozni annak jobbításán. Érthetőbbé, láthatóbbá kell tenni az emberek számára, és foglalkozni kell az európai jelöltállítási rendszer, az úgynevezett transznacionális listák rendszerének kérdésével is, mint az európai demokrácia kiegészítő eszközével - mondta.

"Számomra a legfontosabb, hogy Európa erős és egységes legyen. Aki Európát gyengíteni, megosztani akarja, meg akarja fosztani az értékeitől, az ellen nagyon keményen fogok
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:02
Németh Szilárd: a márciusi ifjak üzenete, hogy összefogással lehetünk sikeresek Közép-Európában
A Vasvári Pál halálának 170. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson Németh Szilárd a közép-európai összefogás legújabb eredményének nevezte, hogy a visegrádi négyek (V4) sikeresen átvitték a polgárok akaratát az uniós vezetők kiválasztása során, sikeresen léptek fel "a birodalmi érdekekkel" szemben.

A politikus úgy vélekedett, hogy miközben már 170 év telt el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc óta, még számos tény vár feltárásra. Ezek egyike a márciusi ifjak tevékenysége.

Ennek részben az az oka - folytatta - hogy a kommunista történetírásban Petőfin kívül a többi márciusi ifjúnak, mintegy harminc forradalmárnak még csak epizódszerep sem jutott, holott mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy "1848 a csodák éve legyen". Közöttük is kiemelkedő szerepet játszott Vasvári, aki 1849-ben Erdélyben a haza szabadságáért áldozta az életét - fűzte hozzá.

Vasvári Pál olyan személyiség volt, aki 170 év távlatából is pozitív üzenetet küld mindannyiunk számára - fogalmazott Németh
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:02
EU-csúcs - Angela Merkel tartózkodott a szavazáson, de üdvözli a megállapodást
ügyvezető osztrák kancellár üdvözölte az eredményt, és történelmi lépésnek nevezte, hogy a brüsszeli testületnek női elnöke lesz.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő úgy vélekedett, hogy kulcsfontosságú döntések születtek az EU jövője szempontjából, olyan jelöltekre volt szükség, akik "az egységét szolgálják és nem sértegetnek egyes tagállamokat".

A miniszterelnök a "szélsőbaloldal radikális jelöltjének", megosztó személyiségnek nevezte Frans Timmermans szociáldemokrata listavezetőt, akinek a kiválasztása szerinte már csak annak módja miatt is elfogadhatatlan lett volna, minthogy a döntést megpróbálták rákényszeríteni a tiltakozó tagállamokra.

"Lengyelországot nem lehet zsarolni. Megmutattuk, hogy a konfliktus fokozása, Lengyelország támadása nem vezet sehova" - fogalmazott.

Charles Michel belga kormányfő nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak nevezte, hogy az Európai Tanács következő elnökének választották. Illetve kijelentette, a csúcsjelölti rendszer nem megfelelő a jelenlegi
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 22:02
Fokhagyma - az ősi természetes antibiotikum
nyálkahártya magától képes a természetes bélflóráját felépíteni. A fokhagyma kiváló gyógyszere a bélpanaszoknak, hatékony puffadás, hasmenés és bélgörcsök esetén. Nagyon jó hatása van krónikus és akut hasmenés esetén, még akkor is, ha ez véres nyálkás széklettel párosul.

- A fokhagyma a Helicobacter pylorix. is megtámadja, amely a gyomorfekély és újabb kutatások szerint a gyomorrák kialakulásáért is felelős baktérium.

- A fokhagyma elősegíti az epe termelését és kiválasztását, valamint a tápanyagok lebontásában és megemésztésében is segédkezik. Gátolja a gázképződéssel járó rothadási és erjedési folyamatokat.

- A népi gyógyászatban a fokhagymát bronchitis ellen is használják. A légcsövek görcsét oldja, és ezzel elősegíti a köhögés felszakadását, és a baktériumokat megsemmisíti.

- A fokhagymában található kénvegyületek képesek arra, hogy a nehézfémekkel, például higannyal, ólommal és kadmiummal ártalmatlan vegyületeket képezzenek,
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:50
Elhelyezték a bokrétát a Bürkle debreceni gépgyártó üzemének épületén
Hungary Kft. kétmillió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve szeptemberben kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalathoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek.

A tervek szerint a következő években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd.

"Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is" - jegyezte meg hozzátéve, hogy németországi központjukban már javában folyik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.

Jürgen Schröer elmondta: a Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:51
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők informális találkozója Brüsszelben
Az uniós állam- és kormányfők a hagyományoknak megfelelően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek, majd a tervek szerint megkezdik az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást. Döntések egyelőre nem várhatók, csak a következő, június 20-21-i csúcsértekezleten.

Az EP-választásokon legtöbb szavazatot szerző Európai Néppárt listavezetője a német Manfred Weber. Az először a legutóbbi választás után alkalmazott csúcsjelölti rendszer azonban akkor és most is komoly vitákat váltott ki. Ennek oka, hogy az EU-alapszerződés alapján az állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács hatáskörébe tartozik a jelölt megnevezése az Európai Bizottság élére, akiről aztán az Európai Parlament szavaz. A csúcsjelöltekkel viszont gyakorlatilag kész tények elé állítják a tagországi vezetőket, akik közül többen is - például Emmanuel Macron francia elnök - elutasítják a hivatalos joganyagban sehol nem szereplő rendszer alkalmazását.

Az Európai Parlament
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:52
EU-csúcs - Tusk: az Európai Tanács nem nevekről, hanem a kiválasztás folyamatáról tárgyalt
Európai Parlament, amely július elején esedékes plenáris ülésén dönt majd az uniós bizottság új elnökének személyéről, támogatja csúcsjelölti rendszert.

A keddi találkozón a vezetők egyetértettek abban, hogy a következő, június végén tervezett csúcstalálkozón megpróbálnak jelöltet állítani az Európai Bizottság elnöki tisztségére - közölte.

"Felelősségünk van a szavazóinkkal szemben, ezért mindenkinek toleranciát és a kompromisszumra való hajlandóságot kell mutatnia az uniós bizottság elnöke kiválasztásának folyamatában" - fogalmazott.

Merkel elmondta, az uniós tagországok vezetői felhatalmazást adtak Donald Tusknak, hogy tárgyalásokat folytasson az Európai Parlament (EP) házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezletével. Feladata az lesz, hogy tárgyaljon a 28 uniós vezető nevében annak érdekében, hogy a következő, június 20-21. között tervezett csúcstalálkozón megnevezhessék jelöltjüket az uniós bizottság élére.

Emmanuel Macron francia elnök újságíróknak nyilatkozva
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:45
Spirulina gyógyhatásairól
segítik és serkentik a sejtépítést,

- A Spirulinában lévő fontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin fokozzák a regenerálódást

- Az ásványok, aminósavak és a klorofill javítják a bőrt és a kötőszöveteket

- A Spirulinában lelhető ásványok és nyomelemek védenek a csontritkulás kialakulása ellen

- A klorofill, fikocianin, ásványok és nyomelemek (főleg a szelén!), segítik a szervezet salaktalanítását, valamint a nehézfémek kiválasztását

- A Spirulinában lelhető ásványok, B-vitaminok és a klorofill, támogatják a vérképzést

- A mangánban gazdag Spirulina mérsékeli az allergiás tüneteket és elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást,

- A nyomelemekben, fikocianin, klorofill és zsírsavakban gazdag Spirulina védi a szervezetet a daganatos megbetegedések ellen

- A Spirulina, klorofill, króm, szelén és zsírsavak tartalma révén javítja a sejteken belüli
pacsakute, 2019. március 16. szombat, 20:21
Két magyar zenekar is fellép a barcelonai Primavera Soundon
találkozó (május 29. - június 2.) showcase rendezvényén egyaránt fellép - jelentették be pénteken a szervezők.

A meghívás a magyar könnyűzenei exportiroda, az NKA Hangfoglaló Programjához kapcsolódó HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) közvetítésével történt. Tavaly a Dope Calypsót hívták meg Magyarországról a Primaverára.

A Primavera Sound idei fellépői listájának 50 százalékát női előadók teszik ki az egyenlőség jegyében, a HOTS tájékoztatása szerint ez az üzenet határozta meg a magyar zenekarok kiválasztását is. A fesztiválon koncertet ad mások mellett Erykah Badu, Carli B, Courtney Barnett, Future, az Interpol, Charli XCX, a Guided By Voices, a Tame Impala, Robyn, a Suede, Liz Phair, Solange, James Blake, a Stereolab, Jarvis Cocker, Róisín Murphy és a Primal Scream.

A Mayberian Sansküllots és a Belau két-két koncerted ad: az egyiket a fesztivál NightPro színpadán, ami közvetlenül a tengerparton, a nagyszínpadok mellett foglal helyet, a másikat a Primavera Pro saját showcase rendezvényén, a
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 14:01
A bőr és betegségei
A bőr a legnagyobb szervünk és rendkívül fontos funkciókat lát el: a szervezet külső védőburkát alkotja, ezenkívül az érzékelés és a kiválasztás egyik szerve. A párolgás és az izzadás segítségével szabályozza a test hőmérsékletét, segít megszabadulni a toxikus anyagoktól és fenntartani a szervezet belső egyensúlyát, ezért nagyon fontos, hogy jó állapotban legyen. A bőr sejtjeinek gyors újratermelődéséhez elengedhetetlenül szükséges a sejtek megfelelő táplálása, a kapillárisokban is élénk vérkeringés, valamint a jó idegi funkciók; a helytelen életmód viszont - a stressz, a dohányzás, a túlzásba vitt napozás, az erős ibolyántúli sugárzás káros hatásai stb. - a bőr korai öregedéséhez vezethet. Bőrünk közvetítő szerepet tölt be a külső és a belső környezet között és jelzi a belső szervek állapotát: ha közelről megnézzük egy ember bőrét, nyelvének felületét, szemeinek és szájának nyálkahártyáját és hajának minőségét, azonnal képet kapunk egészségi állapotáról, vitalitásáról és belső egyensúlyáról. A kínai
klarika47, 2019. március 14. csütörtök, 05:33
A méhkenyér gyógyhatásairól
A méhkenyér egy szuper élelmiszer és a belső kiválasztású szervek, a máj, gyomor, belek, vese és a prosztata működésének egyik legjobb támogatója. A méhkenyér energiaforrás, sejtmegújító hatású, az emberi szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásához kiváló, immunerősítő és szervezet felerősítő hatású, például nagyon jól lehet alkalmazni betegségek után.

Hogyan készül a méhkenyér?

Mikor a természetben sok a virágpor vagy az anya a petézését csökkenti valamilyen oknál fogva, elofordulhat, hogy a méhek a fészket meghordják virágporral, és ezzel blokkolják az anya terjeszkedését. A virágporszemcséket a méhek közvetlen a sejtekbe rakják, azt fejükkel oly mértékig összenyomkodják, hogy levegő ne maradjon a szemcsék között. Mindaddig töltik a sejtet, míg az kétharmadáig megtelik. A virágpor az elraktározás pillanatában semmiben sem különbözik a virágporgyűjtőn összegyűjtött virágportól. A lépekben történő elhelyezkedés után a méhek által hozzáadott anyagok (mikroorganizmusok) a fészekben
pacsakute, 2019. március 13. szerda, 20:17
Keringési zavarokra
kicsapódását.

Nemcsak az agyi keringés javítására, hanem perifériás vérellátási zavarok, fülcsengés, memória- és koncentrációs zavarok esetén is hatásos. Számos készítmény formájában hozzáférhető.

Magas vérnyomás Kialakulásában a már említett életmódbeli tényezők mellett pszichoszomatikus tényezők is szerepet kapnak, ezért a kezelés is összetett.

A megfelelő életmódbeli változtatások mellett hatékonyak lehetnek a vízhajtó növények, amelyek fokozzák a víz-és nátrium kiválasztását, ezáltal csökkentik az erekben a folyadék mennyiségét, ezáltal a vérnyomást is.
Lelki panaszok enyhítése Legalkalmasabbak a nyugtató hatású növények: citromfű, levendula. Kiváló szíverősítő és vérnyomáscsökkentő teakeverékeket állíthatunk össze, például galagonyából és fagyöngyből, illetve levendulából, bodzából, galagonyából, fagyöngyből, zsurlóból és diólevélből. Alacsony vérnyomás Alkati és pszichoszomatikus okokra vezethető vissza.

A leggyakrabban használt gyógynövények,
pacsakute, 2019. március 08. péntek, 21:42
1/110
Képek, videók
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Minimálbér az Eu - ban.jp
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:14
minimálbért.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:48
Bajnai-minimálbér.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:29
minimálbér
janna53
2013. július 15. hétfő, 21:38
minimálbért ....jpg
dnemethk
2013. március 25. hétfő, 10:54
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.