Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:10 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Art Market Budapest - Több mint 25 ezren látogattak el a kortárs művészeti vásárra
szervezők.

Mint hangsúlyozták, Magyarország és Közép-Európa művészeti értékei továbbra is külön hangsúlyt kaptak, csakúgy, mint a fotóművészet, hiszen a vásár társrendezvénye, az Art Photo Budapest továbbra is Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentelt a népszerű művészeti ágnak.

Minden korábbi évnél intenzívebb nemzetközi kiállítói érdeklődés és túljelentkezés előzte meg az Art Market Budapest 2019 résztvevőinek kiválasztását. Az 5 kontinens 25 országát reprezentáló, rendkívül kompetitív kiállítói mezőnyben Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája is képviseltette magát, így Budapest ezúttal is az egyik legfontosabb európai kulturális központként, a régió művészeti fővárosaként mutatkozhatott be - idézi fel a kommüniké.

Az ART.RUS fesztivál keretében tucatnyi kiállítási stand több száz négyzetméterén mintegy 50 orosz művész alkotásait láthatták az érdeklődők, köztük olyan sztárokét, mint
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 15:42
Netanjahu egyik barátja által adott kölcsönből fizetheti ügyvédeit
13-as kereskedelmi tévé beszámolója szerint a Likuddal és Netanjahuval azonosuló közszereplőket.

A Háárec című újság csütörtöki elemzése szerint a bizottság megkerülésével hozott döntés után Engelmannak nem lesz módja és lehetősége megvizsgálni, hogy Netanjahu valóban visszafizeti-e a neki nyújtott kölcsönt, ami a valóban piaci, bank által nyújtott kölcsönnél nem is kérdéses.

Gidi Weitz, a Háárec szakértője szerint az engedékeny, és a korrupciós osztály felszámolását tervező Engelman kiválasztása a demokratikus fékek és ellensúlyok leépítésének újabb állomása, s megválasztása után kérdéses, hogy a számvevőszék kritikus lesz-e a kormányzattal szemben.

Avicháj Mandelblitt legfőbb ügyész Benjámin Netanjahu három korrupciós ügyében készítette el a rendőrség nyomozása alapján a vádiratokat, amelyeket akkor nyújt be a bíróság felé, ha az október 2-án kezdődő, ügyvédi segédlettel zajló meghallgatása nem tudja meggyőzni a vádak ejtéséről.

A hosszan elhúzódó nyomozás során rengeteg tanúvallomás
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 11:22
Regenor életmód
modern korban megjelenő és teret nyerő fogalmakkal, mint gombásodás, savasodás?
Segítsük a szervezet megtisztulását a lerakódott, pangó, idegen anyagoktól. Minden, ami már nem a szervezetbe való, az terheli az egész rendszert, így közvetetten hozzájárulhat a problémák kialakulásához. Ne feledjük, amíg az akár egészséges kiválasztórendszerünknek ezekkel kell küzdenie, s egyre nagyobb mértékben, előbb-utóbb elérhetnek egy szintet, ahol már nem lehet válaszuk. Ha viszont segítjük az emésztést, a kiválasztást, akkor esélyt adunk magunknak arra, hogy könnyebben távozhassanak az esetlegesen gyulladást okozó anyagok.
Támogassuk, erősítsük az immunrendszert! A fentiek tükrében ez nem lehet meglepő, de azért érdemes újra leírni, mert egészséges immunrendszerrel nagyobb valószínűséggel kerülhetők el vagy kezelhetők a civilizációs ártalmak.
Kezdjünk el mozogni! Az életmódváltás lényege része a fizikai aktivitás, még akkor is, ha ez az elején nehézségekbe ütközhet. Szinte bármi jó, ami egy kicsit
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:35
Regenor-MSM-C-vitamin
karbantartásához.
Alapvetően szükséges a kollagént előállító enzimek működéséhez.
A dopamin hidroxilációja a noradrenalin neurotranszmitteréhez C-vitamint igényel.
Szükséges a karnitin előállításához. A karnitin alacsony szintje fáradtsággal és izomgyengeséggel kapcsolódik össze.
Különféle peptidhormonok aktiválásához C-vitamintól függő enzim szükséges.
Számos további enzimnek C-vitaminra van szüksége; ezek az enzimek több élettani folyamatot befolyásolnak. köztük az epe kiválasztását, és a májban a mérgek és a karcinogének lebontását.
Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből, ha ugyanannál az étkezésnél veszik be.
Segíti a sebgyógyulást és a megfázásból való felépülést.
Javítja az immunrendszer működését.
Csökkenti a rák- és szívbetegség kialakulásának kockázatát (legalább napi 200 mg fogyasztása esetén).
Csökkenti a koleszterinszintet.
Csökkenti a magas vérnyomást (sportolással, testsúlycsökkentéssel, dohányzás abbahagyásával együtt
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:27
Tövises iglice - gyulladások ellen
csökkenti.

A gyökerében található meg a legtöbb hatóanyag, mint például cseranyagok, flavonoidok és illóolaj. A tövises iglice elsősorban vizelethajtó hatásáról ismert. A belőle készített ízletes tea ugyanis átmossa a gyulladt húgyutakat és megelőzi a húgykőképződést.

A gyógynövényben számos hatóanyag megtalálható. Ilyenek a triterpének, az izoflavonoid-glikozidok, az illólajok, a fitoszterolok és az ásványi sók.

A tövises iglicének vízhajtó hatása van, illetve elősegíti a nátrium kiválasztását.

A gyökeréből készült kivonatok diuretikus hatással bírnak, de nem emelik meg a vizelet elektrolitszintjét. Belsőleg használható vizelet-visszatartás, hólyaghurut és vesegyulladás kezelésére, de hozzáértők szerint vesekő megelőzésére is ajánlott.

Hogyan készíthet a gyógynövényből teát? Aprítson fel két teáskanálnyi iglicegyökeret, majd öntse le 2 dl forró vízzel. Hagyja állni fél órán keresztül, majd szűrje le. Naponta akár két-háromcsészényit is elfogyaszthat
pacsakute, 2019. augusztus 03. szombat, 22:15
Kurkuma gyógyhatásai
gyulladás, izomláz, viszketés esetén kenjük rá a problémás bőrfelületre. Tisztító hatása miatt a kozmetikusok is előszeretettel használják bőrgyulladás és zsíros arcbőr kezelésére. A Journal Of Nutrition folyóirat beszámolója szerint, a kurkumának a fogyókúrázók alapvető fűszerének kellene lennie, mivel hatóanyagainak köszönhetően mintegy elfojtja a zsírsejtek növekedését.

Serkenti a véráramlást, méregteleníti a szervezetet, fogyasztásával megelőzhető az epekőképződés, fokozza az anyatej-kiválasztást, ciszta és menstruációs fájdalom esetén is alkalmazzák. Magyarországon a legtöbb élelmiszerüzletből beszerezhető, az ételek ízesítésekor érdemes bátrabban használni, mivel számtalan pozitív élettani hatással rendelkezik.

Manapság számtalan tudományos publikáció is kifejtette érdeklődését, sőt kutatási eredményeit is a kurkuminnal kapcsolatban. Igy a továbbiakban a több száz publikációból csupán egy néhányat szeretnék megemlíteni.

Az első említés a szakirodalomban 1970-ig nyúlik
pacsakute, 2019. július 20. szombat, 23:09
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
javítása elengedhetetlen feladata lesz az új összetételű uniós intézményi vezetésnek.

Mint elmondta, mindent meg szeretne tenni az európai minimálbér bevezetése érdekében, ez ugyanis minden teljes munkaidőben dolgozó ember számára méltóságteljes életet garantálna. A szakszervezetekkel együttműködve általános keretrendszer kialakításán kell dolgozni - hangoztatta.

Kitért arra is, hogy támogatja az Európai Parlament által a 2014-es választások előtt létrehozott, az Európai Bizottság elnökének kiválasztását biztosító csúcsjelölti rendszert, azonban közösen kell dolgozni annak jobbításán. Érthetőbbé, láthatóbbá kell tenni az emberek számára, és foglalkozni kell az európai jelöltállítási rendszer, az úgynevezett transznacionális listák rendszerének kérdésével is, mint az európai demokrácia kiegészítő eszközével - mondta.

"Számomra a legfontosabb, hogy Európa erős és egységes legyen. Aki Európát gyengíteni, megosztani akarja, meg akarja fosztani az értékeitől, az ellen nagyon keményen fogok
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:02
Németh Szilárd: a márciusi ifjak üzenete, hogy összefogással lehetünk sikeresek Közép-Európában
A Vasvári Pál halálának 170. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson Németh Szilárd a közép-európai összefogás legújabb eredményének nevezte, hogy a visegrádi négyek (V4) sikeresen átvitték a polgárok akaratát az uniós vezetők kiválasztása során, sikeresen léptek fel "a birodalmi érdekekkel" szemben.

A politikus úgy vélekedett, hogy miközben már 170 év telt el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc óta, még számos tény vár feltárásra. Ezek egyike a márciusi ifjak tevékenysége.

Ennek részben az az oka - folytatta - hogy a kommunista történetírásban Petőfin kívül a többi márciusi ifjúnak, mintegy harminc forradalmárnak még csak epizódszerep sem jutott, holott mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy "1848 a csodák éve legyen". Közöttük is kiemelkedő szerepet játszott Vasvári, aki 1849-ben Erdélyben a haza szabadságáért áldozta az életét - fűzte hozzá.

Vasvári Pál olyan személyiség volt, aki 170 év távlatából is pozitív üzenetet küld mindannyiunk számára - fogalmazott Németh
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:02
EU-csúcs - Angela Merkel tartózkodott a szavazáson, de üdvözli a megállapodást
ügyvezető osztrák kancellár üdvözölte az eredményt, és történelmi lépésnek nevezte, hogy a brüsszeli testületnek női elnöke lesz.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő úgy vélekedett, hogy kulcsfontosságú döntések születtek az EU jövője szempontjából, olyan jelöltekre volt szükség, akik "az egységét szolgálják és nem sértegetnek egyes tagállamokat".

A miniszterelnök a "szélsőbaloldal radikális jelöltjének", megosztó személyiségnek nevezte Frans Timmermans szociáldemokrata listavezetőt, akinek a kiválasztása szerinte már csak annak módja miatt is elfogadhatatlan lett volna, minthogy a döntést megpróbálták rákényszeríteni a tiltakozó tagállamokra.

"Lengyelországot nem lehet zsarolni. Megmutattuk, hogy a konfliktus fokozása, Lengyelország támadása nem vezet sehova" - fogalmazott.

Charles Michel belga kormányfő nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak nevezte, hogy az Európai Tanács következő elnökének választották. Illetve kijelentette, a csúcsjelölti rendszer nem megfelelő a jelenlegi
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 22:02
Fokhagyma - az ősi természetes antibiotikum
nyálkahártya magától képes a természetes bélflóráját felépíteni. A fokhagyma kiváló gyógyszere a bélpanaszoknak, hatékony puffadás, hasmenés és bélgörcsök esetén. Nagyon jó hatása van krónikus és akut hasmenés esetén, még akkor is, ha ez véres nyálkás széklettel párosul.

- A fokhagyma a Helicobacter pylorix. is megtámadja, amely a gyomorfekély és újabb kutatások szerint a gyomorrák kialakulásáért is felelős baktérium.

- A fokhagyma elősegíti az epe termelését és kiválasztását, valamint a tápanyagok lebontásában és megemésztésében is segédkezik. Gátolja a gázképződéssel járó rothadási és erjedési folyamatokat.

- A népi gyógyászatban a fokhagymát bronchitis ellen is használják. A légcsövek görcsét oldja, és ezzel elősegíti a köhögés felszakadását, és a baktériumokat megsemmisíti.

- A fokhagymában található kénvegyületek képesek arra, hogy a nehézfémekkel, például higannyal, ólommal és kadmiummal ártalmatlan vegyületeket képezzenek,
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:50
Elhelyezték a bokrétát a Bürkle debreceni gépgyártó üzemének épületén
Hungary Kft. kétmillió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve szeptemberben kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalathoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek.

A tervek szerint a következő években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd.

"Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is" - jegyezte meg hozzátéve, hogy németországi központjukban már javában folyik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.

Jürgen Schröer elmondta: a Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:51
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők informális találkozója Brüsszelben
Az uniós állam- és kormányfők a hagyományoknak megfelelően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek, majd a tervek szerint megkezdik az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást. Döntések egyelőre nem várhatók, csak a következő, június 20-21-i csúcsértekezleten.

Az EP-választásokon legtöbb szavazatot szerző Európai Néppárt listavezetője a német Manfred Weber. Az először a legutóbbi választás után alkalmazott csúcsjelölti rendszer azonban akkor és most is komoly vitákat váltott ki. Ennek oka, hogy az EU-alapszerződés alapján az állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács hatáskörébe tartozik a jelölt megnevezése az Európai Bizottság élére, akiről aztán az Európai Parlament szavaz. A csúcsjelöltekkel viszont gyakorlatilag kész tények elé állítják a tagországi vezetőket, akik közül többen is - például Emmanuel Macron francia elnök - elutasítják a hivatalos joganyagban sehol nem szereplő rendszer alkalmazását.

Az Európai Parlament
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:52
1/111
Képek, videók
Market_hall_in_Budapes t,_
skorpiolilike
2010. október 16. szombat, 18:53
liszt ferenc művészeti eg
maroka
2018. szeptember 21. péntek, 10:11
A Müvészeti-iskola a Szen
farkas1945
2013. december 26. csütörtök, 18:53
művészeti alkotás.jpg
szicu
2013. április 21. vasárnap, 16:02
barcelona művészeti palot
lacipecsenye
2012. december 24. hétfő, 12:44
Művészeti Díj-PLATINA
lovagdamaerdosanna
2012. november 14. szerda, 07:52
Művészeti kép.jpg
pacsakute
2012. augusztus 17. péntek, 10:19
vizcaya művészeti múzeum
lacipecsenye
2012. augusztus 15. szerda, 10:55
Kagaya művészeti kép.jpg
pacsakute
2012. augusztus 14. kedd, 21:01
Művészeti Nagydíj-Arany d
lovagdamaerdosanna
2012. május 10. csütörtök, 13:09
Müvészeti-muzeúm.png
farkas1945
2010. december 21. kedd, 18:22
0 a Szép Pünkösdi vasárna
lovaszmarika
2019. június 19. szerda, 19:23
vasárnap, feltámadás.jpg
liliana01
2019. április 21. vasárnap, 16:44
0 szép vasárnap 3 rózsa s
lovaszmarika
2019. február 02. szombat, 14:39
Kép 832. Ádvent 3. vasár
jucinenadov
2019. január 02. szerda, 19:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.