Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 11:47 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvalekváros holdbukta bögrésen
egy teáskanál cukorral elkevert tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. Szükség esetén adunk hozzá még egy pici tejet, vagy ha ellenkezőképpen éppen túlságosan ragad, akkor egy pici lisztet.

2. A tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, majd kb. 7 centi átmérőjű szaggatóval, köröket szaggatunk a tésztából.

4. Minden kör alsó harmadába teszünk egy csapott kiskanál szilvalekvárt, majd a tésztát félbehajtjuk, és a széleit alaposan összecsipkedjük, lapogatjuk. Fog kifolyni a szilvalekvárból, ez teljesen természetes!

5. Egy tepsire tesszük őket úgy, hogy a következőt a sorban mindig úgy rakjuk a tepsibe, hogy az előtte lévő lapos(csípett) felét fedje egy kicsit. Ez megakadályozza, hogy kinyíljanak sütés közben!

6. Hagyjuk a buktákat tíz percet pihenni, megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, majd 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon,
suzymama, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:04
Krumplis pogácsa
:1 kg finom liszt, 4 kiskanál só, 2 tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a beiglit és még félbe hajtjuk. Pihentetjük jó 20 percig, majd fordítunk rajta 90 fokot és újra kinyujtjuk és tekerjük. Ezt 3x kell elvegezni, de mindig fordítottunk is rajta. Majd 3 cm vastagra kinyujtjuk, tetejét lekockazzuk és nagyobb szaggatoval kiszaggatjuk. Tepsire rakni és 20 perc kelésztes, addig a sütő is bemelegszik. Majd a tetejét lekenni sárgájával amibe pici tejet teszünk. 180 fokon sütjük szép pirosra. Mivel maradnak leeso darabok, azokat egybe rakom egymás tetejére és újra feltekerem és úgy járok el vele, mint a másik tésztával. De sokszor készíttem úgy, hogy pizza metelovel kockákra metelem, így nem lesz maradék és előtte
suzymama, 2019. szeptember 04. szerda, 10:32
Bögrés fokhagymás lepény
Találtunk egy receptet, ami jobb, mint a lángos.

A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni!
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír

fél kiskanál cukor

fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)

fél kiskanál só

2,5 bögre liszt

150 g sajt

200 g tehéntúró

2 gerezd fokhagyma

fél bögre olaj a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott
szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben
egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel,
gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és
hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd
keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával.
A
klarika47, 2019. július 06. szombat, 16:30
Bögrés fokhagymás lepény.
Még a legfinomabb lángost is felülmúlja

A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók: 1 bögre kefír fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
suzymama, 2019. március 28. csütörtök, 17:10
Habos Raffaelló szelet
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
15 db sütés nélküli desszert...
órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.

SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!

Lehet pogácsa nélkül élni, de nem érdemes! :)


1 . Hajtogatott sajtkrémes pogácsa


Hozzávalók:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2,5 dl tej
3 tk só
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
10 dkg margarin
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)

Kenéshez:

1 tojás sárgája


Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:54
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
legalább 5 percig forraljuk. Csak ekkor tesszük bele a cukrot. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Csészékbe jéghidegen tálaljuk.
Tanács: Egy-egy evőkanál jól behűtött, cukor nélkül felvert tejszínhabbal díszíthetjük.


MÉZES-GYÖMBÉRES PECSENYE
Hozzávalók: 2 db nagyobb csirkemell, 1 evőkanál olaj, 1 dl méz, 2 tört fokhagymagerezd, 2 evőkanál szójamártás, 2 kiskanál gyömbérpor, 1 és fél evőkanál pirított szezámmag

A húst olajban körös-körül megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetve 180 fokos sütőben 220 percig sütjük. Az edényt vízzel kiöblítjük. és a mézet, a fokhagymát, a szójamártást meg a gyömbért 1-2 percig pároljuk. a húst átlósan felszeleteljük, a mártásba rakjuk, és 1-2 percig még a tűzön hagyjuk. szezámmaggal megszórva tálaljuk.

ŐSZIBARACK JOGHURTÖNTETTEL
Hozzávalók: 1 kg őszibarack, 4 evőkanál méz, őrölt fahéj, 1 citrom reszelt
lizawolf, 2018. augusztus 27. hétfő, 18:43
Cukkinis muffin
Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
irmus, 2018. július 13. péntek, 10:08
világ legkönnyebb süteménye, ha gyors finomságra vágyunk, cs
A legrövidebb idő alatt elkészíthető sütemény! Jegyezzétek fel ezt a receptet és készítsétek el a világ legfinomabb és süteményét. Bármilyen gyümölcs vagy erdei gyümölcs megfelelő ehhez a fantasztikusan puha és ínycsiklandó desszerthez.

Hozzávalók:
200 g liszt,
100 g joghurt,
200 g cukor,
1 db tojás,
1 kiskanál sütőpor,
6 evőkanál vaj,
1 kiskanál vaníliaaroma,
100 g eper.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a joghurtot és a vanília aromát. Kavarjuk össze a tésztát, majd öntsük vajjal kikent, kilisztezett sütőformába. Tegyük a tészta tetejére az eperdarabokat, 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt megszórhatjuk porcukorral.
suzymama, 2018. június 19. kedd, 20:46
Sütemény receptek
majd 2 csomag babapiskótát rumba, vagy rumaromába megforgatjuk és a masszára szorosan sorba, rárakjuk. A massza másik felét a tetejére kenjük, majd a másik lapot rátesszük. Az oldalát is körül kenhetjük. A tetejére csokoládémázt teszünk.

Máz:
12 dkg porcukor, 10 dkg kakaó.

Kispohár vízzel sűrűre főzzük. Ha kissé kihűl, diónyi vajat teszünk bele. Elkeverjük, és a tésztára kenjük.

Sós pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 kiskanál só, 1 db tojás, köménymag

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a kevés tejjel, felfutatott élesztőt. A sót feloldva keverjük a tésztába. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 15 percig langyos helyen kelesztjük. Tojással megkenve, köménymaggal megszórva sütjük.

Hadidobos

Hozzávalók:
fél kg liszt, 1 szalagáré, 25 dkg cukor, 1 db tojás, 2 evőkanál zsír, csipetnyi só.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Meggyes-túrós szelet
lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
1/147
Képek, videók
szilvalekváros párnácska
katalinkohut
2017. május 27. szombat, 18:47
Szilvalekváros hájas tész
irmus
2017. február 24. péntek, 16:18
Szilvalekváros hájas
irmus
2016. március 21. hétfő, 08:38
meg szilvalekváros párnác
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:35
Szilvalekváros Hájas tész
irmus
2015. február 23. hétfő, 17:54
szilvalekváros csokis őrü
sarkadykati
2015. január 20. kedd, 08:31
0 ezek teáskanák.png
lovaszmarika
2015. november 08. vasárnap, 16:31
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.