Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 20:21 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Arcszőrzet ellen
Tabutéma, de muszáj beszélni róla: 6 tuti módszer, amivel megszabadulhatsz az arcodon lévő szőrtől :

Rendkívül hatékonyak.

Tabutéma, de muszáj beszélni róla: a nők 5-10 százalékát érinti a túlzott szőrösödés arcon, mellkason. Olykor azonban azok is kénytelenek csipesszel kihúzkodni a nemkívánt szőrszálakat az arcukról, akiket ez a probléma nem érint. Van egy jó hírünk: léteznek kevésbé fájdalmas módszerek is az arcon lévő szőrszálak eltávolítására. Lehet, hogy némelyik furán hangzik, de tényleg (!) működnek.

1. Hagyma és bazsalikom
A hagyma bazsalikommal összekeverve lassítja/megakadályozza a szőrszálak növekedését. A paszta elkészítése időigényes, de megéri, mert nagyon hatásos. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 közepes hagyma
10-12 bazsalikom levél
Szedd le a hagymahéjon lévő átlátszó hártyákat, és törd össze a bazsalikom levelekkel, amíg pasztaszerű masszát nem kapsz. A masszát kend a nem kívánt szőrszálakra, hagyd fent
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 09:21
A csontritkulásról szakszerűen
csökkenéséhez, jellegzetes tartás kialakulásához vezet.

Ebben a betegségben is a korai felismerés és a megfelelő kezelés ad lehetőséget a súlyosabb esetek megelőzésére. Ismeretes, hogy a csontritkulás következtében kialakult csonttörések (csigolyatörés, combnyaktörés stb.), valamint a törések nyomán kialakult egyéb elváltozások súlyos mozgáskorlátozottsághoz vezethetnek.

Etiológia: Az emberi szervezet 206 különálló csontból áll. A csontok 70%-ban szervetlen ásványi anyagokat és kisebb részben szerves anyagokat tartalmaznak.
Ezen anyagok speciális szerkezete adja a csontok szilárdságát és rugalmasságát.
A csontszövetben csontépítő és csontfaló sejtek helyezkednek el, ezek biztosítják a csontszövet állandó átépülését. Az egészséges csontszövetben a két sejtcsoport munkája egyensúlyban van, tehát ugyanannyi épül fel, mint amennyi lebomlik.
Ezek az egymással ellentétes, ugyanakkor összehangoltan történő folyamatok közül mindig a csontfaló sejtek bontanak először, majd ezt
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:28
Líbia - Angela Merkel fogadta Halífa Haftart
Steffen Seibert tájékoztatása szerint a kancellár a tárgyaláson megerősítette azt az álláspontját, hogy a líbiai konfliktusnak nem lehet katonai megoldása, ezért tűzszüneti megállapodást kell kötni és elő kell mozdítani a politikai rendezés folyamatát, a januárban tartott berlini nemzetközi Líbia-konferencián hozott határozatoknak megfelelően.

Angela Merkel és Halífa Haftar találkozóját nem jelentették be előre.

Az ENSZ béketeremtő törekvéseinek támogatására szervezett berlini konferencián a résztvevők - köztük az LNA mellett felsorakozó Oroszország és az ENSZ által elismert nemzeti egységkormány támogató Törökország vezetője, Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan - a többi között vállalták, hogy betartják a még 2011-ben az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatával elrendelt líbiai fegyverszállítási tilalmat, illetve ösztönzik a békés rendezést.

Az ENSZ február végén rendezett tárgyalássorozatot a polgárháború lezárásáról. Ez a fő ellenlábasok - Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök és
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 15:32
5. évközi hét szombat 02.15
OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A politikai szakadást vallási elkülönülés követi:
az új király az elszakadt országban aranyborjakat készíttet.
Amikor Jeroboám, a két részre szakadt ország északi részének királya látta, hogy a nép továbbra is a jeruzsálemi templomba jár, azt gondolta magában:
,,Ha ez a nép feljár Jeruzsálembe, az Úr templomába, hogy ott áldozatot mutasson be, még visszaszáll a királyság Dávid házára. E nép szíve könnyen ura, Roboám, Júda királya felé fordul, és akkor engem megölnek, ők pedig visszatérnek Roboámhoz, Júda királyához." Elhatározta tehát, hogy két aranyborjút készíttet. A népnek azt mondta: ,,Nehéz nektek fölmenni Jeruzsálembe. Nézd, Izrael, itt van a te Istened, aki kihozott téged Egyiptom földjéről!" Az egyik aranyborjút Bételben állíttatta fel, a másikat pedig Dánban. A dolog bűnné fajult, mert a nép egész Dánig (az ország északi határáig) az egyiket vagy a másikat imádta.
A magaslatokon szentélyeket épített. Papokat rendelt a
maroka, 2020. február 15. szombat, 08:10
Junius 19 - A független Magyarország napja
jólétben élvezik a szabadságot, a büntetlenséget és a "megszolgált" nyugdíjat.

A bomladozó Szovjetunió hazarendelte megszálló hadseregét. Az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el a hazánkat, amellyel közel fél évszázad után helyreállt az ország névleges függetlensége.

Már 907-ben egyesített nyugati hadak rontottak az egyre erősödő Magyarországra, de a Pozsony melletti ütközetben a magyarság megvédte honát, függetlenségét. Árpád-házi királyaink erős keze alatt - kisebb külső befolyás mellett - szabadságunkat mindvégig sikerült megtartani. Az Anjou uralkodók és Hunyadi Mátyás korára hazánk Európa egyik legjelentősebb nagyhatalmává vált, területileg ekkor érte el legnagyobb kiterjedését is. Mátyás király uralkodása alatt Hazánk lakossága elérte Angliáét, gazdasága pedig erősebb volt. Az igazságos király megmérgezését követően trónra kerülők vénáiban már nem magyar vér keringett.

A gyenge és széttagolt, ellentétektől feszített ország Mohácsnál katasztrofális
menusgabor, 2019. június 19. szerda, 23:00
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Kurt Rieder: Kommandó a II. világháborúban
lőtávolsága optimális körülmények között elérte a 400-450 métert. A karabélyra rögzíthető bajonett az I. világháborúban is alkalmazott M1905 bajonett volt, amelyet utólag lerövidítettek, 16 hüvelykről 10 hüvelykre csökkentve a hosszát. Az M1A1 öntöltő karabélyt az M1 Garand alapján alakították ki, kifejezetten a légidesszant-csapatok igényei szerint. Ez a fegyver az M1 kompakt méretű változata volt: az eredeti karabély 110 centiméteres hosszával és 5,3 kilogrammos tömegével szemben könnyebben hordozható, kisebb méretű vizhatlan vászontokban is elférő lőfegyver volt. Az M1A1 kihajtható válltámasszal rendelkezett, a tárban 15 darab lőszer kapott helyet, a bajonett rögzítésére szolgáló gyűrűt pedig elhagyták. Ebből a változatból 150 ezer példány épült a II. világháború során, és kizárólag a légidesszant-alakulatok számára utalták ki. A 4,8 kilogramm tömegű 85 centiméter hosszú, automata M1 géppisztoly szintén közkedvelt volt az amerikai desszantosok körében. A .45 kaliberű, pisztolylőszerrel működő fegyvert 20
eposz, 2019. április 29. hétfő, 08:15
Mennyire szép a te szíved? Volt egy világ, ahol az emberek-
szeretetet életem során, melyet úgy köttettem, hogy egy másik személy szívéből kaptam egy részt. Bennem él a szíve, az érzései, a gondolatai, a fájdalma. A barátom lett. Egy szív nem attól lesz szép, hogy minél épebb, és minél tisztább és szebb, hanem attól, hogy hány ember helyezte el szíve egy részét az enyémben. Nekik mind fontos vagyok. Az én szívem megmutatja az élet során szerzett örömeimet és bánataimat". - miközben beszélt, mosolygott.

Az idősek bölcsességével, elnézően figyelte a kisebb tömeget, és az elképedt fiatalt, aki ekkor odalépett hozzá. Az ifjú elgondolkodva nézte saját, ép szívét, melyet mindig büszkeséggel mutogatott. - "A Te szíved sokkal szebb, mint az enyém. Minden hegével, és minden megsebzettségével, homályával, és szeretetével együtt". - suttogta halkan, miközben kiszedett a szívéből egy darabot, amit az agg szívében helyezett el. Az idős férfi is ugyanígy tett. Mikor végeztek, az ifjú elmosolyodott. Az szívében ott éktelenkedett egy másik ember része, ezzel
koszegimarika, 2019. április 18. csütörtök, 07:23
Kávés hókifli
elkeverjük. Hozzáadjuk a kávéval és sóval elkevert lisztet majd egy egynemű, sima tésztát gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).

A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
Ha kisebb kiflicskéket szeretnénk akkor több részre osztjuk a tésztát, vagy csak egyszerűen lecsípünk egy darabkát a masszából, hengerré sodorjuk, megformázzuk kifli alakúra és a sütőpapiros tepsire rakosgatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, még melegen, vaníliás porcukorba forgatjuk.

Légmentesen záródó dobozba
suzymama, 2019. április 04. csütörtök, 18:08
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
tengelyváltozás következett be, melynek eredményeképpen Gondwanaföld elsüllyedt. Amikor Gondwana szigetét elnyelték a hullámok, egy másik földtömeg emelkedett ki a Csendes-óceán vizéből, melyet ma Lemuriának nevezünk. Ádám és Éva leszármazottait szülőföldjükről Lemurába vitték.

A földdarab Hawaii-szigetektől egészen a Húsvét-szigetekig nyúlt. Nem összefüggő szárazföld tömegről van szó, sokkal inkább egymással szoros kapcsolatban lévő szigetek sora alkotta. E szigetek némelyike nagy volt, némelyikük kisebb. Olyan földrész volt, amely éppen hogy kiemelkedett a vízből - voltaképpen vízi kontinensnek mondhatnánk.

Amennyire én tudom, Ádám utódait ezen a földrészen telepítették le, és szabadon, a Nefilimek beavatkozása nélkül fejlődhetek. 65 - 70.000 évig időztek Lemurián, s boldog időket töltöttek ott. Úgyszólván alig akadtak gondjaik. Gyorsan lépkedtek előre evolúciós ösvényükön. Számos kísérletet hajtottak végre önmagukon, és igen sok fizikai változást foganatosítottak fizikális testükben.
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Így lesz omlós szaftos a csirkemell
szabadítsuk meg az ínaktól, tisztítsuk le a húst, kenjük be vékonyan olajjal, és fóliába csomagolva tegyük a mélyhűtőbe. Így kevésbé szárad ki.

A bőrös-csontos változat leginkább párolva vagy sütve jó. A bőr alatt jól megférnek a különböző változatos töltelékek. A bőr pedig megóvja a húst kiszáradástól is. Később eldönthetjük, hogy a húst megszabadítjuk a bőrétől, vagy pedig ropogósra sütve elfogyasztjuk.

A filézett, csont és bőr nélküli csirkemellet szintén elkészíthetjük egészben, kisebb darabokra, akár csíkokra szelve, klopfolva. Természetesen az elkészítést már eleve meghatározza a recept.

ÍGY MARAD SZAFTOS A CSIRKEMELL

A végeredmény csak az elkészítés módjától függ.

A legtöbbször a hús azért szárad ki, mert egyszerűen túlsütjük.

Akár frissen vásárolt, akár mélyhűtött hússal dolgozzunk, a felesleges nedvességet mindig itassuk le papírtörlővel, mert akkor nem képződik egy vékony, kopogós-ropogós réteg.

A hűtőből kivett húst
klarika47, 2018. december 27. csütörtök, 06:49
Különleges bejgli karácsonyra
ünnepi desszertet új köntösben a család elé tálalni, most nagyon jó ötleteket kaphatsz! Egyszerű hozzávalókból extra töltelékek születhetnek a következő receptek által!.
........
Tészta alaprecept
Ezzel a finom tésztával könnyen tudsz majd dolgozni és bármilyen töltelékkel remekül kombinálhatod.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1 dl tej
25 dkg vaj
2 kisebb tojás
5 dkg porcukor

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejet 1 teáskanál cukorral langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, de nem dolgozzunk vele túl sokáig, különben a vaj felolvad a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha sokáig gyúrjuk, ugyanaz érvényes: a vaj felolvad és a tészta túl puha lesz. Kb. 25
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
1/95
Képek, videók
Krónikus gyulladás ellen.
pacsakute
2020. június 28. vasárnap, 22:37
Endometriózis ellen.jpg
pacsakute
2020. június 06. szombat, 19:11
Rosacea ellen.jpg
pacsakute
2020. június 04. csütörtök, 21:50
Hasi zsír ellen.jpg
pacsakute
2020. május 21. csütörtök, 17:29
Narancsbőr ellen.jpg
pacsakute
2020. május 08. péntek, 09:42
vírus-ellen.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:45
Fáradtság elleni növények
pacsakute
2020. április 02. csütörtök, 21:06
Gyümölcsök vírus ellen is
pacsakute
2020. március 18. szerda, 09:04
Száraz bőr ellen.jpg
pacsakute
2020. március 18. szerda, 08:46
Szívbetegség ellen . jpg.
pacsakute
2020. március 10. kedd, 20:02
Érelzáródás ellen .jpg
pacsakute
2020. március 08. vasárnap, 21:59
A belső és külső ellenség
furaila
2020. március 07. szombat, 12:58
Arcodon
irmus
2015. november 30. hétfő, 17:00
A szépség nem az arcodon
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 12:47
A szépség nem az arcodon
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:27
Címkék
többi között, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Árpád-házi királyaink, ország névleges, csontszövetben csontépítő, bomladozó Szovjetunió, földrészen telepítették, királyság Dávid, januárban tartott, másik személy, finom tésztával, ifjú elgondolkodva, elszakadt országban, békés rendezést, csontszövet állandó, karabélyra rögzíthető,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.