Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:39 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hold
A titokzatos Hold a női princípiumot testesíti meg, a horoszkópban pedig arra világít rá, hogyan reagálunk az eseményekre.

Az anyaság istennője

Az ókori görögöknél Szeléna, a római mitológiában a Luna nevet viseli a Hold, és az anyai princípiumot képviseli. Ő vezette a szüléseket, és ő segítette a növekedést (növő Hold), ő biztosította a növények, az állatok és az emberek fejlődését is. Holdistennő volt Isis, a nagy anya, vagy más néven a mindenség anyja, és Holdistennő volt az indiai Sakti is.

Bárhogy is nevezzék, az összes kultúrában a nőiségért felel a Hold, és a Nappal áll kapcsolatban. Annak idején úgy értelmezték az újholdat, hogy a Hold eltűnt a hitvesi ágyban, vagyis egyesült a Nappal.

Ezért Luna egy személyben volt a házasság, a szerelmi mámor, és a szerelem istennője is.
Ám a Holdnak van sötét oldala is, nem véletlenül hívják az éjszaka királynőjének. Ezért a Holdat megtaláljuk minden sötét mágiánál, varázslatnál, bűbájnál.

Befogadás, a
eposz, 2019. január 15. kedd, 08:36
Alma a sokoldalú
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít. Ha az almalé gyomornyomást, vagy hasmenést okozna, úgy azonnal abba kell hagyni a kúrát.
• Az almamustot izületi gyulladásos megbetegedéseknél már őseink is használták. Hasonló hatását figyelték meg a házi készítésû almabornak, mely azonkívül menstruációt előmozdító és gilisztaûző szer is.
• Ne dobja el az esetleg keletkező almahéjat! Megszárítva teát főzhetünk belőle. Tápláló, jó idegnyugtató, adhatjuk dadogós gyereknek, erősít legyengülésnél, és az elhájasodásra
pacsakute, 2019. január 10. csütörtök, 13:38
Budapesten, vidéken, Koreában és Csehországban is vendégszerepel az Opera
Szerdán Wagner A bolygó hollandi, csütörtökön Verdi Simon Boccanegra, vasárnap pedig Goldmark Sába királynője című művét adja elő a Magyar Állami Operaház a Müpában. A főbb szerepeket A bolygó hollandiban Kálmándy Mihály, Sümegi Eszter és Palerdi András, a Simon Boccanegrában Alberto Gazale, Rost Andrea, Szabó Bálint és Brickner Szabolcs, a Sába királynőjében pedig Gál Erika, László Boldizsár és Bakonyi Anikó énekli. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát a három esten Kesselyák Gergely, Kocsár Balázs és Kovács János vezényli, a karigazgató Csiki Gábor - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

A dél-koreai Teguban január 17-én a Magyar Állami Operaház művészeinek közreműködésével és betanításával állítják színpadra Erkel Bánk bánját. Az együttműködés célja a két ország nemzeti operáinak bemutatása egymás dalszínházaiban, így elsőként a budapesti Opera szólistái, zenekarának és énekkarának szólamvezetői, valamint Dénes István karmester utaznak ki és tanítják be a helyi művészeket az
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 15:32
Selma Lagerlöf: A karácsonyi rózsa legendája
Amikor megtörténik a csoda, és Göinge vad erdeje karácsonykor virágba borulva ünnepli a Megváltó születését...
2018. december 29. szombat 15:00
Selma Lagerlöf csodálatos elbeszélését olvasva eltűnődhetünk azon, hogy a csoda gyakran ott van a szemünk előtt, de mi látva nem látunk, és hallva nem hallunk.
Selma Lagerlöf (1858-1940) svéd író az első nő, aki irodalmi Nobel-díjat kapott, 1909-ben. A karácsonyi rózsa legendája című elbeszélése gyönyörű példázat, amelyben benne van minden, ami munkásságát jellemzi: a mese, a misztikum és a valóság keveredése, a valódi hit, illetve a látszatvallásosság, a világot uralni próbáló erőszak, vele szemben a szelídség, és mindenekelőtt az isteni kegyelem mindenkori működése, amely időnként teljesen nyilvánvaló, szemmel látható és kézzel tapintható, de sokaknak még ez sem elegendő ahhoz, hogy higgyenek a csodában, a földöntúliban.
- A rózsát illetően pedig elsőként az juthat eszünkbe, hogy a középkori misztika a virágok királynője, a mennyek
maroka, 2018. december 29. szombat, 21:39
Karácsonyyi imakilenced 25-től Jan 2-ig
Mennyei Édesanyánk,tekints anyai szereteteddel a neked felajánlott magyar népünk szükségeire, és közbenjárásodal segíts kérréseink teljesülését, melyeket gyermeki bizalommal emelünk fel most hozzád!

Oltalmadat kérjük minden kísértéstől és bajtól, és közbenjárásodat szívbeli megértésekért és lelki megújulásért, hogy felismerve bűneinket, megkötözöttségeinket, Istem gyyógyító kegyelméből megszabaduljunk ezektől.

Édesanyai támogatásoddal segíts minket a mindennapi küzdelmeinkben. Járj közben értünk, hogy hűségesen kitartsunk a jóság és a szeretet küldetésében, s példamutatásunkal és imáinkal vezessük Istenhez testvéreinket , különösen is szeretteinket , családtagjainkat .

Béke királynője , kérünk, eszközöld ki számunkra a nagylelkű megbocsátás és irgalom lelkületét , hogy idei Karácsonyunk Isten valódi békéjének és szeretetének ünnepévé váljon családjainkban. Járj közben értünk Szent Fiadnál, hogy a Szentlélek erőteljes kiáradásában részesülve mi
suzymama, 2018. december 26. szerda, 19:29
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
Mt 12,46-50
Egyetemes könyörgés:
28. A BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIÁRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: l. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg. hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és
maroka, 2018. december 12. szerda, 10:35
Kunszery Gyula: Üdvözlégy - vallásos vers
Nem tör fel ajkunkról harsogó ária,
csak egy halk imádság: Üdvözlégy Mária!

E fohásszal sok-sok százezer magasztal,
s méltó is vagy rá, mert teljes vagy malaszttal.

Csillagos glória koszorúzza fejed,
egek Királynője, az Úr van Teveled!

Az angyal is már e szavakkal üdvözölt,
mondván: Áldott vagy Te az asszonyok között;
nem fogható hozzád még királyi hölgy se,
áldott vagy, s áldott a Te méhed gyümölcse:
Jézus.

Asszonyunk Mária! - Hozzád folyamodunk,
Te légy közbenjárónk, Te légy a gyámolunk,
nincs semmi, mit Isten Tőled megtagadna,
mivel Te vagy az Istennek szent Anyja;

Uradhoz-fiadhoz imádkozzál értünk
bűnösökért, főként életünk vége táján,
imádkozzál most és halálunk óráján
Amen.
maroka, 2018. december 01. szombat, 23:21
Ókori erotikus freskót tártak fel Pompejiben
A freskó feltehetően egy gazdag kereskedő házának hálószobáját díszíthette a pompeji városközpont közelében. A falfestményt pénteken találták meg az ősi város épületeit megerősítő munkálatok közben, amelyre azért volt szükség, mert az esőzések és az elmaradt karbantartási munkák miatt összeomlott néhány korábban feltárt rom.

Massimo Osanna, a pompeji régészeti helyszín igazgatója elmondta: a freskó különlegessége, hogy bárki lép a szobába, úgy tűnik, mintha őt nézné az istennő.

A mitológia szerint Zeusz hattyú képében elcsábította Lédát, Spárta királynőjét. A férje haragjától tartó Léda még aznap éjjel Tündareosszal is együtt hált, majd két tojást szült, amelyekből Heléna és Klütaimnésztra, valamint Kasztor és Polüdeukész kelt ki.

A Lédát elcsábító hattyút több reneszánsz mester is megfestette, köztük Leonardo da Vinci, Michelangelo és Tintoretto. Leonardo és Michelangelo eredeti képei már nincsenek meg, de másolataik szerepelnek a gyűjteményekben. A mítoszt William Butler Yeats egy
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 21:01
Szebenyi Judit Mindenszenteki Áldás
akarata.

Ne vádoljatok oktalanul, alaptalanul,
mert egy az Isten, egy a Nemzet,
bárhol éltek, összeköt a Haza szeretete.
Nem lehet felülírni ősi törvényeket,
semmi eszközzel sem a Magyar Tudatot.
Alázattal gyújtsatok egy szál gyertyát meg
minden elhunyt hallottainkért és hőseinkért.
Közben imát mondjatok el a Magyarságért.

Megpróbáltatások erősítenek,
próbatétetek sora hited erősítője.
Meg nem állni most és soha sem,
Magyarország királynője védelmez.
Történelmet ma feljegyez, szeress, ember.
Mécsesek viaszfehér fénnyel égnek,
szeresd Hazádat, otthonodat, gyermekedet.

Isten, Áldj meg minden Igaz jó törekvőt.
Kik égnek naponta, lángok közt építenek,
nem félnek, bátrak, farkassal szembenéznek.
Nincs oly erő, amely őket elvinné az áramlattal.
Magamba nézek, s látom előttem:
kirajzolódik aranyszínben tiszta egység fonala.
Kicsit több türelem szükséges
vorosrozsa66, 2018. november 01. csütörtök, 15:04
Tánccal, zenével és kiállítással népszerűsítik a magyar kultúrát New Yorkban
vetítettek. A fényfestést a Kiégő Izzók nevű vizuális csoport művészei álmodtak meg.

A kéthetes rendezvénysorozat alatt az Operaház négy opera, és három balettelőadást mutat be, valamint két gálakoncertet is ad 365 fős stábbal, köztük 21 opera- és 23 balettszólistával, 72 fős kórussal, 58 fős tánckarral és 87 fős zenekarral a New York-i David H. Koch színházban és a Carnegie Hallban.

Káel Csaba rendező és Michael Walsh amerikai zenekritikus, a Time Magazin egykori újságírója Goldmark Károly Sába Királynője és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáiról tart előadást, valamint engednek bepillantást a kulisszák mögé.

A Virutózok öt fiatal művésze november 8-án ad egészestés koncertet a Koch Színházban. A könnyűzenét képviselő Sad But True című előadásban Pankovits Nikolett dzsesszénekesnő és zenekara örökzöld magyar dzsessz-sanzonokat ötvöz magyar irodalmi kivonatokkal és népzenei motívumokkal, és mesélnek honvágyról, szeretetről, emberségről és szerelemről.

A Koch Színház
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 17:51
New Yorkban és itthon is turnéznak az Opera együttesei
A 365 főt, köztük 21 opera- és 23 balettszólistát, 72 fős kórust, 58 fős tánckart és 87 fős zenekart megmozgató New York-i turnén Erkel Bánk bánja október 30-án és november 3-án, Vajda János Mario és a varázsló, valamint Bartók A kékszakállú herceg vára című műve november 1-jén, Goldmark Sába királynője című operája november 2-án látható. November 4-én Erkel és Kodály műveiből, valamint klasszikus és modern balettszámokból adnak gálaestet az Opera együttesei és szólistái. A hattyúk tava november 7-én, a Don Quijote pedig november 9-én New Yorkban először látható Rudi van Dantzig és Toer van Schayk, valamint Michael Messerer koreográfiáival. A Magyar Nemzeti Balett műsorát a LOL című program zárja.

A Marton Éva és Plácido Domingo védnökségével megvalósuló turné középpontjában az Opera Zenekar november 5-i, Aldo Finzi emlékének szentelt hangversenye áll, amelyen az emigráns olasz zeneszerző művei mellett Kálmán Imre, Lehár, Bartók és Dohnányi művei is elhangzanak. A koncerten közreműködik Rost
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 11:21
A Tündér Lala című zenés mesejátékot mutatja be a Magyar Színház
Szabó Magda klasszikus meséjét, a Tündér Lalát a Magyar Színházban Egressy Zoltán adaptációjában, Monori András zenéjével, színpompás látványvilággal viszik színre - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Halasi Dániel rendezésében intenzív színházi élményre számíthatnak a szülők és a gyerekek. Az előadásban - amelyet 5 éves kortól ajánl a színház - a főbb szerepekben Döbrösi Laura, Sirkó Eszter, Pavletits Béla, Felhőfi Kiss László és Horváth Anna látható.

A történet főszereplője a csintalan tündérfiú, Lala - Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia -, aki az emberek világában keresi a kalandokat és találja meg új barátait. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak. A szereplők között van az egyszarvú, a kis Gigi, akit Aterpater azért száműzött az országból, mert csak az igazat képes mondani.

A darab ismertetője szerint Tündér Lala renitens tündér. Olyan srác, aki örökös kíváncsiságával
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 08:30
1/174
Képek, videók
Fa és a hold.jpg
pacsakute
2018. december 22. szombat, 22:09
Téli hold.jpg
pacsakute
2018. december 07. péntek, 21:38
Cica a holdon
eva6
2018. december 04. kedd, 19:50
planet-Hold.jpg
agica2004
2018. július 21. szombat, 19:41
Planet-Hold.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 20:26
Holdon ülve
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:30
teddy-holding-bouquet- of-
taszat
2018. június 14. csütörtök, 11:59
womans-hands-holding-b row
taszat
2018. június 14. csütörtök, 07:19
A jó hold 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:04
A jó hold 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:03
DSCN0028Emberarcú Hold sz
irmus
2018. június 07. csütörtök, 06:49
Szeszélyes futamok a hold
chillik
2018. június 06. szerda, 05:43
103707-szoval-ezert-ke ll-
sz719eszter
2018. augusztus 24. péntek, 11:27
Pont ezért nem szeretnek.
alvaro-hopihe
2018. február 18. vasárnap, 14:15
Ezért vagyok a Földön.jpg
pacsakute
2017. október 13. péntek, 22:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.