Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:22 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Banyapúp
A krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás hátterében gyakran a nyaki
gerincszakasz elváltozása áll.

A görnyedt testtartás, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a
számítógépek és okos telefonok helytelen pozícióban történő hosszas
bámulása idővel hozzájárul a nyak és a hát közötti rész kipúposodáshoz,
azaz a banyapúp kialakulásához.

A banyapúp egy rendellenes görbület, kitüremkedés a nyakcsigolyán,
ami korántsem csontritkulásban szenvedő, idős embereken figyelhető
meg: egyre több fiatalon látni ilyen elváltozást, ami sok esetben "csak"
esztétikai problémát okoz, ami önbecsülési problémákkal járhat. A
jelenség kialakulása mögött azonban komoly mozgásszervi elváltozások
állnak. A deformálódott csigolyák fülzúgáshoz, nyakmerevséghez,
szédüléshez, migrénhez, a porckorongok ellapulásához vagy porc
korongsérv kialakulásához is vezethet. Hogyan alakul ki? Az okos
telefonok, tabletek nyomogatása közben a helytelen, görnyed
klarika47, 2019. november 14. csütörtök, 07:15
Tallóztam
öt nap után elmaradnak. A lelki függőség ennél sokkal erősebb, akár évek múlva is rátörhet az emberre, hogy például kimerültség esetén kávét igyon. Sokan megszokásból kávéznak egy baráti beszélgetés szertartásának kellékeként.

A leszokáshoz segítséget nyújthat a Coffea D12 homeopátiás szer és a lúgosító étrend, azaz nyers gyümölcsök, zöldségek és vértisztító (pl. csalán) teák fogyasztása. A lelki függőség kezeléséhez általában elengedhetetlen valamilyen pszichoterápiás módszer, például kineziológia vagy autogén tréning.

Teobromin kakaó, csokoládé

A teobrominnak is érszűkítő és serkentő hatása van, mint a koffeinnek. Növeli a vércukorszintet, ezzel élénkít, de ugyanakkor a jojóeffektus is bekövetkezik a koffeinhez hasonlóan: inzulin termelődik, a vércukorszint a korábbi alá csökken, kiváltva ezzel az igényt az újabb csokifogyasztásra. A teobromin allergiás, asztmás reakciókat válthat ki, és harmadik helyen áll az allergiát, asztmát okozó anyagok listáján. (A tej az első, a
horvathnemagdi, 2015. április 22. szerda, 07:36
Kutatások a koffeinről
öt nap után elmaradnak. A lelki függőség ennél sokkal erősebb, akár évek múlva is rátörhet az emberre, hogy például kimerültség esetén kávét igyon. Sokan megszokásból kávéznak egy baráti beszélgetés szertartásának kellékeként.

A leszokáshoz segítséget nyújthat a Coffea D12 homeopátiás szer és a lúgosító étrend, azaz nyers gyümölcsök, zöldségek és vértisztító (pl. csalán) teák fogyasztása. A lelki függőség kezeléséhez általában elengedhetetlen valamilyen pszichoterápiás módszer, például kineziológia vagy autogén tréning.Teobromin kakaó, csokoládé

A teobrominnak is érszűkítő és serkentő hatása van, mint a koffeinnek. Növeli a vércukorszintet, ezzel élénkít, de ugyanakkor a jojóeffektus is bekövetkezik a koffeinhez hasonlóan: inzulin termelődik, a vércukorszint a korábbi alá csökken, kiváltva ezzel az igényt az újabb csokifogyasztásra. A teobromin allergiás, asztmás reakciókat válthat ki, és harmadik helyen áll az allergiát, asztmát okozó anyagok
klementinagidro, 2015. április 20. hétfő, 23:44
A kineziológia kialakulása az 1960-as évekre vezethető vissz
A kineziológia kialakulása az 1960-as évekre vezethető vissza. Görög eredetű szó, a test izmainak és mozgásának tanulmányozását jelenti, a mozgás tudománya.

Alternatív és komplementer (helyettesítő, kiegészítő) jellegű pedagógiai és pszichológiai alapú, holisztikus szemléletű készség és személyiségfejlesztő módszer.

Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását és az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyokat hoz létre. Aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A manuális medicinából (oszteopátia, csontkovácsolás) indult ki, vizsgálták az izom működését, és rájöttek, hogy ahogy az ember érzelmei változnak, az izomtónusai is, ezáltal az izomtesztet állapotfelmérő módszerként alkalmazza a kineziológia tudománya. A kar delta izmának tesztelésével megállapítható, hogy a jelenlegi probléma milyen múltbéli eseményre vezethető vissza.

Az izom az agy kifejezőjeként működik, érzelmeink, gondolataink megjelennek izmainkban és le tudjuk őket hozni fizikai
kirscha, 2015. január 06. kedd, 10:23
Stresszoldás ételekkel, és gyógynövényekkel
jelentkeznek - ilyen lehet például a tej fogyasztása után jelentkezés puffadás, hasfájás.
Vannak azonban rejtett allergiák, ahol szintén egy bizonyos étel fogyasztása okozza a betegséget, de az összefüggés nem nyilvánvaló, mert a tünetek nem rögtön az étel elfogyasztása után jelentkeznek - például tejallergiával összefüggő bőrbetegségek.

Fontos kiszűrni, milyen ételekre, italokra allergiás valaki, mert ezek plusz stresszokozó tényezők. Többféle tesztelési mód is létezik, így például a kineziológia.
Számtalan kísérlet igazolja, hogy stressz, esetén csökken a mellékvesében a fontos tápanyagok szintje.
Ha a felsorolt vitaminok és nyomelemek a megfelelő mennyiségben és minőségben jelen vannak, akkor a szervezet sokkal könnyebben alkalmazkodik a kívülről jövő stresszorokhoz.
Tartós stresszállapot esetén oda kell figyelni arra, hogy ezek az elemek bekerüljenek a szervezetbe.

FITOTERÁPIA
Léteznek olyan gyógynövények, amelyek hatásosan enyhítik a stressztüneteket.
fejesnemagdi, 2012. április 12. csütörtök, 13:26
Állítjuk, hogy van e-világ
és a bizalom elvesztéséről árulkodik és "izzadságszagú/ pl. a szerelmet, abban az esetben elveszi a másik szabadságát és bizony beleavatkozik a szabad akaratába.
Még a Teremtő Isten sem tesz ilyet, mi emberek hogy jövünk ilyen cselekedethez?

Aki befolyásol mást, valójában fél és nem hisz. Nem hiszi, hogy valóban sikerül, valóban értékes lehet a kapcsolat stb.

Javaslat: önmagunkban erősítsük a hitet, és a negatív energiák megtisztítására kérjük a szakember segítségét /a kineziológia is tud segíteni, vagy bármely olyan módszer ahol a lélekkel és a lélekfejlődéssel dolgozunk/.
Ha magunkat megváltoztatjuk a környezetünk is változni fog!!!
Tekintettel a vonzás törvényére - a hasonló hasonlót vonz- változzunk olyanná, amilyen kapcsolatokban szeretnénk élni.
Ha hiszünk magunkban, a körülményeink pozitívvá válnak!!

Az a személy aki mágiával foglalkozik szintén karmát teremt azokkal az emberekkel akiknek szolgálatot végez. Megéri?
Egyszer visszacsapódik rá az
fejesnemagdi, 2011. július 24. vasárnap, 16:50
Hatásos gyógynövények..
bőrbetegség kezelésére alkalmas. Folyadék és gél formájában is kapható.

Depresszió
Hagyományos módszer: Antidepresszánsok, melyekre egyrészt könnyű rászokni, másrészt eléggé ijesztőek a mellékhatásai: álmosság, szédülés, hányinger, fejfájás. Ráadásul sok esetben nem is érik el a kívánt hatást.

Alternatív megoldás: A depressziónak a kiváltó okát kell megkeresni, éppen ezért a pszichoterápiának nem pusztán kiegészítő kezelésnek kellene lennie. Emellett számos módszer (pl. kineziológia, Hellinger-féle családállítási terápia) létezik, amely szintén a betegség gyökerét kezeli. Enyhébb esetekben érdemes kipróbálni az orbáncfüvet, melynek hatóanyagai segíthetnek a hangulatingadozás enyhítésében.

Felső légúti megbetegedések
Hagyományos módszer: Sajnos még mindig nagyon sokan szednek vírusos megbetegedésre antibiotikumot, noha az csak a baktériumok ellen hatásos.

Alternatív megoldás: Az Echinacea, vagyis a bíbor kasvirág nevű növényből készült
gaby13, 2010. május 24. hétfő, 09:38
4 lélekgyógyító módszer
megfogalmazni céljainkat, segít megtervezni az oda vezető utat, és el is kísér minket ezen. Egyenrangú partnerként viselkedik, sosem ítélkezik, nem írja elő, hogy mit kell tennünk, viszont általa önismeretünk új töltetet kap, és arra is képessé tesz, hogy új célkitűzések felé forduljunk.

Mikor ajánlott?
Elégedetlenség, kapcsolati, párkapcsolati problémák, önbizalomhiány, határozatlanság, ingerültség, stressz esetén.
Ahol bővebben tájékozódhatsz: www.coaching.lap.hu

Kineziológia: Az izmaid mesélnek helyetted
A kineziológia holisztikus személyiség-, illetve képességfejlesztő módszer, hiszen azáltal, hogy pozitív irányba befolyásolja testünkben az energiaáramlást, öngyógyító képességünket is fejleszti. Kidolgozása dr. George Goodheart csontkovács nevéhez fűződik, akinek feltűnt, hogy betegei minden kezelés után ugyanazzal a problémával keresik fel őt. Ekkor látott neki egy merőben új módszer kifejlesztésének, mellyel már nemcsak a tüneteket, hanem magukat az okokat is képes
grimilda, 2009. május 24. vasárnap, 14:44
Gyulladással járó betegségek
Gyulladással járó bélbetegségek fajtái

Két főbb gyulladásos bélbetegséget (IBD = inflammatory bowel disease) ismer az orvostudomány, ezek közül az egyik a colitis ulcerosa. Jellemzője a vastagbél krónikusan fennálló gyulladt állapota. A másik betegség Crohn-kór néven ismeretes.
Az IBD teljesen más betegség, mint az IBS, azaz az irritábilis bél-szindróma fogalma, ahol a bélműködés fájdalmas tüneteket produkál, de a bél küllemét tekintve nem tér el a normális állapotától.
Mindkét IBD hosszú távú, krónikusan fennálló, és hullámzó lefolyást mutat, hol fellángol a gyulladás, hol a kínzóan kellemtlen tünetekkel járó időszakokat viszonylagos nyugalmi állapot követ.
Crohn, colitis ulcerosa, IBS
Vastagbélbetegség gyanúja akkor vetődik fel az orvosban, ha a hozzá forduló beteg hasmenésről, székrekedésről, esetleg a kettő változásáról számol be, ha a székleten vért vagy nyákot lát, hasi fájdalmat panaszol, a has puffadását észleli
A kórtörténet átgondolásakor ki kell zárni az
marti1951, 2009. április 21. kedd, 16:28
A magas fehérjetartalmú
A magas fehérjetartalmú kora gyermekkori táplálkozás felnőttkori elhízást okozhat

A legújabb kutatási eredmény szerint a kora gyermekkori táplálkozás komoly befolyással lehet a felnőttkori kövérségre és a cukorbetegségre. Könnyen lehet, hogy a még tipegőkorában elfogyasztott táplálék összetétele felelős azért, ha Ön most súlyproblémákkal küszködik.
A Calgary Egyetem Kineziológiai Tanszékének kutatója, Dr. Raylene Reimer legújabb publikációja közvetlen kapcsolatot tár fel a kora gyermekkori táplálkozás és a felnőttkori elhízásra való hajlam között. Reimer egyike azon kutatóknak, akik a betegségeket, illetve az egészséget az egyedfejlődés különbségeire próbálják visszavezetni. Ennek az új kutatási területnek a szakemberei a magzati és a kora gyermekkori környezeti befolyásokat teszik felelőssé a későbbi szív- és érrendszeri betegségek, a túlsúly és a cukorbetegség kialakulásáért.

A londoni Journal of Physiology-ban publikált tanulmány kísérleti állatai patkányok voltak. A
brozsika, 2009. január 29. csütörtök, 09:56
A sav-bázis egyensúly
fogyasztása, felületes légzés és stressz. A szervezet elsavasodására vezethető vissza az allergia, a csontritkulás, a fogromlás, a mozgásszervi, a fertőző, a bőr- és szívbetegségek, a különféle gyulladások és egyes daganatos betegségek. A gyógyulás útja a savas állapot megszüntetése helyes táplálkozás (sok friss zöldség és zöldséglé), bőséges folydékbevitel (tiszta víz és gyógyteák), tisztítókúrák és méregtelenítés, vitamin- és nyomelembevitel, légzőgyakorlatok, bázikus fürdők és stresszoldás (pl. kineziológia) által.

Az orvos véleménye
Dr. Hamvas József belgyógyász szakorvost, gasztroenterológust, az orvostudományok kandidátusát arról kérdeztük, hogy valóban képes-e a szervezet túlságosan savassá, illetve lúgossá válni, és ha igen, annak milyen veszélyei vannak. ,,A skolasztikus, vagyis a mindennapi orvoslás szerint maga a kérdésfeltevés is hibás. Az orvostudomány sav-bázis egyensúlyról beszél, amely mindaddig fennáll, amíg valamilyen komoly betegség nem lép föl a szervezetben (gondolok
grimilda, 2008. május 31. szombat, 12:23
Önértékelés
Önbizalomról

Az egyik legértékesebb és legfontosabb emberi tulajdonság az önbizalom. Belső harmóniából, önmagunk képességeinek és gyengeségeinek ismeretéből, valós értékeléséből fakad.

Ha megfelelő, akkor azt érezzük, hogy képesek vagyunk megbirkózni az élet kihívásaival, és megérdemeljük a boldogságot. Az önbizalom sokkal inkább érzés, tapasztalás, mintsem szavakban kifejezett ítélet önmagunkról. Állandóan jelen van, mintegy háttérként abban, amit csinálunk.

Ifjonti éveinkben gyakran küzdünk különféle - általában indokolatlan - kisebbségi érzésekkel, szenvedünk is tőle eleget. Aztán 30 körül - élettapasztalatainknak és az ebből fakadó önismeretnek köszönhetően - már akkor is van önbizalmunk, ha korábban híján voltunk ennek a fontos tulajdonságnak. Szerintem a húszas és harmincas évek fordulója ideális életszakasz. Túl a hamvas ifjúkor buktatóin, az ismeretlentől való félelmeken, a
szandra4, 2008. március 20. csütörtök, 12:22
1/2
Képek, videók
Banyatnc.jpg
bartokiovi
2019. február 21. csütörtök, 14:51
Az új festő iskola bányán
wob
2018. július 21. szombat, 10:21
bányató
irmus
2018. június 25. hétfő, 06:43
Bányai Ferencné Pünkösd
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:09
bánya.png
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 18:17
2016 a huszárok Bányán
wob
2016. szeptember 17. szombat, 17:57
Tarcal...bányató.JPG
bbbarbara
2016. május 18. szerda, 08:27
619. Tóth Ili Banyádné.jp
dnemethk
2016. január 02. szombat, 14:54
Külszíni bánya
sanci81
2015. szeptember 11. péntek, 16:57
Ut a banyaban
borigit
2015. július 18. szombat, 12:49
Tarcal Bányató.jpg
bbbarbara
2014. december 07. vasárnap, 16:56
Krónikus fejfájásra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 25. péntek, 15:25
Testtartás és az osteopor
pacsakute
2013. január 28. hétfő, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.