Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 14:33 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: fegyelmezetlenek a budapestiek, a járvány "berobbanását" kockáztatják
van-e belépési jogosultságuk. Szombat este azonban ezt nem tudták ellenőrizni, így felfüggesztették a beléptetésüket és kérték a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy az ezzel kapcsolatos adatokat adja meg az operatív törzsnek.

Kiss Róbert kitért arra, hogy eddig 13 435 hatósági házi karantén rendeltek el, amelyeket 103 305 alkalommal ellenőriztek.

A határforgalomról elmondta, hogy a teherforgalomban Röszkénél a belépő forgalomban tapasztalható kisebb fennakadás, személyforgalomban pedig a kilépő oldalon Nagylaknál.

Az alezredes arra is felhívta a figyelmet, hogy a fővárosban az V. kerületi rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy 29 éves orosházi férfit, aki egészségügyi maszkokat és fertőtlenítő szereket árult az interneten, majd amikor megkapta a vételárat, az ígért védőeszközöket nem küldte el és a vevők számára elérhetetlenné vált. A férfit őrizetbe vették és javaslatot tettek a letartóztatására.

A kijárási
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 13:35
Zavartalan és folyamatos a határátkelés Záhonynál
Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen délután négy órától a kilépő irányú személyforgalomban hat órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen este kilenc órától megszűnt a várakozási idő - olvasható a police.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:02
A 40 éves Karthago új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepel
hangszerelését Máté Péter csinálta nekünk. A fesztivál szombat este volt, hétfőn reggel már árulták a kinti boltokban a kislemezünket. Később az osztrák OK Musica/Teldec kiadó két angol nyelvű nagylemezünket is megjelentette Ausztriában, Németországban, Svájcban és a Benelux-államokban, a Requiem című első lemez aranylemez lett Ausztriában".

A Karthago turnézott is kint jó néhány világsztárral, többek között az Opusszal, amely később a Life Is Life című dallal világhírű lett. "Bécs ugyan közel van, és állandó kilépőt is kaptunk az Interkoncerttől, mégsem tudtunk folyamatosan ott lenni. Egy hirtelen beeső koncertre vagy hosszabb időre nem engedtek ki minket. Felvetődött, hogy kint maradjunk, de a zenekari tagok 4:1 arányban ezt elvetették, számos retorzióval járt volna, a családjaink sínylették volna meg, ha disszidálunk. Talán itt úszott el a világhír, pedig az osztrák kiadóigazgató szerint is minden adottságunk megvolt hozzá".

Három stúdióalbum (Karthago - 1981; Ezredforduló - 1982; Senkiföldjén -
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 10:41
Valentin-napi látogatás a zágrábi Szakítások Múzeumában
vonz és óriási média figyelmet kap.

A kiállítás utazó változata megfordult már Berlinben, Belgrádban, Isztambulban, San Franciscóban, Fokvárosban, Szingapúrban, Buenos Airesben, Budapesten és rengeteg egyéb nagyvárosban, de mint állandó kiállítás Zágráb központjában kapott helyet.

Az ötletadók, Olinka Vistica filmproducer és Drazen Grubisic képzőművész korábban négy évig egy párt alkottak, és szakításuk után merült fel bennük, hogy szükség lenne egy olyan ravatalra, ahová a kapcsolatokból kilépők azon tárgyaikat helyezhetik, amelyek a fájdalmukat hordozzák.

A múzeumban azonban nem csupán a megtört párkapcsolatokhoz köthető tárgyak láthatók, hanem a szeretett és elvesztett rokonokhoz és barátokhoz kapcsolt mementók is. Egyesekre terápiás hatása van a tárgyaknak és a hozzájuk tartozó néha megható, néha szórakoztató történeteknek, mások humorosnak vagy akár furcsának is találhatják az intim kukucskálást.

A kiállított tárgyak között, amelyet olyan emberek adományoztak a múzeumnak, akik
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:12
Megszűnt a torlódás Hegyeshalomnál az M1-esen
A határátlépési ponton mind a kilépő, mind pedig a befelé irányuló forgalom zavartalanul haladhat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról adott tájékoztatást a honlapon, hogy a megnövekedett forgalom miatt hajnali 1 óra után 4 kilométeres torlódás alakult ki az autópályán, és a közlekedőknek továbbra is az áthaladás lassulására kell számítaniuk a határátlépési pontnál.

A főkapitányság a torlódás megszűnését bejelentve ismételten kérte, hogy a járművezetők indulás előtt a rendőrség honlapjának határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről.
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 07:04
Összekapcsolási megállapodást írt alá a román és az ukrán földgázszállítási rendszerüzemeltető
A Transgaz román és az Ukrtranszhaz ukrán földgázszállítási rendszerüzemeltető vállalat megállapodása az Ukrajnát és Bulgáriát összekötő, román területen haladó gázvezetékszakaszra vonatkozik, és megteremti a lehetőséget a földgáz mindkét irányú szállítására.

Romániában az Isaccea településnél belépő, majd Negru Voda városnál kilépő, Transit 1 elnevezésű vezetéken halad keresztül az Oroszország által Bulgáriába exportált földgáz. Ezt a vezetéket hagyományosan kizárólag a Gazprom orosz gázipari vállalat használta.

A román féllel kötött orosz szállítási megállapodás 2016 októberében jár le, ezt követően léphet életbe a földgázszállítási rendszerek összekapcsolásáról kötött román-ukrán megállapodás, amely szabályozza a Románia területén keresztül Bulgáriába, illetve a Bulgária felől Románián keresztül Ukrajnába továbbított földgáz szállítását.

Az új összekapcsolási és üzemeltetési megállapodás teljes mértékben összhangban áll az Európai Bizottság 2015/703. számú rendeletével, amely az
velemenyezd, 2016. július 20. szerda, 13:21
Brexit - CIB: pánik után stabilizálódás jöhet, de a piaci hatás egyértelműen negatív
bizonytalanság is nő: erősödnek a szélsőséges, EU-szkeptikus erők (Franciaország, Spanyolország, Olaszország). Az Egyesült Államokban pedig a közvetlen reálgazdasági hatásokon túl a globális bizonytalanságok erősödése, a dollár felértékelődése, a piaci turbulenciák csökkentik a júliusi Fed kamatemelés (Federal Reserve - az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank) esélyét.

Trippon Mariann hangsúlyozza, hogy a briteknek két évük van a kilépés lebonyolítására, az uniós szabályok szerint a kilépő országnak két éven belül kell tető alá hozni az EU-val való kapcsolatot szabályozó új egyezményeket, addig gyakorlatilag a régi szabályok érvényesek. Emellett a világ többi országával és nemzetközi szervezetekkel érvényben lévő egyezményeket is replikálni kell, ami óriási feladat, hiszen jelenleg az EU-nak 53 kereskedelmi egyezménye van más országokkal - írta.

A hosszabb távú hatások közé sorolta az elemző, hogy bár az EU befizetést a britek megspórolhatják, ezt a hatást a külkereskedelem és
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 10:21
Többórás torlódás alakult ki a záhonyi határállomáson
Tájékoztatásuk szerint jelenleg három órát kell várakozniuk a Magyarországról kilépő utazóknak. A határrendészeti kirendeltség teljes kapacitással üzemelteti az átkelőt, az ellenőrzés gyorsítása érdekében a belépő irányú sávon is végeznek kiléptetést.

A rendőrség azt tanácsolja az utazóknak, hogy a magyar-ukrán határszakasz átlépésére lehetőleg a 9-től 19 óráig nyitva tartó barabási, a 8-16 óra használható lónyai, illetve az éjjel-nappal üzemelő beregsurányi és tiszabecsi határátkelőhelyeket hansználják.
velemenyezd, 2015. december 27. vasárnap, 10:31
Tudatalattid csodatevő ereje
alakjában ölt testet.
Érzet és érzelem kiegyenlíti egymást. Mint a mennyben (saját elmédben), azonképpen itt a földön is (testedben és környezetedben).
Ez az élet nagy törvénye. A természet minden területén találkozhatsz a hatás és ellenhatás, a nyugalom és mozgás törvényeivel. E kettőnek mindig összhangban kell lennie, ez a harmónia és egyensúly feltétele. Azért születtél, hogy az élet princípiuma ritmikusan és harmonikusan áramolják át rajtad. A belépő mennyiségek áramának fedezniük kell a kilépő mennyiségekét. Az érzelmeknek fedezniük kell az érzeteket. Összes frusztrációd a kielégítetlen vágyakozásból fakad. Negatív, destruktív, erőszakos gondolataid romboló érzelmeket gerjesztenek, s ezeknek kifejeződési és megvalósulási lehetőséget kell keresniük. Negatív természetűek lévén, gyakorta gyomorfekély, szívbetegség, feszültség, aggályok alakját öltik.
Milyen képed, milyen érzéseid vannak most önmagadról? Léted minden porcikája ezt az érzést fejezi ki. Vitalitásod, tested, pénzügyi állapotod,
klementinagidro, 2015. október 07. szerda, 13:47
Többet költünk egy bevándorlóra, mint amennyit egy minimálbé
emlékeztetni, hogy szeptemberben már emelt összegű mozgóbért kap mintegy 43 ezer nővér és 18 ezer orvos, akiknek a jövedelme így átlagosan bruttó 5-15 ezer, illetve 20-25 ezer forinttal emelkedik. Ez év közepétől az állam magára vállalta a rezidensképzés teljes költségét, ami azt jelenti, hogy nem a kórházaknak kell a rezidensek bérét és a képzés költségeit fizetniük. 2016. január 1-jétől pedig havonta mintegy bruttó 405 ezer forint lehet a fiatal szakorvosok bére, így nem csökken az ösztöndíjprogramokból kilépők fizetése. De tovább kell menni ezen az úton, hiszen az orvosok és ápolók itthon tartása az egészségügy működőképessége szempontjából kulcskérdés.
- Mondhatjuk tehát, hogy folytatódik a megkezdett bérrendezés?
- Igen.
- A szociális ágazatban is? A területen dolgozók szeptemberben több tízezer forintos bérkiegészítést kaptak, ám a szakszervezet ezt kevesli, és még ebben a hónapban sztrájkra készül. A helyzet azért is aggályos, mert a Fővárosi Törvényszék a szociális
akiram45, 2015. szeptember 13. vasárnap, 08:15
Illegális bevándorlás - A rendőrség letereli az autópályáról a migránsokat
közlekedés és a közlekedők biztonsága érdekében.

Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy egyre inkább agresszív magatartás figyelhető meg a bevándorlók részéről, ennek ellenére a bevándorlási hivatal és a rendőrség munkatársai fegyelmezett magatartást tanúsítanak.

Papp Károly ismertette: szombaton délig a szerb-magyar határon 479 tiltott határátlépőt fogtak el. Hangsúlyozta: a vasúti és a közúti közlekedés biztosított Magyarországon, fennakadás egyedül Hegyeshalomnál tapasztalható a kilépő forgalomban, mivel az osztrák fél szigorított a határellenőrzésen.

Ismertetése szerint a Keleti pályaudvarnál mintegy 550, a Déli és a Nyugati pályaudvarokon 50-50 illegális migráns tartókodik.

Kiemelte azt is, hogy a rendőrség a feladatai végrehajtása során az élet és a vagyonbiztonságot tartja szem előtt. Visszautasította azokat a sajtóhíreket, amely szerint brutálisan vagy támadólag léptek volna fel a rendőrök a migránsokkal szemben. Úgy fogalmazott: a rendőrök kellő türelemmel,
velemenyezd, 2015. szeptember 05. szombat, 14:43
A romániai emberkereskedelem áldozatainak egyharmada kiskorú
A DIICOT évértékelő értekezletén elhangzott: az emberkereskedők főleg Szlovéniába, Csehországba, Lengyelországba, Olaszországba és Görögországba visznek román állampolgárokat, ahol rabszolgamunkára, koldulásra vagy prostitúcióra kényszerítik őket. Szervkereskedelemmel kapcsolatos esete tavaly nem volt a DIICOT-nak.

Románia a schengeni övezetbe irányuló keleti migráció útvonalán fekszik. A belépő oldalon főleg a bolgár, kilépő oldalon pedig a szinte kizárólag a magyar határon fognak el embercsempészeket. A DIICOT tapasztalatai szerint a szíriai menekültek fejenként 12 ezer és 15 ezer dollár körüli összeget fizetnek az embercsempészeknek azért, hogy Magyarországra juttassák őket.

Tavaly 16 millió euró értékű kábítószert foglaltak le a DIICOT ügyészei, és öt illegális laboratóriumot is lelepleztek, ahol 37-féle, eddig ismeretlen kábítószert találtak.

A DIICOT ideiglenes vezetője szerint Romániában általában csak a nemzeti fizetőeszközt hamisítják, a dollárt és az eurót nem, mégis - az olasz
velemenyezd, 2015. március 06. péntek, 16:33
1/3
Képek, videók
kockáztatni kell.jpg
lenke1964
2015. augusztus 14. péntek, 20:23
kockáztatnod.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:34
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
budapesti_hajnal.jpg
lilagondolatok
2015. december 02. szerda, 05:44
Budapesti szmog.jpg
kicsoda57
2015. november 08. vasárnap, 15:43
Címkék
operatív törzsnek, vagyonbiztonságot tartja, kilépő mennyiségekét, Negru Voda, megnövekedett forgalom, érzelmeknek fedezniük, férfit őrizetbe, választott határátlépési, zenekari tagok, kinti boltokban, rendőrök kellő, fesztivál szombat, kilépés lebonyolítására, migránsokkal szemben, teherforgalomban Röszkénél, Olinka Vistica,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.