Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:57 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres finomságok
csomag vaníliás és 1 csomag eper jégkrém vagy fagylalt, 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín.

Akkor készítsük, ha van mélyhűtős hűtőszekrényünk. A tortát kettévágjuk. A vaníliás jégkrémet hagyjuk egy kissé felolvadni. Megkenjük vele az alsó lapot, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben az eperszemeket kettévágjuk, és meghintjük 10 dkg cukorral. Az epres jégkrémet, ha egy kissé felolvadt, a vaníliás tetejére kenjük, ráhalmozzuk a leszűrt eperszemeket, és rátesszük a másik tortalapot. Ismét mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt bevonjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tejszínnel, és eperrel díszítjük.

2. Tejszínes
Hozzávalók: 1 piskótatorta (készen vásárolt), 50 dkg eper, 15 dkg cukor, 4 dl tejszín.

Néhány szép eperszemet tegyünk félre, a többit vágjuk apróra, és keverjük el a cukor felével. A felvert tejszín egyharmadához keverjük hozzá a cukros epret, s verjük tovább együtt. Lassanként adjuk hozzá a többi tejszínt és cukrot. A piskótát vágjuk félbe, belül
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Cili néni receptjei
cukor 1 dl tejföl 1 narancs leve és héja 8 dkg hámozott, őrölt mandula 16 dkg liszt 1 csomag sütőpor 9 tojás fehérje habbá verve Megsütjük, kettévágjuk, Tölthetjük Bevonhatjuk

Mogyoró torta
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 25 dkg mogyoró Kifli morzsája 5 tojás fehérje habbá Lassan sütni Csokoládé krémmel tölteni és bevonni

Csokoládé torta
14 dkg vaj 14 dkg cukor 10 dkg csokoládé Jó habosra keverni az egészet Egymás után 6 sárgája 12 dkg hámozatlan mandula 6 tojás habja 4 tortalapot sütünk belőle
Krém: 5 egész tojás 18 dkg vaníliás cukor 1 kanál dara Összekeverni és forró víz felett addig verni, amíg sűrű nem lesz, ha kihűlt ezzel a tortát bevonni, és tölteni.

Kávékrém torta
32 dkg liszt 1 csomag sütőpor 5 dkg vaj 8 dkg cukor 1 tojás 2 evőkanál erős feketekávé 1 dl tej Deszkán eldolgozzuk 5 lapot sütünk belőle
Töltelék: 1 mokkakrémpor 4 dl tej 10 dkg cukor Állandó keverés mellett sűrűre főzzük 15 dkg habosra vert vajat adunk hozzá Ezzel töltjük,
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!


Finom tejszínhabos csoda, annyira ízletes, hogy nem lehet megunni ezt a fenséges ízt!
Hozzávalók

a tésztához

10 dkg finomliszt,
4 tojás,
8 dkg porcukor;

a krémhez

2 dl joghurt,
4 dl tejszín,
6 dkg porcukor,
1 tojássárga,
1 dkg zselatin,
1/2 citrom leve;

a töltelékhez

30 dkg kemény sárgabarackbefőtt;

a tetejére porcukor.

Elkészítés

A tésztához a tojássárgákat a porcukor felével habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a sárgákhoz adjuk. Végül a lisztet is beleszórjuk, és egy papírral bélelt közepes nagyságú, lekapcsolható oldalú tortaformába töltjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős lánggal sütjük, de a sütő ajtaját
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 18:42
Házikó
Veszünk 1 darab diós tortalapot, 2 csomag ostya tortalapot.

Krém:
8 dl tej, 9 evőkanál liszt, sűrűre főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. 25 dkg margarint, 10 dkg vajat, 30 dkg cukorral, 2 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. Ha a krém kihűlt, a kettőt összekeverjük. Az ostyalapokat hosszában kétfelé vágjuk, a diós tortalapot is hosszában, de háromszög alakúra. Töltéskor a 3 ostyalapot egymás mellé tesszük, és rákenjük a krémet. Utána a középsőre ráhelyezzük a háromszög alakúra vágott diós tortalapot, a két ostyalapot ráhajtjuk és kész a házikó.
Az ostyalapok alá zsírpapírt teszünk és külön - külön szorosan becsomagolva a házikókat hűtőbe tesszük, lefagyasztjuk.
A krém emlékeim szerint hat rúdhoz elegendő.
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 14:32
Meztelen lúdláb torta
bekapcsoltam a sütőt 175 fokra. A tészta egy kakaós vajas piskóta: 3 tojásfehérjét felvertem habosra, kicsi sót kevertem bele, majd óvatosan a három sárgáját is. 3 púpozott evőkanál réteslisztet, 3 lapos evőkanál cukrot és 1 púpozott evőkanál kakaót. 5 dkg olvasztott vajat belecsorgattam.

Egy 28 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral és megsütöttem. Amikor kihűlt, rányomtam egy 25 cm-es formát és azzal ,,kiszaggattam" a tésztát, így a formában egy abba erősebben belesimuló tortalapot kaptam. Persze akinek csak egy tortaformája van, azzal is megcsinálhatja. A kihűlt lapot körbevettem egy sütőpapír-gyűrűvel, hogy az így keletkezett üreget kényelmesen megtölthessem.

25 dkg jó minőségű vajat kikevertem 20 dkg porcukorral, 10 dkg olvasztott étcsokoládéval és egy kis rummal, majd kihűtöttem. Gőz fölött felfőztem 3 tojássárgáját, 1 dl sűrű erős feketekávét, 5 dkg cukrot, és egy evőkanál kakaóport. Amikor ez a krém besűrűsödött, levettem a gőzről és hagytam kihűlni, majd
bkisseva, 2018. február 19. hétfő, 12:44
Karácsonyi receptek
dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat formázunk belőle. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros piarcipán Mikulásokkal díszítjük.

Narancsos karikák
Tészta: 17,5 dkg puha vajat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. fél perc alatt simára keverünk. Apránként 10 dkg cukrot, 1
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Csak csoki-torta
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók: 24 cm tortaformához

5 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 ek kakaópor, cukrozatlan
1 csomag sütőpor
1 csipet só
krém:
1 cs étcsokoládé puding
4 dl tej
1 kávéskanál rumaroma
2 ek kakaópor, cukrozatlan
25 dkg vaj
10 dkg porcukor

A piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem.
A lisztet, sóval, kakaóporral, sütőporral elkeverem és belekeverem a tojásos masszába.
A tortaforma alját kivajazom, lisztezem, beleöntöm a masszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel és sűrűn kevergetve kihűtöm, majd elkeverem benne a rumaromát.
A vajat a cukorral jól kikeverem, belekeverem a kakaóport és a kihűlt csokis
bkisseva, 2017. december 05. kedd, 15:06
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
egymásba forgatjuk úgy, hogy közben a kakaós lisztet is apránként hozzáadjuk.
Egy 22 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszával megtöltjük, a forró sütőben 25-30 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tetejét is körbekenjük vele. Dermedni hagyjuk, végül a marcipánmasszából kiszúrt formákkal díszítjük Még gazdagabb, ha a krémmel csak töltjük a tortát, kívülről pedig olvasztott csokoládéval vonjuk be.



Fahéjas csillag

5 tojásfehérje,
450 g porcukor,
500g őrölt mandula,
1 tk. őrölt fahéj,
2 cl cseresznyepálinka,
porcukor a tészta
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Banánszeletek vendégváráshoz
cukor egyharmadával, sóval és vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat is. Ezután a masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 180 ºC-on kb. 50 percig sütjük. Mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és kétórányi pihentetés után két lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik tortalapot, rátesszük a másik lapot és ezt is bekenjük, meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk. Citromlével meglocsoljuk, majd a torta tetejét beterítjük vele. A csomagolási előírás szerint elkészítjük a csokoládémázat és ráöntjük a banánokra. A máz megdermedése után a tortát szeletekre vágjuk, tejszínhabbal, banánkarikákkal díszítjük.

Forrás:
bkisseva, 2016. november 28. hétfő, 08:52
Tortakrém receptek
Tejszínes meggykrém:

3 tojás

5 evőkanál cukor

1 kiskanál liszt

2 dl meggybefőttlé

2 pohár tejszín

A meggybefőttet leszűrjük.A levét,a három egész tojást,a cukrot,a lisztet,simára keverjük,majd gőz fölött sűrű

krémmé főzzük.Ha kihűlt hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt.Jól lehűtjük használat előtt.

A tortalapot töltés előtt bekenhetjük meggylekvárral,vagy ribizlilekvárral,majd rákenjük a krémet és megszórjuk a

meggyszemekkel,melyeket össze is darabolhatunk,hogy finomabb legyen.



Főzött vanília krém

4 tojás sárgája

3 evőkanál cukor

1 vanília rúd(por,aroma)de a legfinomabb a rúd természetesen

2 dl tej

250 gr ráma
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 17:34
Fehércsokoládés túrótorta
A tortalap hozzávalóit egyszerűen betesszük egy nagy keverőtálba, robotgéppel elkeverjük, majd tortaformában, 180°C-on pirultra sütjük (ehhez 30-40 perc kell). Ha kisült, rácson kihűtjük. (A tortalap előző nap is elkészíthető.)
Közben elkészítjük a ganache-t: a 100 ml tejszínt felforraljuk, majd beledaraboljuk a tej- és étcsokit, simára keverjük, és félretesszük. Hűtőbe téve, néha megkeverve megvárjuk, amíg kicsit megdermed.
Ha kihűlt a tortalap és a ganache is kész, vágjuk ketté a tortalapot (és ha szeretnénk, a torta tetején a karimából is vághatunk le, hogy egyenletesebb legyen).
Az alsó lapot kenjük meg vékonyan eperlekvárral, majd oszlassuk el rajta a ganache-t. Erre helyezzük rá a felső tortalapot.
A fehér csokoládés krémet közvetlenül felhasználás előtt készítjük csak el. Ehhez a fehér csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, és a tejszínt verjük kemény habbá. Az olvadt fehér csokoládét keverjük a mascarpone-hoz, majd ehhez 1-2 kanalanként adagoljuk a tejszínhabot, és
maroka, 2016. május 06. péntek, 21:47
Mogyorótorta
36 dkg pörkölt darált földimogyoró
36 dkg porcukor
12 db tojás
2 tábla étcsokoládé

a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét nagyon kemény habbá felverjük.Ezt óvatosan összekeverjük a darált mogyoróval.Ebből 3 tortalapot sütünk kb 220 fokokon 20-25 perc alatt(tűproba)a tálba csokoládét gőz felett felolvasztjuk és ha kihűlt hozzákeverjük a 12 db tojás sárgáját és sűrű krémet főzünk belőle.Ezzel töltjük és bevonjuk a 3 tortalapot.Jó étvágyat!

nagyon finom
ceragem, 2016. február 20. szombat, 08:54
1/23
Képek, videók
epres finomságok
szecsianna
2013. április 08. hétfő, 23:58
epres finomságok....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:37
kettévágott citrom.jpg
kata420
2011. augusztus 21. vasárnap, 14:33
Új lisztes fehér kettévág
majorkaj
2007. május 05. szombat, 17:24
jégkrémet a fiúknak
anna4459
2012. június 11. hétfő, 12:23
roli jégkrémet eszik :)
szaszko15
2011. június 08. szerda, 13:46
Zsuzsa jégkrémet eszik!
korosigaborne
2010. augusztus 26. csütörtök, 22:08
0616 felolvasok.jpg
maroka
2019. június 17. hétfő, 12:19
saját felolvasás0405.jpg
maroka
2019. április 05. péntek, 20:46
felolvasok0405.jpg
maroka
2019. április 05. péntek, 20:39
Felolvasás közben
sanci81
2018. március 15. csütörtök, 17:59
Nagymama felolvas az unok
farkas1945
2013. november 06. szerda, 10:47
Felolvasás
csalogany13
2012. június 13. szerda, 19:38
Felolvasás....png
farkas1945
2010. november 22. hétfő, 15:54
Józsi és én felolvasok a
bzsuzsanna
2010. október 10. vasárnap, 15:11
Címkék
diós tortalapot, tojásokat habosra, vaníliás jégkrémet, keményre felvert, felvert tejszín, pudingot felfőzöm, marcipánmasszát átgyúrjuk, tojásos masszába, mélyhűtőbe tesszük, kissé felolvadt, tojásfehérjét kemény, krém emlékeim, Tölthetjük Bevonhatjuk, darált mogyoróval, leszűrt eperszemeket, epres jégkrémet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.