Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:59 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Besamel-es sonkás kocka
2 ek vajból, 2 ek liszttel és 1/2 liter tejjel főztem egy nem túl sűrű besamelmártást. Sóztam, borsoztam, szerecsendióval fűszereztem. Hozzákevertem a maradék, ledarált főtt sonkát és még belekevertem 1 kis pohár tejfölt is. Összeforgattam a kifőtt kockatésztával, kivajazott tálba tettem, tetejét reszelt füstölt sajttal szórtam meg és pirosra sütöttem 200 fokos sütőben.


Igazi sonka-mentő fogás. Mint szinte mindenhol, nálunk is maradt a húsvéti sonkából. Szeretem a sonkás tésztát, idén azonban Anna a Parfé gasztroblog egyik szerzője osztotta meg ezt a receptet a napokban.
suzymama, 2019. április 30. kedd, 11:44
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Szegény ember spagettije
pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát; vágjuk kockára a szalonnát. A forró serpenyőbe csurgassunk kicsi olajat, majd tegyük bele a kockára vágott füstölt szalonnát. Amíg a szalonna pirul szeleteljük félfőre a hagymát és azt is tegyük a serpenyőbe.Pirítsuk egy picit, kb. 1-2 percet, majd mehet hozzá a pár szem szardellafilé. Kevergessük, míg a szardellák elolvadnak, ekkor nyomjuk rá a fokhagymát. Kavarjuk át, majd szórjuk meg az aprított petrezselyem felével. Borsozzuk, ha kell sózzuk. Keverjük hozzá a tésztát.Forrósítsuk össze, majd azon melegében tálaljuk, megszórva a petrezselyem másik felével. Kész. Ha vagizni szeretnénk kevés olivaolajjal locsoljuk meg, de nem szükséges. Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon olcsó és rendkívül finom. Tudom, a legtöbb ember most furcsán néz, hiszen itthon az a megszokott, hogy fogjuk a tésztát, ráöntünk fél kiló ilyen-olyan ragut, majd megszórjuk tányéronként minimum 20 dkg sajttal. Pedig egy tészta nagyon nem erről
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 09:47
Burek
Húsos burek:


Végy fél kiló darált húst, légyen az dagadó, marha, vegyesen disznó-marha hús, de akár birka is lehet.
Készítsd el olyannak, mintha rakott ételhez tennéd, de vigyázz rizs nem kell hozzá.
Gyújts be a sütőt. Keress egy óriás serpenyőt, vagy kerek tepsit, ha egyik sincs, 5-6 literes lábas is megfelel.
10 dkg csusza tésztát, bő olajos sós vízben ki főzünk fogkeményre, öblítés, szűrés után olajjal megcsurgatva félretesszük.
Fél kiló leveles tésztát kinyújtunk akkorára, hogy a sütőedényt ráhelyezve a szélekkel majd be tudjuk takarni.
A tésztával kibéleljük a zsírozott, lisztezett formánkat, és kibéleljük a tésztával.
A kemény tojáshabot elkeverjük a töltelékkel, a főtt tésztával, megtöltjük, a széleket ráhajtjuk, olajjal megkenjük és pirosra sütjük.


Túros

40 dkg tehéntúró, 10 dkg brindza (juhtúró) keverékét megsózunk. Ehhez adjuk a felvert tojások fehérjét mielőtt a csuszatésztával elkevernénk. Minden más ugyan
suzymama, 2018. április 22. vasárnap, 17:12
Zöldborsós húsos metélt
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 rozmaring
- 1 erőleveskocka
- 5 dkg vaj
- 1 dl étolaj
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg zöldborsó
- 40 dkg széles metélt
- 10 dkg sonka
- 20 dkg sertéscomb
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg zeller
- 10 dkg sárgarépa

A sárgarépát, a zellert és a paradicsomot is kockára vágom. A húst és a sonkát metéltre szabdalom. Egy liter vízben feloldott erőleveskockához rozmaringot adok, felforralom, s a tésztát kifőzöm. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítom az olajon, beleteszem a hús- és sonkacsíkokat, a zöldségeket, a paradicsomot meg a zöldborsót, azután fedő alatt puhára párolom. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, öntök hozzá keveset a tészta főzőlevéből is. A kifőtt metéltet leszűröm, lecsepegtetem, olvasztott vajban megforgatom, és összekeverem a párolt húsos zöldséggel. Melegen tálalom. Jó, ha az asztalon van só és őrölt fekete bors.
suzymama, 2018. február 21. szerda, 11:14
Csirke baconban fokhagymás tésztával
Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
16 szelet bacon,
15 dkg sajt (kék),
1 dl tejszín,
1 fej fokhagyma,
1 köteg bazsalikom,
olaj (olíva), só,
50 dkg spagetti

Mai csirke: könnyen, egyszerűen, 25 perc alatt, hétköznap is simán elkészíthető, és a hétvégi asztalon is pompásan mutat.

A csirkemellekből 16 csíkot vágunk. Minden csíkot egy baconbe feltekerünk.

Óvatosan sózzuk, és kevés olajon serpenyőben megsütjük.

A fokhagymagerezdeket szépen felszeleteljük, kevés olívaolajon óvatosan melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot.

Egy nagyon picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt kéksajtot, a tejszínt, óvatosan megsózzuk és a kifőtt spagettivel összekeverjük, majd tálaljuk a tésztát a baconos csirkével.

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 19. péntek, 20:15
Nincs Cím
~ BIRSALMÁS TÚRÓS TÉSZTAFELFÚJT ~

» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg szélesmetélt
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 2 - 3 db birsalma
- 2 - 3 ek méz
- őrölt fahéj
- kb 10 - 15 dkg darált dió
- 4 - 5 ek olvasztott vaj

A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk .
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.
Egy sütőtálat kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk dióval.
180 °C - os sütőben szép pirosra
reifregina, 2017. november 13. hétfő, 14:11
Jó tudni néhány titkot
Még az olyan egyszerű ételeket is, mint a kifőtt tészta el lehet készíteni pocsékul. Miután viszont kipróbáltam az olasz tésztát, sokkal jobban kedvelem a makarónit, mint előtte.

Azért, hogy a kifőtt tésztának valóban fenséges íze legyen, nem árt tudni néhány apró, de annál fontosabb dolgot. Ezek tudatában nagy esélyed lesz olyan finom makarónit készíteni, mintha egyenesen Olaszországban lennél!
Hogyan készül az igazán finom makaróni?

Az első szörnyű hiba, amit elkövetnek, az az, hogy a megfőtt tésztát tésztaszűrőbe öntik. Sose tedd a makarónit a tésztaszűrőbe! Ettől csak ragacsos lesz és kevésbé finom!

Persze nem ragad majd össze, ha hideg vízzel leöblítjük, viszont ettől az íze sem lesz jobb, éppen ellenkezőleg...

A következő lépés, amit az emberek többsége pontosan így tesz meg. Ráöntjük a szószt a kész kifőtt tésztára. Mert az egyszerű. De mi is lesz a végeredménye ennek a mutatványnak? Rettenetes íz. Sose öntsük rá a kifőtt tésztára a szószt!
horvathnemagdi, 2017. július 11. kedd, 11:37
török burgonyagombóc !
Patatesli Manti


ezt a burgonyagombóc receptet egy török oldalon találtam , nagyon megtetszett . hasonló mint a magyar , annyi különbséggel, hogy a végén meg van piritva fokhagymás vajon és nyakon van öntve sok reszelt sajttal .
a receptet Cahide Sultan oldalán találtam .

2 nagy burgonya (hámozott 670 g)
2 tojás
2 csésze liszt
1,5 teáskanál só
fekete bors

1 evőkanál vaj
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál chili por
2 gerezd fokhagyma

reszelt sajt

a burgonyát sós vizben megfözőm , leszüröm , áttötörm .
hozzáadom a tojást, sót, borst, lisztet s egynemű tésztát keverek ki belőle.
a tésztából hosszú rudakat formálok, majd kis darabokra vágom fel.
ibolya58, 2017. július 01. szombat, 15:24
Ötletek a konyhába.
A tökéletes spagetti 10 titka a főzéstől a tálalásig

Török Zsuzsa
Előfordult már veled, hogy szétfőtt vagy összeragadt a tészta? Ez többé nem történhet meg, ha megfogadod a következő tippeket.

1.

Keress egy nagy fazekat, és engedj bele vizet max. a magassága 3/4-éig, hogy maradjon hely a megduzzadó tésztának. 10 dkg tésztához 1 l víz kell. Csak annyi tésztát főzz ki, amennyi biztosan elfogy, mert mikrózva, forró vízben vagy gőz fölött felmelegítve már nem az igazi!
2.

Adj a vízhez literenként 1 púpozott tk (7 g) sót, ez segít kihozni a tészta ízét. Olaj nem kell, mert bevonatot képez a tészta felületén, ami gátolja a szósz megtapadását. Fedő alatt rövidebb idő alatt felforr a víz. A leggyorsabb, ha elektromos forralót használsz. (Ilyenkor az edénybe öntött forró vizet sózd meg.)
3.

Várd meg türelmesen, hogy lobogva forrni kezdjen a víz.
4.

Ha már zubog, óvatosan engedd bele a spagettit. Ne törd kisebb darabokra a
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Tudtok házi recepteket, amelyek tényleg finomak és nincsenek az éttermekben?
Igen. Egyet megosztok veled. Ez a Mamám találmánya és kedvence volt, ahogy nekem is.
Tejfölös húsgombóc.
Pörköltet kell készíteni, ebből kiszedni a húst, ledarálni és egy kis tejföllel, mustárral
kikeverni, de ne legyen nagyon híg. Aztán kell a sz.gombócéval azonos tésztát gyúrni.
Nyújtani és a kockákra vágott kis tésztalapokat ezzel a töltelékkel megtölteni.
Kifőzni. Utána a maradék p.szafot tejföllel felfőzni és a kifőtt gombócokat bele tenni.
Egy kicsit időigényes, de nagyon fini. Próbáld ki.
venil, 2017. május 05. péntek, 14:01
Ízőrzők - Boldog
Ízőrzők - Boldog - receptek

Gölődin leves
Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 25 dkg liszt. A leveshez 1 fakanálnyi sertészsír, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika.
A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Amikor kicsit hűlt, hozzáadjuk a zsírt, a sót és a lisztet. Kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, majd kisebb négyzetekre vágjuk. Sarkait összecsípjük, és gombócokat formázunk belőlük.
Lobogó forró vízben kifőzzük. Amikor a gölődinek feljöttek a víz tetejére, még további öt percig hagyjuk a vízben, hogy a közepük se maradjon nyers. Ekkor leszűrjük.
Egy kisebb leveses fazékban megolvasztjuk a zsírt, rákockázzuk a vöröshagymát, és pirosra pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük a gombócok főzőlevével. Tálalásnál a levest és a gölődineket külön edényben tesszük asztalra.

Nagy rózsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 10 db tojás,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
1/39
Képek, videók
besamelles-totott--cuk kin
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 19:32
besameles.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:11
besamel-martas-150x150 .jp
sarkadykati
2011. március 14. hétfő, 02:59
Szilva befőtt és kifőtt.j
cipello
2013. december 05. csütörtök, 19:55
kifott47.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:29
kifott46.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:29
kifott45.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:29
kifott44.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:28
kifott43.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:28
kifott42.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:28
kifott41.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:27
kifott40.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:27
kifott39.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:27
kifott38.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:26
kifott37.jpg
basikele
2013. január 07. hétfő, 23:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.