Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 03:04 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken
"Vannak arra utaló jelek, hogy a járvány mégiscsak egy kicsit újra megindult, ezért meg kell előznünk, és fel kell készülnünk" a második hullámra - mondta a köztársasági elnök a francia forradalom kitörésének évfordulóján tartott nemzeti ünnepen adott hagyományos élő televíziós interjúban. "Készen állunk (a második hullámra), elegendő készlet és utánpótlás is rendelkezésre áll, és a gyakorlatban is megszervezetünk mindent, ami lehetővé teszi, hogy szembenézzünk a járvány megugrásával, ha megtörténne" - tette hozzá.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a tömegközlekedési járműveken kötelező a maszkviselés, és az szerinte "jól működik", más nyilvános helyeken viszont "akadozó" a maszkviselés, ezért tartja szükségesnek központilag "megszervezni a dolgokat".

Az éttermekben a vendéglátásban a dolgozóknak jelenleg kötelező a maszkviselés, a vendégeknek pedig érkezéskor, távozáskor, és ha felállnak az asztaltól, akkor kell viselniük a maszkot. Az üzletekben viszont csak ajánlott az arc eltakarása,
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 17:32
Délutánra olvasnivaló!
hogy elegen vannak már így is, meg hogy a pénzük sem sok, és különben sem lenne jó, ha megint kiesne a munkából. Alig várta, hogy Botika után kiszabaduljon a háziasszony szerepkörből.

Apja csak hümmögött, de amikor az anyja azt mondta, különben sem fiatalok már, felhördült. Na, nehogy már őt leöregezzék 41 évesen. Anyja azonban hajthatatlan maradt. Valamit még a testéről meg a bőréről magyarázott, de ezt a lányka nem értette.

Ez a beszélgetés után is leköltözött hozzá a csillag, kicsit nagyobb helyet is túrt magának az apró ágyban, mint ahogyan az illendő lett volna. Reggel persze ezt sem lehetett elmondani. Náluk nem sok mindent lehetett, mert anyja olyan tekintettel fojtotta bele a kérdéseket, hogy Nórika úgy érezte, a sírás kaparja a torkát. Ezért inkább hagyta, hogy valami rossz érzés bekússzon a gondolatai patchwork terítőjébe és ráüljön. Azt a mondatot, hogy nem kell neked mindent tudnod, napi szinten hallotta. De csak addig, amíg mert kérdezni. Mostanában inkább hallgatózott és
suzymama, 2020. július 14. kedd, 17:17
Rendhagyó Himnusszal készül a Magyar Nagydíj
Rendhagyó Himnusszal készül a Magyar Nagydíj a története első - és remélhetőleg utolsó - zárt kapus Forma-1-es versenyére.
Nagyobb kép
..............
Már javában készül Hungaroring a Forma-1 mezőnyének hétvégi fogadására - kicsit korábban, mint az eredetileg tervezték, és teljesen másképp, mint megszokták. Az idei F1-es hétvége a világjárvány miatt zárt kapuk mögött zajlik, szigorú óvintézkedések mellett, így a körítés is teljesen más lesz.
Mindez például a versenyt megelőző rajtceremóniára is igaz lesz. A szervezők jelezték, ha már úgy alakult, hogy a megszokottól eltérően nem élőben, hanem felvételről játsszák le a Himnuszt a verseny előtt, kihasználták az alkalmat, és igyekeztek különlegessé tenni az előadást: egy helyett
maroka, 2020. július 13. hétfő, 18:41
Lovassy Krisztián: én még ennyi vérző embert kerékpárversenyen nem láttam
A mintegy 200 tagú mezőnyből körülbelül 50-en estek el csaknem 70 kilométer/órás sebességnél. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint 19-en sérültek meg.

A 32 éves profi pályakerékpáros - akit fejsérülése miatt kétnapos megfigyelésre kórházban tartottak - az M1 aktuális csatornának hétfőn azt nyilatkozta: Magyarországon ilyen versenybalesetben még nem volt része, de külföldön sem nagyon.

"Amikor a hivatalos felvezetővel odaértünk a rajthoz, már legalább százan beálltak, a csapatunk tagjai körülbelül a 150-200. hely környékén tudtak csak besorakozni. Én előre jót nem hallottam a pályáról, annak vonalvezetéséről, kijelöléséről, és felhívták a figyelmet, hogy a lejtő szinte életveszély, mert újra lett aszfaltozva és 80-90 kilométer/órával is könnyedén lehet menni" - mondta Lovassy Krisztián. Hozzátette: a rajt után "fénysebességgel" lőttek ki az amatőrök mellet, hogy odaérjenek a mezőny elejére, mert a lejtőn szinte borítékolható a bukás.

"Nagyjából a 20-30. hely környékére sikerült
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 12:01
Heiner Ágnes versei
hazugságot,
Szeretnék én békében élni,
S végre boldog magyar lenni.

Haza


TEMETŐKAPUBAN ÁLLOK

Temetőkapuban állok,
S csendben Őt várom.

Nem tudom, mikor jön
És honnan, de türelmes vagyok.

Lágy szellő simogat,
Körülöleli a sírokat.

Éjjel mécsesek fénye világít,
A hold messziről rám hunyorít.

Engem figyelnek, néznek,
Körülvesznek a holt lelkek.

Kicsit félek Tőle,
Mégsem reszketek a hidegben.

Temetőkapuban állok,
S csendben a Halált várom.

2001.02.18.

Halál


A TŰZ


Szívem már lenyugodott
Nem hajszol
Nem keres
Csak titokban szeret...

Szívem már lenyugodott
Nem figyeli lépteidet
Nem kívánja már csókod
Csak titkon szenved...

Szívem már lenyugodott
Nem gondol rád
Nem várja már
menusgabor, 2020. július 10. péntek, 21:00
Márton Gábor: a Fehérvár FC elvárásai nem kisebbek felém, mint elődeimnél
Székesfehérváron más a lépték, hiszen olyan kiszolgáló személyzet van a háttérben, amit meg kell tanulnia kezelni.

Elmondta, hogy a szakmai stábban Szalai Tamás asszisztensedző és Brockhauser István kapusedző marad, két új embert hoz magával, de neveket még nem tudott mondani. Megjegyezte: a szerződése 1+1 évre szól, eredményt kell produkálnia a plusz egy év életbe lépéséhez.

Márton Gábor úgy vélte, hasonló helyzetben van, mint Egerszegen, vagyis folyamatosan meccseket kell nyerni a célokért, csak kicsit többet. Hozzátette: kiváló játékosok alkotják a Vidit, megpróbálnak olyan játékot nyújtani, hogy "a nézőtéren mindenki csettintsen".

Megemlítette azt is, hogy a külföldi edzőtábor szervezése a vírushelyzet miatt képlékeny, de a felkészülés alatt 5-6 edzőmeccset szeretnének megvívni.

Kovács Zoltán sportigazgató arról beszélt, hogy két jelöltjük volt a pozícióra, Márton Gábor mellett egy külföldi tréner, de végül a magyar szakember mellett tették le a voksot. Reményét fejezte ki, hogy az új
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:51
Bent Dahl: a Siófok KC lesz ismét a kihívó
Bent Dahl, aki július 1. óta irányítja a 2019/2020-as - a koronavírus-járvány miatt berekesztett - bajnokság második, Bajnokok Ligája-indulást érő helyén álló együttest, a csapat szerdai, sajtónyilvános edzése előtt hozzátette: "kicsit dühítő volt" számukra az európai szövetség (EHF) döntése, amely szerint a klub nem indulhat a BL-ben, de aztán hamar túltették magukat ezen.

"Motiváltak vagyunk az új helyzetben, továbbra is mi vagyunk Magyarország harmadik csapata, a kihívók, a magyar bajnokságban és az EHF Kupában szeretnénk a legjobb eredményt elérni" - fogalmazott.

A szakember elmondta: a keret tagjai a fizikai tesztek eredményei alapján különböző kondícióban érkeztek vissza, mivel Franciaországban és Spanyolországban a járvány következtében hozott szigorú szabályok miatt nem tudtak edzeni, miközben a skandináv játékosoknak erre több lehetőségük volt.

A hat új kerettagról azt mondta, reméli, új energiát hoznak a csapatba. Siófokra igazolt az Érd két válogatott játékosa, Kiss Nikolett
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 19:22
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 1998 óta minden évben megszervezi szakmai megmérettetését. A koronavírus-járvány miatt rendhagyó idei verseny döntőjét kedden tartották Budapesten.

A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mindkét fagyija tejes alapú készítmény. A maracujára - más néven passiógyümölcsre - épülő győztes párosítást pekándióval rétegezték, a második legjobbnak talált vaníliafagyit diókrémmel és törökmézzel dobták fel.

"A vaníliafagyiban kicsit klasszikusabb, hagyományosabb ízeket ötvöztünk, a passió-karamell az új vonalat erősíti, modernebb kombináció" - mondta Dobó Norbert az eredményhirdetést követően az MTI-nek.

Mint megjegyezte, sok cukrászkönyvet forgat. Télen mindig sokat ötletelnek, tavasszal kísérleteznek, nyáron pedig megvalósítják az új ízeket. Hozzátette: a két fagyi már tavasz óta kóstolható a 2007 óta működő Füredi Fagyizóban.

Az év fagylaltja versenyen két harmadik helyet osztottak ki. Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:22
BÉT - Erősödött a vezető részvények többsége
jól indult a hét, szinte "repülőrajtot" vettek a részvényárfolyamok.

Ázsiában a kínai tőzsdeindex nagyon magas forgalom mellett majdnem 5 százalékot emelkedett, a hongkongi is mintegy 3 százalékot, a japán pedig közel 2 százalékot - mondta. Megjegyezte, Kínában az váltotta ki az emelkedést, hogy egy állami lap arról cikkezett, hogy nagyon mélyen vannak a részvényárak, ezért hosszú távú emelkedő trendet tudnak elképzelni.

Hozzátette, annak is örültek a befektetők, hogy az Egyesült Államokban kicsit visszaesett az új fertőzöttek száma. Bár a Goldman Sachs bankházmínusz 4,2 százalékról mínusz 4,6 százalékra rontotta amerikai GDP-re vonatkozó előrejelzését, ennek ellenére optimista volt a hangulat, a BÉT zárásakor 1,4-1,5 százalékos emelkedést jeleztek az amerikai tőzsdeindexek - mondta.

Európában főleg a bankpapírokat vették a befektetők - jegyezte meg.

A vezető üzletkötő a hazai piacon kiemelte az OTP több mint 4 százalékos emelkedését, hozzátéve, a bank valószínűleg folytatta a
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 18:11
Osztrák Nagydíj - Jánvári szerint kiestek a rutinból, de jó újra versenyezni
A szakember az M1 aktuális csatornának hétfőn azt nyilatkozta, a pilóták és a csapatok tagjai számára is jó, hogy újra versenyezhetnek, viszont a nézők nagyon hiányoznak a létesítményből, a pálya és annak környéke, valamint a boxutca mögötti úgynevezett paddock is "rettenetesen kihalt".

"Hiányzik a közönség által keltett háttérzaj, illetve az a zsongás és pezsgés, amely minden egyes versenyhétvégét végigkísért korábban" - jelentette ki Jánvári hozzátéve, hogy a Williamsnél is mindannyian egy kicsit össze voltak zavarodva és lelassultak, mert a hosszú szünet után nem könnyű felvenni a fordulatszámot és felpörögni az ilyenkor megszokott munkatempóra.

"A maszk viselése nagyon kényelmetlen, főleg hogy a melegben egész nap hordanunk kell, de sajnos ez most kötelező" - mondta a magyar szakember, és jelezte, számos biztonsági előírásnak kell megfelelniük, az is meg van határozva, hogy ki, mikor, kivel együtt és hova mehet, a csapatok között pedig mindenfajta érintkezés tilos, nem kommunikálhatnak
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 16:21
Elsőszombat Csíksomlyón: osszuk meg a szeretetet 07.04
Az orvosok tanácstalanok voltak. Rengeteg orvosságot írtak elő, de semmi sem használt. Még szívátültetést is alkalmaztak, csakhogy az átültetett szív pár napra rá kezdett összezsugorodni. Tehetetlen félelem fogta el őket és a betegség tovább terjedt. A kórházak megteltek az utolsó ágyig, rövid idő után mindenki szívbajos lett. Ágyban fekvő lett az egész világ és csak a halált várta. Egyedül egy személyt nem ragadott el ez a kór. Egy idős ember volt. Szép nagy és erős szíve volt, sőt, a szokottnál egy kicsit nagyobb is. Ő nekilátott a betegápolásnak és azt vette észre, hogyha megfogja a beteg kezét és rámosolyog, a kis szív növekedni kezd és amint elengedi az illető kezét, a növekedés megáll. Fölfedezett más valamit is. Azt, hogy a szokatlan betegségnek az oka a szeretet hiánya volt. Nekilátott a munkához, betegtől betegig járt, fogta a kezüket és nevetett. S amikor a beteg szíve kellően nagy lett, az illető, aki meggyógyult betegségéből, ő is képes volt gyógyítani. Ez az új orvosság gyorsan elterjedt az
maroka, 2020. július 06. hétfő, 12:34
Felkerült a kereszt a budai Szent Imre-templom tornyára
megújult gömbjét és keresztjét. A szertartást követően a helyére emelték a keresztet.
A budai ciszterci Szent Imre-templom egy éve tartó felújítása lassan a végéhez közeledik. Mindenképpen szembetűnő az erőteljes citromsárga homlokzat, kevés fehérrel keverve - jól kiemelkedik az égbolt kékjéből. A régi, már kopott zöldesszürke színű bádog toronysisak szép vörösrézborítást kapott. A bal oldali torony már teljesen készen van, legfelül jól látszik a szintén sárga színben pompázó gömb és a kereszt. Kicsit lejjebb az enyhe ívű tető alatt már a toronyórák is a helyükre kerültek. A fehér alapon fekete színű római számokkal gyártott óra mindig is hiányzott a patinás épület tornyaiból. Nyilván az építtető ciszterciek nem véletlenül hagyták ki annak idején a helyeket 1938-ban a templom felszentelésekor, csak hát a háború közbeszólt. Most végre, ennyi idő után, lehetett ezt is pótolni.
.............
Ha szemben állunk a
maroka, 2020. július 02. csütörtök, 13:16
1/2150
Képek, videók
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Franciaországban
sanci81
2014. augusztus 31. vasárnap, 18:30
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Különleges helyeken
sanci81
2016. október 09. vasárnap, 14:35
veszélyes helyeken
erika57
2009. május 24. vasárnap, 20:48
Mégiscsak van szerelem500
hollygergo
2009. február 08. vasárnap, 17:49
igy mégiscsak nyugodtabb
sipianyu
2007. január 10. szerda, 12:20
mégiscsak az A:)
timcske
2006. szeptember 04. hétfő, 21:41
0 a INMTI kicsit kövér a
lovaszmarika
2019. december 29. vasárnap, 19:12
0 a a a inti egy kicsit
lovaszmarika
2018. november 06. kedd, 13:48
Egy kicsit mulassunk is.
kovacsnepanczelilona
2018. május 20. vasárnap, 11:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.