Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:23 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Úszó könyvtárat építettek Hamburgban német művészek
rengeteg a kék és a vízfelülethez tökéletesen passzolnak a művészeti projektek.

Az úszó könyvtár nem a szó szoros értelmében vett könyvtár, mert könyvespolc például egyetlen egy van benne és azon is csak mintegy kéttucat kötet pihen filozófiai és művészeti ismereteket rejtve. Az ft Kultur nevű berlini művészcsoport olasz tagja, Federica Tedi építész a rádiónak nyilatkozva arra mutatott rá, hogy a könyvtár célja a tudás megőrzése és átadása és ez az úszó könyvtárban sincs másként.

"Ez a tudás talán kicsit más, mint amelyet a könyvek rejtenek. Ez a tudás azokhoz kapcsolódik erősen, akik élettel töltik meg a helyet" - magyarázta Tedi, aki éppen ezért minél több embert arra bátorít, hogy látogassák meg, töltsék meg élettel az úszó könyvtárat, meséljenek, beszélgessenek.

"Mi történeteket gyűjtünk. Mindennapi és élettörténeteket, és a környék történeteit, és megpróbáljuk megőrizni őket" - tette hozzá Brüggemann. A mit nevű francia művészcsoport tagja, Fabien Bidaut pedig azt magyarázta, ennek a
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 11:42
ITM: az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar
Májusban az építőipar termelése 26,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az áprilisi 40,1 százalékos növekedést és az első négyhavi 45,8 százalékot követően - jelentette a KSH. Az épületek építése 27,0, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal nőtt.

Az államtitkár elmondta: ez azért is jó hír, mert éppen technológiaváltás zajlik a világon, és ezzel a teljesítménnyel a változás a magyar építőiparban is megvalósulhat. Erre a célra egyébként 16 milliárd forintot fordított a kormány tavaly.

Az első öt hónap adatai alapján 40 százalékkal bővült az építőipar.

"Megnyugtató, hogy a növekedésben a raktárépületek és az ipari épületek játsszák a legfontosabb szerepet, valamint a mélyépítések, amelyeken belül az út és vasútépítések tűnnek ki" - hangsúlyozta, hozzátéve: az utóbbiak azért fontosak, mert kiemelt gazdaságstratégiai cél, hogy Magyarországot bekössék Európa vérkeringésébe.

Ezzel párhuzamosan azt is szeretnék elérni, hogy javuljon a vidékiek életminősége, ezért több mint 1000
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 10:11
Dárdai Pálnak egyelőre a szakkommentátorkodás mozgatta meg a fantáziáját
megkeresés jólesett a hiúságának, a külföldit ellenben kapásból elutasította, mert úgy érzi, az ő mentalitása a német vagy a magyar közegbe való, azokat ismeri, ott érzi jól magát. Ezzel szemben megmozgatta a fantáziáját a televíziós szakkommentátorkodás, amellyel szemben a Herthának sem volt ellenvetése, csupán azt kérték tőle, ne a klub meccseit közvetítse.

"Benne maradsz a Bundesligában, ott vagy a pénteki és a vasárnapi meccseken is, van egy kis analízis, látod az új játékosokat. Nem lustulsz el, kicsit szorgalmasabb vagy, mert ha csak otthon nézi az ember a tévé előtt vagy néha kilátogat az Olimpiai Stadionba, az nem olyan egyszerű" - mondta Dárdai.

Az edzői jövőjét illetően kiemelte: megvárja, mi történik október, november, december tájékán, hogyan állnak más csapatok a dolgokhoz. Plusz egy év múlva ugyanúgy él a szerződése a Hertha utánpótlásában, ahol korábban sikeresen tevékenykedett.

"Nincs mit szégyellni, szeretem az utánpótlást, szeretem a gyerekeket, ott is komoly eredményeim
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 09:51
Legfőbb szervező a Jóisten
látogatásról. Azonnal léptünk. Így közel két hét feszített szervezői munka nyomán, január 24-én tartottunk egy sajtótájékoztatót az idei zarándokutainkról, hagyományosan Veres Andrásnak, az MKPK elnökének a részvételével, amikor hivatalosan is bejelenthettük a pápai misére tartó zarándokvonat indítását. Érdekes volt a világhálón szemlélni, több mint öt oldalon keresztül jöttek az ezzel foglalkozó linkek. Ilyen hatalmas érdeklődés még nem volt egyetlen sajtóeseményünk iránt sem az irodánk történetében. Kicsit aggódtam, de fölöslegesen, mert megtelt a pápai és a pünkösdi vonat is.
Különösen nagy örömöt jelentett számunkra, hogy a pápai szentmisére tizenhét kocsiból álló szerelvénnyel mentünk, ez volt minden idők második leghosszabb csíksomlyói vonata.
Rendben elindult, majd hazaérkezett ez a hatalmas szerelvény. A vonaton utazott Udvardy György pécsi megyéspüspök, a tegnapi napon kinevezett veszprémi érsek, az esztergomi szeminaristák Kovács Zoltán rektorral, jelen volt a budapesti Központi
maroka, 2019. július 13. szombat, 13:50
Poller Ildikó
éjjel jártam a vasúti várókat.

Rendőrök zaklattak, nem hagytak aludni,
ahányszor megláttak jöttek igazolni.
Kerestem kiutat de számomra nem volt,
elfogadtam sorsom, nekem csak ez jutott.

Eladtam magamat annak, aki kérte,
pénzért a testemmel fizettem cserébe.
Évekig tengődtem e keserves sorsban,
megszületett gyermekem, öröm a gondban.

Akadt jó pár barát, akik befogadtak,
kisfiamnak s nekem segítséget adtak.
Házról házra jártunk, ahol kicsit szántak,
haza is elmentünk, bezárt ajtók vártak.

Kimentem a parkba fiammal kezemben,
keserves sírásom visszhangzott az égben...
Miért tette ezt anyám, miért nem szeret engem?
Azon tanakodtam vajon mit vétettem...

Picinyemre néztem: aludt a karomban,
hogy őt megmentsem, bármit megtettem volna,
ha kell betörök, ha muszáj embert ölök,
nekem már mindegy volt, bárhova kerülök.

Őrlődtem magamban... vajon hova s merre,
nincs már több
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
Király Tamás divattervező retrospektív kiállítása Budapesten
fent. Jellemzője, hogy többféleképpen lehetett hordani.

A kurátor kifejtett: ruháiban sokszor hangsúlyozta a női test egyébként is hangsúlyos idomait, más esetekben pedig épphogy ez ellen dolgozott, olyan részekre helyezte a hangsúlyt, ami nem volt megszokott: például párnákat helyezett olyan helyekre, amelyek a női idomokat eltakarták.

Kiállítják a pirosruha-kollekciót is, amely a divattervező utolsó, 2013-as bemutatóján az Elle Fashion Show-n volt látható.

A következő teremben a Hölgy kicsit bogaras című projektjének fekete színű darabjait mutatják be. A kreációk Krasznai Zoltán nagyméretű fotósorozatán is megjelennek, míg a videón a fotózás munkafolyamatáról mutatnak werksorozatot, de a divattervező lakásából is látható többek között egy fekete asztal, amely a projektben díszletként szolgált.

Mint mondta, Király Tamás szerette a kontrasztokat, anyagok és emberek kontrasztjait, ezért került a fekete terem mellé a fehér terem, ahol Baltazár Színház előadásához készült jelmezekből
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 20:01
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
ml-es üvegnyi baracklekvárt kapj, de ha sok ez a mennyiség, bátran csökkentsd az adagot, de az arányokra figyelj. Az előbb említett mennyiséghez - ízlés szerint - 1000-1500 g cukor szükséges. (Bár van, aki cukor nélkül is készít lekvárt.)

A megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk. Miután meghámoztad, kimagoztad és felnégyelted a barackokat, tedd őket egy olyan magas falú fazékba, amelyben kényelmesen tudsz majd főzni. Ha az adagolásnál egy kicsit ferdén tartod a lábost, különveheted a gyümölöcshúst és a levet is. Utóbbi szörpként elfogyasztható, mert nem szükséges a lekvárhoz.

Sárgabarack lekvár kérot, akkor a főzést megelőzően kell ráöntened a gyümölcsdarabokra. Sokan úgy gondolják, hogy a tartósítás és az ízesítés miatt kell csak a hozzáadott cukor, vagy éppen a fruktóz. De a gyümölcsök többsége enged magából annyit, hogy a lekvár cukor nélkül is elég édes legyen. Az a mennyiségtől függ, hogy a pépes, krémes főzetet meddig kell a
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Új nap - Százötvenkilencedik nap
Tegnap is tudatosan sokat gyalogoltam, pontosabban többet a kelleténél. Elntéztem pesti dolgaimat, sikerült néhány szót váltanom a vezérrel is, s aztán haza. Elfáradtam. A kevés mozgás megbosszulja magát. Még kevesebbet kíván. A kert bögyörészgetése nem mozgás.S napok óta nem ettem vacsorára mást, mint gyümölcsöt. A mai nap kicsit más volt, de erről később.
sandrapolke, 2019. július 10. szerda, 19:24
30. évfordulóra, 5. rész: Büntetésből alulértékelés
zokogott. Befelé sírt, mint a háború után magukra maradt feleségek és édesanyák. Akkor még nem tudtam, hogy volt egy ZSIGA nevű fia is, aki eltűnt a forradalomban, és akit ugyanúgy nem tudott soha ELTEMETNI és ELGYÁSZOLNI, mint a II. világháborúban- az Erdélyért vívott harcok során- a Tordai szorosban eltűnt JÓZSEF nevű fiát! (Ezekről soha senki nem beszélt nekem. Csak amikor szüleimet ápoltam 1996-1998 közötti két évben, és módom volt kutakodni náluk, ezekre vonatkozó iratokat találtam....)
Egy kicsit megvigasztalódtam, amikor szép színes sztaniolpapírt vett elő nénikém és nagymamával hármasban becsomagoltuk a szaloncukrokat. De én nem tudtam ennek sem igazán örülni.
Egyre az otthoniak jutottak eszembe és, hogy mit követtem el, mi rosszat, ami miatt engem anyuék nem vittek magukkal?
*
A téli szünetet követően nem kezdődött meg a tanítás, mert ,,szénszünet" következett, amit apa KISKUNHALASON élő kolléganőjénél, vagyis a szüleinél töltöttem.
furaila, 2019. július 10. szerda, 12:29
Gyulai Memorial - Nguyen egyéni csúccsal harmadik távolban, Márton negyedik súlylökésben
Szokolova is indult. Így a szám jelenlegi legjobb magyarjának előzetesen nem sok esélye volt a dobogó közelébe férkőzni.

A körülmények nem alakultak a legideálisabban a távolugrók számára, hátszél fújt, de változó intenzitással, így az atlétáknak komoly nehézséget jelentett, hogy jó helyen érjenek a deszkához. Sok volt a belépés, vagy az olyan, amikor messze elmaradtak a deszkától az indulók.

Nguyen ugyanakkor jól alkalmazkodott és már első ugrása is kiválóan, 6,46 méteresre sikerült. A másodikban kicsit ugyan távolról rugaszkodott el, de messzire, egészen 6,70 méterig repült, amivel átvette a vezetést. A Honvéd 26 éves atlétája a nagy egyéni csúcs után is összeszedett maradt, 6,63-mal folytatta és a verseny végéig jól ugrott, igaz, javítani már nem tudott. Az első helyről előbb Spanovic taszította le Nguyent a harmadik sorozatban elért 6,80 méteres eredménnyel, a győzelmet viszont nem ő, hanem végül Szokolova szerezte meg 6,81-gyel.

A hétpróbában olimpiai kvótás Krizsán Xénia 6,22 méteres
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 18:52
Női kosárlabda Eb - Székely Norbert: nagy lehetőség rejlik a fiatalokban
remélhetőleg Európa legjobbjai közé emelkedünk a következő két-három évben" - jelentette ki a szakvezető, kiemelve a fiatal magyar kosárlabdázókat, akik közül a 20 év alatti Lelik Réka vagy Pusztai Petra már a felnőtt csapatot erősíti.

A 11 pontos Raksányi Krisztina kiemelte, hogy a világ egyik legjobb csapatával szemben maradtak alul.

"Gratulálok a belgáknak, és büszke vagyok a saját csapatomra, bejutottunk a legjobb nyolc közé, azt hiszem, ez a helyünk most az európai kosárlabdában. A vége kicsit keserű lett, de idővel az marad meg, hogy ott voltunk a negyeddöntőben" - jelentette ki a csapatkapitány.

A belgák mestere, Philip Mestdagh közölte, sikerrel vették az utolsó akadályt az olimpiai kvalifikáció felé.

"Le kellett győznünk ma a magyarokat, és megtettük. Persze ha nem kapunk ki a franciáktól a hosszabbításos negyeddöntőben, akkor még többet elérhettünk volna, de így is elégedettek vagyunk" - fűzte hozzá.

A csapat legtapasztaltabb játékosa, a WNBA- és négyszeres Euroliga-bajnok
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 15:51
Puszta Sándor: Vádlottak padján
Puszta Sándor: Vádlottak padján

Neve: Puszta Sándor
Kora: Huszonnégy év.
Haja: Barna.
Szeme: Kék is lehetne, de az is barna lett,
Belehalt az ősz mikor született.
Arca: Ovális. Homloka: Fehér.
Vádlott lett, s nem tudja miért.

Vád:
Szereti a csendet, holdfényes álmot.
Néha kezébe fog egy mese-husángot
S gondba-fúlt lelkéről elveri a bút.
Utálja a Kartelt. És a Háborút.

Vád:
Kicsit ábrándos, csodakergető.
Hiszi, a földre újra eljön Jézus,
Ki az egyenlőség, Igazság, és az Út.
Hiszi, hogy újra eljön Ő!

Vád
Egy kissé, kissé bizony fiatal
S az élettŐl már mindent megtanult.
Új jövőnek harangját kongatja,
Mi dicsőbb és szebb lesz, mint a múlt!

Vád:
Éneke néha túlontúl merész,
Újzengéső, dacos, mélyet kongató.
Szava mégis a pusztába kiált,
Mint Sina-hegyén a prófétaszó--...

Vád:
Csillagot les hosszú
lilagondolatok, 2019. június 29. szombat, 13:15
1/2129
Képek, videók
federica800.jpg
konoksag
2008. augusztus 06. szerda, 07:31
fabien testvér búcsú besz
maroka
2019. március 31. vasárnap, 21:28
fabien atya0127.jpg
maroka
2019. január 28. hétfő, 10:40
fábien diakónus1216_2.jpg
maroka
2018. december 17. hétfő, 20:39
fábien diakónus1216.jpg
maroka
2018. december 17. hétfő, 20:36
fabienne_de_vries_001. png
jucumuc
2010. október 07. csütörtök, 16:11
Fabien
dk88
2006. október 27. péntek, 11:50
Tökéletesen megmaradt fal
farkas1945
2010. november 12. péntek, 18:12
AAA 607tökéletesen tökéle
evita76
2009. augusztus 10. hétfő, 09:04
liszt ferenc művészeti eg
maroka
2018. szeptember 21. péntek, 10:11
A Müvészeti-iskola a Szen
farkas1945
2013. december 26. csütörtök, 18:53
művészeti alkotás.jpg
szicu
2013. április 21. vasárnap, 16:02
barcelona művészeti palot
lacipecsenye
2012. december 24. hétfő, 12:44
Művészeti Díj-PLATINA
lovagdamaerdosanna
2012. november 14. szerda, 07:52
Művészeti kép.jpg
pacsakute
2012. augusztus 17. péntek, 10:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.