Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 02:39 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:12
Megszentelődés
az a módja, ahogyan folyadékot présel a szárnyakba, mivel azok nincsenek kifejlődve a gubóból való kiemelkedéskor, mint más rovarok esetében.
Történetesen tanúja voltam bebörtönzött molylepkém ezen első erőfeszítéseinek annak érdekében,hogy kimenekedjék hosszas börtönéből. Egész reggel bámultam türelmesen, amint erőlködött és küzdött megszabadulásáért. Úgy tűnt, hogy nem tud továbbmenni egy bizonyos pontnál, és végül kimerült a türelmem. A korlátozó rostok valószínűleg szárazabbak és kevésbé rugalmasak voltak, aztán a gubó egész télen át lakóhelye maradt, mint ahogy a természet parancsolta. Azt gondoltam, hogy bölcsebb és együtt érzőbb vagyok, mint a Teremtője, ezért elhatároztam, hogy segítő kezet nyújtok neki. Ollóm hegyével lenyisszantottam a korlátozó szálakat, hogy a kimenetelt egy kicsit megkönnyítsem. Molylepkém azonnal és nagyon könnyen kimászott, vonszolva egy hatalmas, megduzzadt testet és kicsiny, összeaszott
kalmanpiroska, 2020. január 09. csütörtök, 15:16
Fenyő László versei
a gyerekkocsit tól a puha ősz
sétányain, simán lehulló
hajával az őszi szél bizalmas.

Igy múlt el időnk, tegnap még a porban
ugri-bugri, együtt kacsáztunk, gyerekek
s ma más-más úton más magányt visz
sorsunk és sohse szelheti egymást.

A boldogságért többé már nem futok,
nini, ott úszik egy bodor fellegen!
Válnék felhővé: utolérjem,
a földről intene: harmatos fű.

És ki magamnak folyós szeretetet
sajtoltam volna harasztnál szárazabb
szivekből: Nem kell! Tisztaságot
kerestem ott s tiszta szeretet nincs.

Ha volna házam, kertjét javítanám,
családom: gondját viselve betelnék,
nincsen, így adj uram erőt hát
hogy megmaradjak magam magamnak.


HARMINC UTÁN...

Harminc után az ember mint az állat:
kuckóra vágyik, meghúzná magát,
kóborkutya-sorsába
menusgabor, 2019. február 22. péntek, 20:00
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
klímájának általános enyhülése, azon belül pedig a nyarak korai ,,beütése" és ,,elnyúlása" - annak a jele, hogy valami nem stimmel a globális klímával!... És a legdrámaibb, hogy AZ EGÉSZ BOLYGÓN EZ VAN!... Tavaly, az Antarktisz self-jegéről is JÚLIUSBAN (az ottani TÉLEN!) szakadt le a Bács-Kiskun megyényi ( 5 000 négyzetkilométer területű) ,,jéghegy"!... :((
A kukoricának és a repcének, na még egy-két melegigényesebb növényfajtának persze, ,,jót tett" a szárazabb/melegebb klíma (ezekből például több is termett nálunk, mint tavaly), de búzából viszont, kevesebb lett! Hiszen, a búza, NEM ,,TRÓPUSI" NÖVÉNY! ...És ez, ha jövőre is megismétlődik - és aztán megint-és-megint-és-megint -, nem ígér sok jót a magyar búzatermesztésnek...

Ami meg a tavalyi téli "fagyokra" vonatkozó megjegyzésedet illeti, én utoljára 1982-ben éreztem úgy, hogy EZ, most már tényleg kicsit sok a jóból!... (Akkor volt az, hog 4 napon körösztül,
foxworkinspace, 2018. augusztus 20. hétfő, 01:26
5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért
5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért



1 Bőrtápláló arcpakolás
2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már testmeleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle.

Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer.



Hidratáló arcpakolás
Az arcunkra vigyünk fel egy kis ásványvizet vagy forrásvizet, mintha arcot mosnánk, de a vizet ne töröljük le. Keverjünk össze
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 19:11
Nem igazán lesz télies a karácsony
tartogat számunkra az idei karácsony.

Szombaton keleten indulhat párásan, ködösen a reggel. Napközben főként a középső országrészben lehetnek hosszabb napos időszakok, ahol az északnyugati szél is gyakran megélénkülhet, néhol meg is erősödhet. A késő délutáni, esti óráktól elszórtan alakulhat ki csapadék, északkeleten havas eső, havazás, ónos eső egyaránt előfordulhat, máshol eső valószínű. Hajnalban -4 és +4 fok között alakulnak a minimumok, délután 2-8 fokot mérhetünk.

Egyre szárazabb, enyhébb idő

Vasárnap hajnalban elszórtan fordulhat elő kisebb csapadék. Napközben azonban több órás napsütés várható, legfeljebb északkeleten növekedhet meg a felhőzet. Többfelé élénk, helyenként erős nyugati-északnyugati szélre is készülhetünk. Sok helyen lesz fagymentes a reggel, délután pedig 6-12 fokig emelkedik a hőmérséklet, csupán az északkeleti határ mentén lehet kicsit
taltos1, 2017. december 22. péntek, 22:33
Házi vaníliás csokis karika
hűtőszekrényben pihentetjük.
2.Másnap meglisztezett gyúrólapra borítjuk és elfelezzük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután 7-8 milliméter vékonyságúra ellapítjuk, majd egy kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A kis tésztakorongok közepét 1-1,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki.
3.Az így előkészített karikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Ha negyedórán át sütjük, kicsit szárazabb, kekszesebb lesz, míg 12 perc után inkább omlós.
4.A mázhoz valókat lábasba rakjuk és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad benne, az egész egy sűrű, sima massza nem lesz. A tűzről lehúzzuk, amikor már csak langyos, az olajat és az ecetet is belekeverjük.
5.A vaníliás karikák egyik oldalát belemártjuk, dermedni hagyjuk. Előfordulhat, hogy a csokimáz időközben annyira kihűl, hogy nem lehet belemártani a kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra
suzymama, 2017. november 06. hétfő, 11:05
Szabó Lőrinc versei ( 2 )
augusztus rikoltoz
s itt-ott nagy lepkék villognak: olyan
egy a születés és az elmulás,
mintha csak ruhát cserélne a Föld,
mintha a csere volna csak örök...
Ősz van... Nem az ősz: az benne a fontos,
hogy van!... A szél könnyelmű suttogása
ős legendákra tanítja az erdő
figyelmes bokrait és századok
óta köztünk kisértő szellemek
fájdalmát-örömét mesélgeti...
Ősz van!... Az évek szele csöndesen
hordja a sírokra a feledést...
Párás a fény... Szárazabb zajjal csúsznak
egymáson a tó hullámai... De
fáradhatatlan felhők görgetik
az égen lomha lavináikat...
Ősz van! Szép ősz!... Ősz minden változás:
szent dolog az ősz! - kiáltom, s ime,
sziklasötét barlangja hűvöséből
előbúvik a szakállas szatír
s a napsütötte pannón dombokon,
barátként mellém heveredve, némán
hallgatja az öregedő napok
lombzörgető, fáradt lépéseit.

----

Szabó Lőrinc

Tenger

Egymás alatt
kkm, 2017. augusztus 22. kedd, 06:53
Ötletek a konyhába.
kicsit megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodperce, majd vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Miért dobj kenyeret a húslevesbe?
Miért dobj kenyeret a húslevesbe? Ez zseniális!

Nagyon sok olyan házi praktika létezik, amely segít abban, hogy a háztartásbeli dolgaink könnyebben és egyszerűbben történjenek.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható, vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat.

Kenyeret a húslevesbe

A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással. Ha szeretnénk a zsírjától egy kicsit megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodperce, majd vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és
horvathnemagdi, 2017. január 29. vasárnap, 11:53
Fejezd ki a szereteted az időddel
szerezni, de időt nem. Ezért amikor másnak az időnket adjuk, akkor az életünkből adunk neki egy kicsit, hiszen azt az időt már nem kapjuk vissza. Ezért az időnk a legnagyobb ajándék, amit másoknak adhatunk.

Ma az emberi kapcsolatokból sokszor hiányzik az egymásra szánt idő. Az emberek egy lakásban élnek, de mint a hajók a tengeren, csak elmennek egymás mellett... Lehet, hogy néha egy-két puszival üdvözlik egymást vagy elköszönnek egymástól, de az egész kapcsolat valahogy egyre hűvösebbé és szárazabbá válik az egymásra való odafigyelés hiánya miatt.

Nagyon sok minden el tudja rabolni az embereket egymástól, például a munka, a különböző teendők, feladatok, hobbik, vagy az, hogy valaki túl sokat vállal a gyülekezeti életben vagy a szolgálatban.

Talán most elgondolkozol, hogyan tudnál több időt szánni azoknak, akiket szeretsz. Például talán kezdhetnéd azzal, hogy kikapcsolod a tévét vagy a számítógépet egy kicsit. Mindig elcsodálkozom azon, hogy emberek nézik a Barátok közt
radvanszki_jozsef, 2016. október 19. szerda, 09:39
Konyhai alapok
alatt elhelyezkedő színhús. A disznó legfinomabb - és persze legdrágább - része. Ez is száraz hús, a karajhoz hasonlóan tudjátok felhasználni. Felszeletelve ebből készíthettek szűzérmét, és a legfinomabb brassóit is.

Szűzérme

A comb talán a legkedveltebb rész és elengedhetetlen része az ünnepi ételeknek. Részei a slussz, felsál, dió és a frikandó. Combból érdemes egybesült húst készíteni. Füstölve, pácolva pedig sonkaként fogyaszthatjátok. Kiránthatjátok a slussz részt, vagy ha a szárazabb húsokat szeretitek, akkor a felsált. A dió pedig az egyik legjobb brassói alapanyag a szűzpecsenye után.

Az oldalas a sertés hússal fedett bordái. Ez az, ami 2-3 bordányi adagokban megsütve, fűszeres szósszal a kerti partik kedvenc fogása szokott lenni.

Sült oldalas

A dagadó a sertés hasfala. Ebből készíthetitek - mily meglepő - a töltött dagadót. Gulyásnak és pörköltnek is ideális. Ráadásul ebből a darált húsból készíthetitek a legjobb fasírtot is.

Töltött
horvathnemagdi, 2016. szeptember 11. vasárnap, 15:36
1/13
Képek, videók
diós-vaníliás kifli,cukor
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:33
Vaníliás- diós kifli.JPG
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 08:09
vaníliás-diós-kifli2.j pg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:39
Darált hússal töltött gom
irmus
2017. május 20. szombat, 18:09
Cukkini darált hússal töl
irmus
2017. május 20. szombat, 18:08
Darált fokhagyma krém
irmus
2015. szeptember 19. szombat, 11:39
rakott-teszta-daralt-h uss
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 18:29
Darált_dióba_forgatott _li
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 09:11
daralt-husos-zoldseges -va
projo2
2013. április 27. szombat, 15:29
rakott-teszta-daralt-h uss
redrozsa
2012. május 12. szombat, 22:42
Pizza - darált hússal
sarkadykati
2011. március 12. szombat, 14:27
darált húsleves!
ibolya58
2010. október 10. vasárnap, 13:32
daralt490.jpg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:37
Címkék
égen lomha, kicsit újra, legkedveltebb rész, északnyugati szél, sajtreszelőn lereszeljük, gyülekezeti életben, tavalyi téli, Fenyő László, északkeleti határ, korlátozó szálakat, ragyogó arcbőrért, sertés hússal, bizonyos pontnál, időnket adjuk, idei karácsony, egymásra való,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.