Belépés
2019. június 15. szombat | 24. hét | 166. nap | 23:16 | Jolán, Vid
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fejre állított almás pite
Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a végén fél tasak sütőport is óvatosan
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Csiki András
illúzióim morzsáiba,
Felszisszen szavaimon,
Aztán elkrákogja lopott monológjait,
S rablóképével magasra nyújtózik

Nem szeretem ki bordáim közé tekintget,
Mindegyre hunyorít, mindenre ránehezül
Gúnyos tudatlansága,
Összehajtogatja a világot
És papírcsónakként süllyeszti fürdővizébe



Négyszemközt

Kellettek volna, ó nagyon, a gyermeki bájak,
Mint a rossz szőlő, ahogy megmarad az asztalon,
De savanykás még, ha valami savanykás ízre vágysz,
Szomjadra is jó, ha nagy a szomjúság

Az igazság vértanúk nélkül, csupán, rossz szagú gondolat,
Gyenge vesszőkből font kosár, miből kihullik az ifjúság,
A kardnyelő most először sikerült mutatványa,
A gonosztevők szótöbbsége

Hogyan? Fölháborodsz a rothadó fogak bölcsességén

Viszlek Sodomia földjére, hogy lásd meg te is az árnyékod,
Hogy büdös szájszag maradt a csókok ágyékán,
Hogy kizsebelnek a
menusgabor, 2019. január 28. hétfő, 16:00
Boda Magdolna
fotón fehér mint a liszt
Nézek előre a fotós biztos azt mondta
mosolyogjak vagy mondjam csíz
erre a szám kicsit elhúztam
de szorítom a szót azóta.
És felszólításra mosolygok is.


(romantika)

Izzadó homok,
tenyér,
cserepesre száradt ajkak,
savanykás testszagok,
a kötélen száradó bugyik,
a hőségtől remegő levegő
az aszfalt fölött,
a nyolcadik emeletről andalító
zene csorog alá.
Unalmas romantika.
Eltökéltem, hogy
világgá megyek.
Átbújok a kötél alatt
a száradó ruhák másik oldalára.
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
P. Géraldy
nevelnek ők, kiknek
hűsége ennyit ér! Nem vagyok hű
természetemhez, amely velejéig kacér. Ez az
igazság. Ó, miért akaszkodom rád ennyire?
Mi van velem? A félelem növekszik csak láttodra
bennem. Biztos te vagy, akit kerestem?"

Fordította: Baranyi Ferenc




Ő MONDTA: A REGGELBEN

Ő mondta: "A reggelben van valami savanykás.
A délután sokkalta édesebb. Esteledik .Gyújtsuk
meg az összes lámpát. És menjünk el itthonról!
Lássunk embereke ! Bárkiket! Akiket te kívánsz .
Szeretem, ha sokan vagyunk, szeretek ledér
ruhában kacarászni mindenen, jobbára
semmiségeken - és későn vetődni haza. Hallgass!
És ez legyen beleegyezésed. Nem! Nem!
Nem kell tanács se kifogás! Egy férfi aki szereti
asszonyát, vidámnak akarja látni őt! Hagyd
élnem madár életem."

Fordította: Baranyi
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Hódítsd meg velem az őszt! Jössz velem szedni gesztenyét?
tőle is szebb a nagyvilág,
lassan elveszti az ékes lombkoronát
mondjuk ki hangosan,számíthat ránk!
Ragyog a táj, pompa, pompa hátán,
szebbnél szebb ruhába öltözött,
a parkban a sok hatalmas platán!
nézd , csodáld , ne zárd be szívedet
ne a hideg legyen mi elveszi kedvedet!
gondolj a forralt bor fűszer illatára,
gondolj a sokszínű gyönyörű tájra,
gyűjts emlékeket, mert az nem lehet,
hogy becsukod ragyogó két szemed!
minden más, az alma kicsit savanykás,
de aranyló mézzel megédesítheted,
hát rajta, gyere, élvezzük az ízeket!
szórj vaníliát az aranyló sütőtökre,
gondolj a roppanós szőlőfürtre,
s míg a vörösbor zamatát élvezed
érezd, mennyire szereted az életet!
Mert szereted , hiába is tagadod,
tudom ,vannak sokszor rossz napok,
de látod, minden küzd hogy megmaradjon,
hát te is feledd, tedd túl magadat a gondon!
Színek , illatok! esőáztatta fák, mind, megújulás,
mert nem hal meg semmi , csak
koszegimarika, 2018. szeptember 02. vasárnap, 08:26
Roxána és Robi
otthagytam.

Ennek az egésznek van egy hónapja, azóta nem mentem arrafelé se, most tegnapelőtt mégis odamentem mert fent a vámnál nem volt ilyen olcsó dinnye, visszamentem és Roxánától vettem két egy lejes sárgadinnyét, az első amit a tegnapelőtt ettem meg a CUG mögött a Paradicsomban az életem legízletesebb sárgadinnyéje volt, belül narancssárga volt, egy kicsit meg volt ütve, azért olcsó, egy lej. A második dinnye amiről tegnap légifelvételt is készítettem a kék zacskóban az almafán, az már savanykásabb, eleinte amikor belekóstoltam mintha romlott tej ízét éreztem volna benne, de két három falat után helyrejött, akkor se volt olyan édes mint az első de meg lehetett enni. Speciel a dinnye miatt viszek, cipelek magammal itthonról evőkanalat, evőkanállal lehet a legjobban zabálni. Volt műanyag kanalam, villa, kés, mind eltört, most az itthoni normál evőkanállal járok.

Roxána egy kicsit le van lombozva, nincs úgy kiöltözve, egyáltalán tiszta egyszerű, dinnyés csajhoz illő öltözéket visel
artforwho, 2018. július 28. szombat, 10:32
Cseresznyés-kekszes sütemény
Cseresznyés-kekszes sütemény

Hozzávalók

1 csomag vajas keksz (édes)
70 dkg cseresznye (kimagozott)
2 dl habtejszín
1 tk vaníliaaroma
33 dkg tejföl
20 dkg porcukor
1 dkg zselatin
A tetejére:
1 csomag piskótatallér (12 dkg)
50 dkg cseresznye (kimagozott)
6 ek cukor
3 csomag piros tortazselé



Elkészítés

Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját.
50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tejfölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tejszínes masszához keverjük.
A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 18:50
Tejsavas erjesztés, fermentálás
"Maga az eljárás minden zöldségre ugyanaz és rendkívül egyszerű: A zöldségekről lemosom a földet, tetszőleges méretre vágom és enyhén besózom. Ezután nehezék alatt hagyom, hogy a só segítségével levet eresszen. Jódozott sót erre a célra nem érdemes használni, mivel a jód fertőtlenítő, azaz baktériumölő hatású - s sajnos ezáltal a számunkra kedves baktériumokat is megöli. Végül a zöldséget jó szorosan egy üvegbe pakolom és a saját levével fedem be. A só mennyisége az erjedés sebességét befolyásolja, azaz sótlanabb közegben gyorsabban fog lezajlani, míg túlságosan sós közegben pedig akár egyáltalán nem is fog megsavanyodni a zöldségünk (hiszen ez a sóban való tartósítás titka).

Fontos, hogy a zöldséget teljes mértékben ellepje a folyadék. Emiatt érdemes is egy kis nehezéket az üvegbe helyezni, ami a zöldséget mindig a folyadék szintje alatt tartja. Erre a célra kis 2dl-es vízzel töltött befőttes üvegeket használok. Magát az üveg-kombinációt csak ruhával szoktam lefedni és így a konyha egyik sarkában
bkisseva, 2018. június 21. csütörtök, 14:31
Ketchup (kecsap) házilag
3 kg paradicsom
1 kg húsos zöldpaprika
10 szem savanykás nyári alma
25 szem fekete bors
25 szem szegfűbors
25 szem szegfűszeg
3-4 db fahéj
Fenti anyagokat puhára főzzük, turmixoljuk, átszűrjük
Hozzáadunk
30dkg cukrot
3 evőkanál pirospaprikát
3 kiskanál sót
1 dl 10 %-os ecetet
Sűrűre főzzük, üvegekbe rakva száraz gőzbe tesszük.
Kicsit macerás, de megéri!
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:20
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS szelet
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS szelet

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
4 db tojás
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
12,5 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
1 mk sütőpor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár kanál savanykás lekvár

A tetejére:
15-20 dkg rumos gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A tésztához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután
vorosrozsa66, 2018. március 31. szombat, 16:03
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
4 db tojás
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
12,5 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
1 mk sütőpor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár kanál savanykás lekvár

A tetejére:
15-20 dkg rumos gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A tésztához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit
skorpiolilike, 2018. március 29. csütörtök, 11:27
1/37
Képek, videók
grillsütőre állított füst
peterimajoridozsahe
2010. február 22. hétfő, 14:34
Mi senkit nem állítottunk
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 13:10
friss gyümölcsök145776741
gosztmagdi
2011. augusztus 31. szerda, 14:16
Friss gyümölcsök Maroka.j
sarkadykati
2010. október 25. hétfő, 04:54
Évivel
orban47
2016. január 04. hétfő, 13:12
Piroskával Évivel
hofstadterborbala
2009. augusztus 24. hétfő, 18:20
Évivel és Timivel 2.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:44
Evivel:)
orsika16
2009. július 08. szerda, 21:50
Évivel..
hofstadterborbala
2009. június 22. hétfő, 22:01
Kámán Évivel
ironmaiden-1
2007. június 24. vasárnap, 21:38
evivel
bebe0322
2007. február 12. hétfő, 06:47
Évivel 2
tothgergo
2006. november 14. kedd, 00:35
Évivel
tothgergo
2006. november 14. kedd, 00:35
Évivel
vikicicus
2006. október 13. péntek, 18:26
Csibivel és Évivel szülin
vitaflora
2006. szeptember 15. péntek, 16:40
Címkék
szám kicsit, tésztához keverőtálba, itthoni normál, mézes fűszerkeveréket, édes vajas, zöldségekről lemosom, lejes sárgadinnyét, nyolcadik emeletről, friss gyümölcsök, kardnyelő most, múlt évivel, forró vizet, összeturmixolt cseresznyét, lisztet összekeverjük, zöldséget teljes, aranyló sütőtökre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.