Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:29 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hamarosan az amerikai őslakosok sorsára jutunk?
...Ember! Azt a ,,diplomát", amit a fiad Németországban (esetleg) megszerzett egy ,,főiskolában", azt az úgynevezett: ,,második esély oktatási rendszer" keretén belül szerezte! (Ha és egyáltalán...)
● A ,,második esély oktatási rendszer"-beli ,,főiskolák" pedig, leginkább ÉRETTSÉGI ,,DIPLOMÁT" ADNAK KI! (Már azoknak a ,,student"-eknek, akik sikeresen elvégzik tanulmányaikat...)
● A ,,második esély oktatási rendszer"-beli német ,,főiskolák" által kiadott diplomák azonban NEM EGYENÉRTÉKŰEK, egy TÉNYLEGES felsőfokú diplomával!
foxworkinspace, 2017. december 03. vasárnap, 21:42
Krónika 3. rész (nemzeti felsőoktatási törvény)
jogbiztonságot.

A kormánypártoknak nem kellemetlen az ügy, szemben a Jobbikkal, amelynek alelnöke, Toroczkai László azt mondta, hogy az egyetemmel nem finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági okokra hivatkozva bezárni, a romjait pedig sóval behinteni - jelentette ki Répássy Róbert.

Az LMP-s Ikotity István pedig éppen a jogszabályban is szereplő hosszabb felkészülési idő mellett érvelt - ismertette véleményét a kormánypárti képviselő.

Senki sem mondta, hogy vonják vissza a CEU nevében kiadott diplomákat, azt mondták, hogy a Közép-európai Egyetem csak akkor adhat ki a jövőben CEU-s diplomákat, ha megfelel a felsőoktatási törvénynek - fogalmazott. Azt is hangsúlyozta, hogy a jogszabály nem érinti a felsőoktatásban dolgozókat.

Végül azt kérte az ellenzéktől, ne vonják kétségbe az ország szuverenitását, azt a jogot, hogy az Országgyűlés módosíthatja a törvényeket.

LMP: csak alá kellene írni a szerződést!

Ikotity István (LMP) azzal vágott vissza, hogy Répássy Róbert nem a saját
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 12:22
OECD-tanulmány: képzettebbek a nők a férfiaknál, de továbbra is kevesebbet keresnek
A Nemek egyenlőségéért: nehéz küzdelem címmel kiadott, a 2015-ös statisztikai adatokra alapozott, több mint 300 oldalas tanulmány szerzői rámutattak: a nemi egyenlőtlenség a társadalmi és gazdasági élet minden aspektusát áthatja, és kivétel nélkül minden országot érinti. Még az OECD-tagállamokban is a teljes munkaidőben foglalkoztatott nők átlagban 14,3 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, alig változott az arány a 2010-ben mért 14,6 százalékhoz képest.

Az OECD-tagállamokban a 25-34 éves korosztályban a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők száma 11,9 százalékponttal haladja meg a férfiakét. Ugyanakkor a 15-64 éves korosztályban a munkaerőpiaci részvételben a férfiak aránya 12,2 százalékponttal magasabb, a vállalati vezetők körében pedig 37,7 százalékpont a különbség a férfiak javára.

Az öt évvel ezelőtti, 2012-es tanulmányban az OECD-tagállamok kijelölték a nemek közötti egyenlőtlenségek három legfontosabb témakörét: a nők elleni erőszak, a férfiak és nők fizetése közötti jelentős
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 18:12
A Semmelweis Egyetem kara lett a Pető András Főiskola
Mint írták, a Pető András Főiskolára felvett hallgatók már a Semmelweis Egyetem keretei között kezdik meg tanulmányaikat, a kiadott diplomák kibocsátója augusztus 1-jét követően a Semmelweis Egyetem Pető András Kar lesz. Kitértek arra is, hogy a személyi állomány átvétele munkáltatói leépítés nélkül történik meg.

A korábbi Pető András Főiskola köznevelési, felsőoktatási tevékenységének tartalma és helyszínei nem változnak, így zavartalanul működik tovább a kar részeként a konduktív fejlesztési intézményeket (óvodát, iskolát) és a pedagógiai intézetet magába foglaló Konduktív Pedagógiai Központ.

Az integrációval a Semmelweis Egyetem karainak száma hatra bővül: az általános orvostudományi, fogorvostudományi, gyógyszerésztudományi, egészségtudományi és egészségügyi közszolgálati kar mellett megkezdi működését a Pető András Kar.
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 13:42
Szijjártó Péter: kivételes esély van magyar cégek kuvaiti térnyerésére
"Nagy szimpátiával tekintenek itt Magyarországra, és támogatják a magyar vállalatok kuvaiti piaci terjeszkedését, mert Budapest szigorúan elítélte, amikor Irak 1990-ben megszállta Kuvaitot, és mert Magyarország az első öbölháború után részt vett Kuvait újjáépítésében" - tette hozzá.

Az Új Kuvait nevű gazdaságfejlesztési terv keretében számos nagyberuházás lesz az országban, ezért az Eximbank nyitott egy 510 millió eurós hitelkeretet magyar cégek piacra lépésének támogatására - mondta.

Szijjártó Péter szerint négy olyan terület van, amelyen a kuvaitiak kiemelten számítanak a magyar cégekre. Az első az informatikai biztonság, ahol az együttműködés már előrehaladott, ugyanis a legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató számára egy magyar cég nyújtja a kiberbiztonsági szolgáltatásokat.

A második a vízgazdálkodás, hiszen Kuvait számára nagy feladat szűkös vízkészletének bővítése. Ha folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor Kuvaitnak 2050-re az összes olajbevételét a tengervíz lepárlására kell majd
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 14:22
Helytálló a megállapítás?: aki már a CEU ellen is törvénykező rohadékokat támogatja: FÉREG! -- Szóval...?
hogy az az állam, amelyik KI AKARJA NYÍRNI, a Földkerekség 100 legszínvonalasabb egyetemének egyikét, annak NEM az egyetem "működésmódjával" van baja!...

● Egyébiránt 1.: Ha a Fehér Ház (és egyúttal a State Department) mindmostanáig nem emelt kifogást az ellen, hogy noha a CEU az U.S.A-ban (azon belül, New-York-ban) alapíttatott, ámde Közép-Európában működik, akkor a magyar államnak sem lehet ÉSSZERŰ indoka az ilyen fajta működésmódra. Ha csak az nem, hogy a Magyarországon kiadott CEU diplomákat, az U.S.A., minden további nélkül — értsd: bármiféle "honosítási" procedúra nélkül — elfogadja, mivelhogy működésmódja, MEGFELEL az amerikai standardnak...
Ámde, tudomásom szerint, az U.S.A., a SOTE diplomákat is minden további nélkül elfogadja...
(Akkor most a SOTE, nem kívánatos "előjogokkal" bír?... — Ha igen, ŐKET, miért nem b@szogatják?...) ;))
● Egyébiránt 2.: BENNE VAN az egyetem nevében: KÖZÉPEURÓPAI!
Csak az (itt is megbúvó) fafejűek számára: A
foxworkinspace, 2017. április 05. szerda, 19:33
Külföldi egyetemek - MSZP: politikai indíttatású a törvénymódosítás
Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a jogszabály módosításának valós szakmai alapja nulla, az kizárólag egyetlen egyetemről, a Közép-európai Egyetemről szól.

Hozzátette: a törvénymódosítás tárgya nem tartozik a magyar felsőoktatás tíz legfontosabb problémája közé. Kifejtette: sokkal fontosabb szakmai kérdés a többi között a diplomák munkaerőpiaci értéke, a felsőoktatás belső működése, az autonómiája, a felsőoktatásba való bejutás lehetőségének korlátozása, a felsőoktatási dolgozók bérezése.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a CEU oktatási színvonala megkérdőjelezhetetlenül magas, a kiadott diplomák keresettek a munkaerőpiacon; az egyetem a hatályos törvényeknek megfelelően működik, programjait az akkreditációs bizottság engedélyezte.

Hiller István azt mondta, a törvényjavaslat messze túlmutat a felsőoktatás, az oktatás keretein, az káros Magyarországnak.

Közölte, az MSZP módosító indítványt nem nyújt
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 14:23
„Álegyetemi” végzettsége is van a szegedi
,,Newport University" és a budapesti Econovum által kiadott papírokat, melyeket korábban PhD végzettségként tüntetett fel, illetve a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. sajtóközleményben azt írta róla, hogy az amerikai Newport International University-n doktorált.

A Newport University 2006 óta az Egyesült Államokban semmilyen formában nem működhet oktatási intézményként, előtte is csak Wyoming államban volt bejegyezve, szövetségi felsőoktatási akkreditációja nincs. A Newportos ,,diplomákat" egy magyar, felnőttképzési akkreditációval rendelkező intézmény, az Econovum Professzorok Vezetőképző Iskolája adta ki. Az egyéves PhD képzés azért furcsa, mert ilyen fokozatra mind Amerikában, mind Magyarországon csak évek munkájával lehet szert tenni.

A Newportos diplomákról már korábban írt az Átlátszó Oktatás, megemlítve Deveczet is. A blog megkereste a kancellárt, aki elismerte, hogy ezt a végzettséget és a PhD-t a cikk hatására már nem szerepelteti életrajzában, attól fogva
bordat, 2014. december 24. szerda, 15:13
Cseh kormányalakítás - Zeman egy hét múlva kormányfővé nevezi ki Sobotkát
miniszterek jelölését személyes szimpátia vagy ellenszenv nem befolyásolhatja.

"Marian Jurecka mezőgazdasági miniszterjelöltet például kelekótyának tartom, de nincs ellene kifogásom" - jegyezte meg.

Jurecka egyike volt azoknak a jelölteknek, akik ellen a prágai sajtó szerint Zemannak kifogásai vannak.

Az államfőnek viszont kifogásai vannak azon miniszterjelölt ellen, aki kilenc hónap alatt szerzett jogászdiplomát a pilseni egyetemen. Az egyetem jogi karát a "gyorstalpalóknak" kiadott diplomák miatt nemrégiben majdnem megszüntették. Bár Zeman nevet nem mondott, megjegyzése nyilvánvalóan Milan Chovanec szociáldemokrata belügyminiszter-jelöltre vonatkozik, akinek pilseni jogi diplomája van.

Egy másik jelölttel szemben az államfőnek az a kifogása, hogy az illető 2001-ben a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBÚ) nem kapta meg az átvilágítási bizonyítványt. Ez a jellemzés Jan Mládek, ipari és kereskedelmi miniszterjelöltre vonatkozik. "Kérdéses, hogy az ilyen kormánytag nem jelent-e biztonsági
velemenyezd, 2014. január 10. péntek, 15:04
TF-diplomák - A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást
Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden az MTI-nek azt mondta: az ügyben névtelen feljelentés érkezett a BRFK gazdaságvédelmi főosztályára. A rendőrség jelenleg vizsgálja a feljelentés tartalmát - tette hozzá.

A hvg.hu hétfőn azt írta, hogy ismeretlenek feljelentést tettek befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban a BRFK-n, az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia.

A portál írásában az állt: július közepén L. J. és Gy. Zs. ünnepélyes keretek között, több tucat évfolyamtársukkal együtt átvette a testnevelő-edző szakos diplomáját Tóth Miklós dékántól. A portál szerint a dékán is, a hallgatók is tudták: az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. A cikk állítása szerint "a dékán a saját, frissen
velemenyezd, 2012. július 24. kedd, 16:23
TF-diplomák - Hiller: dékán nem adhat ki diplomát
A volt oktatási miniszter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: mivel hallgatók és az egyetem közötti vitáról van szó, azt az intézménynek kell rendeznie. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ha helytálló az, amit hétfőn a hvg.hu írt, az érintett hallgatóknak kiadott diplomák érvénytelenek.

"Egyetlen magyar felsőoktatási intézmény dékánjának sincs oklevél-kiadási jogosultsága. Diplomát az intézmény ad ki, egy dékán nem adhat ki diplomát. (...) Ha a diplomán nem szerepel az intézmény pecsétje, csak a dékáné, akkor az nem érvényes" - hívta fel a figyelmet a szocialista oktatáspolitikus, megjegyezve: ez akkor is így van, ha a hallgatók szabályosan szerezték meg az abszolutóriumot.

Szél Ágoston rektor azután rendelt el azonnali vizsgálatot, hogy a hvg.hu hétfőn azt írta: befolyással való üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának idei diplomaosztóján
velemenyezd, 2012. július 24. kedd, 12:42
Aki már bizonyított...
Egyre többet hallani a Jobbik ellen érvelő fideszesek részéről, hogy a nemzeti radikális párt tapasztalatlan, még nem bizonyított, szemben a polgári szövetséggel, amely már megmutatta: képes a magyar érdeken alapuló felelős kormányzásra. Csakhogy a Fidesz négy éves, 1998-tól 2002-ig tartó kormányzásának tényei ennek éppen az ellenkezőjét tanúsítják.

Bár a Németh-, az Antall-, a Boross- és a Horn-kormány idején folyamatosan zajlott a nemzeti vagyon elherdálása, valamint egyes volt párt- és KISZ-vezetők mértéktelen gazdagodása, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt még csak kísérlet sem történt a nemzetgazdaságnak sokmilliárdos károkat okozó csalások, privatizációs visszaélések feltárására. Gyurcsány, Szilvásy, Bajnai, Veres és társaik gondtalanul élvezhették a nemzet kifosztásával szerzett vagyon által biztosított előjogokat, előkészítve a politikai hatalomba történő visszatérésüket.

Hasonló jóindulattal viszonyult a Fidesz által vezetett kormány a balliberális sajtóhoz, illetve médiához
donmolnarmeister, 2010. február 06. szombat, 14:23
1/2
Képek, videók
MIKULÁS HAMAROSAN ÉRKEZE
gosztmagdi
2017. december 01. péntek, 15:28
hohoho-hamarosan érkezem.
cuppika59
2017. december 01. péntek, 01:44
...és hamarosan sötétség.
chillik
2016. szeptember 07. szerda, 13:30
Hamarosan éjfél
sanci81
2015. december 29. kedd, 20:20
hamarosan husvét.jpg
zsokica45
2015. április 13. hétfő, 17:27
Hamarosan érkezem.jpg
suzymama43
2014. december 29. hétfő, 10:47
Hamarosan jovok...
borigit
2014. december 05. péntek, 14:27
Psszt! Hamarosan...
borigit
2014. december 05. péntek, 12:29
Hamarosan.jpg
sznejuci
2014. december 02. kedd, 18:59
hamarosan-itt-a-hallow een
baratha
2012. október 29. hétfő, 21:13
Hamarosan.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:07
őslakos előadás
kopornyikcsilla
2007. március 13. kedd, 12:26
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.