Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:27 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vers- és esszéíró pályázatot hirdetnek fiataloknak
A pályázat témakörei: megbékélés - az összhang keresése önmagam és a természet között , - a világ és az én egysége - gyász és öröm a mindennapokban és az ünnepekben. Esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és elektronikusan közzé nem tett, eredeti alkotásokat várnak február 15-ig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint, a 16-25 év közötti fiatalok verspályázat esetén maximum 3 verssel, esszépályázat esetén 1 esszével pályázhatnak a kiírásban megadott terjedelemben. A kiírás a www.avertesagoraja.hu oldalon olvasható.

A pályázat első helyezettje 250 ezer forintot, a második 150 ezer forintot, a harmadik 100 ezer forintot nyer, emellett két különdíjat is kiosztanak és megjelenési lehetőséget biztosítanak az Új Forrás folyóiratban.

Az eredményhirdetést áprilisnam, a költészet napján, az Új Forrás és a Vértes Agorája közös irodalmi estjén tartják majd.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 07:05
Első lépésben a nagyberuházásokat támogatja és 25 milliárd forintból gazdálkodik a székelyföldi gazdaságfejlesz
lépésben a mezőgazdaságra, a feldolgozóiparra, az élelmiszergyártásra összpontosítanak, és a nagyberuházásokat támogatják. Azt szeretnék, hogy több területen olyan beruházás valósuljon meg, melyek a beszállítók, tehát a kisebb gazdák boldogulását is segítik. Év vége előtt közzéteszik az erre vonatkozó pályázati felhívást. Ezt követően tavasszal írnak ki újabb pályázatot a kisebb összegű támogatásokra.

Az ügyvezető elmondta: kevés bürokráciával járó pályázati rendszert alakítottak ki. Hozzátette: a kiírásban nincsenek etnikai jellegű megszorítások, de csak magyar nyelven lehet pályázni. A kísérleti jelleggel tavaly meghirdetett Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program tapasztalatait összegezve elmondta: ott 495 támogatási szerződést zártak le, ezeknél az elszámolás is megtörtént.

Megjegyezte: a kísérleti program keretében 22 millió lejt (1,5 milliárd forint) ítéltek oda mezőgazdaságban tevékenykedő természetes és jogi személyeknek, kis- és közepes vállalatoknak, ennek pedig 4 millió lej volt az
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 12:01
Sony World Photography Awards - Bejelentették a fotóverseny nyerteseit
fiatal lány látható, a képet Luc Besson filmje, a Leon, a profi ihlette.

Az idei évben a Los Angeles-i Katelyn Wang (Amerikai Egyesült Államok) nyerte az Év Ifjúsági Fotósa címet, a chilei Torres del Paine Nemzeti Parkban készült A világ tetején című fotójával. A 12-19 éves fiatalok számára nyitott verseny nevezőinek feladata az volt, hogy egyetlen képpel mutassák be mit jelent számukra a "Szépség".

Michelle Daiana Gentile nyerte az Év Diák fotósa címet: az Egyetlen remény című képsorozata a kiírásban megadott "Érzelmek" témát dolgozza fel.

A díjátadó ceremónián egyedi vizuális kifejezőkészségéért a híres brit fotóművész, Martin Parr vehette át a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók Díját.

Az idén a világ legnagyobb fotóversenyére több mint 227 ezer nevezés érkezett mintegy 183 országból. Az idei győztes és shortlistes munkákból, valamint Martin Parr fényképeiből kiállítás nyílik április 21. és május 7. között a londoni Somerset House-ban.

Az idei évben 10. évfordulóját
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 12:22
Az emlék a szívünkben él
jelentett, hogy a pályázaton induló diákok főleg klasszikus technikákat választottak, de persze nem hiányozhattak a digitális technológiákon alapuló megoldások sem.

A legtöbb pontot egy ilyen alkotás kapta: Balogh Máté LEGO-figurákból készítette el az Elesett forradalmár a Köztársaság téren (Budapest, 1956. október 30. Eötvös Gyula felvétele, MNM tulajdona) című felvétel parafrázisát. Nyereménye egy Samsung Galaxy S7 edge kártyafüggetlen okostelefon.

Hill Angelika Helena a pályázati kiírásban is szereplő 56-os szimbolikát szerkesztette egybe Szétesés, szakadás, szabadság című festményén - ezzel a zsűri második díját érdemelte ki. Nyereménye: egy Samsung Gear S2 Smartwatch okosóra.

Lőrinc Írisz alkotása különleges installáció, amely 1956-ra, mint számjegyre építette rá a korszak fotográfiai emlékezetét. A harmadik díj egy Samsung Galaxy Tab A 10.1 tablet.

A zsűri nehéz helyzetét mi sem bizonyítja jobban, mint a különdíjas munkák.

Szabó Ottó Csaba
azenujsagom, 2016. december 29. csütörtök, 16:30
1956 - Legóból készült alkotás nyerte a Nemzeti Múzeum kreatív pályázatának fődíját
A pályázók négy megadott, a Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete kiállításban szereplő fotó közül választhattak, amelyekből tetszőleges technikával hozhattak létre új alkotásokat.

A zsűri számára külön meglepetést jelentett, hogy a pályázaton induló diákok főleg klasszikus technikákat választottak, de azért nem hiányoztak a digitális technológiákon alapuló megoldások sem.

A legtöbb pontot mégis Balogh Máté alkotása kapta, aki Lego-figurákból készítette el az Elesett forradalmár a Köztársaság téren című, Eötvös Gyula felvétele alapján készült pályaművét - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.

Hill Angelika Helena a pályázati kiírásban is szereplő 56-os szimbolikát szerkesztette egybe Szétesés, szakadás, szabadság című festményén, ezzel a zsűri második díját érdemelte ki, a harmadik helyezett Lőrinc Írisz pedig az 1956 számjegyekre építette rá a korszak fotográfiai emlékezetét.

A nyertes alkotásokat a Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete kiállítás
velemenyezd, 2016. november 04. péntek, 17:43
1956 - Művészeti pályázatot hirdetett az írószövetség a forradalom 60. évfordulójára
a forradalomban tematikájú képzőművészeti pályázaton a Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a tanárképző egyetemek szakirányú képzésének hallgatói indulhatnak. "A pályázat célja a forradalom képzőművészeti feldolgozottságának továbbgazdagítása új, kortárs művekkel, amelyek hitelesen és magas színvonalon mutatják fel, hogy a mai fiatal nemzedék miképp látja és láttatja történelmünk meghatározó eseményét, valamint a forradalom irodalmi, írókkal kapcsolatos vonatkozásait" - áll a kiírásban, amely szerint a megadott téma szabadon kezelhető, de a műveknek mindenképp utalniuk kell az 1956-os forradalom és az akkor szerepet játszó költők, írók kapcsolatára, vagy a Magyar Írószövetség szellemi jelentőségére, vagy az azóta született irodalmi alkotásokra, amelyekben megjelenik a forradalom. Pályázni 68x98 centiméteres festménnyel vagy grafikával lehet, a pályázat legjobb alkotásaiból október 23-án kiállítás nyílik az írószövetség székházában.

Az irodalmi és a képzőművészeti pályázat első
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 11:42
Ertl Pétert nevezték ki a Nemzeti Táncszínház igazgatójának
értelmében szakmai bizottság segítette, amely az elutasított pályázatokat egyhangúlag nem támogatottnak, míg a nyertes Ertl Péter pályázati anyagát egyhangúlag támogatottnak minősítette.

Ertl Péter korábban 20 évig előadóként, tánckari asszisztensként, valamint koreográfusként dolgozott a Honvéd Együttesben, 2006-tól a Nemzeti Táncszínház igazgatóhelyetteseként tevékenykedik. Igazgatói megbízása 2013. január 1-jétől 2017. december 31-ig tart.A www.kormany.hu oldalon megtalálható pályázati kiírásban emlékeztetnek arra: a Nemzeti Táncszínház alapfeladata, hogy országos és nemzetközi, a táncművészet egészét és minden ágát befogadó színházi tevékenységet folytasson. A táncművészet sokszínűségének és értékeinek gyarapításával, az előadásoknak a közönség széles rétegeihez való eljuttatásával idehaza és külföldön kezdeményezően képviselje és menedzselje a nemzet táncművészeti értékeit.

A Nemzeti Táncszínház vezetésére ezt megelőzően tavaly júliusban írtak ki pályázatot. Akkor az intézményt
velemenyezd, 2012. szeptember 05. szerda, 12:33
Igaz történet: Megszédültem a régi szerelemtől
Igaz történet: Megszédültem a régi szerelemtől

Szegény férjem, biztosan nagyon megharagudna rám, ha tudná, mit csinálok. Pedig nem akarom megcsalni, csak egyszerűen találkozni akarok Lacival, a szemébe nézni és választ kapni.

Ennyi elég is volt. Év elején a megadott utcába mentem, és minden kirakatot alaposan megnéztem. De egyik kiírásban sem láttam a felesége nevét feltüntetni. Teljesen összefagytam az ácsorgásban, és alig vártam, hogy egy meleg teát ihassak valahol. Közben arra gondoltam, hogy szegény férjem, biztosan nagyon megharagudna rám, ha tudná, mit csinálok. Pedig nem akarom megcsalni, csak egyszerűen találkozni akarok Lacival, és a szemébe nézni. Annyira elgondolkodtam, hogy nekimentem egy alaknak. - Bocsánat - vetettem oda, és rá se néztem. Ő is morgott valamit az orra alatt, és bement a mellettem levő butikba.

- Azt hittem, már nem is érsz ide - fakadt ki az eladó olyan hangosan, hogy a nyitott ajtó mögött még én is hallottam. A férfi
horvathnemagdi, 2012. augusztus 11. szombat, 14:46
Újra pályázhatnak támogatásért a háziorvosok a "Praxis-váltás" programban
elnyerték pályázók. Ennek keretében mostanáig - több mint 140 millió forintos összegből - 39 nyertes praxis vásárlását támogatták, míg eszközök és bútorzatok beszerzésére 81 pályázat több mint 41 millió forint összeget nyert el.

Az államtitkárság most kibővítette a háziorvosok számára korábban meghirdetett programot, így ebben a körben azok a 45 évesnél fiatalabb - háziorvostani vagy csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgával, háziorvosi tevékenység végzésére jogosító licencvizsgával, vagy a pályázati kiírásban felsorolt klinikai szakvizsgával rendelkező - orvosok is kaphatnak praxisjog vásárlására támogatást, akik ez év május 1. és október 31. között adásvételi szerződést kötöttek vagy kötnek.

Egy pályázó legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. A nyertes háziorvosoknak vállalniuk kell, hogy a támogatás mértékével arányos ideig a megvásárlásra tervezett praxisban végeznek háziorvosi vagy házi gyermekorvosi tevékenységet.

A támogatási kiírás az OALI honlapján
velemenyezd, 2012. július 20. péntek, 10:52
A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait
Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi Zrt. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 km-es körzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára.

Az alap emlékezetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, "már teljesített szolgáltatás" igazolása, és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az előző három naptári év során teljesített, hasonló témában kötött, legalább egy éves időtartamra vonatkozó, összesen legalább 100
velemenyezd, 2012. február 10. péntek, 16:33
Anglia I.
ezért most a belvárostól távolabb foglalt Zoli szállást, ahol hárman is megfizethető áron tudtunk aludni. Maris minden hiba nélkül el is vezetett a megadott címre, ahol birtokba vettünk egy 3 ágyas szobát kis konyhával, fürdőszobával. Egy kissé régi, kopott szállodában laktunk, a TV műsort is hangyák tették "szórakoztatóvá" a képernyőn és nagyon sok kényelmi berendezés nem volt az ágyakon kívül. A személyzetet pedig kizárólag színes-bőrűek alkották: négerek, indiaiak, főleg férfiak.

Ami a kiírásban közelinek bizonyult, az bizony a valóságban rettenetesen messzinek tűnt: a legközelebbi metró állomáshoz majd egy órát gyalogoltunk a nagyforgalmú, koszos, büdös főúton a melegben. Útközben találtunk ugyan egy buszállomást, de csak automatából lehetett jegyet venni és csak érmékkel, nekünk pedig nem volt annyi aprónk, hogy 3 jegyet vegyünk belőle. Szóval kutyagoltunk tovább a metróállomásra jegyért. Ott nem tudtak olyan kombinációjú jegyet adni, ami a buszra és a metróra is jó lett volna, úgyhogy némi
zlako, 2008. augusztus 13. szerda, 15:48
Képek, videók
trendy fiataloknak.jpg
agica2004
2014. május 19. hétfő, 14:59
Köszönjük a fiataloknak.j
basikele
2013. február 16. szombat, 05:37
Agora Garden.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:13
Agora1.png
lilagondolatok
2016. február 08. hétfő, 00:12
agora576ufr.jpg
parafadugo23
2014. augusztus 12. kedd, 00:12
Agóra megnyitása.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:17
Szombathely agora..
ispanne
2010. szeptember 02. csütörtök, 13:18
athens Ancient Agora.jpg
skorpiolilike
2010. június 12. szombat, 14:46
3 témakör tételei 1-3-ig
furaila
2014. május 24. szombat, 00:40
Összhangban
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:20
Nap és éj összhangja
sanci81
2018. május 04. péntek, 17:27
Az összhang ereje.jpg
scorpionsrose
2017. május 19. péntek, 18:39
Színek összhangja
sanci81
2016. március 31. csütörtök, 16:48
Osszhangba....
borigit
2014. november 20. csütörtök, 12:46
Alakzatok összhangja
sanci81
2014. január 25. szombat, 21:26
Címkék
fotóverseny nyerteseit, chilei Torres, Samsung Galaxy Tab, régi szerelemtől, pályázóknak rendelkezniük, legközelebbi metró, közmédia munkatársait, pályázati kiírásban, felesége nevét, Angeles-i Katelyn Wang, erre vonatkozó, forradalom irodalmi, írószövetség székházában, órát gyalogoltunk, nyertes Ertl, taxis szolgáltatások,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.