Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:25 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tág pórusú bőr esetén (LINK-ben lesz a lényeg )
Gyermekdalok kicsit másképp
Katalin nevű lakosunk részére! Tudomásunkra jutott, hogy hazánkba betört oszmán csapatok Önöket célpontjuknak tekinthetik. Áldozataikat először mély nátrium-kloridos forrásban szeretnék megmeríteni, majd pedig abroncsok alsó tesztelésére használják fel. Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a nagy sebességgel közeledő oszmán csapatok megérkezésük után fejlövéssel történő kivégzést foganatosítanak."

3. A réteshez való hozzájutás aprólékos szabályai a hadseregben

"Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest biztosítani nem áll módunkban. Emellett felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek."

4. Madárinfluenza-fenyegetés, ami ellen gyermekünk keresztanyja tehetetlen

"Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával
lenke1964, 2017. április 29. szombat, 19:24
Az uniós mentőcsomag újabb, 1,1 milliárd eurós részletét kapja meg Görögország
Az euróövezetet alkotó országok pénzügyminiszterei pozitívan értékelték a nemzetközi hitelezők által meghatározott 15 pontos, többek között a nyugdíjrendszer, a bank- és az energiaszektor reformját érintő intézkedéscsomag sikeres görög teljesítését, amelynek köszönhetően le lehetett zárni a harmadik nemzetközi mentőcsomag első felülvizsgálatát.

A miniszterek elismerték Görögország lépéseit adósságának kezelése érdekében júliusban és augusztusban, ugyanakkor arra emlékeztettek, hogy Athénnak még be kell nyújtania a szeptemberre vonatkozó adatokat legkésőbb október végéig. Mindez megnyitná az utat az euróövezeti állandó mentőalap (Európai Stabilitási Mechanizmus, ESM) igazgatósága előtt a következő, 1,7 milliárd eurós részlet jóváhagyásához, amelyet egy elkülönített számlán a hátralék befizetésére kell fordítani - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint az eurócsoport miniszterei az ESM programja következő szakaszára figyelve arra szólították fel a görög hatóságokat, hogy gyorsítsák fel az
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 20:53
Horvátországban ülésezett a NATO katonai bizottsága
helyzetben kiemelte a nyugat-balkáni régió és benne a KFOR művelet stabilitásának jelentőségét, valamint a műveleti létszám jövőbeni csökkentésének feltétel alapú megközelítését.

Tekintettel a mediterrán térségben folyó, és egyre nagyobb kockázatot jelentő migrációs válság kezelésére, hangsúlyozták a NATO-szerepvállalás folytatásának, valamint a NATO-EU-együttműködés megerősítésének jelentőségét. Ezt követően a vezérkari főnökök megvitatták a NATO iraki képességépítő és kiképző missziójának kezdeti lépéseit és elgondolását.

A konferencia margóján a magyar, horvát, bolgár és szlovén vezérkari főnökök szándéknyilatkozatot írtak alá a különleges műveleti pilótaképzésben történő nemzetközi együttműködés erősítéséről. Az ülés végén Benkő Tibor vezérezredes észt kollégájának adta át a Vezérkar Főnökök Rangidőse tisztséget, amelyet egy éven keresztül töltött be.

A NATO Katonai Bizottság konferenciáját a hagyományok szerint minden évben más-más tagország rendezi meg. Idén ezt a feladatot
velemenyezd, 2016. szeptember 18. vasárnap, 16:12
Dél-kínai-tengeri vita - Peking továbbra is tárgyalásokat szorgalmaz
vitába "világos kísérlet volt a jogi eszközök politikai célokra történő használatára... katonai fenyegetéssel a háttérben".

Li Csie katonai szakértő szerint a jövőben korszerűbb kínai haditechnika megjelenítésére kell számítani a Dél-kínai-tengeren. A hongkongi South China Morning Post című lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy a pekingi vezetés több védelmi alternatívát dolgozott ki a választottbírósági határozatot követő helyzet kezelésére. Hogy melyik mellett dönt, szerinte az Egyesült Államok lépéseitől függ majd.

A Global Times című angol nyelvű napilap szerkesztőségi cikkében "a legrosszabb előrejelzéseknél is szégyenteljesebbnek" nevezte a vitát rendezni hivatott választottbírósági döntést. Ez, mint írja, nem csak a kínai kormány, de az egész kínai társadalom számára elfogadhatatlan. Ha az Egyesült Államok és Japán fokozza a katonai és politikai nyomást Kínára, a kínai emberek határozottan támogatni fogják a kormányt a "szemet szemért" elv érvényesítésében - olvasható a cikkben.

A
velemenyezd, 2016. július 13. szerda, 07:30
Peking beruházásokat és pénzt visz az északkeleti országrészbe
városokban a bezárások következtében több mint 100 ezer ember veszítette el az állását, sokuk számára engedélyezték a korkedvezményes nyugdíjat.

Kína a következő 3-5 évben a széntermelésben 500 millió tonna kapacitástöbblettől kíván megszabadulni, az acéliparban pedig 150 millió tonnától. A helyzet kezelésére, a helyi kormányzatok ezzel kapcsolatos kiadásainak részleges fedezetére 100 milliárd jüant (4243 ezer milliárd forint) különítettek el.

A kínai gazdaságirányítás közelmúltban tett bizonytalan lépéseit követően hétfőn a pekingi vezetés gazdasági helyzetértékelését tükröző nyilatkozatot közölt a kommunista párt központi lapja. A mértékadó forrásként említett szakértő szerint Kínában a gazdasági válság általában legrosszabb, kockázatokkal terhelt forgatókönyveként az L alakú növekedésre kell számítani. Eszerint a GDP, az ipari termelés és a foglalkoztatás területén hirtelen visszaesésre lehet számítani, amit viszonylag hosszan tartó stagnálás követ.

A legfelsőbb vezetés a jelek szerint úgy
velemenyezd, 2016. május 10. kedd, 15:32
Illegális bevándorlás - Fico: 2016 a migránsválság megoldásának vagy az unió összeomlásának az éve lesz
Az "Öngyilkos politikai korrektség" című írásában a szlovák kormányfő, uniós tagországok és vezetők a migránsválságra reakcióként tett lépéseit és kijelentéseit idézve, bírálja a szlovákiai médiát, amely állítása szerint "átlátható politikai célokat követve" elhallgatja a biztonsági kockázatok a bevándorlásból adódó növekedését vagy szántszándékkal kisebbnek mutatja azok súlyát.

"Aki nem látja azt, hogy a lakosság körében nő az abból adódó feszültség, hogy az EU a migránsválság kapcsán máig nem tett le megoldást az asztalra, miközben a bevándorlási hullám folytatódik, becsukja szemét a valóság előtt, s ez katasztrofális következményekkel járhat" - hangsúlyozta Robert Fico. Kifejtette: amennyiben az unió el akarja kerülni, hogy néhány hónapon belül mély válságba jusson, az egyedüli helyes álláspont a migránsválság kezelésére az, hogy mihamarabb bebiztosítsa külső schengeni határokat és visszatérítse a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat. "Mertakár tetszik,akár nem, éppen 2016 lesz az az év
velemenyezd, 2016. február 09. kedd, 17:32
Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam indul – ORSZÁGOSAN
lévő ürlapot!

Aktuális tanfolyamok: ITT

Mennyit időt vesz igénybe a tanfolyam?
Az oktatás 3.5-4 óra. Ez alatt az idő alatt elméleti és gyakorlati képzést tartunk. Átbeszélünk minden olyan vészhelyzetet, mely gyakorta előfordul (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál...), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adunk útmutatást. A gyakorlati rész során fantom babákon sajátítjuk el az újraélesztés lépéseit, egyes műfogásokat, kötözési technikákat.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?
Mindenkinek aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel. Kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.

Hol és mikor vannak a tanfolyamok?
Igyekszünk Budapesten havonta egy ingyenes képzést indítani.
Országszerte tartunk tanfolyamokat, a csoportokat és időpontokat az igényeknek
tinka1951, 2016. január 07. csütörtök, 11:06
NATO-konferencia - Kövér: szolidárisnak kell lenni azokkal a tagországokkal, amelyek veszélyben érzik magukat
védelmi költségvetését annak érdekében, hogy továbbfejlesszék a Magyar Honvédséget.

A tárcavezető úgy fogalmazott, az elmúlt időszak próbatételei még inkább abba az irányba hatnak, hogy a NATO valódi értékközösségé váljon a meglévő katonai és érdekszövetség mellett.

Simicskó István szerint a párizsi merényletek is bebizonyították, hogy reális belső biztonsági kockázatokkal jár a tömeges bevándorlás. Kiemelte, Magyarország a védelmi kiadások növelésével is támogatja a NATO terrorizmus ellen tett lépéseit, emellett a világ több válságövezetében, összesen mintegy ezer katona jelenlétével is kifejezi a nemzetközi szövetség iránt érzett szolidaritását.

A konferencia részvevőit utolsóként köszöntő Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár aláhúzta, a franciaországi merényletek is bebizonyították, hogy a NATO-nak folyamatosan változnia kell, ha meg akarja védeni állampolgárait, a szervezet jövő évi pénzügyi tervei pedig azt mutatják, hogy a szövetség rugalmas
velemenyezd, 2015. november 27. péntek, 11:51
Illegális bevándorlás - A Páneurópa Jogász Unió üdvözli és támogatja a magyar kormány lépéseit
Azt írták: Magyarország a migrációs válság kirobbanása óta arra törekszik, hogy az uniós jognak a külső határok ellenőrzése, a menekültügyre és a bevándorlásra vonatkozó előírásaival összhangban működjön közre e problémák kezelésében.

"Ugyanakkor saját polgárai felé is felelősséggel tartozik az állam területi integritásának biztosítása, a közrend fenntartása és a nemzeti biztonság védelme érdekében", amelyek az Európai Unió működéséről szóló szerződés értelmében az egyes tagállamok kizárólagos feladatai maradtak - írták.

Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy szerződés menekültüggyel és bevándorlással kapcsolatos politikákra és azok végrehajtására vonatkozó rendelkezései teljes körűen már nem alkalmasak a mai, tömeges migrációs jelenség nyomán felmerült problémák kezelésére - írták.

Hozzátették: az Európai Unió jogszabályai már a kilencvenes évektől határozott különbséget tettek a bevándorlási célú gazdasági migránsok és a menedékjogot kérő menekültek jogi státusa, befogadása
velemenyezd, 2015. szeptember 16. szerda, 20:13
Illegális bevándorlás - Lengyel külügyi államtitkár: a magyarok felelősségteljesen cselekszenek
kvótarendszer. "Nagyon pontosan fogalmazott - értékelte Szydlo - kimondta hangosan azt, amit sok vezető gondol, de a politikai korrektség miatt ezt nem mondják ki."

Szydlo szerint rendszerjellegű megoldásokra van szükség. Mint mondta, várja Ewa Kopacz miniszterelnök erre vonatkozó javaslatait. Az ellenzéki kormányfőjelölt - akinek pártja messze a legnépszerűbb Lengyelországban az október végén esedékes parlamenti választások előtt - bírálta Ewa Kopacznak az illegális bevándorlók ügyében tett eddigi lépéseit. "Azt kellene mondania, mibe egyezett bele, mire kötelezte el magát" - vélte Szydlo, hozzátéve, hogy Kopacz "hol kétezer, hol tízezer ember befogadásáról beszél". "A kormányfő vagy hazudik, vagy nem ura a helyzetnek" - kommentálta Szydlo.

Bírálatával arra utalt, hogy a lengyel kormány képviselői nem nyilatkoznak egyhangúan a migrációs válság kezelésére vonatkozó koncepcióról.

Ewa Kopacz hétfőn a "várakozásokat túllépő" európai menekülthullámra hivatkozva bejelentette: a kormány
velemenyezd, 2015. szeptember 04. péntek, 09:51
Sebgyógyítás sebtében
A háztartási balesetek során a védelmet nyújtó bőr megsérülhet, s "nyitott kapuként" elősegítheti a kórokozók szervezetbe jutását. Szakszerű sebellátással megakadályozhatjuk az elfertőződést, de ehhez egyet s mást a patikából is be kell szerezni...

Címkék: hegesedés, veszélyhelyzet, seb, sebkezelés, fertőtlenítés, elsősegély, balesetek
Gyakori balesetek és következményeik

Kezdjük az alapoknál. Bármilyen otthon történt sérülés esetén ajánlott a sérült bőrfelület lemosása hideg folyóvízzel, a fertőtlenítés és a steril gézlappal való befedés.

Jó tudni!
Tudjon meg mindent az égési sérülésekről!
Égési balesetek során a megégett területet tartsuk hideg víz alá 10-15 percig, így egyrészt az erek összehúzódása révén mérsékeljük a szervezet folyadékvesztését. Másrészt a hűtőhatás a fájdalom enyhítésében is segít. Az égés, forrázás után savóval teli hólyagok jelenhetnek meg, melyek átszúrása szigorúan tilos! Nagyobb területre kiterjedt égési sérülések esetén
tinka1951, 2015. május 19. kedd, 17:36
1/5
Képek, videók
la porumb
babetgheorghe
2008. április 22. kedd, 23:52
Az öregedés
katalinkohut
2017. március 13. hétfő, 06:28
0 Kenéz az öregedésről ír
lovaszmarika
2016. november 07. hétfő, 12:34
Öregedés.jpg
sznejuci
2016. április 08. péntek, 14:59
sztárok öregedés 2 2015.j
charlotteani
2016. március 18. péntek, 00:29
Öregedésre taló tünet
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:25
az öregedésről 9.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 8.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 7.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 6.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 5.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 4.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
az öregedésről 3.JPG
feviroza
2015. november 02. hétfő, 17:42
Címkék
védelmi kiadások, szövetség rugalmas, harmadik nemzetközi, kilencvenes évektől, migránsválság kezelésére, kínai gazdaságirányítás, illegális bevándorlók, ülés végén, miniszterek elismerték, tömeges bevándorlás, említett táplálék, gyakorlati rész, mindennapi ápolási, ipari termelés, kormányfő vagy, állam területi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.