Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 11:59 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkecombnyárs salátával
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecomb,
4 db lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és
suzymama, 2018. március 09. péntek, 14:33
Mákos bejgli (+ diós, marcipános, gesztenyés töltelék recept
receptje

Mákos bejgli (+ diós, marcipános, gesztenyés töltelék receptje)

Hozzávalók a tésztához, 2 darab (2 x körülbelül 26 cm-es) rúd elkészítéséhez

35 dkg búzaliszt (lehetőleg Nagyi titka süteményliszt)
8 dkg puha margarin
6 dkg liba- vagy sertészsír (inkább liba!)
2,5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só
1 csomag (7g) porélesztő
2 tojás sárgája
0,5 dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)
1 tojás a lekenéshez

A tojásokat jól összekeverjük a langyos tejjel és az élesztővel. A lisztet, a margarint, a libazsírt, a sót és a porcukrot egy keverőtálban alaposan összemorzsoljuk. A két masszát összekeverjük, majd amikor már tésztává gyúrtuk (maximum 5 perc), kétfelé vesszük, és letakarva 30 percre hűtőbe rakjuk.

Közben elkészítjük a mák tölteléket, ennek a
nanoka72, 2017. december 13. szerda, 07:38
Gluténmentes almás, mákos
Hozzávalók 24 kockához:
25 dkg darált mák
8 dkg finom kókuszreszelék
1 zacskó sütőpor, vagy 2 késhegynyi szódabikarbóna
3 db L-es tojás
idénygyümölcsök pl.:
2 alma lereszelve, vagy
2 banán áttörve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2,5 dl víz

Megjegyzés: Ebben a receptben a gyümölcs adja a sütemény édességét. Ha ez nem lenne elég, akkor adhatunk hozzá 5-10 dkg nád, vagy nyírfacukrot igény szerint.

A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fahéjjal egy keverőtálban.
Egy másik tálban összekeverjük a gyümölcsöt a vízzel, és a tojásokkal, valamint a cukorral, ha teszünk bele.
Ha almát adunk hozzá, akkor azt reszelve tegyük bele, majd alaposan keverjük össze a többi nedves hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével.
Ha banánnal készítjük, akkor a nedves hozzávalókat egy botmixerrel is pépesíthetjük.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a folyadékba.
Egy kiolajozott tepsibe (20x30 cm) öntjük a masszát, és
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:18
Joghurtos pufi palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg joghurt
1 tojás
2 evőkanál olaj
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
csipet só
10 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
diónyi vaj a sütéshez

Hozzávalók:
Kétféle keveréket készítünk: egy szárazat és egy nedveset. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, egy keverőtálban pedig a joghurtot, az olajat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat is. A két keveréket összeöntjük, és kézi habverővel simára keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, adagonként 1 teáskanálnyi vajat felolvasztunk benne, majd nagyobb evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, faspatulával megforgatva.
Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve, dzsemmel vagy mézzel megcsorgatva, friss gyümölccsel vagy joghurttal tálaljuk-fogyasztjuk.
cookta
reifregina, 2017. július 30. vasárnap, 16:52
Kakaós-meggyes sütemény fehércsokoládés mascarpone krémmel
A tésztához:
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

250-300 g meggy

A fehércsokoládés mascarpone krémhez:
15 dkg fehércsokoládé
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone

Díszítéshez:
kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, s tovább habosítjuk. Egy keverőtálban a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a fahéjjal és a sütőporral. A kakaós-sütőporos lisztet hozzáadjuk a vajas-cukros résszel, majd jól összekeverjük és a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A tészta tetejére rászórjuk a kimagozott meggyet, s 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! :)

A krémhez vízgőzön, fém keverőtálban folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a fehércsokoládét 3 evőkanál tejszínnel, majd lassanként hozzáadjuk a többi tejszínt is. A vízgőzről levéve a fehércsokis tejszínt hagyjuk kihűlni. A
bkisseva, 2017. február 28. kedd, 08:50
Vegyes gyümölcsös vendégváró
VEGYES GYÜMÖLCSÖS VENDÉGVÁRÓ SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 2 egész tojás, 2,5 dl kristálycukor, 4,5 dl liszt, 4 dl tejföl, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 50 dkg erdei vegyes gyümölcs, 10 dkg szeletelt mandula

180 fokra melegítjük a sütőt, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Keverőtálban kemény habbá verjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt. A finomlisztet megszitáljuk, belekeverjük a sütőport és összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával. A tésztát a kibélelt tepsibe helyezzük, megszórjuk a vegyes gyümölccsel, majd a szeletelt mandulával. Sütőbe tesszük és 20-25 percig aranybarna színűre sütjük.

Ifj. JOÓ BALÁZS
JOÓ LEVENTE receptje
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 11:24
Mákos bejgli /Lázár-Chef receptje/
töltelék receptje)

Hozzávalók a tésztához, 2 darab (2 x körülbelül 26 cm-es) rúd elkészítéséhez

35 dkg búzaliszt (lehetőleg Nagyi titka süteményliszt)

8 dkg puha margarin

6 dkg liba- vagy sertészsír (inkább liba!)

2,5 dkg porcukor

1 mokkáskanál só

1 csomag (7g) porélesztő

2 tojás sárgája

0,5 dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)

1 tojás a lekenéshez



A tojásokat jól összekeverjük a langyos tejjel és az élesztővel. A lisztet, a margarint, a libazsírt, a sót és a porcukrot egy keverőtálban alaposan összemorzsoljuk. A két masszát összekeverjük, majd amikor már tésztává gyúrtuk (maximum 5 perc), kétfelé vesszük, és letakarva 30 percre hűtőbe rakjuk.



Közben elkészítjük a mák tölteléket, ennek a hozzávalói:

30 dkg darált mák

10 dkg kristálycukor

4 evőkanál méz

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 dl
nanoka72, 2016. december 13. kedd, 07:29
Barackos túrótorta
pudingpor (vaníliás), 200 ml 2,8%-os tej

Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
400 ml barack konzerv leve, 50 g kristálycukor, 400 ml 2,8%-os tej

Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
250 g tehéntúró (félzsíros)

A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
40 g búzaliszt (BL55), 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 3 g sütőpor

A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
35 g kristálycukor

Hozzákeverjük a tojások sárgáját.

Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
10 ml étolaj

Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.

A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre
bkisseva, 2016. július 20. szerda, 22:45
Villámgyors villányi túrós rétes
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja (én a levét is beletettem)
50 dkg túró
10 dkg mazsola (szerintem kötelező, de Kiskorú pl nem szereti, így a felére nem raktam)
2 csomag vaníliás cukor
22 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás

1. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, a porcukrot a citrom reszelt héját.

2. Egy tepsit kikenünk (a recept 30*20 cm-est ír, de én nem mértem le, de a kisebb tepsi, nem az, amit a sütőhöz adnak) 5 dkg vajjal, jól ki kell kenni, hogy mindenhova vastagon jusson. Beleszórjuk a lisztes keverék felét, egyenletesen eloszlatva.

3. Rámorzsoltjuk a túrót, majd a mazsolával is megszórjuk. Én itt ráfacsartam a citrom levét is és rászórtam két vaníliás cukrot. Utána egyenletesen eloszlatom a maradék lisztes keveréket a tetejét és rámorzsolom a maradék 5 dkg vajat.

4. A tejben elkeverem az egész tojásokat és meglocsolom vele a süteményt.

5.
bkisseva, 2016. február 11. csütörtök, 08:57
Vendégváró
Hozzávalók:

2 egész tojás,
2,5 dl kristálycukor,
4,5 dl liszt,
4 dl tejföl,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
50 dkg erdei vegyes gyümölcs,
10 dkg szeletelt mandula

180 fokra melegítjük a sütőt, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
Keverőtálban kemény habbá verjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás
cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt. A finomlisztet megszitáljuk,
belekeverjük a sütőport és összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával.
A tésztát a kibélelt tepsibe helyezzük, megszórjuk a vegyes gyümölccsel,
majd a szeletelt mandulával. Sütőbe tesszük és 20-25 percig aranybarna
színűre sütjük.

Ifj. JOÓ BALÁZS
JOÓ LEVENTE receptje
klarika47, 2016. február 07. vasárnap, 10:08
mézes krémes
vaníliás pudingpor
3 dl tej
200 g porcukor
200 g vaj/margarin
2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1/2 dl citromlé
1/2 dl rum
200 g málna- vagy ribizlilekvár
200 g tortabevonó étcsokoládé
2 ek. olaj

1. A mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk. A tojásokat kikeverjük a kristálycukorral és a citromlével, gyors mozdulatokkal a mézes keverékhez adjuk.

2. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a sóval. A tojásos-mézes keverékhez adjuk, fakanállal alaposan összekeverjük (egyelőre ragacsos lesz, nem baj!), tetejét elsimítjuk, és a keverőtálban hagyva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe (vagy 10 percre a mélyhűtőbe).

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk (A), lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 4 rudat formálunk belőle (B). Liszttel beszórt, két sütőpapírlap között egyenként kinyújtjuk. A felső
faciendum, 2015. december 14. hétfő, 21:49
Amerikai "Ding Dong" sütemény
liszt
1 teáskanál szódapor
60 g cukrozatlan kakaópor
2 dl tejföl

Töltelékhez:
100 g pillecukor
45 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
60 g porcukor
pár csepp vanília aroma

Bevonathoz:
3 dl főzőtejszín
180 g tejcsoki

Elkészítés:

180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22 cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki. Félretesszük.
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a vajat a cukorral.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük. Keverés közben mindig kaparjuk le az edény szélére került tésztát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódaport. Ezt és a tejfölt hozzáöntjük a vajas masszához.
A csokis masszát beleöntjük a sütőtálunkba és 25 percig sütjük a tésztát. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Kivesszük a sütőből és sütőrácson teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt elkészítjük a
bkisseva, 2015. március 12. csütörtök, 22:33
1/13
Képek, videók
tortilla salátával.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:06
tortilla salátával.jpg
snbela44
2017. december 08. péntek, 18:16
Rablóhús salátával
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:36
tarja salátával.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:19
Tojásos nokedli,salátával
soosistvan
2010. június 16. szerda, 21:36
Tonhal salátával.jpg
miday
2009. október 17. szombat, 22:09
3színűtojat_salataval. jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:16
tojásos nokedli salátával
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:34
Szardínia salátával.jpg
miday
2007. szeptember 03. hétfő, 20:24
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
spanyol csirkecombok
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.