Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:26 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tárkonyos sertésraguleves
30 dkg sertéscomb
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 ek tárkony
4 ek napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 db babérlevél
1 közepes db fehérrépa
kis db sárgarépa
5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
1 dl főzőtejszín
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1.5 l víz
1tk mustár
1tk citromlé

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a
henihencsi, 2017. november 17. péntek, 15:40
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tej


Előkészítés:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk és a muffin formát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács-fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.



Bajor csokis körtetorta

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaníliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Váncza Kincses Receptkönyv
gyümölcsízzel kenjük meg. Tálaláskor vanilinporcukorral bőven meghintjük.
Orosz teasütemény (igen jó, kiadós)

12 deka cukrot 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőporral jól nyújtható tésztává gyúrunk. E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk 1/2 deci tejet, jól összekeverjük. A tejes keverékhez még 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vanilincukorral bőven hintjük.

Nimródtáskák (kirándulásra, vadászatra)
40 deka lisztet elegyítünk 1 csomag Váncza-sütőporral, majd deszkán összegyúrjuk 1 egész tojással, 15 deka zsírral, kávéskanálnyi sóval és annyi tejfellel, hogy közepes lágy tésztát nyerjünk. A
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül
akkor áztassa enyhén vízben vagy tejben.
Keverjük össze a vizet a zselatin megduzzadnak utolsó. Amikor megduzzad, tegye az edényt vízfürdőbe, és lehetővé teszik a oldódását zselatin . Alaposan keverjük.
Most, keverjük össze a tejszínt a cukorral. Akkor ostor meg a mixer a legalacsonyabb sebesség, mert a tejszín lesz folyadék.
Lassan indul, és óvatosan öntsük a tejfölt kissé lehűlt zselatint, folyamatos keverés közben egy kanállal összetételét.
Most adjuk hozzá a keverékhez szeletelt zselé és törött kekszek, minden gondosan keverjük össze, és vár néhány óra vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Fordítsa a tartályt a tálcára, hogy távolítsa el a kész süteményt. Jó étvágyat kívánunk!



Napoleon "törött üveg"

Jelly krém torta őszibarack, keksz és lekvár
bkisseva, 2017. február 01. szerda, 13:28
Az elmaradhatatlan karácsonyi mézes!
reszelt héja (bio vagy nézzük meg a citrom leírásánál, hogy alkalmas-e fogyasztásra a héja)
1 evőkanál keserű kakaópor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor (eredetileg kálium-karbonát, vagyis hamuzsír)
2 evőkanál rum vagy víz

Elkészítés:

Tegyük a mézet a cukorral és a vajjal együtt egy edénybe. Kavarás közben hevítsük fel, amíg a cukor el nem olvad (folyamatosan keverni kell!). Ekkor vegyük le a tűzről, öntsük át egy nagy keverőtálba és hagyjuk kihűlni.
A mézes keverékhez adjuk hozzá a mandulát, továbbá 400 g lisztet, az összes fűszert és tojást. Keverőgéppel alaposan gyúrjuk át az összes hozzávalót.
A hamuzsírt egy csészében keverjük össze a rummal vagy vízzel (én a sütőport a 2. pontnál összekevertem a liszttel), amíg teljesen fel nem olvad benne. Ezt is adjuk a tésztához, majd dolgozzuk el vele. Ezután addig gyúrjuk tovább a tésztát, amíg fényleni nem kezd és már nem ragad az edény falához. Esetleg hintsük meg egy kevéske liszttel, feltéve ha a tészta kissé lágy
suzymama, 2016. december 02. péntek, 18:19
Karácsonyi receptek
Megkezdődött az adventi időszak, így a közelgő ünnepek apropóján úgy döntöttünk, megosztjuk Veletek a kedvenc karácsonyi receptjeinket. Finomságokkal teli gyűjteményünket úgy állítottuk össze, hogy a sütéssel még csak ismerkedők is találjanak köztük könnyen megvalósítható ötleteket, de természetesen a haladó konyhatündéreknek is igyekeztünk kedveskedni néhány kreatív különlegességgel. Ami viszont közös a receptekben, hogy mindegyiknek elengedhetetlen összetevője a Budafoki Élesztő, illetve a legfontosabb hozzávaló: a szeretet!

Sok jó recept !

Zserbó torta

Hozzávalók:

Tészta:
500 g liszt
200 g vaj
1 tojássárgája
25 g Budafoki élesztő
50 g cukor
10 g só
250 ml tej
Töltelékhez:
250 g darált dió
250 g porcukor
250 g baracklekvár
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 09:45
2015.évország tortája
vizet tegyük fel főni, és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor megkaramellizáljon. Amikor elkezdődik a folyamat, akkor vegyük lejjebb a lángot, nehogy megégjen.
Majd kavarjuk bele a mandulát, és törjük durvára.
(A tésztát érdemes két részletben készíteni, így nem kell elvágni, és biztosan egyenlő lesz)
A tésztához a cukrot (1) az egész tojással és a mandulaliszttel kavarjuk habosra.
A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk a tojásos keverékhez.
A tojásfehérjét a cukorral (2) verjük kemény habbá, majd a karamellizált mandulával együtt keverjük a csokoládés masszához.
Sütőpapírral bélelt tortakarikába öntsük bele.
Előmelegített sütőben, 170°C-on süssük 20 percig.
A pálinkás krémhez a barackdzsemet, a pálinkát és a vizet főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.
A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.
A zselatinmasszához a
faciendum, 2015. szeptember 19. szombat, 21:02
Finom sütirecept
elhagyható)

A habhoz

4 db tojásfehérje
20 dkg cukor
5 dkg mandula (szeletelt vagy dió, mogyoró)

elkészítés


Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni.
A tésztához a vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt, majd jól kikeverjük.


Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük. (Nem kell megijedni, a tészta nem túl lágy és kissé ragadós is, de spatulával vagy akár kanállal a tepsibe lehet kenni. Sülés közben szépen, egyenletesen fel fog emelkedni.)
A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc). Tűpróbával ellenőrizzük.
A tojások fehérjét
piroska0101, 2015. március 06. péntek, 09:49
x
[Katica] 2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#132
2009. március 10. 14:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Írtam egy sütés nélküli almásat,de el szált! majd később leírom.
#131
2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT
nagyuska, 2014. június 05. csütörtök, 13:15
Lisztmentes almatorta
25 dkg mandulaliszt
2 tk sütőpor
2 tk fahéj
4 db tojás
1,5 dl napraforgó olaj
20 dkg nádcukor
35 dkg alma lereszelve
1 csipet só
10 dkg aszaltgyümölcsök
7 dkg mandulapehely

Az almákat meghámozzuk,kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.Kicsit állni hagyjuk,majd kinyomkodjuk a levét
A tojásokat a cukorral,csipet sóval habosra keverjük.Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat A mandulát elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez és összedolgozzuk a tésztát.Belekeverjük az almát és az aszalt gyümölcsöket
Sütőpapírral bélelt,vagy kivajazott,kilisztezett kerek formába öntjük,a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával,és 180 fokra felmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.A végén tűpróbával ellenőrizzük.

Jó étvágyat
erzsikepuskas, 2014. január 08. szerda, 13:47
Ananászos joghurt torta
Hozzávalók

Tésztához:
- 3 tojás
- 5 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- fél cs. sütőpor
- 1 ek. ecet
- 1 dl étolajJoghurtos töltelékhez:

Joghurtos töltelékhez:
- 40 dkg natúr joghurt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- citromlé (tetszés szerinti mennyiség)
- 2 dl habtejszín
- 1 kis tasak habfixáló por
- 20 g zselatin
- 1 doboz szeletelt ananász

Tetejére:
- szeletelt ananász
- tortazselé
Elkészítés

1. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.

2. A masszát egy zsírozott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm, és 160 fokon
nagyiful, 2013. november 28. csütörtök, 19:42
Ananászos joghurttorta
Hozzávalók

Tésztához:
- 3 tojás
- 5 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- fél cs. sütőpor
- 1 ek. ecet
- 1 dl étolajJoghurtos töltelékhez:

Joghurtos töltelékhez:
- 40 dkg natúr joghurt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- citromlé (tetszés szerinti mennyiség)
- 2 dl habtejszín
- 1 kis tasak habfixáló por
- 20 g zselatin
- 1 doboz szeletelt ananász

Tetejére:
- szeletelt ananász
- tortazselé

Ananászos joghurttorta

Elkészítés
1. A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.

2. A masszát egy zsírozott-lisztezett
tinka1951, 2013. november 28. csütörtök, 10:48
1/5
Képek, videók
pikáns sertésragúleves
jolika66
2015. május 30. szombat, 18:52
sertésragúleves
ibolya58
2013. március 04. hétfő, 12:23
spárgás sertésraguleves
ibolya58
2012. június 16. szombat, 15:44
Felapritott tűzifa télire
wob
2015. szeptember 12. szombat, 14:21
Png zöldségek
eva6
2019. augusztus 18. vasárnap, 13:20
Virág zöldségekből
eva6
2019. február 26. kedd, 09:43
Zöldlevelű zöldségek.jpg
pacsakute
2019. február 08. péntek, 20:23
Zöldségek hasi zsír ellen
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:04
Lila zöldségek és gyümölc
irmus
2018. június 01. péntek, 17:46
Zöldségek.jpg
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:40
Zöldségek zsákban
eva6
2017. július 19. szerda, 16:53
Rakott zöldségek
irmus
2017. március 22. szerda, 07:50
zöldségek
eva6
2017. január 20. péntek, 17:40
zöldségek.gif
szicu
2016. november 01. kedd, 20:41
kosár zöldségekkel
eva6
2016. június 15. szerda, 18:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.