Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 21:46 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Otthon is megtekinthetővé váltak Mátyás király híres corvinái
internetes túrakészítő munkája. Az online tárlat elkészültével egy időben az A'Design Award nemzetközi szervezet Belsőépítészet és Kiállítás kategóriában bronzminősítéssel díjazta a 2018/2019 fordulóján megrendezett kiállítást, amelyet Gazdag Mária belsőépítész tervezett

A kommüniké emlékeztet, hogy a Corvina könyvtár Mátyás király itáliai mintára megalkotott könyvtára volt, amely megközelítőleg 2000 kötetet tartalmazott. A legkorábbi reneszánsz uralkodói bibliotéka volt Európában Itálián kívül. Kevésbé köztudott, hogy a míves itáliai kódexek megrendelése mellett a magyar királyi udvarban is készültek hasonlóan értékes, díszes kéziratok. A kiállítás a Budán készült corvinákat mutatta be eddig soha nem látott részletességgel, számos eddig ismeretlen kutatási eredményt láthatóvá téve, ami új alapokra helyezte a Corvina könyvtárral kapcsolatos ismereteinket.

A virtuális kiállításon is megcsodálható, díjazott installáció nem pusztán illusztrálta az egykori gyűjtemény ragyogását és pompáját, hanem a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:21
Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban
videoüzenetében felidézte, korábban Marseille-ben dolgozott együtt az operettszínház főigazgatójával, aki a budapesti munkára felkérte. A mosoly országa magával ragadó mű, szórakoztató, teli látványos jelenetekkel, vidámsággal és szomorúsággal is - emelte ki a rendező, hozzátéve, hogy a darabban jól látszanak a nemzetiségi sztereotípiák és klisék veszélyei.

Március 26-i bemutatóval a Nine/Kilenc című musicalt állítja színpadra Balázs Zoltán, a Maladype alapító-rendezője, aki elmondta: Magyarországon kevésbé ismert darabról van szó, amely Federico Fellini 8 és fél című önéletrajzi ihletésű filmje alapján készült. A mű szövegkönyve Arthur Kopit, a zene és a dalszöveg Maury Yeston munkája.

Várkonyi Mátyás és Béres Attila Mata Hari című kémoperáját Somogyi Szilárd rendezésében láthatja a közönség 2021. április 30-tól. Mint Várkonyi Mátyás zeneszerző elárulta, a történetet az teszi izgalmassá, hogy nem tudni, ki a kém.

Várkonyi Mátyás a sajtótájékoztatón megemlékezett arról is, hogy az idén 40 éve
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 20:03
A kígyók hőlátó képessége segítheti a retina gyógyítását
látókéregbe is eljutott, részben pedig a funkcionális látást is sikerült visszaállítani.

A Bázelben végzett kísérletek Roska Botond irányításával folytak, a génterápiás ötlet és fejlesztés az ő kutatócsoportjához tartozik. A humán platformot, így az emberi szöveteken való eljárások elvégzését lehetővé tevő retinamodellt pedig Szabó Arnold és a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének Retina Laboratóriuma biztosította.

A beszámoló szerint a humán retina egy nehezen kutatható, kevésbé ismert szerv. Az állatokon elért eredményekből levont következtetéseket nem lehet közvetlen módon az emberi retinára alkalmazni, ezért alapvető fontosságú a kísérletek emberi szöveten történő elvégzése. Ennek azonban gátat szab a megfelelő minőségű humán szövethez való hozzáférés.

Mint írják, ezt felismerve az SE Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének Retina Laboratóriumában Szabó Arnold vezetésével kifejlesztettek egy világviszonylatban is egyedülálló szövettenyésztési eljárást,
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 11:51
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
a katona azt mondaná, hogy nem tudja, hogyan kell a kardot fogni, vagy hogy az ács képtelen használni a szekercéjét. Miért lennétek elhívva a Krisztussal való közösségre, ha nem azért, hogy Rajta keresztül kapcsolatban legyetek az Atyával? Nem tudtok úgy imádkozni esetleg, mint mások; akkor imádkozzatok úgy, ahogyan tudtok, Isten így is elfogad bennetek.

Senki ne mondja, hogy neki nincs ideje reggel az imádságra. Merem állítani, hogy képesek vagytok más dolgokra időt szakítani, amik ettől kevésbé fontosak. Akkor jobb, nektek az alvástól elvenni az időt, minthogy ne legyen időtök az imádságra, mert hogyan is tudnátok nagyobb haszonnal és megelégedéssel eltölteni az időt, ha nem az imádsággal? A nap folyamán minden dolgotokban sikeresek lesztek, ha az Istennek való közösséggel kezditek a napot.

Senki ne mondja, hogy nincs hely, ahol el tudná magát különíteni az imádságra. Izsák kiment a mezőre, hogy imádkozzon; a zsoltáríró pedig a felsőházban járult Isten elé. Ha nem tudjátok ezt
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
A daganatos tünetek
hölgyeknek az emlővizsgálat. Amennyiben a herék mérete eltérő, vagy megnagyobbodtak, duzzadtak, az is okot adhat az aggodalomra. Csomó is kialakulhat a herékben. Az elváltozásokat elég felismerni, a diagnózis megállapításához azonban ultrahang vagy egyéb vizsgálatok szükségesek. Itt is nagyon nagy szerepe van az időnek.

A bőrelváltozások is látszanak, de egyes férfiak még akkor sem mennek orvoshoz, ha szemmel is jól látható növekvő anyajegyük vagy más bőrelváltozásuk van. A férfiak nyáron kevésbé elővigyázatosak és nem igazán használnak naptejet, fényvédelem nélkül több időt is töltenek a napon, ami jelentősen megnöveli a bőrrák kialakulásának a kockázatát.

A rendszeres fogmosás nem elég, bizonyos időközönként az is fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a szájüregünket. Amennyiben fekély vagy seb alakult itt ki, azonnal fel kell keresni a fogorvost, hogy megnézze, nem rákos elváltozásról van-e szó. Egyes férfiak még akkor sem szívesen mennek fogorvoshoz, ha panaszuk van. Pedig a féléves
pacsakute, 2020. május 31. vasárnap, 12:43
Elemzők: a bérmegállapodások ellensúlyozzák a növekvő munkaerő-kínálat hatását a keresetekre
százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a nettó átlagkereset is 9,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban, a reálkereset 4,6 százalékkal emelkedett a fogyasztói árak első negyedévi, 4,3 százalékos növekedése mellett.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzőjének véleménye szerint a világgazdasági dekonjunktúra némileg már az év első két hónapjában is éreztette hatását a bérdinamikán, de nagy valószínűséggel a makrogazdaságnak ez a szegmense lesz az, amely a legkevésbé látványosan fogja megérezni a leállások hatásait és azt is jelentős látenciával. A munkaerő-kínálat várható megugrása a bérnövekedés eddigi erős dinamikáját lassítani fogja, de a fordulatnak minimális az esélye, mert egyrészről a bérek lefelé meglehetősen rugalmatlanok, másrészt jogszabályi kötelezettség, illetve az idei évre már elfogadott jelentős béremelési megállapodások érvényesülni fognak.

Ebben az évben a teljes bérdinamikát a munkaerő-kínálat növekedéséből az új belépők gyengülő
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:32
Koronavírus - Szijjártó: az új körülményekre kell reflektálnia az Információs Hivatalban dolgozók képzésének
Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott hangfelvételen azt mondta: a koronavírus-járvány következményeit még nem lehet pontosan látni, de az biztos, hogy semmi sem lesz olyan, mint előtte: új politikai világrend jön létre és új világgazdasági verseny indul, ami megnöveli a polgári hírszerzés jelentőségét és átalakítja annak feladatait.

Látható, hogy erősödni fog a világgazdasági verseny és a beruházásokért folytatott vetélkedés az országok között, az erősorrendet pedig nagy mértékben befolyásolja majd, hogy melyik ország milyen mértékben tudja megvédeni a munkahelyeket és hány új munkahelyet tud létrehozni - vélekedett.

A mindennapi élet változásai közül a miniszter szerint az egyik legfeltűnőbb, hogy a digitalizáció és a járvány okozta kényszer miatt a személyes találkozások szerepét egyre inkább átveszik az online kapcsolatteremtési formák. Emiatt jelentősen nő a kibertámadások veszélye. Ezért a kiberbiztonság jelentősége még soha nem volt olyan fontos, mint lesz a következő években lesz -
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:11
Boldog Pietrelcinai Pio számára a Krisztus kínszenvedésében
különleges adományok, melyekben az atya részesült, valamint a belső, lelki és misztikus szenvedések, amelyek a fizikai érzéseket kísérték, lehetővé tették az atya számára, hogy egyedülálló módon állandó jelleggel maga is megélhesse és átélhesse Krisztus szenvedéseit, annak megmásíthatatlan tudatában, hogy a kálvária a szentek hegye!"
A pápa tehát az atya megpróbáltatásait hangsúlyozta. Az elszenvedett megpróbáltatásokat, az egyházi hatóságok meg nem értését. Majd a pápa így folytatta: ,,Nem kevésbé fájdalmas, sőt emberileg talán még nagyobb fájdalmat okoztak azok a megpróbáltatások, amelyeket különleges karizmái miatt kellett az atyának elviselnie. A szentek életében a történelem során néha előfordult, hogy a kiválasztott, Isten különleges engedélyével, meg nem értettséggel találta magát szemben. Amikor ez megtörténik, akkor az érintett számára az engedelmességi fogadalom megtartása a megtisztulás egyfajta olvasztótégelyévé válik, amelyben az egyén megmérettetik, ám ha továbbhalad megkezdett
maroka, 2020. május 27. szerda, 08:27
Koronavírus - XXI. Század Intézet: felerősödik az átrendeződés az ellenzéki oldalon
ereje lett - írták.

"Az MSZP sokáig megpróbált ellenállni az újabb pártok nyomásának, azonban mára elvesztette ezt a képességét. Sem Mesterházy Attila, sem Botka László nem tudta megállítani Gyurcsány Ferencék közeledését, hiába igyekeztek egy önálló identitást adni az MSZP-nek, az a belső és külső ellenállás következtében teljes mértékben kudarcba fulladt" - tették hozzá.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig mindeközben saját feleségét, Dobrev Klárát igyekszik a "frontvonalban" tartani, hiszen ő kevésbé elutasított, mint a korábbi miniszterelnök - írta az intézet. Így - fűzték hozzá - a jövőben Gyurcsány Ferenc lényegesen kevesebbet szerepel majd, a főbb vitatémákat Dobrev Klára viheti.

Ezzel az a céljuk - olvasható az elemzésben -, hogy előbb-utóbb létrejöjjön egy egységes ellenzéki párt, amelynek ő vagy a felesége a vezetője. Ebben a formációban a Momentum töltené be a DK koalíciós partnereként az "új SZDSZ" szerepét, míg az MSZP, az LMP és a Jobbik már nem kapna szerepet, teljes mértékben
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:32
Arcszőrzet ellen
Tabutéma, de muszáj beszélni róla: 6 tuti módszer, amivel megszabadulhatsz az arcodon lévő szőrtől :

Rendkívül hatékonyak.

Tabutéma, de muszáj beszélni róla: a nők 5-10 százalékát érinti a túlzott szőrösödés arcon, mellkason. Olykor azonban azok is kénytelenek csipesszel kihúzkodni a nemkívánt szőrszálakat az arcukról, akiket ez a probléma nem érint. Van egy jó hírünk: léteznek kevésbé fájdalmas módszerek is az arcon lévő szőrszálak eltávolítására. Lehet, hogy némelyik furán hangzik, de tényleg (!) működnek.

1. Hagyma és bazsalikom
A hagyma bazsalikommal összekeverve lassítja/megakadályozza a szőrszálak növekedését. A paszta elkészítése időigényes, de megéri, mert nagyon hatásos. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 közepes hagyma
10-12 bazsalikom levél
Szedd le a hagymahéjon lévő átlátszó hártyákat, és törd össze a bazsalikom levelekkel, amíg pasztaszerű masszát nem kapsz. A masszát kend a nem kívánt szőrszálakra, hagyd fent
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 09:21
BÉT - Emelkedő forgalom mellett mérséklődött a BUX a héten
ki, ami közel 20 százalékkal maradt el a tavaly értéktől. A legjelentősebb, 6,6 milliárd forgalmú futómű üzletág bevétele mérsékelten nőtt éves alapon, az alkatrészgyártó szegmens forgalma viszont 19 százalékkal, a járműüzletágé pedig 60 százalékkal esett vissza tavalyhoz képest. A járműgyártás gyenge eredménye a belföldi értékesítés csökkenésére, azon belül is a honvédségi értékesítések elmaradására vezethető vissza. Az elemzés szerint a gyenge eredmény azért is aggasztó, mert a visszaesés egyelőre kevésbé írható a koronavírus számlájára, inkább a tavaly második félévtől megfigyelhető gazdasági lassulással magyarázható.

A héten céláramelést adtak ki a Richterre: a JPMorgan 7900 forintról 8200 forintra emelte a gyógyszergyártó vállalat 12 havi célárfolyamát, az ajánlást semlegesről felülsúlyozásra javította.

Pénteken tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a magyar GDP első negyedéves növekedéséről szóló előzetes számait, amely szerint 2,2 százalék volt a bővülés. Bár a tavalyi 4,5
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 07:04
Kiemelt szerepet játszanak a beporzásban a molylepkék
A Biology Letters című szaklapban megjelent tanulmány szerint az éjjel aktív molylepkék jóval nagyobb és összetettebb beporzási hálózattal rendelkeznek, mint a nappal tevékenykedő rovarok, például a méhek. A tudósok szerint ezért sürgősen meg kell állítani a molyok számának csökkenését.

Az elmúlt évtizedben a növények beporzói iránt érzett aggodalom szigorúan a méhekre szorítkozott. Számuknak a mezőgazdaságban bekövetkezett változások és a növényvédőszerek alkalmazása okozta csökkenése miatt egyre nagyobb figyelem irányult rájuk. A molyok iránt ellenben nem ébredt hasonló szimpátia.

"Van az a hatalmas tévhit, hogy minden moly jön és megeszi a ruhákat. Egyáltalán nem ez történik. Sokan a növényeket látogatják meg, és fontos részét képezik a beporzási folyamatnak" - fejtette ki Richard Walton, a University College London (UCL) tudósa, a tanulmány társszerzője.

A rovarok pontos szerepének feltárásához Walton és kollégái a molyok aktivitását monitorozták a Norfolk mezőgazdasági területein
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:41
1/183
Képek, videók
Mátyás királyról 01.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:25
Mátyás királyról 02.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:24
Mátyás királyról 03.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:24
Mátyás királyról 04.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:23
Mátyás királyról 05.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:23
Mátyás királyról 06.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:18
Mátyás királyról 07.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:17
Mátyás királyról 08.jpg
chillik
2018. június 21. csütörtök, 06:17
mátyás király
chillik
2015. szeptember 13. vasárnap, 04:29
Mátyás király.jpg
chillik
2015. augusztus 19. szerda, 19:15
0 Mátyás király.png
lovaszmarika
2015. március 02. hétfő, 17:39
otthoni_online szentmise0
maroka
2020. március 18. szerda, 18:21
6_online.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 16:56
5_online.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 16:53
honey-massage-online.j pg
felfedezo2
2016. augusztus 02. kedd, 03:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.