Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:05 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jobbik: számoljon el a kormány a brüsszeli büntetésről!
Az ellenzéki képviselő arról beszélt, az egyes becslések 50 és 6-700 milliárd forint közé teszik "a korrupció árát", azon, már elvégzett beruházások számláinak ellenértékét, amelyeket nem fogadtak el Brüsszelben.

Hozzátette: az ország ugyan lehívhatja a teljes támogatási keretet, de a szankció miatt a kormányzatnak a tervezettnél nagyobb összeget kell ezek mellé állítania az adófizetők pénzéből.

Z. Kárpát Dániel közölte: arra várnak választ, pontosan mennyi a végösszeg, mely ügyek milyen számláit nem fogadta el az Európai Bizottság, kik voltak a kedvezményezettek, "miért egy nagyon szűk kör tudja lenyúlni ezeket a forrásokat".

Magyarázatot kért arra is, hogy a harminc kifogásolt európai program közül nyolc Magyarországon fut, azaz a bizottság szerint a legtöbb visszaélésgyanús pályázat itt futott.
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 12:21
Amerikai tisztségviselők a Kijevnek nyújtott segély visszatartásáról nyilatkoztak
Laura Cooper, a védelmi minisztérium (Pentagon) helyettes államtitkára és David Hale, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára a meghallgatáson lényeges új információkkal nem szolgált. Mindketten arról számoltak be, hogyan és milyen körülmények között szereztek tudomást a Kijevnek nyújtott katonai segély visszatartásáról.

Laura Cooper - aki a Pentagonban az orosz és ukrán ügyek szakértője - azt mondta, hogy sokáig értetlenül állt a dolog előtt, de július 25-én a munkatársai jelezték neki, hogy az ukránok magyarázatot kértek tőlük a segély visszatartására. Július 25-én zajlott le a vitatott telefonbeszélgetés Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között. Laura Cooper jelezte: nyilván nem volt véletlen, hogy az ukránok éppen aznap érdeklődtek náluk, mert szerinte ők is "valószínűleg értesültek" a visszatartás okairól.

David Hale igenlően válaszolt Adam Schiff demokrata párti képviselő azon kérdésére, hogy vajon "nagyon szokatlan-e" egy idegen országnak szánt
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:04
Visszavonul a közéleti tevékenységtől András yorki herceg
A herceg egyenes utalást tett arra, hogy kész jogi eljárásnak is alávetni magát.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt.

Epsteint a nyáron ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de augusztusban öngyilkosságot követett el börtöncellájában.

Az 59 éves András - a brit uralkodó harmadik gyermeke, aki jelenleg a nyolcadik a brit trónutódlási sorban - a BBC televízió szombat este sugárzott interjúműsorában tagadta azt a vádat, hogy neki is szexuális kapcsolata lett volna egy fiatalkorú lánnyal.

Epstein szexuális üzelmeinek egyik korábbi áldozata, a jelenleg 35 éves floridai Virginia Giuffre - akkori nevén Virginia Roberts - szerint Epstein 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.

A nő 2001-ben 17 éves volt, és a floridai törvények szerint
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 23:03
Kitiltották a Katona József Színházból az egyik szerződéses munkatársat
A sértettek írásbeli bejelentése alapján az üzemi tanács megbeszélést hívott össze, amelyen a résztvevők egyhangúlag elítélték a történteket, és vizsgálóbizottság felállítását kérték.

Az igazgatóság felállította a vizsgálóbizottságot, külső szakértők bevonásával lefolytatta az eljárást, és azonnali hatállyal arról döntött, hogy az érintett szerződéses munkatárs keddtől nem léphet az intézmény területére. A színház a továbbiakban befejezi vele a közös munkát - tették hozzá.

Közölték: a társulatot az eset mélyen megrázta, a vezetőség pszichológus segítségét ajánlotta fel az ügy feldolgozásához.

A színház "a vizsgálóbizottság felállításával és a fenti lépések megtételével az ügyet lezártnak tekinti, arról a későbbiekben sem a vezetőség, sem az intézmény munkatársai további nyilatkozatot nem adnak" - írták, megjegyezve: az érintett kollégák kifejezett kérése volt, hogy nevük ne kerüljön nyilvánosságra.

Az Origo úgy tudja, hogy szexuális zaklatások történtek, amelyeket egy rendező
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 08:01
Walesi-magyar - A kétgólos cardiffi vereséggel pótselejtezős a magyar csapat
A szigetországiak a 15. percben Aaron Ramsey fejesével szereztek vezetést, majd a második félidő elején a Juventus játékosa állította be a végeredményt is, amellyel a három éve elődöntős Wales a horvátok mögött csoportmásodikként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

A magyarok a kudarccal a negyedik helyre csúsztak vissza az ötösben, mert a sereghajtó Azerbajdzsánt legyőző Szlovákia is megelőzte.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthat a részben budapesti rendezésű Eb-re. Ehhez két meccset kell majd nyernie, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki, az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes.

A magyarok az 1986-os világbajnokság óta nem jutottak ki egyenes ágon világtornára.

Eb-selejtező, E csoport, 10. (utolsó) játéknap:Wales-Magyarország 2-0 (1-0)----------------------------Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)

gólszerző: Ramsey (15.,
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 22:53
Romániai elnökválasztás - Iohannis és Dancila vita helyett párhuzamos rendezvényeken támadták egymást
Dancila diktátori hajlamú, felfuvalkodott, de konkrét eredményeket felmutatni képtelen, részrehajló, a valós vitát kerülő, gyáva embernek nevezte Iohannist és azt ígérte, hogy ha megválasztják, ő valamennyi román elnöke lesz és a románok nemzeti méltóságát fogja védelmezni.

A parlament épületében tartott több órás sajtóértekezletén a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt állította, több eredményt ért el másfél éves kormányfői tevékenysége során, mint Iohannis ötéves elnöki mandátuma alatt.

Rámutatott: a PSD-kormányok három éve alatt a minimálbér több mint másfélszeresére nőtt, megháromszorozódott az orvosok bére, 80 százalékkal emelték a tanárok fizetését. Ezzel szemben szerinte Iohannis semmivel nem szolgált rá az államfői javadalmazásra, egyedüli elfoglaltsága a PSD-kormány munkájának akadályozása volt.

Dancila azt ígérte: államfőként nem rombolni, hanem építeni fog, azon lesz, hogy a fiatalok büszkén vállalják románságukat, és nem magyarázkodni fog, ha Brüsszelbe utazik, hanem
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 21:03
Az amerikai képviselőházi meghallgatáson az egyik tanú azt állította, felkérték Kijevben védelmi miniszternek
A Donald Trump elnök alkotmányos elmozdítását lehetővé tévő folyamat (impeachment) előkészítő szakaszát jelentő meghallgatások a nyilvánosság előtt november 13-án kezdődtek az amerikai képviselőházban.

Vindman alezredes, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács ukrán születésű tanácsadója kérdésre válaszolva állította, hogy felkérték őt a védelmi miniszteri posztra Ukrajnában. Elmondta: a felkérést háromszor is megismételték, mindháromszor visszautasította és értesítette róla munkahelyi vezetőit és az illetékes amerikai elhárító szerveket. "Amerikai állampolgár vagyok, gyermekkoromban érkeztem az Egyesült Államokba" - fogalmazott Vindman, hozzátéve, hogy soha nem tudta, vajon a felkérés komoly volt-e.

A három parlamenti bizottság - a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési - közös meghallgatásán kedden délelőtt Jennifer Williams, Mike Pence alelnök munkatársainak egyike, orosz és ukrán ügyekben illetékes tanácsadója és Vindman jelent meg.

Korábban mindketten megjelentek már a törvényhozók
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 20:43
Illegális bevándorlás - EASO: több mint félmillió menedékkérelmet nyújtottak be idén az EU-ban
Összesen 516 ezren kértek nemzetközi védelmet az EU huszonnyolc tagállamában, illetve Norvégiában és Svájcban.

A kérelmezők legnagyobb csoportját a szíriaiak, az afgánok és a venezuelaiak tették ki. Őket a pakisztániak, a törökök, az irakiak és a kolumbiaiak követték.

Az érintettek negyede olyan országokból érkezett, amelyek állampolgárai vízummentesen léphetnek be az EU területére.

Az értékelésben kiemelték, hogy a kisebb népességű országok különösen nagy nyomásnak voltak kitéve, júliusban például lakosságarányosan a legtöbb menedékkérelmet Cipruson, Máltán, Görögországban, Svédországban és Luxemburgban nyújtották be.

Az idén megvizsgált kérelmek mintegy 34 százalékát bírálták el pozitívan, ami 1 százalékpontos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A határozatra váró elsőfokú beadványok száma szeptember végén körülbelül 508 ezer volt.
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 14:22
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
DK: adják ki a felcsúti fociakadémiára vonatkozó adatokat!Varju László, a DK vezérszónoka bírálta a kormányt, amiért nem vállalta fel a javaslat beterjesztését, hanem "lobbistákat" kért meg erre, így elkerülve, hogy hatásvizsgálatot végezzen a módosítás kapcsán.

Úgy értékelt: a javaslat arról szól, hogy "mentsék, ami menthető" azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyeket képtelenek befejezni határidőre. Álságosnak nevezte, hogy miközben a kulturális tao-t, "csaló gazemberekre" hivatkozva néhány nap alatt eltörölték, most ugyanezt a módszert a sport esetében tovább "csiszolgatják".

A politikus Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyes támogatását kérte a DK felcsúti fociakadémiával kapcsolatos adatkérése ügyében. Mint mondta: itt az ideje, hogy a minisztérium eleget tegyen a bírósági döntésnek és kiadja a szervezet több tízmilliárd forintos költéseiről szóló adatokat. Feltette a kérdést: vajon mekkora összeggel nem tud elszámolni a fociakadémia, és vajon mi
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
A Bukaresti Törvényszék felmentette a korrupciós vádak alól Nagy Péter Tamás volt mezőgazdasági államtitkárt
Az ítéletnek a romániai bíróságok portálján megjelent kivonata szerint a törvényszék a korrupcióellenes romániai ügyészség (DNA) által összeállított vádirat mindhárom vádlottját valamennyi vádpont alól felmentette, vagyonuk zárlatát feloldotta.

A vádhatóság azt állította, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa a minisztérium főtitkárával, Virgil Gamannal együtt 40 ezer euró (12,8 millió forint) csúszópénzt kért és kapott a Romexpo kiállítási komplexum vezetőitől a 2014 őszén megrendezett Indagra mezőgazdasági vásár szervezési jogának odaítéléséért.

Nagy Péter Tamás 2014 márciusa és decembere között töltött be államtitkári tisztséget a Ponta-kormány mezőgazdasági minisztériumában. Azt követően mondott le tisztségéről, hogy 2014 decemberében az RMDSZ kilépett a kormányból. A DNA 2015. január 9-én letartóztatta, és vagyonát zárolta. Az ugyanabban a hónapban benyújtott vádiratban befolyással való üzérkedéssel, csúszópénz elfogadásával, pénzmosásra és magánokirat-hamisításra
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 10:21
Atlétikai vb 2023 - MASZ: pozitív és előremutató találkozó a főpolgármesterrel
A MASZ honlapján megjelent állásfoglalás szerint a megbeszélés fő témája a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság volt. A felek között teljes egyetértés volt abban, hogy a magyar atléták számára is mérföldkő a 2023-as világbajnokság, hiszen hazai pályán mutathatják meg, mire képesek. A világverseny óriási lendületet ad a versenyzőknek, sportágnak, a magyar atlétika pedig hosszú távon profitálhat belőle.

A szövetség hangsúlyozta, az a cél, hogy ne csupán egy tíznapos eseményt bonyolítsanak le, hanem a világ harmadik legnagyobb sporteseménye egyben a hazai utánpótlásnak, szabadidősportnak is legyen a katalizátora.

A közleményben kiemelték, a magyar atléták jelenleg "otthontalanok", mert az országban nincs egyetlen edzőközpont sem, ahol nemzetközi szintű felkészülés mellett versenyeket is lehetne rendezni. A vb után pedig nemcsak az élsportolók, hanem az amatőrök is használhatják a 15 ezer fősre zsugorított Atlétikai Központot.

"Ha visszamondjuk a világbajnokságot, akkor akár több
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 18:42
Donald Trump fontolgatja, hogy tanúvallomást tegyen a képviselőházi meghallgatásokon
A Donald Trump amerikai elnök alkotmányos elmozdítását lehetővé tévő folyamat (impeachment) előkészítő szakaszát jelentő meghallgatások a nyilvánosság előtt november 13-án kezdődtek az amerikai képviselőházban.

Hétfői mikroblog-bejegyzésében az elnök úgy fogalmazott: "még ha semmi rosszat nem is tettem és nem szeretnék hitelt adni ennek a csaló folyamatnak, az ötlet tetszik és komolyan gondolkodom rajta". Hozzáfűzte, ezt azért tenné, hogy a kongresszus ismét a törvényhozói munkára koncentrálhasson.

A demokrata törvényhozók ugyan formálisan nem kérték az elnököt tanúvallomásra, de Nancy Pelosi házelnök vasárnap az egyik televíziós interjújában röviden utalt erre, mondván, Donald Trumpnak minden lehetősége megvan rá, hogy felvázolja az ügyet, akár a képviselők előtt is. Trump e megjegyzésre utalt a Twitteren.

Trump egyébként hétfőn - szintén a Twitteren - erőteljesen bírálta, "bolond, semmittevő házelnöknek" nevezte Nancy Pelosit, akit szerinte a radikális baloldal ejtett foglyul. Az
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 17:32
1/3447
Képek, videók
Büntetésből buktatás
furaila
2015. november 04. szerda, 12:49
Büntetés
sanci81
2015. április 09. csütörtök, 20:26
Bűnök és büntetések mág b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:04
Büntetésed elér,..
sargarozsa15
2013. december 09. hétfő, 17:49
A siker büntetése az.....
pacsakute
2012. október 25. csütörtök, 17:28
büntetés.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:13
A hazug ember büntetése
jakabgasparne
2009. november 07. szombat, 06:48
A siker büntetése
jakabgasparne
2009. október 16. péntek, 05:54
a siker büntetése.jpg
jakabgasparne
2008. október 03. péntek, 06:22
Robi büntetésben
bocskai63-71
2008. január 27. vasárnap, 17:54
Ez a büntetésed!
zeromuhely
2007. január 08. hétfő, 14:58
bűntetések a templom falá
kopornyikcsilla
2006. november 07. kedd, 14:30
Kárpátok
dandej
2018. november 15. csütörtök, 21:28
Kárpát-hazánk
irmus
2018. augusztus 24. péntek, 14:53
A Kárpátok dala 01.jpg
chillik
2018. május 26. szombat, 05:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.