Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:15 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Urunk Jeruzsálembe való bevonulásának emlékezete -
beleérezhessük saját helyzetünket is - akár azzal a szándékkal, hogy ettől mentsen meg bennünket a jó Isten.
Az az igazság, hogy a szereplők nem minden esetben gonosztevők. Ha kivesszük őket a történetből és félretesszük előítéleteinket, érdekes dolgokat figyelhetünk meg rajtuk.
A farizeusok szigorúan vallásos emberek voltak, akik minden erejükkel meg akarták tartani Isten törvényét. Ezzel a típussal az a probléma, hogy amit gonosznak ismer, azt el akarja pusztítani. Pál apostol, mielőtt keresztény lett, így gyilkolta a keresztényeket. Hadjáratot indított ellenük. Jelenleg a terroristák viselkednek hasonló módon.
Különös szereplő Kaifás, aki a népért való aggódást istenszolgálatnak tekintette. Pilátus a helyzetéből fakadóan védte a törvényes rendet, a nyugtalansággal terhelt időszakban.
Természetesen tudta, hogy Jézus ártatlan, de félt attól, hogy elszabadulnak az indulatok, ha nem teszi meg, amit a vallási vezetők követelnek. Legtöbb ember tudja, mi az igazság, de hiányzik a
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 09:53
Tomáš Halík cseh katolikus pap, vallásfilozófus, a prágai ..
lennie.
Egészen természetes, hogy katasztrófa idején legelőször az életben maradáshoz szükséges anyagi dolgokkal foglalkozunk. Ám ennyi nem elég: ,,nemcsak kenyérrel él az ember". Ideje megvizsgálnunk korábbi biztonságunk mai megrendülésének mélyebb összefüggéseit. A globalizáció elkerülhetetlen folyamata szemlátomást csúcspontjára jutott: ezen a ponton pedig megmutatkozik a globalizált világ sebezhetősége.

Az Egyház: tábori kórház
Milyen kihívások elé állítja a mostani helyzet a kereszténységet, az Egyházat (vagyis az egyik legfontosabb ,,globális játékost") - és a teológiát?
Az Egyház most csak az lehet, aminek Ferenc pápa szeretné látni: ,,tábori kórház". A tábori kórház képével a pápa azt akarja mondani, hogy
az Egyház nem különülhet el többé előkelően és kényelmesen a világtól, hanem át kell lépnie határait, és segítségére kell sietnie azoknak, akik testi, pszichés, szociális és lelki sebeket szenvedtek.
Ily módon azért is
maroka, 2020. április 03. péntek, 08:32
Ferenc pápa: Örömmel haladunk Isten ígérete felé
hogy ébressze fel bennünk az együttérzést azok iránt, akik a társadalomban, a mindennapokban rejtetten élnek, de mint a hajléktalanok, a válság pillanatában most ugyanígy előtérbe kerülnek."
Homíliájában a Szentatya a Teremtés könyvéből (Ter 17,3-9) és János evangéliumából (Jn 8,51-59) vett szentírási részekről elmélkedett, melyekben Ábrahám, az Istennel kötött szövetség és Jézus új bejelentése áll a középpontban. Jézus eljött, hogy megújítsa a teremtést, megbocsátva bűneinket. Keresztények vagyunk, mert Isten kiválasztott minket, és megkaptuk a termékenység ígéretét, amelyre a szövetséghez való hűséggel kell válaszolnunk. De nem fogadjuk be a kiválasztottságot, mert bálványokat imádunk, nem remélünk a kapott ígéretben, és megfeledkezünk a szövetségről. A keresztény ember életét az kell, hogy jellemezze, hogy tudatában van kiválasztottságának, örömmel halad az ígéret felé, és hűséges a szövetséghez.
Az Úr mindig emlékezik az általa kötött szövetségre. Ezt ismételtük a válaszos
maroka, 2020. április 02. csütörtök, 20:00
Jeruzsálemi Szent Sír Bazilika
Szent Sír-templomnak hívják azt a keresztény templomot amely Jeruzsálemben található, a feltételezett Golgota helyszínén épülve. Ez a szentély magában foglalja Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és feltámadásának helyét. A templom a kereszténység egyik legfontosabb szentélye.A ,,Szent Sír-templom" megnevezés a nyugati kereszténység körében elterjedt név, az ortodox egyházak itt Feltámadás templomáról beszélnek (Anasztaszísz). A templom egyben székhelye a jeruzsálemi görög ortodox pátriárkának és a jeruzsálemi latin pátriárkának is. Ezen túlmenően az örmény, a kopt, a szír és etióp vallási közösség is kötődik hozzá. Maga a Szent Sír számtalan templom és kápolna mintájául szolgált az egész keresztény világban. A Keresztút X-XIV. stációi a bazilikában találhatók
Korábbi története:
Jeruzsálem egykori falain kívül található, a Golgotát magába foglalja. Építését Nagy Konstantin császár uralkodása alatt kezdték meg 326-ban, majd 335-ben szentelték fel. 614-ben
maroka, 2020. április 01. szerda, 16:57
Európai Örökség címet adományozott Szentendrének az Európai Bizottság
nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az emberek közelebb kerüljenek Európa kulturális örökségéhez és erősítsék az Európai Unióhoz való tartozás érzését.

Az Európai Bizottság méltatása szerint Szentendre jellegét a határokon átnyúló politikai és kulturális kapcsolatok hatásai alakították. Fejlődésében a kulturális örökség nagy szerepet játszott és lehetővé tette számára, hogy hídként működjön kelet és nyugat kulturális területei, a Balkán és a Kárpát-medence, valamint a katolikus és ortodox kereszténység között. A többnemzetiségű város a vallási tolerancia helyszíne, amelyre a kreativitás szelleme, a Duna menti kapcsolatok, valamint a magyar, a szerb lakosság és más kultúrák pezsgő, békés együttélése hatott. Egyedülálló építészetét a keleti és a nyugati kultúrák keveredése, valamint a művészi szabadság határozta meg, amelyeknek élő öröksége ma is megtapasztalható.

A díjazott tíz európai helyszín között van Szentendre mellett az ókori Róma kikötővárosa, Ostia Antica régészeti területe; a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:33
Koronavírus - Franciaországban a légierő a leterhelt keleti országrészből nyugatra szállítja a betegeket, egész
ezren szorulnak kórházi ápolásra, és közülük több mint 2 ezren vannak intenzív osztályokon. Valamennyi francia kórházban kialakítottak úgynevezett Covid-részlegeket, aholellátják az odaérkező koronavírus-fertőzötteket. Jóllehet a legtöbb beteget a párizsi Ile-de-France régióban ápolják, a főváros és környéke egyelőre még bírja a terhelést. A járvány egyik fő gócpontjának számító Mulhouse-ban azonban már nem tudnak több beteget fogadni.

A legtöbb első franciaországi fertőzött egy evangéliumi keresztény rendezvényen vett részt február 17. és 24. között a kelet-franciaországi Mulhouse-ban. A több ezer embert vonzó vallási találkozóról vihették el a résztvevők a korokozót az ország minden tájára, beleértve a tengerentúli területeket is, és így alakulhattak ki országszerte a fertőzési láncolatok.

"Egy Airbus A33-as Phénix most szállt fel, hogy enyhítendő a Mulhouse-i korház terhelését, betegeket szállítson át (a Bretagne-ban található) Brest és Quimper kórházaiba. Köszönet az ápolóknak, a hadsereg
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:44
Szijjártó: az érdekek mellett a közös értékek képezik Magyarország és Észtország szövetségének alapját
megvédéséért" - fogalmazott.

Szijjártó elmondta, hogy azonos állásponton voltak az észt külügyminiszterrel azt illetően is, hogy a török-görög határon kialakult helyzet súlyos biztonsági kihívást jelent, Athénnak pedig teljesítenie kell a kötelezettségeit, és meg kell védenie az Európai Unió külső határait, ahogyan Magyarország is tette 2015-ben.

Bejelentette, hogy a találkozón együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek keretében Magyarország és Észtország közösen fogja támogatni az üldözött keresztény közösségeket a Közel-Keleten, elsőként Jordániában. Hozzátette, a migrációs hullámoknak leginkább úgy lehet elejét venni, ha oda viszik a segítséget, ahol a baj van.

Emellett mindkét kormány úgy véli, hogy a családok támogatásával kell megoldani a demográfiai kihívásokat, nem pedig illegális migrációval, ezért együttműködés várható az erős családközpontú politika terén is - mutatott rá.

Kiemelte, hogy magyar pilóták már kétszer vettek részt a Baltikum légterének biztosításában,
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 15:52
A román parlament megszavazta, hogy mindenki saját felekezeti ünnepekor kap munkaszüneti napot
A törvénytervezetet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezte, a jogszabály haszonélvezői elsősorban a romániai magyarok, akiknekhúsvéti és pünkösdi ünnepük legtöbbször nem esik egyszerre a román ortodoxok és görög-katolikusok húsvéti és pünkösdi ünnepével, mivel a katolikus és protestáns egyházak az ortodoxokétól eltérő naptár szerint számolják e két keresztény vallási ünnep időpontját. A jogszabályt a képviselőház ügydöntő házként egyhangúlag, 266 támogató vokssal fogadta el kedden.

Az RMDSZ által kiadott közlemény Szabó Ödön képviselőt, a törvény kidolgozóját idézte, aki elmondta: az elmúlt években folyamatosan érkeztek jelzések, hogy a munkaadók, akárcsak az állami intézmények a többségi vallás ünnepét, az ortodox húsvétot adták ki az alkalmazottaiknak szabadnapnak, noha legtöbbször az nem esett egybe a katolikusok és protestánsok ünnepével.

Felidézik, hogy a megszavazott törvény erre a problémára ad megoldást, így a román közlönyben való megjelenése után mindenki akkor
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 18:23
Krónika 8. rész (nemzetközi egyezmények, egyetemi ingatlanjuttatás)
látható Szent László hermája és boldog Apor Vilmos síremléke.

Magyar Zoltán (Jobbik) hangsúlyozta, teljes mértékben egyetért a javaslattal és az annak indoklásában leírtakkal. A Káptalandombnak méltó helye lesz a nemzeti emlékhelyek között - mondta, hozzátéve, szeretné, ha más győri történelmi emlékhelyek is komolyabb figyelmet kapnának.

Nacsa Lőrinc (KDNP) az Országgyűlés fontos feladatának nevezte, hogy a kulturális, szellemi és lelki örökségeket megőrizze az utókornak. A magyar állam a keresztény értékeinek köszönheti a fennmaradását - szögezte le.

A Káptalandomb Győr kiemelt jelentőségű és egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező része, ráadásul a város turizmusának "motorja" - hangsúlyozta.

Molnár Gyula (MSZP) pártja nevében egyetértéséről biztosította az előterjesztőket.

Kara Ákos (Fidesz) úgy fogalmazott: minden győri és a város térségében élő ember örül a javaslatnak. A Káptalandombon nem csak érezhetőek, de meg is tapasztalhatóak a magyar történelem évszázados emlékei
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 17:33
2. nagyböjti hét hétfő 03.09
OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
A hűségesek imája az egész bűnös nép nevében bocsánatért esdekel.
A babiloni fogságban így imádkozott Dániel: Hozzád könyörgök, Uram, félelmetesen nagy Istenem, Te híven megőrzöd szövetségedet s irgalmadat azok iránt, akik szeretnek téged, és megtartják parancsaidat. Vétkeztünk, gonosz életre adtuk magunkat, gonoszságot műveltünk, elfordultunk parancsaidtól és törvényeidtől. Sőt szolgáidat, prófétáidat sem követtük, akik nevedben szóltak királyainkhoz, fejedelmeinkhez és atyáinkhoz, meg az egész néphez is.
Az igazság mindig a tiéd, Uram, a miénk pedig a szégyenpír, amiként ma is. Miénk, az országé, a szent város lakóié, a választott népé, közelben és távolban is, ahová elűzted őket gonoszságaik miatt, amelyekkel, Uram, vétkeztek ellened! Az arcpirulás a miénk, Uram: bűnös királyainké és atyáinké, mert vétkeztünk ellened.
Viszont az irgalom és megbocsátás a tiéd, Urunk és Istenünk.
Mert elfordultunk tőled, nem fogadtuk meg szavad; nem követtük Urunk,
maroka, 2020. március 09. hétfő, 08:15
Erdő Péter: széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szükség
A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságán kialakított kápolna felszentelésén Erdő Péter azt mondta: van értelme annak, hogy külön áldással "szakítsunk ki egy darabot" a profán térből az imádság és az istentisztelet számára.

Kiemelte: "amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent helyre érkezünk". Ezért azt kívánta a hívőknek, hogy örömmel vegyenek részt a kápolna istentiszteletein, térjenek be csendben imádkozni és merítsenek erőt a Jézussal való találkozásból.

Erdő Péter szerint Krisztus egyháza nem csak időben, hanem térben is átfogja az összes keresztényt. Hozzátette: a kápolnában különösen is át kell érezni testvéri összetartozásunkat minden megkeresztelt emberrel, különösen azokkal, akiket hitükért elnyomnak, rágalmaznak és üldöznek. Hozzátette: hűségükből és helytállásukból erőt lehet meríteni.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 13:52
Koronavírus - Franciaországban kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma, közel hatszáz fertőzött van
parlament jelenleg szünetelteti a plenáris üléseket, miután jövő hétvégén önkormányzati választásokat tartanak az országban.

Jóllehet a hatóságok lemondtak minden olyan, zárt térben tartandó rendezvényt - vásárokat, koncerteket, sportrendezvényeket, szakmai kiállításokat - amelyeken várhatóan 5 ezer embernél több venne részt, a március 15-én és 22-én tartandó kétfordulós önkormányzati választások elhalasztását egyelőre nem tervezik.

A legtöbb új franciaországi fertőzött egy evangéliumi keresztény rendezvényen vett részt február 17. és 24. között a kelet-franciaországi Mulhouse-ban. A több ezer embert vonzó vallási találkozóról vihették el a résztvevők a korokozót az ország minden tájára, beleértve a tengerentúli Guyanát is, és így alakulhattak ki országszerte a fertőzési láncolatok.

A megbetegedések számának növekedése a múlt héten gyorsult fel Franciaországban, amely Olaszország és Németország mellett a Covid-19 fertőzés egyik fő gócpontja lett Európában. Szakértők szerint a hatóságok már
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 17:41
1/407
Képek, videók
Sziklamecset Jeruzsálembe
pacsakute
2011. december 22. csütörtök, 17:14
Bevonulás Jeruzsálembe
joetoth
2011. április 20. szerda, 19:41
Olajfákhegye Jeruzsálembe
lovaszmarika
2011. február 02. szerda, 14:14
Jeruzsálemben.jpg
szilvi1113
2009. április 02. csütörtök, 11:45
Bevonulás Jeruzsálembe..j
nemarika
2006. november 10. péntek, 21:46
jézus bevonulása jerzsále
maroka
2019. április 14. vasárnap, 15:41
Jézus bevonulása Jeruzsál
dandej
2018. március 25. vasárnap, 13:24
Jézus bevonulása Jeruzsál
borigit
2016. január 22. péntek, 11:43
1920 Ferdinand bevonulasa
relisisi
2015. augusztus 18. kedd, 15:04
Jézus bevonulása Jeruzsál
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 21:52
Jézus bevonulása...
groszmadel
2014. április 13. vasárnap, 18:55
A honvédok bevonulása 194
farkas1945
2014. január 29. szerda, 11:58
Ninike bevonulása :)
rozsa123
2013. május 19. vasárnap, 11:58
hadihajók bevonulása
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:25
Egyesületek bevonulása
drozdikata
2011. szeptember 25. vasárnap, 14:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.