Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 18:57 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten szava az ember imája
Ehhez a kérdéshez kapcsolódik egy megfigyelés, melyet mindenki megtapasztalhat, ha a zsoltárokat imádkozza. Először is arra vállalkozik, hogy személyesen, mint saját imáját ismételje a zsoltár sorait. Hamarosan azonban olyan részekhez érkezik, melyekről úgy véli, távol állnak tőle, nem érintik személyesen, ezek nem az ő imái. Gondolhatunk itt az ártatlanságot bizonygató zsoltárokra, a bosszúzsoltárokra és a szenvedés-zsoltárok egy részére. Mégis, ezek az imák a Szentírás szavai, melyeket egy hívő keresztény olcsó kifogásokkal nem intézheti el meghaladottnak, idejétmúltnak, ,,a vallás korai szakaszának" bélyegezve azokat. Nem akar szembenézni a Szentírás szavával, de mégis úgy véli, hogy ezeket a szavakat nem tudja elimádkozni. ... A zsoltár szavai, melyek nem kívánkoznak ajkunkra, melyekkel szemben elakadunk, melyek miatt elborzadunk, azt sejtetik velünk, hogy itt más mondja az imát, nem mi magunk. S az, aki megbánja ártatlansága elveszítését, s Isten ítéletéért fohászkodik, aki ilyen végtelenül
kalmanpiroska, 2020. június 30. kedd, 20:25
Szép napot!Június 29. – miről nevezetes? Péter-Pál na
gazdák az aratókat és a napszámosokat.

MI KÖZE EGYMÁSHOZ PÉTERNEK ÉS PÁLNAK?

Sok. Péter, az apostolfejedelem és Pál, a népek térítő apostola kiemelt helyen szerepelnek a naptárban és békébe megférnek egymással. Június 29-e kettejük igazi névünnepe, már csak azért is, mert a legendai hagyomány szerint mindkettőjüket ezen a napon végezték ki 67-ben Rómában.

Szent Péter, az első pápa eredeti neve Simon volt. Jézus adta neki a Péter nevet. Krisztus halála után ő került a keresztény vallás, az új vallás élére.

Szent Péter a Szent Koronán

Péter a halászok védőszentje, hiszen maga is halász volt, mielőtt Jézus tanítványai közé állt. A halászok régen ezen a napon tartották a céhgyűlést, a legény- és a mesteravatást. A lakatosok is patrónusuknak tekintették, mivel ábrázolásain a mennyország kulcsát tartja a kezében.

Szent Pál a keresztények ellensége volt, mígnem Damaszkuszba menvén megtért, s megkeresztelkedett. (Ennek ünnepe a Pál fordulása: január
koszegimarika, 2020. június 29. hétfő, 11:22
Évközi 13. vasárnap 06.28
angyalának" nevezték. Egyszer meglátogatta őt a moszkvai metropolita, a város legfőbb vallási méltósága, vezetője. Amikor beszélgetésük során éppen a börtönben lévőkre terelődött a szó, a metropolita megjegyezte: ,,Akit elítéltek, az bűnös." Az orvos erre a rendelő falán lévő egyszerű fakeresztre mutatva ezt válaszolta: ,,Szerintem csak megfeledkeztek Krisztusról."
Érdemes újra feltennünk a kérdést: Hordozod-e a kereszted? Vagy már megfeledkeztél róla? Kereszt nélkül nincs keresztény élet. Kereszt nélkül nincs krisztusi élet. A kereszt irányít minket, életünk része. Sok kritika éri a keresztényeket, a híveket és a közösségeket, magát az Egyházat, amelyek bizony fájdalmasan érintenek minket, akár jogtalanok, akár jogosak. Valóban sokszor méltatlanok a támadások és nem jó szándékból fakadnak. De azokat a jó szándékú kritikákat mindenképpen érdemes meghallgatnunk, amelyek kereszthordozásunk hiányosságaira mutatnak rá. A kereszt elsősorban nem egy tárgy, amit kiteszünk a
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 09:16
Papszentelés Egerben - 06.20
folytatták elődeik munkáját. A liturgia szeretete, az odaadó istenszolgálat, a lelkesedés mindennap arról tanúskodtak, hogy jó az Isten és jó őt szolgálni. Mindig is a kedvenc zsoltáraim közé tartozott a 39. zsoltárból vett rész: »Íme eljövök Uram, hogy teljesítsem azt, amit kívánsz«, így papi jelmondatomul is ezt választottam, már akkor. Ahogy növekedtem, folytattam ezt a sort azzal a lelkülettel, amit Jézustól tanulhatunk meg: ,,Legyen meg a Te akaratod". Csak így érthető a kereszténység, csak így értelmezhető a papság. Mindenben Isten akaratát keresni, és azt teljesíteni, keresve az igazságot. Nincs más evangélium, csak ez: Imádni Istent és szeretni az embert őszintén, tisztán, haszonlesés nélkül, bölcsen. A cél pedig a mennyország, amelynek eléréséhez méltó és Istennek tetsző életet kell élnünk. Ehhez kérem a kedves testvérek imáját!"

Nagy Ferenc
1994-ben születtem Királyhelmecen, Szlovákiában. Szüleimmel és két bátyámmal, valamint nagyszüleimmel Nagykövesden
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Isten ujja – Cserháti Ferenc püspök a világjárványról
közvetítettek elsősorban a külföldi magyaroknak. Március 15-ére Helsinkibe hívtak, hogy egyházi megemlékezést tartsak az ott élő magyaroknak. A nemzeti ünnepeken bemutatott szentmisékben a köszöntéskor, a szentbeszéd során vagy a könyörgésekben mindig megpróbálom az ünnep egyházi vonatkozásait is kiemelni, persze nem politikai jelleggel. Régóta így teszek, hiszen Szent II. János Pál pápa is erre buzdított a Tertio millennio adveniente kezdetű apostoli levelében, amelyben azt írta, hogy a civil évfordulóknak a keresztények vallási jelleget szoktak adni.
A világjárvány kitörése előtt tehát úgy terveztem, hogy Münchenen keresztül Helsinkibe repülök. A külföldi híreket figyelve azonban már akkor arra gondoltam: lehet, hogy nem jutok el a finn fővárosba, vagy ha mégis, akkor nem egykönnyen térhetek majd haza Magyarországra. Ezért lemondtam a lelkipásztori látogatásról. De a helsinki utazásom szervezői kérték, hogy legalább online módon ünnepeljek velük, hiszen már mindent előkészítettek a szentmisére.
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:24
Jézus Szentséges Szíve 06.19
valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre! Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai napon Egyházunk Jézus szent szívét ünnepli. Az ünnep arra hív minden keresztényt, hogy Jézus szeretetéről, a szeretet titkáról elmélkedjünk. A szeretetről, amelyben érdemes hinni. Imádságaink szépen kifejezik, hogy a szeretet és az üdvösség forrása Jézus szent szíve. A kereszt a szeretet titkát hordozza és hirdeti.
Hitünk és vallási életünk tele van jelekkel, amelyek a látható és a láthatatlan valóság, az emberi és az isteni világ találkozását jelzik. Ezek a jelek üzennek nekünk valamit, korábban ismeretlen dolgokat tárnak fel előttünk, ugyanakkor hatnak is ránk,
maroka, 2020. június 19. péntek, 08:26
Krónika 10. rész (a nemzeti önazonosság védelméről)
európai identitás együtt gazdagítja az országotHiller István (MSZP) - biztosítva a jelenlévőket, hogy pártja megszavazza a nyilatkozatot -, azt kérte: annak elfogadása ne végpont, hanem kiindulópont legyen.

Sorolta azokat a képviselőket, akiknek a neve is mutatja, hogy más nemzethez tartozó felmenőkkel rendelkeznek. Többek között Brenner Koloman jobbikos, Sebián-Petrovszki László DK-s, Schmuck Erzsébet LMP-s, Korózs Lajos szocialista, Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Harrach Péter kereszténydemokrata, valamint Kubatov Gábor fideszes politikusokat említette.

"Mi így, együtt, ezekkel a nevekkel és felmenőkkel vagyunk büszke magyarok és a magyar Országgyűlés képviselői" - hangsúlyozta.

Szerinte a nyilatkozat tragikus vége lenne, ha azt gondolnák, hogy az a múltról szól. A megemlékezéssel nem tudható le minden, ami lényeges és fontos.

A megoldásnak csak egy része az, amit a nyilatkozat tartalmaz - folytatta -, a szomszédos nemzetek országgyűléseihez, az unióhoz vagy az
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:43
9. évközi hét péntek 06.05
Messiást Urának nevezi, akkor hogyan lehet az ő fia?"
A nagy népsokaság szívesen hallgatta Jézust.
Ezek az evangélium igéi. Mk 12,35-37

Imádság
Uram, Jézus Krisztus, aki valóságosan jelen vagy az Oltáriszentségben! Bűneim őszinte megbánásával készülök arra, hogy veled találkozzak a szentáldozásban. Légy lelkem tápláléka, éltess engem! Abban a hitben fogadom szent testedet az átváltoztatott kenyérben, hogy titokzatos testednek, az Egyháznak tagja vagyok. Szüntess meg a keresztények között minden széthúzást, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással. Annak reményében veszem magamhoz szent testedet, hogy elvezetsz az örök életre.

Elmélkedés
Az elmúlt napokban vitákról olvastunk az evangéliumokban, amelyeket a különböző vallási csoportok képviselői, a farizeusok vagy a szadduceusok kezdeményeztek. Szó volt az adófizetési kötelezettségről, a feltámadás kérdéséről és arról, hogy a parancsok közül melyik a legfontosabb. A kérdezők szándéka mindig ellenséges volt,
maroka, 2020. június 05. péntek, 07:30
Amerikai tüntetések - Washingtoni tömegmenetre szólítottak George Floyd gyászszertartásán
A minneapolisi keresztény egyetemen tartott csütörtöki megemlékezésen politikusok, polgárjogi aktivisták, vallási vezetők, és Floyd családtagjai vettek részt.Beszédet mondott - mások mellett - Philonise Floyd, a rendőri intézkedés közben meghalt Floyd testvére, aki úgy fogalmazott: a bátyját "a rasszizmus és a megkülönböztetés világjárványa vitte el". Szavait taps fogadta. Majd hangsúlyozta, hogy "mindenki igazságot akar, és mi is igazságot akarunk George-nak, és meg is fogja kapni!".

A búcsúztató beszédet Al Sharpton tiszteletes, az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik személyisége mondta Floyd virágokkal borított koporsója előtt. Flyodot június 9-én még egyszer elbúcsúztatják majd: a texasi Houstonban, ahol végső nyugalomra helyezik.

Al Sharpton szenvedélyes beszédében leszögezte, hogy ez "nem egy normális temetési búcsúztatás". Majd úgy fogalmazott: "George Floydnak ma nem a halottak között kellene lennie. Nem betegségben, hanem az amerikai igazságügyi rendszer
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 07:04
Trianoni békediktátum hatása az egyházra
- Így rendezte át az ország felekezeti megoszlását a trianoni döntés.
Az 1920-as trianoni döntés évszázados egyházi, felekezeti és vallási struktúrákat alakított át váratlanul. Hatását a mai napig érezni lehet. Következtében az ortodox, az unitárius és a görög katolikus felekezet szinte teljesen eltűnt Magyarországról. Az evangélikusság lélekszámban harmadára csökkent. A többségében magyar területen élő reformátusság százalékos aránya viszont erősen megnövekedett.
...............

............
A trianoni döntés a nemzetiségi egyházakat szedte szét a legjobban, szétzilálva ezzel Magyarország gazdag, többnemzetiségű identitását is. A legszembetűnőbb a statisztika alapján az ortodox és a görög katolikus felekezet drasztikus eltűnése.
Az ortodox felekezet híveinek 97,9%-a, a
maroka, 2020. június 01. hétfő, 23:18
Nincs Cím
értelmezések szerint a Napnak próbáltak segíteni: hiszen mostantól már egyre rövidebbek lesznek a nappalok, hosszabbak az éjszakák, a tűz a fénynek segít, a sötétséget próbálja távol tartani.

A Biblia Keresztelő Szent János születésnapjához (és egyben névnapjához) köti a napfordulót, így mint számos más esetben, ezúttal is tanúi lehetünk az egyházi és világi ünneplés összefonódásának. Érdekes, hogy nálunk a János név szláv változata, az Iván gyökeresedett meg. Amit sokan azzal magyaráznak, hogy a kereszténység felvételének kezdetén a papok többsége görög-szláv nyelven hirdette az igét. A nyári napforduló valójában valamivel Szent Iván előtt van: akkor, amikor a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól - vagy azt is mondhatjuk: amikor a Nap sugarai éppen a Ráktérítőre esnek merőlegesen. Ez június 21-ére vagy 22-ére esik - ugyanígy (csak akkor a napsugarak a Baktérítőre érkeznek merőlegesen) a téli napforduló időpontja december 21. vagy 22.

A nyári
koszegimarika, 2020. június 01. hétfő, 20:24
DRÁGA TESTVÉREK! KÍVÁNOK ÁLDOTT VASÁRNAP REGGELT!Ma, Pünkösd
éppen akkor tűnt el belőlük minden félelem? Hogy tudott egy egyszerű halász olyan összeszedett beszédet mondani? Hogyan tudott olyan erővel prédikálni, hogy a hallgatók jó része, mintegy háromezer ember, komolyan vette, amit hallott? Hittek Péter apostolnak és megkeresztelkedtek. Amikor az emberek az ünnep után hazamentek, ők is továbbmondták másoknak azt a jó hírt, amit hallottak Jézusról. Aztán, az ő beszédükre is sokan hittek, és néhány évtized alatt a Földközi tenger medencéje tele lett kicsi keresztény közösségekkel. Mi történt itt, hogy ekkora változáson mentek át emberek? Kezdtek példás házas és családi életet élni. Becsületesen dolgoztak. Szerették egymást és az ellenségeiket is. A szegény sorsúak is elégedettek és hálásak voltak. A jómódúak adtak a vagyonukból azoknak, akik rászorultak, és a keresztény közösségekben nem volt nélkülöző. A tanítványok utólag ismerték fel, hogy pontosan beteljesedett, amit Jézus előre ígért nekik, a Szentlélek munkálkodott bennük. Belülről formálta át, és kezdte
koszegimarika, 2020. május 31. vasárnap, 19:42
1/410
Képek, videók
Isten szava szent
dandej
2020. január 12. vasárnap, 22:23
A Biblia Isten szava
dandej
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:24
Biblia Isten szava
sacimama
2015. július 23. csütörtök, 23:07
Isten szava kincs
sacimama
2015. július 14. kedd, 00:50
Isten szava és tette egy
sacimama
2014. november 02. vasárnap, 16:13
Biblia az élő Isten szava
sacimama
2014. május 09. péntek, 00:46
Igy éld Isten szavát
sacimama
2013. augusztus 17. szombat, 23:52
Isten szava
sacimama
2013. július 10. szerda, 01:41
Isten szava
maroka
2009. április 11. szombat, 19:27
Az isten szava
lewy-wright
2007. szeptember 26. szerda, 13:49
idos_emberek_imaja_769 568
yvett789
2014. december 27. szombat, 17:43
Idos ember imája
cipello
2010. május 26. szerda, 14:42
kapcsolódj ki!
1maszatka
2009. június 26. péntek, 19:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.