Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:36 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Európa gyökereiből születik a béke
Ferenc pápa november 25-i strasbourgi látogatásának második felében az Európa Tanács parlamenti gyűlésének és az Emberi Jogok Európai Bíróságának tagjaihoz intézett beszédet, akik szinte az egész kontinenst képviselik.
Beszéde kezdetén felidézte az alapító atyák tervét, amely a háború után a kölcsönös szolgálat szellemében akarta felépíteni Európát és amelynek ma is az Európa Tanács zárókövét kell jelentenie a béke, a szabadság és az emberi méltóság javára. A békéhez vezető kiváltságos út a másik emberben nem a legyőzendő ellenséget látja, hanem a befogadandó testvért. Ezt a békét az alapító atyák szerint folyamatosan kell megteremteni, fenntartása pedig feltétlen éberséget igényel. Előnyben kell hozzá részesíteni azokat a kezdeményezéseket, melyek új erőket teremtenek a társadalomban.
Nem elég tehát megteremteni a békét, főként nem a haszonelvű és átmeneti békét - szögezte le a pápa - hanem a szabad, a testvéri és a lelkek kiengesztelődésén alapuló béke felé kell tartani, amihez
maroka, 2019. augusztus 10. szombat, 10:06
Szent Domonkos áldozópap 08.08
.............
Szent Domonkosra, a domonkos rend alapítójára és névadójára emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 8-án.
Domonkos Domingo de Guzman néven született Spanyolországban, Caleruega városában 1170 körül. Szülei egyik nagybátyjához, Gumiel de Izán település esperes-plébánosához küldték, hogy ott kapja meg az alapvető iskolázást, és vezessék be őt a templomi szolgálatba. 1190-ben a palenciai székesegyház iskolájába került, majd teológiát tanult négy évig.
Amikor Kasztíliában éhínség volt, Domonkos még legnagyobb kincseit, könyveit is pénzzé tette, és árát a szegények között osztotta szét, mondván: ,,Mit tanulmányozzam én ezeket a holt pergameneket, miközben odakinn az utcán éhségtől esnek össze az emberek." Ez volt az első mondat, amelyet följegyeztek Domonkostól. Tanulmányai befejeztével Martin de Bazá püspök szentelte pappá, és felvette a szerzetesi fegyelemben élő kanonokok sorába. 1201-ben
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 10:29
Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító
Kiemelkedő tanultsága mellett írt nagyon egyszerű, még a tanulatlanok számára is érthető műveket: ilyenek voltak például az általa komponált karácsonyi énekek. Az egyik leghíresebb, az egész világon ismert, Leszállsz a csillagokból című daláról Giuseppe Verdi azt mondta: ,,e dal nélkül a karácsony nem lenne karácsony". Ha az igazi teológia, vagyis ,,a megismerés, ima és aszkézis", elvezet az egyre nagyobb istenszeretetre, akkor teológus lehet, sőt teológusnak kell lennie minden kereszténynek.
...............
Szent Alfonz 1787. augusztus 1-jén halt meg a Salerno melletti Paganiban.
816. szeptember 15-én VII. Pius pápa boldoggá, 1839. május 26-án XVI. Gergely pápa szentté avatta. 1871. március 23-án IX. Pius pápa egyháztanítóvá (Doctor zelantissimus) nyilvánította. Ereklyéi Paganiban találhatók. A gyóntatók és az erkölcsteológusok védőszentje.
Istenünk, te Egyházadban mindig új
maroka, 2019. augusztus 01. csütörtök, 12:07
A béke ünnepe
testvér felidézi, hogy néhány éve Sepsiszentgyörgyre hívták, ahol egymásnak feszült román és magyar. Nem tudta, mit mondhatna egy ilyen helyzetben, csak az Úr ígérete járt a fejében: majd abban az órában eszetekbe juttatom... Uram, ez az az óra, mondogatta, és akkor mintha hallotta volna: egyetlen parancsot adtam, az a dolgod, hogy szeress. És akkor így szólt, ott, a két sorfal között állva: ,,Drága jó székely atyafiak! Aki nem tudja a vele együtt élő román embert tisztelni, szeretni, az nem jó keresztény, az nem jó magyar, az nem Erdély javát akarja." S fordítva ugyanígy: ,,Aki nem tudja a vele együtt élő magyar embert tisztelni, szeretni, az nem jó keresztény, az nem jó román, az nem Erdély javát akarja." Aztán elmondták a Miatyánkot, előbb magyarul, majd románul. Egy fiatal lány történetét is megismerjük. Mihaela Déván nevelkedett, a Szent Ferenc Alapítvány otthonában. Felnőve ott maradt, hogy nevelőként ő is segítsen, ahogy rajta segítettek. Ekkor talált rá az édesapjára, de
maroka, 2019. július 30. kedd, 11:12
Szép estét kívánok mindenkinek!
jóslatok

"Egész nap otthonukban ülnek, bámulnak hazug, mozgó képeket. S mire a bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek."

Ám hogy "az emberek egész nap otthonaikban ülnek, és bámulnak hazug, mozgó képeket", ezek nagyon is érdekes sorok, hiszen utalhatnak a Televíziózásra, vagy korunk meghatározó rendszerére: a számítógépekre és az Internetre.
S mire a Bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek". Ez rendkívül ijesztő, hiszen itt valamiféle szobrokról, vagy épp akár a keresztényi hit templomairól lehet szó. Most pontosan abban a korban élünk, amikor a nőknél a meddőség a férfiaknál pedig a magtalanság elég súlyos betegségekként ütik fel a fejüket igen sok családban.

Az orvosok szerint persze ennek is csak a stressz az oka! Szerintem pedig nem. Eddig békében és jólétben éltünk legalábbis itt Európában, akkor mitől lennénk mi stresszesek? Nem inkább a különféle mérgektől és vegyszerektől van mindez, amiket élelmiszereinkbe adagolnak, vagy épp fentről
kirscha, 2019. július 28. vasárnap, 22:03
Akadályozza a spirituális növekedést........................
"Mindenfajta bebörtönzés akadályozza a spirituális növekedést. Mit gondolsz, Buddha miért fordított hátat a világnak? Mahávira miért fordított hátat a világnak? Az igazat megvallva - ezt korábban senki nem mondta el - nem a világnak fordítottak hátat, hanem a családnak - hogyan is fordíthatnál hátat a világnak? Bárhol is vagy, a világ mindig ott van körülötted. Csak a családról mondhatsz le. A vallásos írások azonban - beleértve a keresztény írásokat is - folyamatosan hazugságokkal traktálják az embereket: a világtól való elfordulásról beszélnek. Ez teljesen elvonja a figyelmet arról a tényről, hogy
jupiter21, 2019. július 26. péntek, 06:55
15. évközi hét péntek 07.19
»Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!«, akkor sohasem ítéltétek volna el az ártatlanokat. Mert az Emberfia ura a szombatnak is."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,1-8

Imádság
Urunk Jézus Krisztus! Te az utolsó vacsorán úgy rendelted, hogy életed folytatódjon tanítványaid, követőid életében, a mi életünkben. Szent tested az Atyának szóló áldozat és nekünk adott ajándék, amely által áldozatod naponta megújul és életed bennünk folytatódik. Az általad adott csodálatos kenyér keresztény életünk forrása. Élj bennünk! Táplálj minket! Segíts, hogy áldozatodhoz kapcsolódva mi is felajánljuk életünket a mennyei Atyának!

Elmélkedés
A farizeusok, akik mindig valamilyen hibát keresnek Jézus szavaiban vagy cselekedeteiben, olykor pedig tanítványai magatartásában vélnek felfedezni valamilyen törvényszegést. A mai evangéliumban is egy ilyen esetről olvashatunk. A farizeusok megítélése szerint munkának minősül az, hogy útközben búzakalászokat tépnek le és a magokat
maroka, 2019. július 19. péntek, 17:15
Életünk értelme
vágják, összetörik. Az erkölcstelenség járma alatt nyögnek, " lassú méreg, lassú halál " emészti őket.
Berzsenyei Dániel " A magyarokhoz " c. versében kiált fel :
" Igy minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, mely ha megvész :
Róma ledűl, s rabigába görbed."
Rabok vagyunk. Bilincsek vesznek körül.
Nincs erőnk összetörni a bilincseket.
Tisztelet a kivételnek.
Az Édesapa keveset beszél, de az élete, cselekedete nagyon formálja a gyermek lelkét. Ha a keresztény Édesapa nem káromolja az istent, hanem rendszeresen imádkozik, akkor az mélyen bevésődik a gyermeke lelkébe. Ő is igy fog cselekedni majd.
Kedves Nagymamák és Nagypapák ! Ti is szülők vagytok. Most már nagyszülők. Az élet iskoláját kijárva most már bölcsebbek lettetek....Drága unokáitoknak ne csak testi, hanem lelki fejlődéséért is aggodjatok ! Tegyetek meg mindent, hogy unokáitok legyenek boldogok. Tanitsátok meg őket arra, hogy olyan kincseket is kell gyűjteni, a földi életben, amit a rozsda nem
wob, 2019. július 19. péntek, 15:14
Szijjártó Péter: naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
A politikus szerint a vallások és a vallásos emberek üldözése mára az egyik legjelentősebb biztonsági kihívássá vált a világon.

A vallásuk miatt üldözöttek 80 százaléka keresztény, közülük tavaly 245 milliónak kellett elszenvednie valamilyen fajta üldöztetést, 1200 keresztény templomot támadtak vagy rongáltak meg - mondta Szijjártó Péter.

Magyarország nemcsak a területén élő, hanem az egész világon üldöztetésnek kitett keresztényekért felelősséggel viseltetik - folytatta.

Utóbbiak legtöbbje a Közel-Keleten és Afrikában él, a magyar kormány pedig támogatást biztosít közösségeiknek, hogy helyben tudjanak maradni, megerősödjenek, elkerülve újabb migrációs hullámok megindulását Európába. Magyarország 36,5 millió dollárt költött az elmúlt években arra, hogy támogassa a szükséget szenvedő, diszkriminációnak kitett közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket - mondta, példaként említetve, hogy Libanonban 33 keresztény templom felújításában vett részt Magyarország, Szíriában pedig három
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 07:21
Mike Pompeo: a kínai ujgurok helyzete "az évszázad szégyenfoltja"
térségből. Az ujgurok elnyomására ugyanakkor konkrét példákat, emberi sorsokat sorolt fel.

Amerikai sajtójelentések szerint Kína visszautasította Pompeo megállapításait: a kínai külügyi szóvivő Pekingben kijelentette, hogy országában "nem létezik az úgynevezett vallásüldözés". A mintegy tízmilliós ujgur közösség muszlim vallású és Kína nyugati részén, autonóm tartományban él.

Beszédében Mike Pompeo kitért arra is,hogy Kubában nem engedélyezték a konferenciára bejelentkezett evangéliumi keresztény vezetők washingtoni utazását, a múlt héten a kubai hatóságok a repülőtéren akadályozták meg indulásukat.

Bírálta az amerikai politikus Irán egyházpolitikáját, s konkrét példát is említett: az idén májusban a teheráni kormány megtiltotta nem muszlim vallásúaknak, hogy óvodákban, vagy gyermekekkel foglalkozó intézményekben dolgozzanak. Külön üdvözölte a konferencia egyik iráni bahai vallású résztvevőjét, akinek lelkész apját Iránban 2017-ben a hite miatt tíz évi börtönbüntetésre ítélték.

Pompeo
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:31
Hogyan imádkozott a haza bölcse? - Deák Ferenc
ahhoz az elemhez, hogy Deák nyakában Mária-érmet hordott - nagyon is alkalmas volt arra, hogy későbbi katolikus szerzők egymástól átvegyék, vagy akár ki is színezzék. Mindszenty József esztergomi érsek például egyik 1947. szeptemberi beszédében a Meszlényinél olvashatókat azzal toldotta meg, hogy Deák ,,rózsafüzért imádkozott a régi országház ülései alatt".
Skapulárét viselt vajon Deák Ferenc? Szintén nehezen bizonyítható. Az viszont igen, hogy Deák Ferenc mélyen hitt Istenben, a keresztény erkölcstanból fakadó humánus és igazságos nézeteket vallott, ,,vallásossága azonban pontosan kimerítette a - mai kifejezést kölcsönözve - »maga módján vallásos« kategóriát" - fogalmaz Fazekas Csaba történész. Nézetei ellenére nagyra értékelte a Katolikus Egyház szerepét az európai művelődés és kultúra történetében, sőt, számos egyházi személlyel ápolt jó barátságot, mivel szemében a markáns politikai véleménykülönbség nem befolyásolta a személyes kapcsolatokat.
maroka, 2019. július 18. csütörtök, 13:14
A németek fele fenyegetésnek tekinti az iszlámot
Az ARD német közszolgálati tévécsatorna honlapja kiemeli, hogy a Nyugat-Németországban élők fele, az ország keleti részében élőknek pedig az 57 százaléka tartja veszélyforrásnak az iszlámot. A kelet-németek 30 százaléka, a nyugatiaknak pedig a 16 százaléka nem szeretné, hogy a szomszédja muszlim legyen. Az ARD megjegyzi, hogy az ország nyugati részében sokkal több muszlim él, mint az egykori NDK-ban.

Míg a kereszténységről, a zsidó vallásról, a hinduizmusról és a buddhizmusról a megkérdezettek többsége úgy vélte, hogy gazdagítják Németországot, az iszlám esetében ezt csak a válaszadók harmada gondolja így.

A tanulmány készítői figyelmeztetnek, hogy a más vallásokkal szembeni intolerancia éppen olyan káros lehet a demokráciára, mint a vallásos dogmák, és a korlátolt és elutasító nézetek veszélyt jelenthetnek a politikai kultúrára. Az alapítvány valláskutatója, Yasemin el-Menouar szerint sokan nem vallásként, hanem politikai ideológiaként tekintenek az iszlámra. Rauf Ceylan iszlámszakértő arra
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 09:51
1/395
Képek, videók
Európa Tanács.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 13:08
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.