Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:14 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Liget Budapest - Tovább nő a zöldfelület aránya a Városligetben
Magyarország történetének legnagyobb szabású kert- és tájépítészeti programjának köszönhetően a Városliget leromlott növényállománya több ütemben teljesen megújul és a Liget zöldfelületi aránya 60-ról 65 százalékra nő - mondta el az MTI-nek a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek kiemelte: a park teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán, ekkora összeget még nem fordítottak Magyarországon kertépítési feladatokra. Az átfogó program keretében nemrég 124 új fát - mások mellett platánokat, nyugati ostorfákat, európai bükköket, kocsányos tölgyeket - ültettek el, a projektnek köszönhetően pedig már 70 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg eddig.

Mint hangsúlyozta, kiemelt cél a Városligetben az elmúlt évtizedekben a zöldfelület rovására kialakított beton- és aszfaltfelületek csökkentése. Az ezt célzó program első lépésként az indokolatlanul széles, 14 méter szélességű Olof Palme sétány útburkolatát szűkítik
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 07:05
Hamarosan indul a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építése
Gyopáros Alpár jelezte: a város a fejlesztési keretének mintegy 60 százalékát már lehívta, ez a 62,57 milliárd forintos teljes összegből 37,59 milliárd forintot jelent.

A kormánybiztos kifejtette: a fejlesztések előkészülete mindig nagyon hosszú folyamat és nagyon sok ember munkáját igényli.

Rendszeresen hallani olyan kritikákat, hogy "könnyű az EU pénzéből gavallérkodni", de világossá kell tenni, hogy mi magyarok is az Európai Unió részei vagyunk, a hazai befizetésekből vagy éppen a nemzetközi vállalatok nálunk is megtermelt adójából származik az a kifizetés, ami szerződés szerint jár Magyarországnak is - jelentette ki.

A Modern városok programjára fordított összegek mintegy kétharmada magyar költségvetési forrás. A nagykanizsai programok esetében 60 százalékot biztosít a kormányzat, a fennmaradó 40 százalék az EU-s forrás - tette hozzá a kormánybiztos.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselőjeként felidézte, hogy
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 13:12
Giro d'Italia - Élménykerékpározással kezdődnek a felvezető programok Székesfehérváron
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Székesfehérváron tartott szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy alig kétszáz nap múlva, jövő májusban Magyarországról rajtol a 2020-as Giro d'Italia. Mint mondta, óriási figyelem irányul majd ebben a néhány napban Magyarországra, több tízmillió televíziónézőre lehet számítani a világ minden tájáról.

"Az egész országban a kerékpározás lesz a középpontba, ezt pedig ki akarjuk használni" - fogalmazott, majd hozzátette: több száz, de akár ezer előkészítő rendezvényt is szerveznek addig, amelyek a városi kerékpározásra, a közlekedési szemléletformálásra és a kerékpáros turizmusra hívják fel a figyelmet.

Révész Máriusz az október 19-ei esemény kapcsán jelezte, hogy több magyar kerékpárversenyzőt el kívánnak hívni Székesfehérvárra, akiknek esélye van indulni a jövő évi olasz körversenyen.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a délelőtt élménybringázásra várnak minden érdeklődőt, délután a Zichy-liget környékén
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:32
ITM: már 9100 kilométeren közlekedhetnek biztonságosan a biciklisek
Hozzátette, hogy ebből 4000 kilométer önálló kerékpárút, 5100 kilométer pedig kerékpározásra kijelölt út, például erdészeti út, árvízvédelmi töltés vagy kis forgalmú utca.

Csak a Széchenyi2020 program keretében - 2014 és 2020 között, mintegy 200 milliárd forint értékben 2100 kilométer kerékpárút épül, illetve további 2100 kilométer lesz kijelölve a kerékpárosok részére - mondta az államtitkár.

A kerékpáros fejlesztések szoros összefüggésben vannak a turizmussal, így egyben gazdaságfejlesztési célokat is szolgálnak - mutatott rá. Példaként a Balatoni Bringakör komplex felújítását említette, amelynek keretében idén 42 kilométeren, 14 települést érintve, 670 millió forintos fejlesztést végeznek, és a Tisza-tó körbekerékpározását lehetővé tevő, 4,2 milliárdos fejlesztést, amelynek keretében négy híd is épül.

Kitért arra is, hogy Magyarországon évente mintegy 400 ezer kerékpárt gyártanak, ezek 40 százaléka elektromos rásegítésű, amivel az ország Európa élvonalában van, Németország és
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:42
Az országúti kerékpársport történetét bemutató könyv jelent meg
A sportágról 19 kötetet jegyző Chris Sidwells szakíró műve a kezdetektől bemutatja a kerékpár technikai fejlődését, a nagy körversenyek - a Tour de France, a Giro d'Italia és a Vuelta a Espana - kialakulását és megerősödését, a világbajnokság létrejöttét, a leghíresebb egynapos viadalok indulását. Kitér a sportág legnagyobb nemzeteire, köztük az olaszokra, belgákra és franciákra, szól az országúti kerékpársport történetének meghatározó személyeiről, így a legnagyobb versenyzőkről Fausto Coppitól Jacques Anquetilen át Eddy Merckxig. Kitér a sportág árnyoldalára, a doppingra is.

A Panem Kiadó gondozásában megjelent 395 oldalas, kemény borítású kötet 4900 forintért kapható.
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 18:22
Az ercsi Mária ösvényein
épülethez. Páratlan a látvány és az atmoszféra. A zöld lombok ölelésében álló hófehér falak, alant a Duna megcsillanó hullámai. A dombtető nemcsak Ercsi legszebb pontja, de megszentelt hely, a ,,természet békés, csendes katedrálisa".
A Székesfehérvári Egyházmegye települése évszázados Mária-kegyhely. Ennek gyökerét a középkorban találjuk. Bizonyítja a régi ercsi pecsét fölirata: ,,BODOC ASON ERSI VAROS POCZETI" 1638-ból.
Ahogy a falu életét a Duna alapozta, úgy a kegyhely története is egy forrással kezdődik. Ennek gyógyító vizéért álltak meg itt a dunai hajósok, pihentek meg a szőlőművesek és sereglettek ide a zarándokok.
Ma néhány faragott kő beszél arról, milyen lehetett a forrás környéke. Pusztítást végzett itt az idő, a történelem, de a vandalizmus is. A Duna sem könnyíti meg a terület megóvását célul kitűző emberek dolgát. ,,Mission impossible" - mutat körbe a területen Baracza Szabolcs faszobrász-restaurátor művész, műemléki szakértő. A víz minden
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:14
Peák: a Mitchelton-Scott az egyik legjobb hely egy fiatal kerékpárosnak
Peák szerdán Budapesten vehette át új csapata mezét, amelyben augusztus 1-jétől gyakornokként fog tekerni. Elmondta, jó és nagy lehetőség lenne, ha rajthoz állhatna a Giro d'Italia jövő évi budapesti rajtján. Kiemelte ugyanakkor: nagy felelősség és a korábbi tapasztalatainál lényegesen nagyobb versenymennyiség a Grand Tour-viadal, így csak abban az esetben indul, ha a csapat és ő is úgy érzi, készen áll rá.

"A csapatnak a népszerűsítésük szempontjából jó lenne az indulásom. De azt is fegyelembe kell venni, hogy a három hétből az első három szakasz van Magyarországon, Olaszországban viszont kétszáz kilométer fölötti szakaszok és a komoly hegyek várnak a mezőnyre, amelynek mondjuk a Mortirolót is meg kell másznia" - fogalmazott Peák, aki a múlt heti ob-k közül a mezőnyversenyen második, az időfutamon pedig harmadik lett. Kifejtette: az újdonsült profik az első két évben legalább egy Grand Tour-on szoktak indulni. Az első évben talán a Vuelta a Espana, a másodikban esetleg a Giro- vagy a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 14:11
Tour de Hongrie - Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a viadal
A viadal keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nyitány után az első szakaszra Velence és Esztergom között kerül sor, majd a Balassagyarmat és Miskolc közötti táv vár a versenyzőkre. Ezt követően két félszakaszt rendeznek: Kazincbarcikáról Tiszafüredre, majd onnan Hajdúszoboszlóra teker a mezőny, mielőtt sor kerül a királyetapra, amely Karcagról indulva a Kékestetőn ér véget. A vasárnapi záró szakaszt Kecskemét és Székesfehérvár között rendezik.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, két magyar csapat, a nemzeti válogatott mellett a Pannon Cycling Team lesz ott a Tour de Hongrie 140 fős mezőnyében. Kitért rá, hogy az M4 Sport napi két órában élőben közvetít, valamint minden este egyórás összefoglaló lesz látható az Eurosporton, amely az utolsó két napon élőben adja a versenyt. Hangsúlyozta, a Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisationnel (ASO) és az Eurosporttal kötött hároméves megállapodás értelmében 2021-ig biztosan világszerte követhetik majd a nézők a magyar
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 12:37
Egészségmegőrző kampány keretében vércukorszintet mérnek Zalakaroson
Cziráki László jelezte: 2019-et az egészség éveként határozta meg a Zalakarosi Fürdő, ennek keretében indítják el márciustól a Csak egy pillanat elnevezésű vércukorszintmérési kampányt. Magyarországon a lakosság hét százalékát érinti a cukorbetegség, ezért gondoltak a megelőzésre, aminek első lépése a gyors, tájékoztató jellegű diagnózis, ami után indokolt esetben orvoshoz irányítják a fürdővendégeket.

A vezérigazgató az MTI kérdésére hozzátette: az ingyenes mérési lehetőséget egyes belépők megváltása mellett kínálja fel a fürdő, és az egyelőre május végéig tartó időszakban várhatóan több tízezer fürdőlátogató veszi igénybe.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy évente mintegy 50 ezer ember kap stroke-ot, vagyis bénulással vagy akár halállal végződő agyi érelzáródást Magyarországon. Ezért is kiemelten fontosak az egészségmegőrzést, a betegségek korai felismerését célzó kampányok.

Novák Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) arra
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 17:02
Óriási legófigurákból nyílt kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
A látványos bemutató nemcsak a modellek méretével, hanem témáival is újat kínál a közönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tárlat egyik legnagyobb építménye a 900 ezer kockából készült, hatméteres Batmobil, amelyet a szuperhős életnagyságú alakja kísér. A denevérember történetének helyszíne, Gotham City hatalmas városa is megelevenedik a hős barlangjával és a Wayne Tower felhőkarcolójával együtt, amelyeket nyomógombokkal működtethető vonatok és interaktív makettek tesznek még látványosabbá.

A kiállítás több mint 100 modellje között van egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, az Amerikai Egyesült Államok elnöki gépének mása. Látható a tárlaton a világ legnagyobb Lego-kockákból épített óriáskereke, valamint a Sportcsillagok utcájában Peter Sagan szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje.

Az érdeklődők találkozhatnak továbbá a Csillagok Háborúja sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival,
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 15:32
Moson,1953 - Hatvannyolcadik nap
volt, és az élet nehéz volt, mint mindenkinek. A vidéki élet más volt, mint a fővárosban. Nagyanyám házát államosították, már négy rokoncsalád lakott ott, az egyik az élelmezését oldotta meg. Apám havonta küldött pénzt nagyanyámnak. A helyzetbe mindenkinek bele kellett rázódni, ismertük a társadalmi élet korlátait, és csendesen élni. Jó hírt keveset mondtak Mosonról, hogy a korábbi terrorhullám kiket sújtott, és minek ne tegyük ki magunkat, és vigyázzunk, hogy kivel beszélünk, és provokáló történetekre ne reagáljunk, hogy véleményünket ne használhassák fel ellenünk, mert több kényszerített besúgót az ÁVO finoman vagy durván felhasznált, munkájukban.
A nagyanyám volt házában láttam a megszüntetett mosoni hentesektől elvitt húsipari gépeket, megrozsdásodva, tönkremenve. A hatóság nem törődött vele. Hentesre se volt szükség. Mosonban volt egy tréfás mondás a helyzetről: hallgatni arany, beszélni Andrássy út hatvan.
A középrétegben a lelket a tiltott külföldi rádiók, mint a Szabad Európa, BBC
sandrapolke, 2019. február 04. hétfő, 09:49
Ünnepélyes ceremónián adta át Franciaország az ETA-tól lefoglalt fegyvereket és nyomozati anyagokat Spanyolorsz
"Ezek a dokumentumok olyan férfiak és nők történeteit mesélik a határ mindkét oldaláról, akik életüket kockáztatták, hogy harcoljanak az ETA ellen" - fogalmazott Edouard Philippe francia miniszterelnök, méltatva a két ország közötti együttműködést a terrorizmus elleni küzdelemben, amely iránt továbbra is elkötelezettek.

"Ezzel a hatalmas szimbolikus jelentőségű eseménnyel jelezzük a végét egy útnak, amelyen társadalmunk sosem akart elindulni" - mondta Pedro Sánchez spanyol kormányfő hangsúlyozva Franciaország döntő hozzájárulását az ETA megszűnéséhez.

Beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy az áldozatok emlékét méltó módon őrizzék meg, és köszönetet mondott minden korábbi kormányfőnek, akik lehetővé tették "demokráciánk győzelmét a terror felett".

Az ünnepségen részt vett Inigo Urkullu baszk elnök, valamint Felipe González és José Luis Rodríguez Zapatero, korábbi szocialista spanyol kormányfők, viszont nem voltak jelen José María Aznar és Mariano Rajoy konzervatív volt
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 19:14
1/17
Képek, videók
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
a Városligetben
orban47
2015. február 24. kedd, 11:44
kriket a Városligetben
mecsery
2010. március 23. kedd, 21:15
Városligetben kettő idege
csigabogar
2009. április 12. vasárnap, 18:32
Városligetben
orban47
2008. április 03. csütörtök, 13:48
Pajti a Városligetben
oncogito
2008. február 24. vasárnap, 20:53
Olcsival a városligetben
etepete
2007. május 31. csütörtök, 09:08
városligetben.JPG
galauner
2006. október 22. vasárnap, 10:37
Kis-Jézus aranyalma
furaila
2020. január 06. hétfő, 18:24
aranyárak.jpg
maroka
2018. július 02. hétfő, 10:21
0 a aranyalma, kati szerk
lovaszmarika
2018. február 11. vasárnap, 17:31
aranyajna0828.jpg
maroka
2017. augusztus 28. hétfő, 17:46
KLÁRIKA ARANYÁG
1vargaildyko
2017. január 02. hétfő, 16:07
Aranyág
irmus
2016. szeptember 17. szombat, 08:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.