Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:51 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon
Pókász Endre elmondta: 2,5 milliárd forintból újítják fel a Zagyva-hidat, körforgalom és új út épül a Mester út felé, továbbá kerékpárút létesül a Millérig. A munkálatok a közeljövőben kezdődnek és 2019-ben érnek véget.

Egy másik pályázaton elnyert több mint félmilliárd forintból az egykori Tüdőkórház helyén egy21 telkes családi házas övezetet építenek, a mellette lévő három és fél hektáros ősparkból pedig - az értékes növényvilágot megtartva - közösségi teretalakítanak ki. Ezek a munkálatok már megkezdődtek, a beruházás várhatóan 2018. november elejére készül el.

A park értékes növényállományának fiatalítása során az őshonos és a klímaváltozásnak megfelelő fajok használatát részesítik előnyben - tette hozzá a sajtóreferens.

A parkban lesz játszótér és akadálypálya, multifunkciós sport- és streetballpálya, fitneszpark, mászófal. Ezen kívül két esőbeálló, ahol piknikasztalok és a park történetéről, élővilágáról szóló ismeretterjesztő táblák várják a látogatókat - közölte.

Kialakítanak
velemenyezd, 2017. október 21. szombat, 07:04
A kerékpár történetéről nyílik kiállítás az ausztriai Kismartonban
A tárlaton a burgenlandi Ruszt városban élő Johann Schneeberger gyűjtő egyedülálló történelmi darabjait mutatják be. Így ezeken keresztül megismerhető a kerékpár története: bemutatnak fából készült darabokat, modern versenykerékpárokat, velocipédet is.

A kiállítás június 22-től november 12-ig várja a látogatókat.

A gyűjtő, Johann Schneeberger június 25-én tart külön tárlatvezetést.

Június 24-én a bécsi Tweed ride Vienna elnevezésű eseményről reggel külön csapat indul a kismartoni kiállítás helyszínére. A fővárosi rendezvényen a résztvevők tweedruhákban, vagyis a negyvenes évek elegáns divatja szerint öltözve bicikliznek végig a városon.
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 12:33
A kulturális örökség napjai - Komáromban erődtúrákat, Tatabányán kulturális piacot rendeznek
A Monostori erődben szombaton kettőkor nyílik meg az Épületgépészeti Múzeum kiállítása a Dunai Bástya Guyon Termében. A tárlaton régmúlt idők épületgépészetét, technikatörténeti emlékeket és helytörténeti jelentőségű, mára eltűnt mesterségeket mutatnak be.

Az ingyenes belépés mellett szinte óránként indul tárlatvezetés. A monarchia egyenruháját viselő munkatársak az újkori erődépítészet sajátosságai mellett a hely történetéről és az itt szolgált katonák mindennapjairól mesélnek a látogatóknak. A gyermekeket a Jégveremnél ügyességi játék várja, amelyen európai városokkal és kultúrákkal ismerkedhetnek meg.

A Kalandok erődje elnevezésű játékon résztvevőknek egy útmutató alapján 15 helyszínt kell megtalálniuk a katonai komplexumban, a feladatok között falmászás, lövészet, lézerharc, kötélen ereszkedés szerepel.

A kulturális örökség napját az autómentes nappal is összekötötték Komáromban, kerékpáros kalandtúrát rendeznek az erőd nemrég átadott bringaútján. A közönség furcsa kétkerekűeket
velemenyezd, 2014. szeptember 17. szerda, 10:34
A kulturális örökség napjai - Programok Tolna megyében
Dunaföldváron a városi művelődési központ vasárnap délután Kul-túrára invitálja az érdeklődőket. A körúton megismerkedhetnek a résztvevők a dunaföldvári vár középkori celláival, amelynek falain 19. századi elítéltek rajzai is fennmaradtak, útba ejtik a 18. században épült egykori ferences kolostor - ma Magyar László Gimnázium - barokk könyvtárát és a szintén egykori ferences rendi Barátok templomát - mondta az MTI-nek Fafkáné Simon Ildikó szervező. A programot a helyi Szent Rókus Borlovagrend pincéjében borkóstoló zárja.

A dombóvári művelődési ház szombat délután a dombóvári örmény nemzetiségi önkormányzattal közös programján kreatív kézműves foglalkozásokkal, köztük örmény motívumokat felhasználó gyöngyfűzéssel, nemezeléssel, rovásírás-gyakorlattal várja az érdeklődőket.

A bonyhádi Völgységi Múzeum szombaton a tanösvényen szervez egész napos kirándulást, amelynek útvonala tucatnyi vallási, néprajzi műemléket, ipartörténeti gyűjteményt érint, köztük a nagymányoki Német Nemzetiségi Múzeumot, az
velemenyezd, 2012. szeptember 13. csütörtök, 14:54
szeretettel
pörköltmaradvány. A főtér olyan üres volt, mint egy tisztára nyalt tányér.

De eltűnt a Gömböc is, vagyishogy a Horváth.

A keresésére induló Zsuzsannát hazaparancsolta a Balatonra lecsapó háromnapos orkán. Csak amikor a fertelmes illatú szélvész elült, s az utakról elszállították a temérdek kidőlt fát, akkor indulhatott újra Zsuzsánna az ura után.(DOKU)

- A szívem vezetett - mesélte később Béresnének, aki a Hölgyvilágból értesült a kajári rém történetéről, és most rémülten pihegve hallgatta a részleteket, mint aki hiszi is meg nem is azt, amit hall. - Mentem az érzéseim után - folytatta Zsuzsánna -, hol jobbra, hol balra, hol előre, hol meg visszafelé. Mit mondjak, pityogtam is kicsit, mert lehet, hogy kövér volt, büdös volt, elviselhetetlen, igazságtalan és iszonyatos, de nagyon hiányzott már. Ugye, te meg tudod ezt érteni? - kérdezte Zsuzsánna esengőn.

Béresné - maga se tudta, miért, de -
sayuri, 2012. május 01. kedd, 15:53
Magyar László
Magyar Lászlóval az ismeretségem és barátságom az ötvenes évek végétől, gyerekkoromtól ered, jóllehet Magyar László Ludaspusztán, én Palicson jártam elemi iskolába. Kettőnk útja akkor lett közös, amikor az Szabadkára, a zsinagóga udvarában levő algimnáziumba vezetett, ahol az oktatás akkoriban a kisérettségivel zárult, és a főgimnáziumi tanulmányok folytatására jogosított fel.

Naponta Ludaspusztáról kerékpárral jött Palicsig, ahol mi a templomkertben laktunk. Nálunk hagyta régi, kopott járművét, és együtt utaztunk villamossal Szabadkára. Egy osztályba jártunk három évig, de sohasem ültünk egy padban. Én rendszerint a jobb vagy a baloldali szélső, ő a középső sort választotta. Szorgalmas tanuló volt, különösebb gondjai az osztályzatokkal nem voltak. A csínytevésekben is alig vett részt.

A gimnázium az ötödik osztállyal kezdődött. Ezt is együtt kezdtük, de három évig nem jártunk egy osztályba, mert ő a német, én az angol nyelvet választottam. Csak a gimnázium nyolcadik osztályában
szajot, 2006. október 16. hétfő, 23:12
Képek, videók
péter szolnokon_3.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:59
péter szolnokon.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:40
péter szolnokon_2.jpg
maroka
2017. december 19. kedd, 21:40
győzött az MSZP Szolnokon
basikele
2012. december 17. hétfő, 23:09
091010 Szolnokon V
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 11:46
091010 Szolnokon IV
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 11:45
091010 Szolnokon III
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 11:43
091010 Szolnokon II
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 11:42
091010 Szolnokon I
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 11:40
Szolnokon is: Elég volt!
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:25
Táncverseny Szolnokon
figarooo
2007. szeptember 09. vasárnap, 14:28
Szolnokon
katybaba
2006. október 14. szombat, 10:28
A közeljövőben megjelenő
jocos
2009. július 04. szombat, 20:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.