Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 22:30 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brokkoli
nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.


Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín
A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barnarizst. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen kirakjuk a párolt brokkoli rózsákkal. A reszelt sajtot és a zabtejszínt összekeverjük, a brokkolira locsoljuk és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Egytálételként vagy
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:30
Sörkifli
Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8háromszögrevágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal,
koszegimarika, 2018. december 29. szombat, 23:50
Mákos pudingos
Hozzávalók a tésztához

2db tojás,
20 dkg porcukor ,
1 csipet só ,
1.6 dl tej ,
1.5 dl napraforgó olaj ,
1 csomag vaníliás cukor ,
13 dkg mák ,
20 dkg liszt (+ a szóráshoz a tepsibe),
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj .

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor,
5 ek cukor (kristály) ,
4 dl tej
13 dkg margarin, (+ a kenéshez) .

A tetejéhez :

4 dkg csokoládé (reszelt).

Elkészítés.

A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük
az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás
cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy
tálban elkeverjük. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a
felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk,
kilisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben sütjük,
míg a tűpróbánál nem ragad a
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:16
Kefires kiflik
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
2 db tojás
175 g kefir
1 dl napraforgó olaj
6 dkg cukor
só ízlés szerint
1.5 dl tej (langyos)
5 dkg élesztő
A krémhez
25 dkg margarin
3 dkg só
A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
A margarint habosra keverjük a sóval.
4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
Ugyanígy elkészítjük a másik felét.
Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
sütési
koszegimarika, 2018. szeptember 04. kedd, 06:45
Nincs Cím
Egy kevésbé ismert régi,hagyományos finom sütemény... VARGABÉLES :) Recept a következő:
40 dkg túró 1 csomag réteslap 15 dkg cérnametélt 5 dkg vaj 5 dkg mazsola 3 evőkanál kristálycukor 2 tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 tejföl 1 citrom
Kenéshez 1 kisebb tojás, étolaj
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd ki. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit törd össze. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, és alaposan keverd össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és lassan, óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd hozzá a metéltet is.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz bele egy réteslapot úgy, hogy az az oldalát is
nanoka72, 2018. augusztus 11. szombat, 07:55
Vendégváró kifli
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kifli

70 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 kis doboz kefir
2 tojás
1 dl olaj

15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:54
Kedves ! Brokkoli a zöld egészségbomba + 2-recept
nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.


Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín

A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barnarizst. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen kirakjuk a párolt brokkoli rózsákkal. A reszelt sajtot és a zabtejszínt összekeverjük, a brokkolira locsoljuk és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Egytálételként vagy
suzymama, 2018. április 14. szombat, 13:43
Farsangi ételek...
készülnek!

Elsősorban is említésre méltó a köcsögben készült
sokácbab,és a töltöttkáposzta.
Egy másik jellegzetes édességféle a gibanica.Tulajdonképpen nem mondható édességnek,ez egy sós rétesféle.

A gibanica receptje.
Hozzávalók:3 csomag réteslap,5 db tojás,50 dkg tehéntúró,2 dl tejföl
2,5 dl tej,3 evőkanál étolaj,1 kávéskanál só,1 dl olaj a kenéshez.

Felverjük a tojásokat,hozzáadjuk a sót,tejet,tejfölt,túrót,és a 3 evőkanál
olajat.Zománcos tepsit kiolajozunk(széleit is),belehelyezzük az első réteslapot
vékonyan beolajozzuk,és ezen a módon még 4 lapot rétegezünk.
8 lapot félreteszünk,a többi lapot egyesével belemártjuk a masszába,
tenyerünkkel összegyűrjük(göngyöljük) és a tepsibe egymás mellé
helyezzük.A maradék 8 lapot a
mircsimarcsi, 2018. február 12. hétfő, 22:00
Rakott csirke karfiollal
RAKOTT CSIRKE KARFIOLLAL

HOZZÁVALÓK

60 dkg karfiol
2 db sárgarépa
30 dkg csirkemellfilé
2 ek olaj
6 dkg vaj (+ a kenéshez)
4 db tojás
4 ek liszt
15 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet őrölt szerecsendió
bors


ELKÉSZÍTÉS
1.
A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felaprítjuk. Forrásban lévő, sós vízben mindkettőt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

2.
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk.

3.
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a vajjal és 3 ek liszttel, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a zöldségeket, a sajt felét és a felaprított petrezselymet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a csirkés alaphoz forgatjuk.

4.
Egy tűzálló tálat
evavicus, 2018. január 24. szerda, 18:35
SÓSKIFLI recept
Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg zsír (lehet olaj is), 1 púpos kk. só, 1 adag élesztő, 8 db kockacukor, 1/2 l tej, 1tojás a kenéshez.

A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztből, olvasztott zsírból, tejből, sóból közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 8 részre vágjuk. A részekből kis cipókat formálunk. Ezeket 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük. Zsírral (sózhatjuk is még, ha szükséges), négy részre elvágjuk, a szélesebb oldal felől lazán feltekerjük. A kiflik tetejét megkenjük tojással, s megszórhatjuk köménymaggal is. Zsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe sütjük. A feltekerés előtt tölteléket tehetünk bele. Egész tojás, tejföl, reszelt sajt - ízlés szerint fűszerezni, darálva vagy apróra vágott parízert, főtt sonkát vagy húsfélét tehetünk bele.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:16
Karácsonyi receptek
citomlével és héjjal összedolgozzuk. Ezt a tésztát vastag csövű nyomózsákba töltjük és két sütőpapírral kibélelt tepsire 5-6 cm átmérőjű köröket nyomunk. Előmelegített sütőben (175 fokon) 18 percig sütjük.
A cukrot a maradék kókuszreszelékkel összekeverjük, a még forró karikákat megkenjük tojásfehérjével, megforgatjuk a kókuszreszelékben, kihűtjük. (Fémdobozba tesszük.)

Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom!)
50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb.
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
1/38
Képek, videók
Rántott brokkoli
irmus
2017. március 07. kedd, 07:21
Rántott brokkoli - Rántot
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:50
brokkoli
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:12
ház-brokkoli.jpg
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:44
Rakott brokkoli csirkemel
irmus
2016. május 15. vasárnap, 10:32
Brokkoli tekercs indiai s
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:44
Brokkoli krémleves
sarkadykati
2016. március 02. szerda, 15:10
Rakott brokkoli
irmus
2015. december 04. péntek, 16:37
A szerelvényt lehúzzák a
bucika96
2009. július 15. szerda, 13:10
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
olajág20329.jpg
maroka
2015. április 04. szombat, 16:04
olajág0329.jpg
maroka
2015. április 04. szombat, 16:03
olajág.png
lilagondolatok
2015. március 29. vasárnap, 11:16
Címkék
tűzről lehúzzuk, sárgájákat simára, reszelt sajtot, szélesebb vége, tejjel lábosba, langyos tejbe, feltekerés előtt, olajat felforrósítjuk, csirkés alaphoz, olajat hozzáadjuk, tejes keveréket, tálba szitáljuk, felvert tojással, nagy tálba, párolt brokkoli, köcsögben készült,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.