Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:44 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsírcsökkentő diéta
Cayenne-bors
• fahéj
• fokhagyma
• koriander
• kömény
• kapor
• szárított mustár
• görögszéna
• gyömbér
• petrezselyem
• kurkuma

Az első fázis során nem fogyasztható:

• olajok és zsírok, kivéve a lenmagolajat
• margarin
• gabonafélék
• kenyér
• müzli
• cukor
• olyan keményítőt tartalmazó zöldségek, mint a bab, krumpli, répa, kukorica és borsó
• tejtermékek
• a legtöbb gyógynövény és fűszer
• alkohol

Az első fázis étrendjére egy példa:
• felébredés után egy ,,hosszú élet" koktél elfogyasztása
• reggeli előtt: 237 ml forró vizes-citromleves keverék
• reggeli: zöldséges rántotta - 2 tojásból készült rántotta spenóttal, zöldhagymával, mogyoróhagymával
pacsakute, 2019. július 04. csütörtök, 17:18
Mákos réteges torta
keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot. A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet. A krémek elég folyékonyak, ezért gyönyörűen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Addig kanalazzuk a krémeket, amíg el nem fogynak. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:11
Reg-enor kúra
dinszteléshez kevés zsírt használjunk.

Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).

Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.

Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, bár nálam jól bevált praktika volt ha levest vagy főzeléket kellett sűríteni, hogy vagy önmagával sűrítettem, vagy étkezési keményítőt használtam.

A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.

Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg Himalája só felhasználásával.

Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.

Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.

Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk, max heti 1
reifregina, 2018. október 17. szerda, 21:13
A magyar fogyasztók bizalmatlanok, ám mégis használják az adalékanyagokat egy felmérés szerint
Az MTI-hez eljuttatott reprezentatív felmérést az eNet végezte májusban 18 évnél idősebb, rendszeresen internetezők körében.

A közlemény szerint a fogyasztók egyharmada él abban a tévhitben, hogy az otthoni ételkészítés során nem használ élelmiszeripari adalékanyagokat (aromákat, ízfokozókat, állományjavítókat vagy térfogatnövelőket), holott ezek az összetevők vaníliás cukorként, ételízesítőként vagy sütőporként széles körben elterjedtek.

A fogyasztók 90 százaléka állította, hogy nem tesz térfogatnövelőt az otthoni sütés, főzés során a süteményekbe, ételekbe. Ehhez képest saját bevallása szerint 80 százalék több-kevesebb rendszerességgel használ sütőport, ami egyfajta térfogatnövelőnek minősül. Hasonló a helyzet az ízfokozóknál is: a megkérdezettek közel 70 százaléka gondolta úgy, hogy nem használ ilyen adalékanyagot, ám több mint 60 százalékukról derült ki, hogy az általuk használt leveskocka, húspác vagy ételízesítők túlnyomó többsége ízfokozó hatású összetevőt is tartalmaz.

A
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:15
Epres tiramisu
keményítő

Elkészítés:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd az eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük. Egy alapos hűtés után már lehet
irmus, 2018. június 10. vasárnap, 10:35
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg felkockázott sonka, 3/4 liter zöldséges erőleves (kockából), 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, 1/2 dl tejföl, 30 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A gombát felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk. A felforrósított olajon a gombát, a hagymát megpirítjuk. Néhány gomba-, hagyma- és sonka szeletet félre tesszük, melegen tartjuk. A többit felöntjük a levessel és felforraljuk.
A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínben, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk és alacsony hőfokon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és további 3 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldből keveset félre teszünk a díszítéshez, a többit felaprítva a tejföllel együtt a levesbe keverjük.
A levest még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tányérokba merjük. A félretett petrezselyemmel, gombaszeletekkel, hagyma- és sonka kockákkal díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc,
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Reg-enor kúra
dinszteléshez kevés zsírt használjunk.

Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).

Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.

Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, bár nálam jól bevált praktika volt ha levest vagy főzeléket kellett sűríteni, hogy vagy önmagával sűrítettem, vagy étkezési keményítőt használtam.

A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.

Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg Himalája só felhasználásával.

Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.

Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.

Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk, max heti 1
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:07
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
általánossá a kemencés kenyérsütés.

Ezekben az időkben még a gabona minden tápanyagtartalma bejutott a szervezetünkbe: az energiát adó keményítő, az emésztést gyorsító és teltségérzetet okozó rost, a korpa, és a vitaminokban, fehérjékben, zsírokban gazdag csíra is. Ez a teljes kiőrlésű liszt.

A finomított, fehérliszt az ipari forradalom eredménye. Az ipari hengermalmok megjelenésével vált lehetővé a liszt finomabbra őrlése és a gépesített szitálással gazdaságosan lehet elválasztani a keményítőt a többi alkotórésztől. Körülbelül ebben az időben vált megszokottá a sörfőzdékből átvett élesztő használata is a kenyérsütésben.

A finomított liszt elterjedése az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején kezdődött és a II. Világháború után vált általánossá a használata.

A finomított fehérliszt hajlamos megtapadni a gyomorban és a belekben és erjedésnek indul. Ez ugyanúgy bélirritációt okozhat és már meg is van a másik kiváltó ok a lisztérzékenység
yaskane, 2018. február 20. kedd, 08:57
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal

Hozzávalók:

A csirke nuggetshez:

0,5 kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
kb 2 tk só
bors

A panírozáshoz:

liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa/szilánkos/

Az édes-savanyú szószhoz:

220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár

1/4 tk fokhagymapor
4 tk viz

A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.

A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:56
Sörlevesek
készíti fahéjjal és citromhéjjal.

SÖRLEVES 05.
Hozzávalók 8 személyre: 2 citrom, 2 liter búzasör, 4 fahéjrúd, 10 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Kevés vizet forralunk a galuskafőzéshez.

Elkészítése: A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citrom héjával és levével, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd a visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk, és a forró vízben pár perc alatt keményre főzzük. Kiszedjük, és a leveshez kínáljuk. Tálaláskor a levest megszórjuk
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Cseresznyés sajttorta sütés nélkül
meg, hogy mennyire leves a cseresznye. A lényeg, hogy ne félj a megérzéseidet követni, mert elrontani lehetetlen. A vizet, a citromlevet, a fűszereket add hozzá a keményítővel elvegyített cukorhoz, alaposan keverd össze. Öntsd rá a kimagozott cseresznyére, tedd fel főni. Felforrástól számítva 5-10 percig alacsony lángon párold, addig, amíg a leve már nem opálos, hanem áttetszővé válik. Ha túl sűrűnek találnád, adj hozzá vizet, ha túl híg lenne esetleg, akkor egy kevés vízben oldj fel 1-2 teáskanál keményítőt, úgy add a főzethez. Én egy-két csepp ételfestéket is tettem hozzá (mert szeretem, ha reklámpiros). Hűtsd ki teljesen, majd simítsd rá a kihűlt torta tetejére.

Olyat is játszhatsz, hogy csinálsz még egy adag citromkrémet is (recept a mini cheesecake-nél), és az alaptorta mellé két ibrikben teszed az asztalra a cseresznyés meg a citromos feltétet, aztán majd mindenki adagolja a szelet tortája tetejére, ahogy akarja. A hátulutője ennek a megoldásnak, hogy egyféle feltéttel is minimum két
reifregina, 2018. február 02. péntek, 16:29
Mézes-mustáros szűz papardellével
60 dkg szüzpecsenye
4 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 dl fehérbor
1 db piros kaliforniai paprika
3 dl tejszin
só, bors,
1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
1 ek keményítő
50 dk papardelle ( szélesmetélt ) tészta


Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Ma a tészta nem főétel lesz, hanem köret, de természetesen most is, mint mindig, fogkeményre főzzük.

A szűzből érmét vágunk, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Figyelem: fokhagymás tejbe pácolva még finomabb lesz a hús.

A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, így szép mozaikot fog alkotni a mártásban. Mézet karamellizálunk. A mustárt kicsit lepirítjuk benne, beleöntjük a bort és a tejszínt, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a sót és a borsot. A keményítőt vízzel összekeverem, ezzel sűrítem a mártást.

Papardellével (szélesmetélttel) tálaljuk. Villára feltekerünk egy adag tésztát, letoljuk, már kész is a rózsa. Mellé kerül a hús, a mártás, kevés mártást a tésztára
suzymama, 2018. január 13. szombat, 15:04
1/55
Képek, videók
Diétás kolbász
eva6
2019. február 23. szombat, 09:48
Diéta, első nap
sanci81
2018. július 20. péntek, 17:03
dietas_kokuszgolyo_1.j pg
sarkadykati
2017. március 25. szombat, 23:33
Diétás étkészlet.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:29
Citromlé diéta.jpg
pacsakute
2016. január 31. vasárnap, 18:59
Mátol kezdve diéta
cipello
2015. május 01. péntek, 16:57
dieta_gorog.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
sajtos tallér diétásan.jp
snbela44
2014. június 13. péntek, 06:25
Lapos has diéta.jpg
pacsakute
2013. december 06. péntek, 17:15
diétához.jpg
agica2004
2013. augusztus 21. szerda, 17:24
mediterrán diéta.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 07:57
első fázis/gkriszta
kilofalok
2011. július 21. csütörtök, 17:35
Szinezés első fázis.JPG
torreto
2011. július 05. kedd, 08:59
Címkék
krémre kerül, otthoni ételkészítés, tojásos keverékhez, leveshez kínáljuk, megérzéseidet követni, közlemény szerint, fogyasztók egyharmada, sorrendet ismételjük, félretett eperszószba, liszt finomabbra, eNet végezte, másik kiváltó, keményítőt csomómentesen, kaliforniai paprikát, sörfőzdékből átvett, eperszósz legyen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.