Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:26 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtgolyó
Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:15
Bögrés-kefires ribizlis süti
hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:35
Bögrés-kefires ribizlis süti
Bögrés-kefires ribizlis süti

hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:53
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel


Hozzávalók
Tészta:
500 ml kefir
2 db tojás
8 ev. kanál olaj
180 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
340 g rétesliszt
1 csomagsütőpor
Öntet:
80 g vaj
100 g porcukor
2 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálforró víz vagy rum
Befejezéshez:
kókuszreszelék



A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe szórjuk, 170 fokon pedig nagyjából 15 percig sütjük.

Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, simára dolgozzuk. Hozzáöntjük a vizet vagy a rumot. Az öntet folyós kell, hogy legyen, így bele tud csordogálni a tésztában lévő kis lyukakba.
vorosrozsa66, 2018. február 19. hétfő, 09:35
Április gyógynövényei friss, tavaszi receptekkel
erőlevessel főzzük, végül tejföllel és tönkölybúzával behabarjuk, összeforraljuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Fűszernövényes leves ugyanezekből a hozzávalókból

Az összesen 150 g apróra vágott és vajon megpárolt fűszernövényeket felöntjük kb. 1 liter zöldséglevessel. Tíz perc főzést követően összeturmixoljuk, majd 1 tojás sárgájával dúsított 1 pohár tejszínnel gazdagítjuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Fűszernövényes krém

Két pohár tejfölt, 1 kefirt vagy joghurtot, 3 evőkanál olíva olajat, 1 apróra vágott mogyoróhagymát, kevés sót és frissen őrölt borsot simára keverünk. Kb. 150 g növényt (medvehagyma, zsázsa, vadsóska, százszorszép levele és virága) vágjunk apróra és keverjük a krém alapba. Friss kenyérrel, pirítóssal, friss retekkel egyaránt finom.

Fűszernövényes krém túróval

Fél kilogramm túrót (vagy 1/4 kg juhtúrót és 1/4 kg tehéntúrót) kikeverünk annyi kefirrel vagy tejföllel, hogy jól keverhető legyen. Zúzott
anna4459, 2016. április 10. vasárnap, 07:33
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
forrásként használva élnek együtt. A kaukázusi kefirben Lactobacilli, Streptococci - Lactococci, Acetobacte törzsek élnek.
A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet saját maga által izolált törzsről és egy keverékkultúráról igazolta in vitro kísérletekben, hogy probiotikusak. A probiotikus kefirről klinikai vizsgálatokkal megállapították, hogy 4 hetes fogyasztás során 12 százalékról 72 százalékra növelte a széklet probiotikus csíracsoportjainak arányát a rothasztó mikrobákkal szemben. A probiotikus kefirt fogyasztók összkoleszterinszintje két hét után 4,9, négy hét után 5,6, trigliceridszintje két hét után 10,7, négy hét után 16,4 százalékkal szignifikánsan csökkent.
Hosszú ideig tartó antibiotikumos kezelés alatt is segít a kefir, de komolyabb esetben érdemes probiotikus készítményt is szedni.

A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
Melyik ételek a legjobb probiotikumforrások?
A már említett kefiren és natúr, élőflórás joghurton kívül a túró, illetve a túrókészítmények,
tinka1951, 2015. május 14. csütörtök, 07:48
Vaniliapudingos mákos bögrés
Hozzávalók.

1 kk sütőpor 1/2 bögre cukor 1/2 bögre mák 4 db tojás 1/2 bögre olaj 1 bögre tej vagy kefír só, vaníliás cukor A pudinghoz: 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl tej cukor a puding ízesítéséhez.

Elkészítése.

A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A "száraz" anyagokba beleütjük a tojásokat, az olajat, a tejet (vagy kefírt), a csipet sót, és gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével simára keverjük. Egy sűrű, de folyós tésztát kell kapnunk. Ha ez megvan, akkor bevajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a megmentett, kihűlt, megdermedt pudingot egy kiskanál segítségével kiszaggatjuk, és a folyós tészta tetejére halmozzuk, úgy 1 cm távolságra. Az időközben előmelegedett sütőbe betesszük, és 25-30 perc alatt kisütjük. Tűpróbával lehet
klementinagidro, 2015. április 09. csütörtök, 10:40
Erdők-mezők tavaszi kincsei
hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés erőlevessel főzzük, végül tejföllel és tönkölybúzával behabarjuk, összeforraljuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Fűszernövényes leves ugyanezekből a hozzávalókból: az összesen 150 g apróra vágott és vajon megpárolt fűszernövényeket felöntjük kb. 1 liter zöldséglevessel. Tíz perc főzést követően összeturmixoljuk, majd 1 tojás sárgájával dúsított 1 pohár tejszínnel gazdagítjuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Fűszernövényes krém: két pohár tejfölt, 1 kefirt vagy joghurtot, 3 evőkanál olívaolajat, 1 apróra vágott mogyoróhagymát, kevés sót és frissen őrölt borsot simára keverünk.
Kb. 150 g növényt (medvehagyma, zsázsa, vadsóska, százszorszép levele és virága) vágjunk apróra és keverjük a krém alapba. Friss kenyérrel, pirítóssal, friss retekkel tálaljuk.
Fűszernövényes krém túróval: fél kilogramm túrót (vagy 1/4 kg juhtúrót és 1/4 kg tehéntúrót) kikeverünk annyi kefirrel vagy tejföllel, hogy jól keverhető legyen. Zúzott fokhagymát, ízlés szerint
irmus, 2015. március 17. kedd, 07:38
karácsonyi muffinok
szódabikarbóna
 125 g megolvasztott vaj
 15 dkg cukor
 2 tojás
 egy narancs leve és reszelt héja
 100 ml joghurt
 100 g csokoládépasztilla

A csokoládémázhoz:

 100 g étcsokoládé
 egy kiskanál olaj

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Almáspite-muffin - Dubrovecz Emese receptje

Hozzávalók:

 15 dkg liszt
 15 dkg barna cukor
 fél kiskanál sütőpor
 fél
faciendum, 2014. december 19. péntek, 21:59
Kefires kevert sütemény
Kefires kevert sütemény
Írta: Kicsimama

Hozzávalók

4 egész tojást,
3 pohár kefirt,
3 pohár kristálycukrot (szűken mérve),
4 pohár sima-lisztet,
1 pohár étolajat (mindent kefires pohárral mé­rünk),
1 csomag sütőport simára keverünk

Máz

15 dkg porcukrot
3 kanál kakaóval,
3 dkg margarinnal ,
2-2,5 kanál lobogó, forró vízzel összekeverünk.

Elkészítése

Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a tetejét beszórjuk az alábbi ízesítőkkel: 5-6 szem összedarabolt dió, mogyoró, mandula, ízlés szerint mazsolát, birsalmasajtot, cukrozott narancshéjat, csokoládédarabokat, kimago­zott cseresznyét is szórhatunk rá.

Közepes tűzön 40 percig sütjük.

Máz: 15 dkg porcukrot 3 kanál kakaóval, 3 dkg margarinnal és 2-2,5 kanál lobogó, forró vízzel összekeverünk. A forró sütemény tetejére öntjük a mázat, és elsimítjuk.
horvathnemagdi, 2014. december 18. csütörtök, 16:15
Sárgadinnyés ételek
össze a barackot, körtét, fahéjat. Töltsük meg a fél dinnyéket, szórjuk be cukorral. Forró sütőbe téve süssük 15-20 percig.
Melegített tálon, citromlével meglocsolva azonnal tálaljuk.
Tavirózsába töltött citromfagylalt
Hozzávalók: 2 dl kefir, késhegynyi reszelt citromhéj, 2 dl tejszín, édesítő ízlés szerint, 1/2 sárgadinnye kivájva, csipetnyi só, 3 közepes méretű citrom leve
Elkészítés: A reszelt citromhéjat, az édesítőt, a sót összekeverjük a citromlével. Turmixba tesszük, ráöntjük a kefirt, és habossá keverjük. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, rövid ideig tovább keverjük. A masszát fagyasztóedénybe töltjük, és mélyhűtőbe tesszük. A fagylalt mennyiségétől függően 3-6 óra alatt fagy keményre. Forró vízbe mártott kanállal adagoljuk a jól megmosott, előhűtött dinnyehéjba.
Elkészítési idő: 15-20 perc
Tejszínes hideg sárgadinnyeleves
Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, (lehetőség szerint) 2 db
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
x
sütőpapírt teszünk,tésztát egymás mellé rakjuk, világossárgára sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, tálcára tesszük.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom
#13
2010. augusztus 8. 12:31
Válaszolj!





Csákvári Antalné ♥ Irén

meggyes süti ( más gyümölcs is lehet)
20 dkg liszt
20 cukor
2 egész tojás
1 sütőpor
1 pohár kefir ,vagy tejfel
tojásokat a cukorral jó kikeverni bele a kefirt és a sütőporos lisztet, lehet reszelt citrom héját is.
sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és lisztezett meggyet rakok a tetejére, ribizlivel is finom. ( a lisztezett gyümölcs nem süllyed le az aljára )
Szoktam variálni hogy a fele tésztába keverek egy kis kakaót és rácsurgatom a tepsiben lévőre, márványos lesz.
Durvára vágott diót teszek a tetejére. ha gyümölcs nélkül sütöm ,kettévágom és megkenem lekvárral.
Gyorsan kész.
#12
2010. augusztus 7. 21:00
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 15:58
1/14
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
erős masszázs :-)
gabipapa
2018. március 09. péntek, 14:10
Masszáda.jpg
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 18:55
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
Budapest thai masszázs
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:43
eredeti thai masszázs 13.
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:42
eredeti thai masszázs Heg
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:41
thai masszázs terápia
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:40
thai masszázs terápia bud
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:39
Címkék
narancs leve, egész tojásokat, másik tálban, krém alapba, lisztet elkeverjük, Csákvári Antalné, reszelt sárgarépában, kiskanál segítségével, kaukázusi kefirben, széklet probiotikus, egészet simára, folyós tészta, tarka borsban, sütőporral elkevert, hozzávalókat alaposan, sárgarépát lereszeljük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.