Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:23 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Természetes immuntámogató módszerek
Immunrendszerünket természetes módszerekkel is megerősíthetjük. A tél még javában tombol, így szükségünk is van ezekre a metódusokra.

A védekező rendszert erősebbé tehetjük, ha leszokunk a dohányzásról, minimalizáljuk a stresszt az életünkben, elegendő időt töltünk alvással, rendszeresen mozgunk és egészségesen táplálkozunk.

Természetesen az immunitás növelésére vitaminokat és egyéb kiegészítőket is használhatunk. Az egyik ilyen vitamin az A-vitamin, amely segítséget nyújt a fertőzések leküzdésében és a nyálkahártyák egészségének megőrzésében. Ezt a vitamint megtalálhatja az édesburgonyában, a sárgarépában, a sötét leveles zöldségekben, a májban, a halban és a paprikában.

A D-vitamint napfényvitaminnak is nevezik. Nyáron elegendő, ha naponta 10-15 percet napon tartózkodunk. De mi a helyzet télen, amikor nem süt ki a nap? Ilyenkor a táplálékokkal vihetjük be a szervezetünkbe ezt a vitamint, például lazaccal, tonhallal, makrélával, tojással vagy diófélékkel.

A
pacsakute, 2019. január 04. péntek, 20:59
Tuti fogyókúra
savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD:
Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: Hatalmas tál töltöttkáposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.
SZERDA:
Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból amennyi belefér.
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túróslepény lefényképezése.
Vacsora: A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó.
CSÜTÖRTÖK:
Reggeli: 1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakottkrumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma
eva6, 2018. december 08. szombat, 18:51
GYÜMÖLCSÖS PITE - tanácsokkal
A gyümölcsből készült sütemények készítése nagyon egyszerű, ezért a tésztából érdemes nagyobb adagot gyúrni és adagokra elosztva mélyhűtőben tárolni.
Nem csak a nyers tésztát, hanem a kész, megsült gyümölcsös pitét, tortát vagy süteményt is eltehetjük a mélyhűtőbe.
ALAPRECEPT:

20 dkg liszt, 8 - 10 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 4 evőkanál víz. Összegyúrjuk, és hűvös helyen legalább fél órát pihentetjük.

GYÜMÖLCSBŐL körülbelül 70 dkg-ot előkészítünk. Ez lehet ribizli, cseresznye, meggy, málna, egres, szeder, rebarbara, sárgabarack, őszibarack, szilva, szőlő, alma.
A vékonyan kinyújtott tésztát megszórjuk 2 evőkanál dióval vagy zsemlemorzsával, a tetejét telerakjuk gyümölccsel, de tehetjük például az almát pikkelyszerűen, sűrűn.
A tetejére tehetünk öntetet: 1 tojás, 1 pohár kefir vagy 2 dl tej, 2 kávéskanál liszt és cukor ízlés szerint.
Közepes tűznél körülbelül 30 percig sütjük.
lizawolf, 2018. július 12. csütörtök, 11:23
Ha nincs otthon...-mit mivel pótolhatunk?
aludttej helyett: 1 evőkanál tejföl pár csepp citromlé és kb. 1/2 dl tej összekeverve

Citrom helyett: használhatunk konyhai ételecetet.
Ha kevés a zsemlemorzsánk: egyharmad arányban pótolhatjuk keményebb sajt reszelékével,panírozásnál még finomabb lesz az étel.

Tojás hiányában: ( ha az étel jellege megengedi) használhatunk nyers, lereszelt burgonyát.

Zsír vagy olaj és margarin egyenértékű lehet bármilyen étel elkészítésénél.

Sütemény vagy tészta készítésekor a vaj és a margarin egyenértékű.

A különféle hústöltelékekbe rizs helyett tehetünk főtt árpagyöngyöt, főtt szójagranulátumot vagy főtt, hántolt kölest.

Bizonyos édességek készítésekor kalács helyett megfelel az édes kétszersült vagy a zsúrkenyér.
Cukrozott gyümölcs helyett : tehetünk a süteménybe kemény, besűrűsödött , apróra vágott lekvárt, vagy dzsemet, kimagozott apróra darabolt befőttet, főtt narancs vagy citromhéjat, mazsolát.

A palacsintatésztába tej
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:24
Miért olyan egészséges a kefir?
róla?

Miből készül a kefír?
A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatán alapszik. Eredetileg kancatejből készült, ma leginkább tehéntejet használnak hozzá


A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is
A krémes, sűrű állagú ital kissé keserű és savanyú ízű, mint a tejföl köpülésekor kiváló író, és enyhén pezseg a benne lévő szén-dioxid miatt. A kefir készítése során ugyanis kis mennyiségű alkohol is felszabadul. A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is, amely cukros, vizes oldatból készül.
A tejből készült italok előállításához használt kefirgomba, amelyet gyakran neveznek kefirkultúrának is, nem más, mint élesztők és baktériumok keveréke, melyek erjedése során a tejcukor (laktóz) tejsavvá, alkohollá és szén-dioxiddá alakul. Ez a kefirgomba egyébként már bioboltokban is kapható.

Miért kell kefírt fogyasztni?
A kefirről úgy
suzymama, 2018. március 20. kedd, 10:05
Piskóta alapok
mérsékelem a lángot. Az első tizenöt percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy "megfázzon" a piskóta. A megsült tésztát a félig nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni. A már kihűlt süteményt deszkára borítom és aszerint, hogy mi lesz belőle, két-három lapba vágom. Tetszés szerinti krémmel vagy lekvárral megtöltöm, de álljon itt egy nagyon finom piskótatöltelék.
Élesztős piskóta

Hozzávalók: Tojás 6 db, vaj 40 dkg, porcukor 6 ek., élesztő 5 dkg, tej 1 kanál, liszt 80 dkg.

Elkészítése: Hat tojás sárgáját, 40 dkg vajat, 6 kanál porcukrot, kis sót, habosra keverünk. Adunk hozzá 5 dkg, tejben áztatott élesztőt és 80 dkg lisztet. Ezeket jól kidolgozva, hozzáadjuk a 6 tojás kemény habját. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kis formákkal, kelni hagyjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, pirosra sütjük. Ha félig kisült, kenjük meg újra vajjal!
Főtt piskóta

Hozzávalók: Tojássárgája 8 db, tojás 4 db, cukor 14 dkg, liszt 14 dkg, vaj 14 dkg.

Elkészítése: Nyolc
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
8 káprázatos tészta recept
8 káprázatos tészta recept, a fenséges sütemények rajongóinak!
Képtelenség elrontani ezeket a finomságokat!

A 8 legfinomabb tészta receptje, amelyekből fenséges süteményeket készíthetsz. Mi lehet jobb egy házilag készített süteménynél? Ma elhoztunk nektek 8 olyan receptet, amelyek elkészítésével a legfinomabb süteménnyel lephetitek meg szeretteiteket. Sokszor előfordul, hogy sietünk és nem olyanra sikerül a tészta, amilyenre szeretnénk, a mai receptek elkészítésénél ez nem fordulhat elő hiszen, csak az adagokat kell betartanunk. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

1. Joghurtos, sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
Kaukázusi kefir
benne, ettől lesz a jó kefir picit pezsgő. Az élőflórás kefir elősegíti az emésztést. A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej.

A krémes, sűrű állagú ital kissé keserű és savanyú ízű, mint a tejföl köpülésekor kiváló író, és enyhén pezseg a benne lévő szén-dioxid miatt. A kefir készítése során ugyanis kis mennyiségű alkohol is felszabadul. A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is, amely cukros, vizes oldatból készül.
A kefirről úgy tartják, sok tápanyagot tartalmaz, és serkenti a bélrendszer működését. Ez igaz is, de hatása ennél jóval szélesebb körű és változatosabb:
-fehérjéket, A-, B- és D-vitamint és folsavat (B9-vitamin) tartalmaz, valamint szállít kalciumot, magnéziumot, vasat és jódot is. Ezek fontosak a csontjainknak, fogainknak, izmainknak, idegeinknek és a
relisisi, 2016. november 14. hétfő, 19:10
Sajtos csibecomb recept
Amikor kevés időm jut az ebédrevaló elkészítésére, legtöbbször ilyen tepsis hús van étlapunkon. Kefirrel készítve kalóriaszegényebb és az íz harmónián nem változtat. Öt percnyi előkészítés után mehet a sütőbe, 40 percig nincs vele gond, ráérünk mással foglalatoskodni, amíg megsül. Párolt zöldséggel tálalva lúgosító étel.
A recept hozzávalói ( személyre)

5 db egész csibecomb
1 evőkanál tyúk vagy kacsazsír
350 gr 12%-os tejföl vagy kaukázusi kefir
1 dl főzőtejszín
5 szelet edámi sajt (15 dkg)
5 szelet csibesonka felvágott
5 db rozmaringbóbita

őrölt bors
őrölt szerecsendió
esetleg 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A megtisztított csibecombokat ízlés szerint besózzuk, sütőtálba helyezzük,
lebo, 2016. október 05. szerda, 07:30
Húsvéti recept gyűjtemény
élesztő, 2 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dl szódavíz.
Előkészítés: az elmorzsolt élesztőt fél dl meglangyosított, cukros tejbe keverem és felfuttatom. (Akkor futott fel az élesztő, ha a bögréből - amiben összekevertem az élesztőt és a tejet - ki akar futni.) Közben a sonkát ledarálom. Az átszitált lisztet, a még langyos burgonyát, a langyos margarint, a sót, a fűszereket és a felfutott élesztőt összedolgozom a megmaradt langyos tejjel és annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tészta legyen.
Elkészítése: a tésztát egy mély edényben jól kidolgozom, végül a darált sonkát is beledagasztom. Lisztezett mély tálba teszem a tésztacipót, tetejét is meghintem kevés liszttel, és egy tiszta konyharuhát ráborítva, duplájára kelesztem. Ezután lisztes deszkán két részre osztom a tésztát, mindkettőt hosszúkás zsúrkenyérformára alakítom, és kenetlen sütőlemezre rakom. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 60 percig sütöm. Mielőtt egészen megsülne, kevés hideg vízzel megspriccelem, így szép fényes, márványos lesz a
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Tojással és tojáshéjjal szépségünkért és egészségünkért
Amikor kiballagunk a baromfiudvarra, hogy összegyűjtsük a tyúkok alól a tojást, vagy amikor leemeljük az üzlet polcáról a tojással teli dobozt, bizonyára nem azon gondolkodunk, hogy mennyit használunk majd fel samponunk készítésekor, vagy milyen fantasztikus kalciumforrást biztosítunk az összezúzott tojáshéjjal szervezetünk számára. A legtöbb háziasszony csupán süteményekhez, rántott húshoz, omletthez és egyéb ételekhez vásárol tojást, a héjat pedig nagy lendülettel a szemetesbe hajítja. Pedig mindkettő egyaránt jó szolgálatot tesz az egészségünkért és a szépségünkért.

A legújabb kutatások igazolták, hogy a tojás - mértékkel fogyasztva - nem emeli meg drasztikusan a szervezet koleszterinszintjét. Emellett számtalan jótékony hatását is alátámasztották. A tojás javítja az agy működését, erősíti az izmokat, a tojáshéj pedig kiváló kalciumforrás, illetve csökkenti a
pacsakute, 2016. július 16. szombat, 10:08
1/14
Képek, videók
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
Természetesség-HARCOS
1vargaildyko
2016. január 05. kedd, 07:45
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetes gyógyír
sanci81
2015. november 23. hétfő, 16:53
Nyirok rendszer része.jpg
pacsakute
2018. március 29. csütörtök, 10:51
periódusos rendszer csoki
irmus
2017. június 22. csütörtök, 07:48
Rendszerint.png
sz719eszter
2016. augusztus 21. vasárnap, 16:47
Rendszerető madár.jpg
pacsakute
2015. november 17. kedd, 20:44
Címkék
tetejére tehetünk, felfutott élesztőt, megmaradt langyos, immunitás növelésére, süteménybe kemény, összezúzott tojáshéjjal, étel jellege, savanyú tejtermékekben, képek előhívása, közeli ABC-ből, egyik ilyen, sonkát ledarálom, vitamint megtalálhatja, sötét leveles, elmorzsolt élesztőt, gyümölcsből készült,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.