Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:36 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A demokrata elnökjelölt-aspiránsok újabb vitáján is főleg egymást bírálták a politikusok
Szerdán az elnökjelöltségre pályázók újabb tízfős csoportja vett részt. A szerdai vitát szintén a CNN hírtelevízió rendezte meg Detroitban, és moderátorai ezúttal is ugyanazok a vezető újságírók voltak.

Ahogyan kedden elsősorban Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátorokra figyeltek a választók és a politikai elemzők, úgy a szerdai vitának is volt két főszereplője: Joe Biden volt alelnök és Kamala Harris kaliforniai szenátor. Annál is inkább, mert az egy hónappal ezelőtti vitában Harris élesen támadta korábbi emberi jogi állásfoglalásai és vitatható döntései miatt Bident.

Szerdán Biden megkülönböztetett kedvességgel köszöntötte Harrist, s azzal fordult hozzá: "mértékletesen bánj velem, kölyök". A megjegyzést Ian Sams, Kamala Harris sajtófőnöke azonnal - még a vita alatt - bírálta Twitter-bejegyzésében, sérelmezve, hogy Biden "legyerekezte" a kaliforniai szenátort.

A kétórás vitában Biden és Harris mellett nyolc demokrata elnökjelölt aspiráns vett részt:
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 07:05
Bernie Sanders a kedd esti előválasztási vita óta több mint egymillió dollárnyi adományt kapott a kampányára
A kampánymenedzser közleménye a helyi idő szerint kedd estétől szerda délutánig beérkezett felajánlásokat rögzíti. E szerint 1,01 millió dollárral gyarapodott a vermonti szenátor kampányára fordítható pénz és 70 ezer új egyéni támogató jelentkezett.

Faiz Shakir leszögezte: "fikarcnyi kétség sem maradhat azt illetően, hogy ő (Sanders) a legjobb jelölt, aki megküzdhet Donald Trumppal (a republikánus párti elnökkel) és végre elhozhatja azt a változást, amelyre szükségünk van Amerikában".

Bernie Sanders kedd este viszonylag hosszasan részletezte a mindenkire kiterjesztett, általános egészségbiztosításról szóló elképzelését, amely egyébként politikájának egyik sarkalatos eleme, s amelyért nemcsak a republikánusok, hanem demokrata elnökjelölt-aspiránsok is élesen bírálják. Kedden este John Delaney volt marylandi képviselő "politikai öngyilkosságnak" minősítette a tervet, John Hickenlooper, Colorado állam volt kormányzója pedig úgy fogalmazott, hogy ezzel a demokraták "postán küldenék aválasztási
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 22:02
BÉT - A Fed esti kamatdöntése előtt kivárás volt a piacon
A részvénypiac forgalma 14,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek azt mondta, minden befektető az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) esti kamatdöntő ülését várja, a döntést nyolc órakor hozzák nyilvánosságra. Hozzátette, negyed százalékos kamatvágásra számítanak az elemzők. Úgy vélte, ami igazán fontos lehet, hogy a közleményben, illetve a fél kilenckor kezdődő sajtótájékoztatón a jegybankelnök milyen további lépéseket vázol fel, illetve milyen feltételekhez köti az esetleges újabb kamatvágásokat.

Kicsit felfokozottak a várakozások - mondta. Amennyiben Jerome Powell azt fogja mondani, kamatot vágtak, de a következő lépéseket a beérkező adatoktól teszik függővé, egy kicsit kiábrándulhatnak a befektetők, ami okozhat némi korrekciót a részvénypiacon.

A magyar piacon a szenior elemző szerint nem volt érdemleges hír.

A forint elég sokat
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 18:01
BÉT - Emelkedéssel indulhat a kereskedés
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy kedden az amerikai piacot profitrealizálás jellemezte, hasonló kép rajzolódik ki az ázsiai tőzsdéken is. A keddi gyengeséget követően a határidős indexek kisebb visszapattanást jeleznek előre, így enyhe pluszban indulhat a nap.

Hozzátette, hogy a piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kamatdöntő ülésére várnak, amely szerda este lesz. Emellett óvatosságra intik a piacokat az amerikai-kínai kereskedelmi vita újabb fejleményei is.

Donald Trump amerikai elnök ráijesztett a piacokra a Twitteren kedden közzétett üzeneteivel, amelyekben élesen bírálta Kínát. Az időhúzás mellett azzal is megvádolta Kínát, hogy nem teljesítette azt az ígéretet, miszerint több mezőgazdasági terméket vásárol az Egyesült Államoktól. Arra figyelmeztette a pekingi vezetést, hogy rosszul teszi, ha a 2020-as amerikai elnökválasztásig akarja halogatni a megállapodást a demokrata párti jelölt győzelmének reményében, mert ha ő nyer,
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 08:51
Az egészségbiztosítás, a rasszizmus és a fegyverviselés volt tíz amerikai elnökjelölt-aspiráns keddi vitájának
A vitát a CNN hírtelevízió rendezte meg, moderátorai is a televízió vezető munkatársai voltak. A több mint húsz elnökjelölt-aspiráns közül tízen vettek részt rajta, és elemzők már napokkal korábban úgy jellemezték a vitát, mint Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor "összecsapása".

Az elemzők által a demokrata párti tábor "vezető progresszív" politikusaiként aposztrofált Sanders és Warren mellett a keddi vitán részt vett még: Steve Bullock, Montana jelenlegi és John Hickenlooper, Colorado állam volt kormányzója, a minnesotai Amy Klobuchar szenátor, Tim Ryan ohiói képviselő, Pette Buttigieg, Bend indianai városka polgármestere, John Delaney marylandi és Beto O'Rourke texasi politikus, mindketten volt képviselők, valamint Marianne Williamson író.

A kétórás vita után percekkel a The New York Times című lap már közölte is a kimutatást: a legtöbbet Elizabeth Warren és Bernie Sanders szenátor beszélt. Jóllehet, a műsorvezetők igyekeztek minden elnökjelölt-aspiránsnak
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 07:04
Muszbek Mihály sportközgazdász szerint előrelépett a magyar labdarúgás
A sportközgazdász a hazai futball 2018/19-es évadjáról, valamint a tavalyi üzleti évéről elkészítette 10. Sportgazdasági Nagyító című elemzését. Az ezt ismertető keddi sajtóbeszélgetésen a pozitívumok között említette a MOL Vidi csoportkörbe jutását az Európa-ligában, a felnőtt válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplését és az U17-es együttes vb-döntőbe kerülését.

Hozzátette: javult Magyarország helyezése a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján a tavaly májusi 51.-hez képest most 45., a kupacsapatok szereplése alapján pedig a kontinens 55 országa között a 33. helyen áll. Egy év alatt 35,65 millióról 71,45 millió euróra emelkedett, vagyis csaknem megduplázódott a válogatott keret piaci értéke.

"Ezek ugyan még nem nézőt vonzó extra teljesítmények, de olyan sportgazdasági és sporttudományos mérőszámok, amelyek alapján az Eb-selejtezőben kiemelnek egy válogatottat vagy a kalapokba sorolását meghatározzák, tehát komoly értékek" - hangsúlyozta a sportközgazdász.

Kitért arra is,
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 14:45
Hetedszer rendezik meg Budapesten a Sportos vakáció a városban programot
Az idén a Budapest 2019 Európa Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló esemény céljairól a szervezők képviseletében Szobotka Gyöngyvér a keddi sajtótájékoztatón elmondta: az induláskor népszerűsíteni szerették volna a rendszeres testedzést, valamint a fiatalokat bevonzani a sport világába. Kiemelte: minden korosztálynak kínálnak programokat, a cselgáncstól kezdve a víváson, néptáncon, színpadi mozgáson és játékos ökölvíváson át a kézilabdáig.

Hangsúlyozta, hogy a szervezésben sportszakemberek, edzők, híres sportolók is részt vesznek, a programok pedig egész nyáron ingyenesen látogathatók, azokba az érdeklődők előképzettség nélkül kapcsolódhatnak be.

Szobotka Gyöngyvér az MTI kérdése elmondta: kezdetekben kétezer gyereket mozgattak meg, tavaly viszont már 4500 volt a részvevők száma.

"A gyerekek körében nagyon népszerű a program, szájról szájra is terjed a híre" - mondta.

Kamuti Jenő világbajnok, olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója orvosként és sportolóként is a
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:24
Maccabi Európa Játékok: legalább 30 érmet várnak a magyaroktól
részről 16 sportágban 177 férfi és 31 női sportoló fog versenyezni, ami rekord. A mostani létszám több mint a duplája az eddigi legnépesebb, közel 100 fős magyar sportolói delegációnak.

"Versenyzőink közül 72-en masters, 55-en junior és 81-en az open kategóriában indulnak, de a juniorok között akadnak, akik az open kategóriában is rajthoz állnak" - jelentette ki Jusztin Ádám, aki megemlítette azt is, hogy Magyarország négy futsal-, két kosárlabda- és két vízilabdacsapattal vesz részt a küzdelmekben. A keddi programból kiemelte, hogy a magyar futsal csapat Izrael, míg a kosárlabdázók az Amerikai Egyesült Államok legjobbjai elleni kezdik meg szereplésüket.

Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke, a játékok szervezőbizottságának elnöke bejelentette, hogy a 15. Maccabi Európa Játékokon 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban - ebből négy bemutató - versenyez majd egymással. Véleménye szerint a kísérőkkel együtt összesen 5000 résztvevő "egy csodálatos eseménysorozatnak néz
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:48
Beismerte két lány meggyilkolását a 66 éves caracali férfi
A férfi legutóbb a héten ölt meg egy 15 éves lányt. Az eset megdöbbenést váltott ki egész Romániában, és felmerült az alapos gyanú, hogy a hatóságok sorozatos mulasztást követtek el, lassan nyomoztak, és megmenthették volna az áldozat életét. A 18 éves lány eltűnését áprilisban jelentették be.

A férfi először tagadta, hogy bárkinek kioltotta volna az életét, vasárnap azonban a hatóságok több bizonyítékot találtak ellene. Először megkapták azt a telefont, amelyről a 15 éves lány csütörtök délelőtt többször hiába kért segítséget, mivel a rendőrök csak 19 órával később érkeztek meg abba a házba, ahol feltételezhetően fogva tartotta a lányt. Áprilisban ugyanarról a környékről egy másik 18 éves lánynak is nyoma veszett kísértetiesen hasonló módon, mindketten autóstoppoltak, így ültek be a férfi autójába.

A hatóságok a férfi házának udvarán emberi csontokat találtak, autójában pedig a szerdán elrabolt 15 éves lány DNS-mintáját is megtalálták. A férfi ezután tett beismerő vallomást védőügyvédje
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 15:31
EU-tisztújítás - Német lap: Frans Timmermanstól egy kelet-európai politikushoz kerülhetnek a jogállamisági ügye
A lap bizottsági értesülésekre támaszkodó beszámolója szerint Ursula von der Leyen igyekszik csökkenteni a feszültséget Brüsszel és a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) között, ezért mérlegelik, hogy a jogállamisági ügyeket elvonják Frans Timmermanstól és egy kelet-európai tagország által delegált uniós biztos feladatkörébe sorolják.

Lehetséges jelöltként tartják számon Valdis Dombrovskist, a távozó Európai Bizottság egyik alelnökét. Az Új Egység (JV) nevű lettországi jobbközép párt politikusa az utóbbi öt évben az euró, a szociális párbeszéd, a pénzügyi stabilitás, a pénzügyi szolgáltatások és a tőkepiaci unió ügyeivel foglalkozott a bizottságban.

A Süddeutsche Zeitung kiemelte, hogy a bizottság Frans Timmermans irányításával indított jogállamisági eljárást a lengyel és a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban, ezért a holland szociáldemokrata politikus "nem éppen szívesen látott" személyiség a visegrádi négyeknél.

Frans Timmermans - aki a
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:42
A spanyol parlament nem választotta meg miniszterelnökké Pedro Sánchezt
hatásköröket.

"Még időben vagyunk, hogy megmentsük ezt a szavazást" - mondta alig fél órával a voksolás előtt.

Felrótta a szocialistáknak, hogy nem mutatták feléjük a kormányzati partnert megillető tiszteletet, és emlékeztette Sánchezt, hogy első miniszterelnökségéhez ők juttatták, mikor támogatták bizalmatlansági indítványát, amelyet a konzervatív Mariano Rajoy ellen nyújtott be.

Az április 28-i spanyol parlamenti választásokon győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárának újraválasztását a keddi első fordulóban is elutasította a törvényhozás, akkor az abszolút többség támogatását kellett volna elnyernie.

A jogszabályi előírások szerint a spanyol törvényhozásnak két hónapja van arra, hogy megválassza az ország miniszterelnökét, különben új választásokat kell kiírni.

A parlamenti ülést követően Meritxell Batet házelnök személyesen tájékoztatja VI. Fülöp királyt az eredményről, aki ezután újból egyeztetésre hívja majd a pártok vezetőit. Az uralkodó dönthet úgy, hogy
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:09
Vívó-vb - Egy magyar búcsúzó a 64 között férfi párbajtőrben
A pénteki program nyitányán Siklósi könnyedén intézte el a venezuelai Francisco Limardót, majd Rédli és Nagy egyszerre lépett pástra két külön teremben. A 2017-ben vb-bronzérmes Rédli a svájci Michele Niggelerrel kiélezett asszót vívott, érződött, hogy mindkét fél tart egy kicsit a másiktól, és nem mer felszabadultan kezdeményezni. A harmadik harmad utolsó percéig csak a svájci tudott előnybe kerülni, 10-10 után azonban a magyar párbajtőröző először vezetett, és örömében a piros pástról a mellette lévő a főpástra futott fel. Ezután már az ő elképzelése szerint alakult a párharc, Niggeler idegessé vált, Rédli pedig végül négy tus különbséggel győzött.

Közben Nagy Dávid öt találattal kikapott Dmitrij Alekszanyintól úgy, hogy a világranglistán hatodik helyezett kazah ellenfele végig irányította a mérkőzést.

"Bizonytalanul vívtam, a kazah srác viszont nagyon magabiztos volt" - értékelt Nagy. "Gyakorlatilag az asszó elejétől végig futottam az eredmény után. Próbáltam váltani, de ez nem minden
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 10:51
1/590
Képek, videók
politikusok.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:05
Politikusok Wc-je.jpg
agica2004
2017. január 20. péntek, 17:07
Szeged-politikusok
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:52
Politikusok.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:31
politikusok.jpg
idgie1975
2011. április 25. hétfő, 09:39
Dómban a politikusok.jpg
agica2004
2010. október 18. hétfő, 13:16
politikusok.gif
messner
2010. május 08. szombat, 17:09
8politikusok.jpg
robisilvi
2008. január 05. szombat, 23:38
politikusok.jpg
skypper
2007. április 14. szombat, 12:30
James Lee Sanders
dandej
2019. január 09. szerda, 13:03
Jam Sanders 77.
dandej
2018. december 28. péntek, 14:59
Jim Sanders 77.
dandej
2018. december 25. kedd, 23:03
Jim Sanders 1.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:52
Jim Sanders.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:52
Sanders.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.