Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:13 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bragmayer Zsanett: egy év múlva sokkal jobb formában leszek
"Számítottunk rá, hogy el fogják halasztani, de amikor ténylegesen kimondták, az mégis rosszul érintett minket, és szerintem minden sportolót. Jó döntést hoztak, hiszen rossz lenne, ha mondjuk zárt kapuk mögött zajlanának a versenyek, vagy ha bizonyos országok nem tudtak volna részt venni" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán vasárnap az Equilor Team Újbuda SE sportolója.

Hozzátette, az első olimpiájára készül, ami extra motivációt jelent számára, ennek ellenére örül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság keddi halasztó döntésének, mert "egy év múlva sokkal jobb formában leszek, tehát ez akár az előnyömre is válhat".

Bragmayer kifejtette: több mint másfél év már eltelt a triatlonosok olimpiai kvalifikációjából, nagyjából kialakult a rangsor, tehát tudni lehet, kik lesznek ott Tokióban. Március közepe óta világszerte elhalasztották az összes nemzetközi viadalt ebben a sportágban is a koronavírus-járvány miatt, és ha tudnak még versenyeket rendezni idén, az ősszel lesz, és azok eredményei nem
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 13:42
Tokió 2020 - MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették
A MOB irányítói elmondták, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a keddi döntést megelőző hetekben minden létező szereplővel folyamatosan kommunikált.

"Meggyőződésem, hogy a halasztás pozitív hatással lesz az ötkarikás mozgalomra. Az alternatívák közül a legjobbat választotta a NOB" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A főtitkár hozzátette: ha a világ túljut a világjárványon és megrendezik az olimpiát, "az eufórikus élmény lesz".

A beszélgetésből kiderült, hogy a MOB nem készült a halasztásra, nem volt B-forgatókönyve, úgy tervezte, hogy a játékok július 24-én elkezdődik.

"Egyelőre még nem tudjuk az új időpontot, ez a mostani egy új helyzet a nemzetközi sportszövetségeknek is. A legtöbb idén például nem rendezett volna világbajnokságot, most pedig majd arra törekszik, hogy legyen vb. A halasztás minden szereplő életében felfordulást okoz" - fogalmazott Vékássy Bálint, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem lehet tudni, meddig tart a járvány.

A főtitkár megerősítette, hogy aki már
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 15:22
Koronavírus - Törölték az öttusázók világkupaszezonját, ősszel rendeznék a vb-t
A vk-széria februárban, Kairóban kezdődött, majd másfél hete a koronavírus-járvány miatt májusra, júniusra halasztották a következő fordulókat, a UIPM friss közlése szerint viszont ezeket már nem rendezik meg.

"Nehéz szívvel hoztuk meg ezt a döntést és nagy szomorúsággal gondolunk a kijelölt szervezőkre Szófiában, Budapesten és Szöulban. Az öttusa a lehető leghamarabb vissza fog térni ezekbe a városokba" - fogalmazott Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnöke.

Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy egyelőre ők is a UIPM hírleveléből értesültek a törlésről, de ha majd hivatalosan is értesítik őket, tájékoztatniuk kell az új helyzetről a sportállamtitkárságot, már csak azért is, mert a rendezéshez már megkapták a támogatást.

A budapesti vk-verseny két szófiai viadalt követően április, május fordulóján lett volna - amíg korábban el nem halasztották -, és a sorozat dél-koreai döntővel zárult volna.

A nemzetközi szövetség - amely
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 11:01
Koronavírus - Franciaországban csaknem hétszázra emelkedett a súlyos betegek száma
A kedd este közzétett hivatalos adatok szerint 699 fertőzöttet kezeltek súlyos állapotban intenzív osztályokon, miközben vasárnap este még csak négyszázan voltak, s a súlyos tünetekkel kezeltek mintegy fele 60 év alatti volt. A 7730 diagnosztizált fertőzött közül - akiknek száma mintegy ezerrel nőtt 24 óra alatt - 2579-en voltak kórházban, a többiek az otthonukban lábadoztak vagy már meggyógyultak. A halálos áldozatok száma egy nap alatt 27-tel 175-re emelkedett, közülük 7 százalék volt 65 év alatti - közölte a Facebookon megszervezett virtuális sajtótájékoztatóján Jérome Salomon, az egészségügyi tárca járványügyi felelőse, aki ismételten hangsúlyozta, hogy a betegek 98 százaléka meggyógyul.

A franciák kedd déltől csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el a lakhelyüket, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

Christophe Castaner belügyminiszter a keddi kormányülés után arra kérte a franciákat, "legyenek szövetségesek a háborúban", és tartsák tiszteletben, hogy "életet
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 07:04
Mike Pompeo reméli, hogy Kína felülvizsgálja döntését az amerikai újságírók kiutasításáról
Washingtoni sajtótájékoztatóján az amerikai diplomácia irányítója "sajnálatosnak" mondta a döntést, és kifejtette, hogy az amerikai újságírók kiutasítása megfosztja az információktól a világot és Kínát is, kivált a mostani, az új típusú koronavírus terjedése miatti válságos helyzetben.

Peking kedden délelőtt jelentette be, hogy akkreditációjuk lejárta előtt megvonja a tudósítói engedélyt a The Wall Street Journal, a The New York Times és a The Washington Post című lapok kínai tudósítóitól. Az újságíróknak tíz napon belül le kell adniuk engedélyeiket és el kell hagyniuk Kínát.

A kínai lépés előzménye, hogy Washington március elején egyharmadával csökkentette az Egyesült Államokban dolgozó kínai öt állami média újságíróinak létszámát arra hivatkozva, hogy Kínában "megfélemlítik és zaklatják" a külföldi újságírókat. Korábban ugyanis Peking erősen kifogásolta a The Wall Street Journal cikkét az új típusú koronavírusról és a vírus felbukkanását elsőként jelző orvosról. A keddi döntést a kínai
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 21:12
Koronavírus - Elhalasztják az április 12-re tervezett előrehozott választást Észak-Macedóniában
Az észak-macedón parlamenti pártok vezetői az államfővel folytatott tárgyaláson döntöttek a voksolás elhalasztásáról az állampolgárok egészségének megóvása érdekében. A döntés értelmében leáll a kampány, és a járvány lecsengését követően folytatódik újra.

A pártok a rendkívüli helyzet vagy szükségállapot bevezetését is javasolták, ezt azonban még nem hirdették ki a nyugat-balkáni országban, ahol keddig 26 fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Az előrehozott választást a miniszterelnök javasolta tavaly októberben, miután az Európai Unió ismét elhalasztotta az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését Szkopjéval. Az észak-macedón kormányfő hatalmas történelmi hibának nevezte az uniós döntést.

Zoran Zaev akkori kormányfő azért volt hajlandó lemondani, mert 2016-ban a legfontosabb kampányígérete az ország euroatlanti integrációjának felgyorsítása volt. A csatlakozási tárgyalások megkezdésének reményében a nyugat-balkáni ország megbékélt Görögországgal, a nevét pedig Macedóniáról
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
Koronavírus - Ökölvívó olimpiai selejtező - Keddtől leállítják a versenyt
Az esemény szervezői hétfőn azt közölték, hogy az esti programot még megrendezik, amelyben Szaka István (52 kg) és Gálos Roland (57 kg) egyaránt a nyolc közé jutásért és ezzel az olimpiai kvótáért csatázik, majd kedden már nem kerül sor mérkőzésekre.

A közleményben a sportolók és edzőik egészségével, illetve a jelenleg gyorsan változó helyzettel indokolták a döntést. Utóbbival kapcsolatban konkrétumként az egyre több ország által bevezetett repülési korlátozásokat említették, ugyanis szeretnék biztosítani, hogy a több mint hatvan országból érkezett résztvevő haza tudjon jutni.

A viadal szombaton rajtolt és a tervek szerint jövő hét keddig tartott volna. Hétvégén még nézők is bemehettek az eseményre, majd a hétfői programot már zárt kapussá nyilvánították a szervezők.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára, összesen 77
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:23
Koronavírus - Angol helyettes tisztifőorvos: két héten belül tetőzhet a járvány Nagy-Britanniában
következő szakaszát. Ha ez megtörténik, a kormány azt fogja kérni, hogy azok is, akiknek csak enyhe tünetekkel járó légúti panaszuk vagy hőemelkedésük van, hét napra szigeteljék el magukat környezetüktől.

Jenny Harris a keddi BBC-műsorban ugyanakkor - a drasztikusabb intézkedések hiányát bíráló, politikusok részéről is elhangzó nyilatkozatokra reagálva - azt mondta, hogy a hatóságok igyekeznek kiegyensúlyozott intézkedéseket hozni, és teljes mértékben a tudományos tényekre alapoznak minden egyes döntést.

Hozzátette: a járványra adott minden válaszintézkedést pontosan a kellő időben kell meghozni, ellenkező esetben ugyanis az idő múlásával csökkenni kezd a betartási fegyelem a lakosság körében.

Arra a kérdésre, hogy a kormány mikor rendeli el a nagy tömegeket vonzó rendezvények betiltását, a helyettes tisztifőorvos kijelentette: nem hiszi, hogy feltétlenül lesz ilyen döntés a későbbi válaszintézkedések között, mivel a brit egészségügyi szolgálat által használt modellszámítások nem utalnak
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:42
Az Egyesült Államok kérte az ENSZ BT-t, hogy vegye le a terrorszervezetek listájáról a tálibokat
Az amerikai kéréssel kapcsolatos döntést várhatóan május 29-ig hozzák meg - közölte Zamir Kabulov, az orosz elnök afganisztáni különmegbízottja, az orosz külügyminisztérium egyik ázsiai főosztályának igazgatója.

Kabulov keddi moszkvai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a kollégái már folytatják a konzultációkat a kérésről New Yorkban.

Február 29-én az Egyesült Államok és a tálibok békemegállapodást írtak alá, amelynek célja az Afganisztánban közel húsz éve tartó fegyveres konfliktus békés rendezése alapjainak lerakása.

Az egyezményben Egyesült Államok vállalta a többi között azt, hogy biztonsági garanciákért cserébe 14 hónapon belül kivonja csapatait Afganisztánból. Szó van benne fogolycseréről, illetve szerepel benne az is, hogy Washington augusztusra feloldja a tálib mozgalom tagjai elleni szankciókat, és szorgalmazni fogja, hogy a szóban forgó személyek májusig lekerüljenek az ENSZ feketelistájáról is. Az Egyesült Államok azt is vállalta, hogy kérni fogja az egyezmény jóváhagyását az
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 14:42
Volkswagennel folytatja a rali Eb-futamgyőztes Turán, Bagaméri páros
A duó autóbemutatóval egybekötött keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a versenygépet a Volkswagen Motorsport teljes támogatásával a Korda Racing biztosítja Turánék számára.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke elmondta, az idén várhatóan több mint húsz R5-ös autó vesz majd részt a hétfutamos országos bajnokságban, amelynek utolsó versenye - a tavalyi évhez hasonlóan - a nyíregyházi Európa-bajnoki viadal lesz.

"Az elmúlt öt évben sok olyan döntést hoztunk és sok olyan lépést tettünk, amely összességében a hazai rali és a magyar autósport fejlődését szolgálta, a cél pedig az volt, hogy minőségben minél közelebb kerüljünk a nemzetközi sorozatokhoz" - mondta az MNASZ elnöke.

Kiemelte, hogy tavaly Nyíregyházán a versenyzők, a nézők, és a rendezők szempontjából is sikeres volt az Eb-futam, amelyre 13 év szünet után került sor újra Magyarországon, és amelyet éppen Turánék nyertek meg. Oláh Gyárfás reményét fejezte ki, hogy idén tovább fejlődik a magyar
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 12:01
Peking ellenlépéseket ígér, miután Washington korlátozta a kínai állami sajtó amerikai működését
munkatársai írtak, a három kiutasított újságíró közül pedig egyiknek sem volt köze a cikkhez.

Kína a lépést azzal indokolta, hogy a WSJ nem vonta felelősségre az érintetteket, és nem kért hivatalosan bocsánatot az ügyben. Sajtóbeszámolók szerint a WSJ több mint ötven munkatársa arra kérte a lapot, hogy módosítsa a sértőnek talált címet, és kérjen bocsánatot. A külföldi tudósítók Kínában működő klubja szerint Peking 1998 óta nem utasított ki külföldi újságírót.

A WSJ munkatársaival kapcsolatos döntést csupán órákkal azt követően jelentették be, hogy Washington diplomáciai képviseletté nyilvánított öt, az Egyesült Államokban működő kínai médiumot.

A diplomáciai képviseletté nyilvánítás a Hszinhua kínai állami hírügynökségre, a China Radio Internationalre, a CGTN kínai nemzetközi hírcsatornára, a China Daily, valamint a Zsemninzsipao című napilapok amerikai terjesztőire vonatkozik, csakúgy, mint az alkalmazotti létszámra hétfőn bevezetett korlátozás.

Külképviseleti minőségükben az öt
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 10:41
Szakmai bizottság: Bán Teodóra adta be a legjobb pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére
Az MTI-hez szerdán eljuttatott nyílt levelükben Marton Éva, Zsuráfszky Zoltán, Ókovács Szilveszter, Zalán János és Fülöp Péter hangsúlyozták: a pályázatokat a legjobb tudásuk és szakmai tapasztalataik alapján, szabadon bírálták el.

"A lehető leghatározottabban állítjuk, hogy Bán Teodóra pályázata kimagaslóan a legjobb volt. Azt halljuk, arról értesültünk, hogy Budapest vezetése politikai döntést kíván hozni és a szakmai bizottság - amelyben két Kossuth-díjas művész és négy előadóművészeti intézmény, az Állami Operaház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Pesti Magyar Színház és a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója vett részt - javaslatát lesöpörve a leggyengébb pályázót kívánja megbízni Budapest legjelentősebb nyári színháza és a Budapesti Tavaszi Fesztivál vezetésével" - fogalmaznak levelükben.

A Bán Teodóra pályázatát egyhangú döntéssel támogató szakmai bizottság tagjai ezért felhívják a Fővárosi Közgyűlés tagjait és a főpolgármestert, hogy tartsák tiszteletben a bizottság
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 11:52
1/49
Képek, videók
jakabfi zsanett0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:16
ádámi zsanett0712.jpg
maroka
2017. július 12. szerda, 10:57
ádám zsanett olimpiai lán
maroka
2017. június 26. hétfő, 22:39
zsanett névv.jpg
zsokica45
2016. június 09. csütörtök, 20:01
Zsanett névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 23:14
Zsanett
szicu
2016. május 13. péntek, 10:31
238. Mné Toldi Zsanett.jp
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:40
Zsanett.jpg
agica2004
2015. november 06. péntek, 20:30
ha valaki rosszul bánik v
sz719eszter
2018. július 17. kedd, 19:05
rosszullét.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 14:39
Rosszul számol.jpg
chillik
2017. június 18. vasárnap, 06:52
rosszul teszed ....jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:58
boszi,rosszul ébredt.jpg
kicsoda57
2015. június 27. szombat, 21:39
Amikor rosszul megy neked
_szaturnusz_
2015. március 06. péntek, 06:24
brek rosszul van.png
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 16:19
Címkék
esemény szervezői, rali Eb-futamgyőztes, tervek szerint, vk-széria februárban, Ókovács Szilveszter, kijelölt szervezőkre, egyezményben Egyesült, szóban forgó, Zalán János, tavalyi évhez, kvalifikációs viadalokat, észak-macedón parlamenti, betartási fegyelem, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, franciák kedd, vírus felbukkanását,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.