Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:36 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Örönhír
Örömmel osztom meg a hírt, hogy írásbeli javaslatomra Magyar Katalin (1940-1956) síremléke a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 35/2018.05.11. határozatával a Nemzeti Sírkert részévé vált.

Tisztelt Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság!
Tisztelt Dr. Boross Péter Elnök Úr!

Simon Zsuzsanna mosonmagyaróvári '56-os emlékmegőrző, a Mosonmagyaróvár,1956 című díjnyertes (NEKB 2009. Honlapkészítő országos pályázat I. helyezett) weboldal
(www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu) felelős szerkesztője vagyok.
Magyar Katalin (1940-1956), a Budapesten1956. november 7-én hősi halált halt diáklány, önkéntes ápolónő győri (Nádorvárosi temető, XX. parcella, C. sor 69. sírhely) sírját szeretném javasolni a Nemzeti Sírkert részévé.
A jelölt sír Magyar Katalin és családja egy részének nyughelye.
Állapota a csatolt kép alapján átlagosnak mondható.
A javaslat indoklása: Magyar Katalin az általános iskola elvégzése után Mosonmagyaróvárról került a budapesti
azenujsagom, 2018. május 18. péntek, 13:01
Pálffy István dublini nagykövettel pózolt
belül lekerült a Kutast is ábrázoló kép.

Kutas László ellen négy elfogatóparancsot bocsátottak ki, a rendőrség honlapján valamennyi elérhető, a férfit a police.hu adatai szerint csalás miatt keresik. 2015. április 15-én európai elfogatóparancsot adott ki ellene a Pécsi Járásbíróság, másfél évvel később, 2016. október 12-én a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség is körözést bocsátott ki ellene. Tíz hónappal később, 2017. augusztus 2-án a Pécsi Rendőrkapitányság, másnap, 2017. augusztus 3-án a Kecskeméti Törvényszék BV-bírója is kibocsátott ellene elfogatóparancsot.

Kutas László évek óta Dublinban él. Ismeretségi körében már régóta terjed róla, hogy a rendőrség keresi. A férfi 2016. szeptember 27-én kiállított erkölcsi bizonyítványát mellékelve az irországimagyarok.eu oldalon közleményben ártatlanságát hangsúlyozva utasította vissza a vádakat, azt állítva hogy tanúként nem jelent meg egy
bordat, 2018. április 13. péntek, 19:19
A Nemzeti Sírkert részévé válhat
A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 2018. április végi ülésén dönthet Magyar Katalin 1940-1956 '56-os hős diáklány sírjának Nemzeti Sírkert részévé válásáról. Az írásbeli javaslatot március 13-án küldtem el az NEKB felé.:

Tisztelt Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság!
Tisztelt Dr. Boross Péter Elnök Úr!

Simon Zsuzsanna mosonmagyaróvári '56-os emlékmegőrző, a Mosonmagyaróvár,1956 című díjnyertes (NEKB 2009. Honlapkészítő országos pályázat I. helyezett) weboldal
(www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu) felelős szerkesztője vagyok.
Magyar Katalin (1940-1956), a Budapesten1956. november 7-én hősi halált halt diáklány, önkéntes ápolónő győri (Nádorvárosi temető, XX. parcella, C. sor 69. sírhely) sírját szeretném javasolni a Nemzeti Sírkert részévé.
A jelölt sír Magyar Katalin és családja egy részének nyughelye.
Állapota a csatolt kép alapján átlagosnak mondható.
A javaslat indoklása: Magyar Katalin az általános iskola elvégzése után
azenujsagom, 2018. március 22. csütörtök, 05:50
Hosszú hétvége - rámfér (ne)
A múltheti ledolgozás után most hosszú hétvége vár ránk, benne Március 15. ünnepével.
A kollégista gyerekekkel tegnap emlékeztünk Soós János '48-as nemzetőrre. Idén lesz 170 éve, hogy hősi halált halt Magyaróváron a kecskeméti önkéntes. Síremlékműve is 156 éves. Utána még tettünk egy '48-as történelmi sétát is a magyaróvári belvárosban. (Nem tudom a Moson Megyei Műhelyben van-e róla tanulmány. A Mosonvármegyében és a Civil Szemlében olvastam néhány cikket.) A megemlékezésen verset Nemes Bálint mondott, beszédet én tartottam.

Ma Dunakilitin Beregszászi Balázs levéltáros lesz az ünnepi szónok.

Március 15. alkalmából

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott:

Varga György festő-, szobrász- és iparművész, a Mosonmagyaróvári Képzőművész Alkotók Stúdiójának volt művészeti vezetője,
kitüntetésben részesül szülőföldje, a Szigetköz iránti elkötelezettséget tükröző alkotói pályájáért, sokrétű kulturális szervező tevékenységéért.

Magyar Ezüst
azenujsagom, 2018. március 14. szerda, 04:58
Nagyszüleink bölcsessége…
"Be kell hordanunk mindent. A szavakat is. Egyetlen szó, egy tájszó se maradjon kint. Semmi sem fölösleges. (Kányádi Sándor: Noé bárkája felé)

Úgy tíz évvel ezelőtt egy újságcikk elkészítéséhez megkértek egy kérdőív kitöltésére. Az egyik kérdés így hangzott: Önnek mi fog hiányozni ötven év múlva? Már akkor - a hatvanon túl -, jót mosolyogtam: nagyjából semmi. Aztán belegondoltam, tényleg, mi hiányozna? Hát, az anyanyelvem.

Az első sokk, amikor megrémültem, hogy nem tudok magyarul, gyerekkoromban ért, amikor a játszótársam odaszólt: Léci, hozd ki a lasztit. Csak annyit tudtam, hogy valamit ki kell hozni. Hosszú pillanatok teltek el, mire rájöttem, hogy a labdát kell kihoznom, a ,,léci" meg a légy szíves takaros rövidítése. Ugyanígy meghökkentett bő félévszázaddal később, amikor egy kedves ifjú ismerős így lelkendezett: Minden talinak örülök! De, el kell fogadnunk, hogy helye van az anyanyelvünkben a rétegnyelveknek, az on-line világ rövidítéseinek, egy élőnyelv attól élő
yaskane, 2017. december 07. csütörtök, 08:12
Véradókat, véradássegítőket és véradóbarát munkahelyeket tüntettek ki Budapesten
is, aki nem tudott részt venni, de jókívánságait küldte a díjazottaknak.

A vöröskereszt és az OVSZ felterjesztése alapján 19, kiemelkedően sokszor vért adó önkéntes vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pro Vita díját. A kitüntetettek között van olyan, aki már százhatvanszor adott vért.

Kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért 18-an kaptak Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést.

A Véradóbarát munkahely címet 18-an nyerték el, több vállalat és cég mellett a kecskeméti és az egri törvényszék, Salgótarján önkormányzata, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV), a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, valamint a Tamási Rendőrkapitányság.

A díjazott munkahelyek évente többször szerveznek véradást, az azon részt vevő dolgozóknak szabadnapot biztosítanak vagy a városi véradónapokra munkaidőben is elengedik munkatársaikat. Salgótarján például ingyenes parkolást biztosít a több mint százszoros véradóknak a város egész területén.

Az ünnepségen elismerésben részesültek
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 12:42
Emmi: egyházi és civil szervezeteket támogat a kormány
Schanda Tamás a nyertes pályázók egyikénél, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón elmondta: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével című felhívás alapján olyan projekteket támogatnak, amelyek fő célja az előítéletek és a hátrányos megkülönböztetés lebontása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása.

Hozzátette, 383 kérelem érkezett, több mint 18 milliárd forintos igénnyel, ezek közül 249 projektet tudnak támogatni. A nyertesek maximum 50 millió forint támogatást kapnak, a projektek megvalósítási ideje három év.

Az államtitkár kiemelte: a felhívást eredetileg 8 milliárd forint keretösszeggel hirdették meg ez év első felében, de a nagy érdeklődésre tekintettel ezt további 4 milliárd forinttal emelték.

Szólt arról, hogy megyénként átlagosan 14 pályázatot támogattak. A legsikeresebben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pályázott, az
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:30
Megkezdődött a Közép-Európai Civil Konferencia Kecskeméten
a volt gyarmattartók szinte egyenként akarják szétszedni és alávetni a közép-európai országokat. Kijelentette: "álcivil" szervezeteket kívülről, pénzzel erőltetnek az országra az abból életformaszerűen élő külföldiek. A valódi civil szervezetek ezzel szemben a társadalom szerves létéből táplálkoznak, itt élnek és működnek. Közép-Európa jövője jelentős részben attól függ, hogy a civil társadalom reneszánsza tud-e továbbfejlődni és kiteljesedni - mondta.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) kecskeméti polgármester elmondta: a hagyományoknak köszönhetően és a széles összefogás eredményeként virágzó civil élet van a városban. Hivatalosan 2008 óta működteti Kecskemét a városi civil kerekasztalt, ahol több száz civil szervezet nyolc szakmai testületben fejti ki tevékenységét. A szervezetek az önkormányzat munkáját számos kötelező feladat átvállalásával segítik, így találva sokkal szélesebb körű, rugalmasabb és humánusabb megoldásokat - mondta.

Kiemelte: a városi támogatási program keretében évente 100
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 19:44
Államtitkár: Magyarországot az erős családok erősíthetik tovább
Schanda Tamás a kecskeméti Tudomány és Művészetek Házában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány továbbra is elkötelezett a családok iránt, éppen ezért lesz a következő év a családok éve. A családokat segítő intézkedések körét tovább bővítik, és céljuk a társadalom családbarát értékrendjének erősítése is, amiben kiváló partnerek a közvetlenül a családokkal és az őket érintő problémákkal találkozó közösségek.

Mint mondta, a civil szervezetekkel közös feladatuk, hogy a közösségeket megerősítő, a közgondolkodásra széles körben hatni tudó bázis, valódi védőháló alakulhasson ki, hogy az ott kapott értékek és tapasztalatok beépülhessenek a magyar családok életébe. Az államtitkár emlékeztetett, a Védőháló a családokért elnevezésű pályázat keretében összesen 6,2 milliárd forinttal támogatják a magyar családokat segítő civil szervezeteket, akik munkájukkal létrehozzák a családbarát társadalmat és hozzájárulnak a család szerepének erősítéséhez.

A felhívásra több mint ezer pályázat érkezett, a
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 16:22
Több mint hétszáz üveg befőttel segítik a kecskeméti nagycsaládosokat
A Kecskemét-Hetényegyházán megtartott ünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy fogalmazott: a nyugdíjasok felajánlásukkal bebizonyították, hogy nemcsak anyagiakkal lehet a rászorulókat támogatni, hanem kétkezi munkával is.

Kiemelte: cselekedetük jó példa arra, hogy nem kell nagy, világra szóló tettekben gondolkodni.

Mindenki meg tudja találni a saját környezetében azt, hogy képességeihez, erejéhez és anyagi lehetőségeihez mérten mivel tud másoknak segíteni - mondta Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége a programot 200 kilogramm cukorral, továbbá öt üveg saját készítésű lekvárral, lecsóval és paradicsommal támogatta.

A Tápláló szeretet programot a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület indította útjára a gazdasági válság idején. A szervezet elnöke, Nyilas Kálmánné a földeken maradt termények feldolgozását tűzte ki célul, hogy az így elkészült befőttekkel és savanyúságokkal rászoruló családoknak segíthessenek.

Ötlete támogatókra
velemenyezd, 2016. szeptember 26. hétfő, 17:07
XX. Erdők Hete Programsorozat - Fedezd fel az erdőt az...
Az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja és a KEFAG Zrt. idén is több napon át, sok helyszínen, változatos programokkal várja az erdőket kedvelő közönséget ingyenes rendezvénysorozatán, a XX. Erdők Hetén. Újdonság, hogy országszerte több állami erdőgazdaság a Magyar Vöröskereszttel karöltve "erdészeti" véradó napot is szervez. Október 4-én 13-tól 17 óráig a Kecskeméti Arborétumba várják az önkéntes véradókat.

A XX. Erdők Hete Bács-Kiskun megyei programjai:
2016. október 3. hétfő

,,Út, ami összeköt..." - gyalogtúra az Alföldi Kéken

9:00 Indulás Rém község határából - a Gemenc Zrt. erdein át - az Alföldi Kéktúra útvonalán. (teljes túrahossz: 24,5 km)

12:00 Pihenő, uzsonna Érsekhalmán.

13:00 Indulás tovább a KÉK-en. (túrahossz: 12,5 km) A túrához Érsekhalmán is lehet csatlakozni!

16:00 Érkezés a Császártöltési
vicus54, 2016. szeptember 21. szerda, 18:32
„Legyünk együtt! Tegyünk együtt!” a Vadaskertben
A Kecskeméti Vadaskertnek ajánlják fel segítségüket az önkéntesség világnapján a kecskeméti székhelyű Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai.
Legyünk együtt! Tegyünk együtt! elnevezésű kezdeményezésükhöz azonban bárki csatlakozhat.

A program során szeptember 5-én, hétfőn 16 órától kertészeti és parkrendezési munkákat végeznek a Kecskeméti Vadaskertben (Műkerti sétány 1.).
A munkába bekapcsolódó középiskolai diákoknak iskolai közösségi szolgálat teljesítéséről igazolást adnak. Kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen írjanak az eselyteremtes.bkm@gmail.com e-mail címre, de hívhatják a 20 332 38 50-es vagy a 20 332 87 11-es telefonszámokat is.
Az önkéntesség világnapi programot a szervezet Kiskunfélegyházán és Kalocsán is megvalósítja. A két településen szeptember 5-én, hétfőn 16 órától egy-egy temetőben
vicus54, 2016. szeptember 02. péntek, 19:14
1/5
Képek, videók
Örömmel vettem tollat a k
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:26
Örömmel tettem
marika_godone
2016. április 27. szerda, 20:29
Örömmel köszöntelek minde
jucinenadov
2015. szeptember 20. vasárnap, 19:30
Örömmel köszöntelek igaz
suzymama43
2015. április 07. kedd, 10:40
A dicséretet örömmel, a b
matolaterezia
2014. január 24. péntek, 08:02
Szeretettel örömmel
sacimama
2013. május 09. csütörtök, 01:34
Örömmel üdvözöllek.jpg
niki55
2012. május 10. csütörtök, 16:32
örömmel teli női arc.gif
gosztmagdi
2011. október 24. hétfő, 18:56
integet nagy örömmel!
korosigaborne
2011. február 17. csütörtök, 11:52
örömmel, bánattal....jpg
skorpiolilike
2010. március 17. szerda, 05:38
88 sok örömmel adták.jpg
angyalboszi
2009. október 03. szombat, 17:46
Örömmel.gif
angyalboszi
2009. augusztus 04. kedd, 12:22
Kohut Katalin magyar kisl
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.