Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 16:03 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kaukázusi kefir
A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatából alakult ki. Ezek a szemcsék puha, fehér biomassza-képződmények, amelyek proteinekből, lipidekből (zsír) és oldódó poliszacharidokból állnak. A kefir kultúrában (kefirgomba) a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefir (Candida pseudotropicalis) nevű élesztő és még más cukorbontó élesztőfaj is, amelyek 18-22 °C körüli hőmérsékleten szaporodnak.
A kefir krémes állagú, íze enyhén savanyú. 35-40 féle aromát tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kefir egyedi, kellemes aromájának kialakításához. A tejsav mellett szén-dioxid és kis mennyiségű alkohol is
relisisi, 2016. november 14. hétfő, 19:10
Kefír
Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt.

Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem tudtuk, hogy kaukázusi kefirnek hívnak. Valami különleges kefirgomba ütötte fel a fejét baráti és munkaközösségekben, cserélt és talált gazdát. Aztán egyszer túlnőtte a házat, vagy az is lehet elhalt vagy meguntuk, már nem emlékszem, de nem volt többet. És azóta is keresem azt az ízt, mert a gombákból készített házi kefir sokkalta finomabb volt, mint bármelyik üzletben vásárolt mostani. Akkor persze nem tudtuk (tudatosan), hogy az egészségre is igencsak jótékony.

Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni. Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a
klementinagidro, 2015. június 29. hétfő, 07:51
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
probiotikum
Az diétázás lelki és testi stresszt is jelent. A stressz miatt megváltozik a bélműködés, az emésztőenzimek elválasztása, ez a bélflóra károsodásához vezet, ami tovább rontja a bélműködést, az emésztést, és az immunrendszer működését. Egészségesen fogyókúrázni nem lehet éhezéssel, csak alacsony kalóriatartalmú étrenddel és sok mozgással. Emellett szedjünk probiotikumot is a diéta során, hogy a bélflóra erősítésével az emésztőrendszerünk és az egész szervezetünk jobban működjön.

Kaukázusi kefir
A kefir és a joghurt is prebiotikum, azaz olyan anyag, ami változatlan formában jut keresztül a tápcsatornán át a vastagbélig, itt pedig táplálja a probiotikumokat.
A probiotikus kultúrával fermentált kefir hatékonyabb a joghurtnál is, mert ez a jótékony baktériumok mellett élesztőt is tartalmaz, míg a joghurtok csak baktériumokat. A mikroorganizmusok szimbiózisban élnek az élesztővel, azaz egymást kölcsönösen kiegészítve, melléktermékeiket energia forrásként használva élnek együtt.
tinka1951, 2015. május 14. csütörtök, 07:48
A kefirgomba - Kaukázusi kefir
a rákos sejtek növekedését.

Hat ugyanakkor a magas vérnyomásra, a székrekedésre, gyomorégésre és az emésztő szervek hurutjaira. Érdekes lehet, hogy mindezek mellett javítja az emlékező tehetséget, az egész szervezetet fiatalítja, a gyulladt bőrre kenve hűsítő, nyugtató hatású, bőrfiatalító, reumára, fájó ízületekre is hat, illetve a nemi aktivitást is fokozza.
Látható tehát, hogy szinte nincsen is olyan terület, nincs is olyan szervünk, amire ne lenne pozitív hatással.

A kaukázusi kefir a normál kefirekhez hasonlóan tejsavbaktériumokat és élesztőgombákat tartalmaz, speciális összetevőinek köszönhetően azonban a tejsav mellett lényegesen több szén-dioxid és kis mennyiségű (közel 0,8 százalék) alkohol keletkezik benne
- ez a folyamat még a hűtés és a csomagolás után sem áll le.

A kefirben több hasznos baktérium is található, melyek jelentős mértékben járulnak hozzá az emésztőrendszer megerősítéséhez, a gyomor regenerációjához.
Jótékony hatással van a különböző
kati53, 2015. január 05. hétfő, 11:40
Ezért érdemes kaukázusi kefirt fogyasztani
Ezért érdemes kaukázusi kefirt fogyasztani


Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem tudtuk, hogy kaukázusi kefirnek hívnak. Valami különleges kefirgomba ütötte fel a fejét baráti és munkaközösségekben, cserélt és talált gazdát. Aztán egyszer túlnőtte a házat, vagy az is lehet elhalt vagy meguntuk, már nem emlékszem, de nem volt többet. És azóta is keresem azt az ízt, mert a gombákból készített házi kefir sokkalta finomabb volt, mint bármelyik üzletben vásárolt mostani. Akkor persze nem tudtuk (tudatosan), hogy az egészségre is igencsak jótékony.

Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni. Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a gyomor és bélműködést, gyógyítja a tüdőgyulladást és a hurutot is. Ha valakinek bármilyen gyulladásos megbetegedése van, annak is igencsak ajánlott, sőt a szénhidrátcserét
irmus, 2014. június 29. vasárnap, 06:42
Kefír
rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt.

Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt.

Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem tudtuk, hogy kaukázusi kefirnek hívnak. Valami különleges kefirgomba ütötte fel a fejét baráti és munkaközösségekben, cserélt és talált gazdát. Aztán egyszer túlnőtte a házat, vagy az is lehet elhalt vagy meguntuk, már nem emlékszem, de nem volt többet. És azóta is keresem azt az ízt, mert a gombákból készített házi kefir sokkalta finomabb volt, mint bármelyik üzletben vásárolt mostani. Akkor persze nem tudtuk (tudatosan), hogy az egészségre is igencsak jótékony.

Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a
tripike, 2014. április 28. hétfő, 16:44
Kefír
Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt.

Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem tudtuk, hogy kaukázusi kefirnek hívnak. Valami különleges kefirgomba ütötte fel a fejét baráti és munkaközösségekben, cserélt és talált gazdát. Aztán egyszer túlnőtte a házat, vagy az is lehet elhalt vagy meguntuk, már nem emlékszem, de nem volt többet. És azóta is keresem azt az ízt, mert a gombákból készített házi kefir sokkalta finomabb volt, mint bármelyik üzletben vásárolt mostani. Akkor persze nem tudtuk (tudatosan), hogy az egészségre is igencsak jótékony.

Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni. Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a gyomor és bélműködést, gyógyítja a tüdőgyulladást és a hurutot
klarika47, 2013. augusztus 05. hétfő, 11:16
Kaukázusi kefir
Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni.
Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a gyomor és bélműködést, gyógyítja a tüdőgyulladást és a hurutot is. Ha valakinek bármilyen gyulladásos megbetegedése van, annak is igencsak ajánlott, sőt a szénhidrátcserét is normalizálja, így cukorbetegek is fogyasszák bátran. Hatással van az epe, vese és máj működésére, kiváló salaktalanító is egyben.

A kefirben található hasznos baktériumok megerősítik az emésztőrendszert és egyensúlyban tartják a bélflórát. Magas a B-vitamin-, folsav-, niacin-, biotin- tartalma, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, gátolja a rákkeltő anyagok képződését. Csökkenti a sejtek öregedését és ez által fiatalítja a szervezetet is. A kaukázusi országokban legtöbb család fogyasztja ezt a fajta kefirt, így nem
pacsakute, 2013. június 24. hétfő, 17:29
Tibeti gomba - kefirgomba
Tibeti gomba - kefirgomba

de nevezik Kaukázusi kefirnek is

A legenda szerint egykor egy professzor hozta haza, Magyarországra a kefirgombát, miután Tibetben szerzetesek meggyógyították a daganatos megbetegedéséből. Azóta pedig láncreakcióként terjed tovább adogatása T

szomszédról szomszédra, a családban pedig rokonról rokonra. De miben is rejlik a hatása? Mire jó tulajdonképpen?

Gyakorlatilag, aki eddig kipróbálta, csak szuperlatívuszokban beszél a tapasztalatokról. Ez a parányi gomba, amely úgy néz ki, mint egy mini karfiol, kefirt erjeszt a friss tejből, aminek jótékony hatásai ismertek. A szervezet anyagcseréjét helyre állítja, normalizálja a bélrendszer mikro-flórájának működését, a tüdőre nézve is áldásos, hiszen gyógyítja a hurutokat és a tüdőgyulladást. Tökéletes a salaktalanításkor, mivel kivonja a nehézfémek alkotta sókat, vagy az alkohol feldolgozása utáni
madika, 2011. augusztus 02. kedd, 11:48
Pörgős nap
De kellenek az ilyenek is. Viszont kifáradtam nem is kicsit.
Végre van elég kaukázusi kefír gomba, na nem dúskálok még a kefírben, tudnék többet is meginni, de aki a kicsit nem becsüli a sokat nem érdemli. Egy hét múlva meg kapok egy adag japán kristálygombát is :) Úgyhogy a kettő együtt nagyon jó lesz.
A kefírt iszom már kb 3 hete, és érezhető a hatása.
Holnap a kicsivel beterveztünk egy kisebb bevásárlást, hiszen kell a suliba is vinni dolgokat, meg ugyé itthon is elfogynak a dolgok.

Pocsék az idő... esik az eső.... Azt utálom a legjobban.. hideg és eső.... Ha hideg, akkor legyen hó... Ha meg eső, legyen meleg. Nah mindegy, ránk tört a tél. Ha a csapadék ilyen ütemben hullik a fejünkre, és eléggé hideg lesz, annyi, de annyi hó lesz, hogy jajjjjj......
Most viszont vár a jó meleg kis ágyikó, még ez a hónap, és lecserélve.
orsi1, 2010. november 08. hétfő, 21:01
A kefir
----A kefir----

A kefír egy frissítő tejszerű ital, amely a Kaukázusi-hegység északi részéről származik. Maga az elnevezés a keif török szóból ered, amely szabad fordításban annyit jelent, hogy ,,jó érzés", vagy ,,jóllét". Az elnevezés helytálló, mivel aki fogyasztja, az jól érzi magát.

A kefír állaga krémes, íze enyhén keserű egy olyan enyhe aromával, amely leginkább az élesztőhöz hasonlít. Kb. 40 egyéb aromát tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak a kefír egyedi, kellemes aromájának kialakításában.
Végül a kefír 0.08%-2%-ban tartalmazhat alkoholt is.

A hagyományos, eredeti kefir friss csak tejből és kefir szemcsékből készíthető. Kefir szemcsék nem összekeverendők a gabonaszemcsékkel. A szemcse elnevezés valójában helytelen elnevezés. A kefir szemcsék pontosabb meghatározása, inkább ,,kefirgomba mag".

A szemcsék szerkezete, a tejbaktériumés az élesztő szimbiózis kapcsolatából alakult ki. Ezek a szemcsék puha,
relisisi, 2008. március 25. kedd, 07:20
Képek, videók
Kaukázusi kefir.jpg
pacsakute
2013. június 24. hétfő, 17:26
Alkohol
eva6
2017. április 05. szerda, 09:46
Alkohol 01.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:34
Alkohol 02.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:33
Alkohol 03.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:32
ahol a legtöbb alkoholt i
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:45
alkoholist.gif
menusgabor
2016. november 30. szerda, 19:09
alkohol_nagy.jpg
charlotteani
2016. november 29. kedd, 15:56
103610-az-alkoholrol-r ovi
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:39
az-igazsag-az-alkohol- hat
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:39
dem alkohol.jpg
snbela44
2016. március 08. kedd, 18:04
alkohol-predaj-absinth -hi
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:26
a legtöbb alkoholt isszák
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.