Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:11 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
Semjén Zsolt a fogadáson, amelyen a kormány megköszönte a karitatív szervezetek koronavírus-járvány idején végzett munkáját, illetve az adományozok felajánlásait, kiemelte: a magyar állam egy járvány idején képes lezárni az országhatárokat, tud egészségügyi intézkedéseket hozni és lélegeztetőgépeket beszerezni, meg tudja szervezni az ország ellátását, de a segítséget személyessé tenni csak a karitatív szervezetek és az adományozók képesek.

A miniszterelnök-helyettes megköszönte a karitatív szervezeteknek azt is, hogy képesek voltak összehangolni a munkájukat.

Kitért arra: a segélyszervezetek munkája a társadalom kohéziója szempontjából is megkerülhetetlen, hiszen személyes hálózatot alakítanak ki a segítő és a segített között. A nehéz helyzetbe került ember pedig nemcsak a kapott adománynak örülhet, hanem annak is, hogy valaki gondolt rá, valakinek fontos.

Semjén Zsolt hozzátette: a kormány a továbbiakban is megad minden segítséget a karitatív szervezetek működéséhez.

Soltész
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 18:12
Koronavírus - A járvány idején nyolcszáz településen segített a Katolikus Karitász
Azt írták: a Katolikus Karitász 36 bentlakásos szociális és egészségügyi intézményt támogatott fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal, gumikesztyűkkel és immunerősítőkkel.

Hétezer liter fertőtlenítőt, 500 arcvédő pajzsot, 80érintésmentes lázmérőt, 200 000 szájmaszkot, 100 000 pár gumikesztyűt, valamint 3000 doboz vitamint és immunerősítő készítményt juttattak el szociális intézményekbe, rászoruló családokhoz és idősekhez. Emellett a határon túli hátrányos helyzetű magyarokat is támogatták 6000 szájmaszkkal, 5000 pár gumikesztyűvel,fertőtlenítőszerekkel és élelmiszercsomagokkal - áll a közleményben.

A beszámoló szerint az elmúlt időszakban közel 30 000 családról gondoskodott a segélyszervezet. Naponta több száz családnak osztottak meleg ételt, emellett több mint száz gyermek tanulását segítették digitális eszközökkel.

Az ország több pontján gyógyászati segédeszközöket és kórházi betegágyat adtak kölcsön idősek és betegek otthoni ápolására.

Emellett közel 100 tonna élelmiszert adományoztak
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:41
Felsőzsolcán épített logisztikai központot a Katolikus Karitász
A mintegy 200 millió forintba került, több mint ezer négyzetméter alapterületű létesítmény ünnepélyes átadásán Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a karitatív szervezetek intézmények, modellprogramok és segélyakciók működtetésével jelentős részt vállalnak a szociális gondoskodás területein a rászorulók ellátásából.

A Katolikus Karitász által felépített logisztikai és koordinációs központok feladata a helyi és környékbeli szociális ellátás, ugyanakkor ezek a terek az önkéntesek bázisai is lesznek. Az új központokban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé válik, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd - mondta az államtitkár.

Jelezte: a Katolikus Karitász 650 millió forintot nyert el ilyen logisztikai központok megépítésére.

Soltész Miklós, a
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 14:23
Trianon 100 - Babacsomagokat ajándékozott Kárpátalján, Erdélyben és Délvidéken a Katolikus Karitász
Hozzátette: a babaápolási szereket, pelenkát és csecsemőruhát is tartalmazó csomagokkal a karitász a 2020-ban született és születendő gyermekek szüleinek kíván segítséget nyújtani.

A csomag üzenettel bír, kifejezi, hogy az anyaország törődik az elcsatolt területeken élő magyarsággal - fogalmazott az igazgató.

A műsorban Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos azt mondta, a segítség gesztus értékű, Magyarország ezzel adhat jelet az elcsatolt területeken élőknek arról, hogy tiszteli és elismeri helytállásukat.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:42
Trianon 100 - A püspöki konferencia a magyarságért és Közép-Európa népeiért könyörgő imára kéri az emlékezőket
videokonferencia keretében tartotta meg nyári rendes ülését.

A trianoni döntés évfordulójával kapcsolatban az MKPK azt kérte, "hogy aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja harangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket".

Beszámoltak arról is, hogy a járványhelyzetben az MKPK szociális és karitatív tevékenységet végző intézményei, a Katolikus Szeretetszolgálat, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ), valamint a Katolikus Karitász munkatársai "elkötelezetten és áldozatosan" végezték és végzik hivatásukat.

Szociális és egészségügyi intézményeikben, otthonaikban is a hatósági iránymutatásoknak megfelelő, szigorú óvintézkedéseket rendeltek el és továbbra is mindenben követik az állami előírásokat - közölték.

Tájékoztatásuk szerint központi fenntartású intézményeikben kilenc koronavírusos megbetegedést
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 19:57
Trianon 100 - Babacsomagokat osztott a Katolikus Karitász a határon túl
Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az MTI-nek telefonon elmondta: a csomagosztásnak kettős üzenete van. Egyrészt az a valóságos segítség, amelyet a mindennapokban használható eszközök, babaápolási felszerelések, lázmérők, krémek, babaruhák, pelenkák jelentenek, másrészt pedig, hogy kifejezze azt a törődést, szeretetet és az összetartozás érzését, amit az anyaország a száz éve elcsatolt, más országokba került magyarok iránt érez - magyarázta Écsy Gábor.

"Emellett kifejezi azt a köszönetet is, hogy itt még mindig magyarok élnek, magyarul beszélnek, magyar gyermekeket nevelnek, a magyar hagyományokat igyekszenek megtartani, lehetőség szerint magyar iskolába járatják a gyerekeket, magyarul imádkoznak, és ez nagyon nagy dolog itt a végeken, hiszen nagyon erős a nyomás, az asszimiláció, és a kísértés, hogy máshol a világon jobb élet várna rájuk, ha elmennének. Ők viszont itt maradtak, és vállalták ezt a sorsot, és vállalják ezt az összetartozást az anyaországgal" - tette hozzá.

A
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:41
Koronavírus - Katolikus Karitász: a járvány idején nő a szerencsejáték-függőség kialakulásának kockázata
A segélyszervezetet ezért összeállított egy internetes oldalt a szerencsejátékról és online függőségről, annak tüneteiről, kialakulásáról és felismeréséről. A www.jatekfuggosegnelkul.hu honlapról megtudható az is, hogy hova fordulhat, milyen segítséget kérhet az, aki vagy akinek a családtagja, ismerőse érintett - olvasható a közleményben.

Azt írták: a koronavírus-járvány előtt becslések szerint Magyarországon 1,5-2 millió ember játszott szerencsejátékot, és közel 200 ezer ember szenvedett játékfüggőségben. Ez a szám a koronavírus-járvány alatt emelkedhetett.

A járvány idején elmaradtak a közösségi programok, elterjedt az otthoni munkavégzés és az online oktatás miatt leszűkült a társas érintkezés. "Többet ültünk a számítógép előtt, többször volt kezünkben a telefonunk és fennáll a veszélye, hogy a járvány elmúltával sem változik a helyzet. A mérték nélküli játék vagy gépezés, a telefonozás függőség kialakulásához vezethet", "digitális karanténba zárhatjuk saját magunkat, ha nem figyelünk a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 15:13
Koronavírus - Herczegh Anita: példaértékű az együttműködés a szolnoki szociális intézmény otthonainak lakói és
Herczegh Anita a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, miután megbeszélést folytattak Szalay Ferenccel, a város polgármesterével, valamint Kállai Máriával, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével és felkeresték a megyeszékhely felújítás alatt álló templomait.

A köztársasági elnök felesége elmondta: a szociális intézmény dolgozói önként vállalták, hogy kéthetes váltásban beköltöznek az otthonokba, ezzel is óvva a bentlakók egészségét. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében alig néhányan fertőződtek meg a vírussal, a megye gyakorlatilag "érintetlen"- jegyezte meg.

Szavai szerint a dolgozók kiállása bátorítást adhat mindenki számára. Mint mondta: példaként szolgálnak, hogy az összetartozás, egymás segítése és az emberi kapcsolatok milyen fontosak és mennyire kiemelkedőek, főleg egy ilyen világjárvány
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:22
Interjú Székely János püspökkel
Ne száműzzük a sekrestyébe a minőség világáról álmodókat!
................
A teremtett világ védelméről szóló enciklikája közzétételének ötödik évfordulója alkalmából Ferenc pápa a Laudato si'-hét megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A teremtésvédelmi hét alkalmából kérdeztük Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökét.
hirdetés
- Püspök atya, mit tud a magyar egyház ezzel a tematikus héttel kezdeni, amikor a járványveszély miatt nincs lehetőség például közösségi szemétszedésre vagy más, figyelemfelhívó programok megtartására?
- A járvány nehézzé teszi az ilyesfajta megemlékezéseket, ugyanakkor egy nagyon erős felhívás arra, hogy a világunk beteg, hogy másképpen kellene élnünk.
Ferenc pápa mondta a járvány legelején tartott esti imádság során a Szent Péter téren:
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
Koronavírus - Soltész: fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása
tette hozzá.

Emlékeztetett arra: az Unilever egy hete Nyírbátorban bejelentette az üzemcsarnokuk 15 milliárd forintos bővítését. Üzenetértéke van annak, ha egy vállalkozás ilyenkor fejleszt, új munkahelyeket teremt - tette hozzá.

Soltész Miklós ismertette: a vállalat 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László Kórháznak. A felajánlóval, a kórházzal és az NHKT tagjaival egyeztetve megállapodtak abban, hogy a kórházban négy raklap fertőtlenítő marad, a többit az NHKT tagjai - a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat - szétosztja az országban.

A fertőtlenítőszert bentlakásos szociális otthonokba juttatják el, például idősotthonokba, fogyatékossággal élőkkel vagy pszichiátriai sérültekkel foglalkozó intézményekbe. Hat raklapnyi fertőtlenítőt civil szervezetek által fenntartott intézményekbe visznek, a többi egyházi fenntartásúba jut el.

Az
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 12:32
Öröm lesz, ha a hívek visszatérhetnek a templomokba
Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspököt kérdeztük a veszélyhelyzetről, a járványügyi intézkedésekről és az ezek következtében megtalált új lehetőségekről, valamint a Katolikus Karitásznak a járvány idején végzett munkájáról.
Bővebben
maroka, 2020. május 08. péntek, 06:56
Megújult a józsefvárosi plébániatemplom
A templomot pénteken a koronavírus-járvány miatt zárt körű ünnepség keretében áldja meg Michels Antal plébános.

Michels Antal az MTI-nek elmondta: a külső felújítást két ütemben belső korszerűsítés és rekonstrukció követi majd, a külső-belső munkálatokat összesen 1,2 milliárd forint állami támogatásból végzik el.

Ismertette: a műemlékvédelem alatt álló, teljes körűen a legutóbb az 1950-es években felújított épületre "ráfért" a tatarozás. A homlokzatról lehulló faldarabok két autóban is kárt tettek, az épületet díszítő Szent Adalbert-szobor leszakadó bal karja pedig kis híján eltalált egy kerékpárost.

A külső rekonstrukció során kicserélték a tetőt, restaurálták a homlokzaton található szobrokat, domborműveket és más díszítőelemeket, felújították a nyílászárókat és a templom lábazatát - sorolta.

Hozzátette: a korábban sárga templom krémszínű lett, mert a Horváth Mihály téren álló Fazekas Mihály Gimnázium sárga épülettömbje mellé nem szerettek volna még egy ugyanolyan színű
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 07:05
1/35
Képek, videók
Ahhoz,hogy pótolhatatlan
cuppika59
2018. július 09. hétfő, 11:32
Pótolhatatlan.jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:53
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Semjén Zsolt.png
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:23
Semjén Zsolt.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:38
gabo_megköszönte.gif
lysabetta
2008. május 10. szombat, 00:03
Szent Korona felajánlása
sanci81
2016. június 13. hétfő, 17:12
A római felajánlása.jpg
mohini
2011. november 27. vasárnap, 08:06
MAGYAR-ÁLLAMI-OPERAHÁZ -02
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:08
MAGYAR-ÁLLAMI-OPERAHÁZ -01
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:08
Magyar Állami Operaház
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:17
Címkék
megye gyakorlatilag, tematikus héttel, társadalom kohéziója, fertőtlenítőszert bentlakásos, homlokzatról lehulló, Székely János, ilyesfajta megemlékezéseket, internetes oldalt, társas érintkezés, Herczegh Anita, Katolikus Szeretetszolgálat, járványügyi intézkedésekről, teremtett világ, ilyen világjárvány, Grezsa István, adományozok felajánlásait,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.