Belépés
2019. november 12. kedd | 46. hét | 316. nap | 07:55 | Jónás, Renátó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katalán függetlenségpárti tüntetők vonultak fel a szocialista párt kampányzáró rendezvényének helyszínén Barcel
engedését követelték transzparenseiken mintegy két órán keresztül, de nem zavarták meg a pártrendezvényt.

"Mi vagyunk Spanyolország és Katalónia reménye" - fogalmazott Pedro Sánchez ügyvezető szocialista miniszterelnök beszédében, hangsúlyozva, hogy le fogják küzdeni az autonóm közösségben tapasztalható "együttélési krízist".

Mint mondta, akik rájuk szavaznak, megoldást akarnak és nem konfliktust.

A szocialista párt mellett az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt is a katalán fővárosban búcsúztatta a spanyol demokrácia legrövidebb, nyolcnapos választási kampányát, amelyet megismételt választás esetére vezettek be 2016-ban.

A Katalóniában alapított, mára országossá nőtt párt elnöke, Albert Rivera a helyszínválasztást azzal indokolta, hogy "el kell menni azokra a helyekre, ahol meg kell védeni a szabadságot".

Egyúttal felszólította az ügyvezető kormányt, hogy garantálja a biztonságot a vasárnapi választáson ebben a tartományban, ahol több mint három hete folyamatosak a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 21:52
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - A Barceloneta lesz a Ferencváros ellenfele az elődöntőben
Varga Zsolt együttese a csoportküzdelmek során kétszer is találkozott az előző kiírásban bronzérmes barcelonai gárdával: hazai medencében 9-8-ra, a katalán fővárosban pedig 8-5-re kapott ki.

Az elődöntőt pénteken 20.30 órától rendezik.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Hannover:

negyeddöntő:CNA Barceloneta (spanyol)-BPM Sport Management (olasz) 12-7 (2-1, 4-1, 3-3, 3-2)

korábban:FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 10-9 (5-3, 3-2, 2-1, 0-3)

később: Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 19.00Olympiakosz (görög)-Bresica (olasz) 20.30
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 18:52
A fogadóirodáknál Mourinho a legesélyesebb a Real Madrid edzői posztjára
A madridiak elveszítették a legutóbbi négy hazai mérkőzésüket: a bajnokságban a Girona 2-1-re, a Barcelona 1-0-ra győzött az Estadio Santiago Bernabéuban, a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján az ősi rivális katalánok 3-0-ra nyertek, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő keddi visszavágóján az Ajax 4-1-re győzött vendégként a spanyol fővárosban.

A nemzetközi fogadóirodák többsége szerint Santiago Solari vezetőedzőnek legkésőbb nyáron távoznia kell. A legnagyobb valószínűsége José Mourinho visszatérésének van, ez sehol nem éri el a kétszeres szorzót. A portugál tréner 2010 és 2013 között már irányította a Realt, amellyel a La Ligát, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát is egyszer nyerte meg.

A lehetséges utódok között tartják számon még Mauricio Pochettinót, a Tottenham Hotspur vezetőedzőjét, Joachim Löwöt, a német válogatott szövetségi kapitányát, Massimiliano Allegrit, a Juventus szakvezetőjét, valamint a jelenleg állás nélküli Arsene Wengert és Antonio Contét is.

A Real korábbi
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:12
Az Uber és Cabify is felfüggeszti működését Barcelonában az új helyi szabályozás miatt
Elsőként az Uber tájékoztatta döntéséről regisztrált felhasználóit. Mint írta, pénteken lép hatályba az új rendelkezés, amely "korlátozza működését", így ez az utolsó napja a katalán fővárosban, miután a helyi kormány által elfogadott - Európában sehol máshol nem létező - előrendelési kötelezettség összeegyeztethetetlen az azonnali szolgáltatás iránti igénnyel.

A cég hangsúlyozta: egyetért azzal, hogy az ágazatot szabályozni kell, azonban annak mindenki számára igazságosnak kell lennie. Ezért nem mond le arról, hogy a jövőben visszatérjen a városba, ha a katalán kormány új tárgyalások mellett dönt, amelyekre továbbra is nyitott.

A társaság közleményében felidézte, hogy mintegy egy éve tért vissza Barcelonába UberX nevű szolgáltatásával, amelyet azóta több mint félmillióan használnak, és amely több ezer sofőr megélhetését biztosította.

Az egymillió regisztrált felhasználóval rendelkező, két éve működő Cabify sajnálatát fejezte ki amiért a katalán kormány illetékes tanácsosa, Damiá Calvet
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 12:41
Barcelonában befejezték, Madridban folytatják a sztrájkot a taxisok
A katalán fővárosban a tiltakozó taxisok megszavazták a múlt pénteken kezdett sztrájk beszüntetését, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a katalán kormány ajánlatának elfogadása mellett döntöttek.

Eszerint az Uber, Cabify szolgáltatásainak igénybevételéhez egy órás kötelező előrendelési időt írnának elő, továbbá megszüntetnék a földrajzi helymeghatározó rendszerhasználatát, vagyis az ügyfelek nem láthatnák a megrendelt autók tartózkodási helyét, amelyeknek minden fuvar után vissza kellene térniük a bázisukra mielőtt új utast vesznek fel.

Eduardo Martín, az alternatív közösségi személyszállítási szolgáltatók érdekeit védő Unauto elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ezekkel a feltételekkel lényegében ellehetetlenítenék működésüket Katalóniában.

Csaknem négyezer munkahely veszne el, valamint több ezer ember maradna szolgáltatás nélkül Barcelonában és környékén - mondta, és hozzátette: aláírásgyűjtést indítanak, hogy megakadályozzák az új szabályozás
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 18:12
Konténereket gyújtottak fel sztrájkoló taxisok Madridban
eljutni.

Madridban hétfőn léptek határozatlan idejű sztrájkba a taxisok. Fő követelésük a hatályos törvényi szabályozás betartása, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé. Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

A madridi taxisok annak törvényi rögzítését is követelik, hogy az Uber és a Cabify szolgáltatásaira több órával hamarabb előrendelést kelljen leadnia az ügyfélnek, azonban ezt elutasítja a madridi autonóm kormány, amely az elmúlt napokban mindkét oldal képviselőivel is tárgyalóasztalhoz ült.

Katalóniában már hat napja tart a taxisok sztrájkja
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Négy rendőr megsérült a barcelonai taxisok tiltakozóakciói során
Madridban is határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a taxisok hétfőn. Fő követelésük az érvényes törvényi szabályozás betartása, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

A spanyol fővárosban több ezer taxis vonult a belvárosi Puerta del Solra, aholképviselőik a madridi autonóm kormány épületében tárgyaltak Ángel Garrido helyi elnökkel.

Julio Sanz, a madridi taxis szövetség elnöke a találkozó után azonban csalódottan nyilatkozott és a sztrájk folytatására szólított fel.Akcióik kisebb-nagyobb
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 18:12
Határozatlan idejű sztrájkba léptek a barcelonai taxisok
jövő hétfőtől lépnek határozatlan idejű sztrájkba a helyi taxisok, követelve az érvényes törvényi szabályozás betartását, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

Spanyolországban tavaly július végén csaknem egy hétig tartó sztrájkot tartottak a taxisok több spanyol városban, követelve, hogy az illetékes fejlesztési minisztérium garantálja a törvényi előírások betartását, mert a megengedettnél több Uber és Cabify autó működik, továbbá szerintük az ágazatban a követelmények nem egyformák, így a verseny nem
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 18:02
Ismét utcára vonultak a madridi taxisok az alternatív közösségi személyszállítás korlátozásáért
Három nagy taxisszervezet felhívására a belvárosi megmozduláson több százan követelték a törvényi szabályozás azonnali végrehajtását, amely 30 taxisonként egy úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A törvényi előírással szemben azonban a spanyol fővárosban 16 ezer taxisra 6300 VTC-engedély jut - érvelt a tüntetésen a sajtónak nyilatkozva Miguel Angel Leal, a La Gremial nevű taxisszervezet elnöke.

Hozzátette: a jövő héten a különböző taxisszervezetek megkérdezik tagjaikat arról, hogy határozatlan idejű sztrájkba lépjenek-e, ha követelésüket nem teljesíti a madridi autonóm kormány.

Julio Sanz, az FPTM nevű szervezet elnöke elmondta: tudják, hogy ezt az arányt nem lehet egyik napról a másikra elérni, de a kérdés most az, hogy van-e egyáltalán politikai szándék annak megvalósítására.

A madridi autonóm kormány bejelentette:
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 14:53
Több spanyol városban határozatlan idejű sztrájkba léptek a taxisok
fordult, mivel úgy vélte, hogy az akadályozza a piaci verseny szabadságát.

A bíróság pénteken úgy döntött: a felfüggesztés továbbra is érvényben marad, ezért a helyi taxisok határozatlan idejű sztrájkba léptek, amelyhez fokozatosan más városokban is csatlakoztak a taxisok.

Barcelonában a helyi közlekedési vállalat megerősítette a repülőtéri tömegközlekedést, Madridban pedig ugyanígy tett a Renfe vasúttársaság a repülőtér 4-es termináljáig közlekedő elővárosi vonatjárataival.

A katalán fővárosban a belvárosi Gran Vía sugárutat mintegy két kilométer hosszan több száz taxis foglalta el, sátrakat állítottak, és kijelentették: a politikusok döntésén múlik, hogy meddig maradnak.

Követelik, hogy a spanyol fejlesztési minisztérium garantálja a törvényi előírások betartását, ugyanis a megengedettnél több Uber és Cabify autó működik, az ágazati követelmények nem egyformák, így a verseny nem tisztességes.

Az El País című napilap a szaktárcára hivatkozva azt írta: jelenleg több mint 64 ezer
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 10:57
Vízilabda Eb - Märcz: reális eredmény született
Szerinte meg kell szokni, hogy ilyen kemény ellenfelekkel kerülnek szembe, akiknek a védekezését csak óriási elánnal lehet megtörni. Märcz hozzátette, a terv az volt, hogy hat-hét gólon tartsák a szerbeket, hiszen a jelenlegi magyar válogatott nem tud 9-10 alkalommal betalálni az olimpiai bajnoknak.

Az 5-8. helyért sorra kerülő folytatással kapcsolatban a szövetségi kapitány hangsúlyozta, az olasz Alessandro Campagna véleménye szerint minden idők egyik legerősebb Európa-bajnoksága zajlik a katalán fővárosban, így a legjobb négy mellett is erős csapatok harcolnak a helyezésekért és vért kell majd izzadni akár az ötödik hely megszerzéséért is.

"Fel kell használnunk ezt a két mérkőzést, hogy jövőbe mutató játékot nyújtsunk, a játékosok pedig bizonyítsák, hogy méltók a válogatottságra" - fűzte hozzá.

Bátori Bence ugyancsak a rossz kezdést emelte ki:

"Nagyon csalódott vagyok, nem így akartunk kezdeni, pedig két napja erről beszélünk. Ugyanakkor kiadtunk magukból mindent, az utolsó percig
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 19:42
Vízilabda Eb - Imre Géza és Kökény Beatrix is a helyszínen szurkol
"A kellemest összekötjük a hasznossal, azaz a nyaralást a szurkolással" - nyilatkozta a 245-szörös válogatott, 2000-ben Sydneyben ezüstérmes irányító a katalán fővárosban, ahol egy magyar tulajdonban lévő fagylaltozó előtt találkoztak a férfiválogatott tagjaival.

A tavalyelőtt Rióban második Imre Géza hozzátette, hétfőn (ma) a női csapat olaszok elleni negyeddöntőjét, illetve kedden a férfiak Szerbia elleni ütközetét is megnézik két gyermekükkel együtt.

"Az erőviszonyokkal képben vagyunk, de bízunk benne, hogy holnap borítjuk a papírformát" - fűzte hozzá Kökény Beatrix, a család hangadója a lelátón, aki mind a férfi-, mind a női válogatottnál bármilyen éremmel elégedett lenne.

A nők hétfőn 18.30 órától, a férfiak kedden 17 órától játszanak az Eb-n.
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 13:22
1/8
Képek, videók
rendezvényen
orban47
2013. május 20. hétfő, 11:41
Egy Dézsi rendezvényen.-1
wob
2012. május 01. kedd, 19:26
Tag Heuer Rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 15:17
Tag Heuer rendezvényén
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:08
Tag Heuer rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:04
Ferrari rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 13:46
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialista brigád jelvén
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:22
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
szocialista menü.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:21
szocialista Varsó
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:05
A szocialista éra üdvözlő
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 13:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.