Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 22:32 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Természetes növényi vérnyomáscsökkentő ételek
A magas vérnyomás egy olyan összetett egészségügyi probléma, amely már nem csak az idősebb korosztályt sújtja, hanem sajnos komoly veszélyt jelent a fiatalokra is.

Pontosabban, a 16 és 34 év közötti fiatalok több mint egyharmada valamilyen hipertóniában szenved. Egy kaliforniai tanulmány szerint ez a kardiovaszkuláris rosszindulatú betegség - ha nem kezelik - korai öregedéshez és agykárosodáshoz vezethet, még akkor is, ha enyhe formában van jelen.

A hagyományos orvoslás leggyakrabban gyógyszeres kezelést alkalmaz. Ezek azonban tudományosan kapcsolódnak a rák és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához.

Másrészt az alternatív megoldás az, hogy elkerüljük a káros mellékhatásokat azáltal, hogy több olyan élelmiszert és gyógynövényt fogyasztunk, amely természetesen csökkenti a vérnyomást.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszú távú magas vérnyomással járó egészségügyi problémákat és fenntartsuk az egészséges vérnyomást, a következő hat természetes gyógyhatású
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:06
Pirosban a nőkért..
végzetét, ennek ellenére a legtöbben nem fordítanak kellő figyelmet a megelőzésre: a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kezdeményezésére, a Magyar Kardiológusok Társasága támogatásával elinduló Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom célja felhívni a figyelmet a nőkre leselkedő veszélyekre.
A szív- és érrendszeri betegségek következtében több nő hal meg világszerte, mint rosszindulatú daganatok, tuberkulózis (gyümőkór), malária és AIDS miatt együttvéve. Az Európai Unióban több nőt ölnek meg a kardiovaszkuláris betegségek, mint férfit: a női elhalálozás 55 százalékát adják a koszorúér-betegségek, míg a férfiak esetében ez a mutató 47 százalék. Magyarországon még rosszabb a helyzet, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a nők halálozásának 57 százalékát okozzák a szív- és az érbetegségek, míg a férfiak között ezek a betegségek a halálesetek 45 százalékáért felelősek.Kiss Róbert Gábor,
bordat, 2014. január 10. péntek, 22:08
Stroke
valamilyen akadály képződik. Ez lehet vérrög, vagy az illető ér görcsös összehúzódása által okozott szűkülete. Az agyszövet normális működésének feltétele ugyanis a megfelelő vérellátás, mivel a vér szállítja a nélkülözhetetlen oxigént és a tápanyagul szolgáló cukrot a sejtekhez, ehhez pedig az szükséges, hogy a vér az erekben akadálytalanul és megfelelő mennyiségben áramoljon. A vért pumpáló szívet, a vért a szövetekhez szállító artériákat és a vért a szövetektől elszállító vénákat együttesen kardiovaszkuláris rendszernek nevezzük. Amikor szűkebben az agy vérellátásáról beszélünk, az ún. cerebrovaszkuláris rendszerrel foglakozunk. Az agyszövet vérellátási zavara az esetek zömében artériális, ritkábban szív és vénás eredetű. Még ritkábban előfordulhat az is, hogy a vért alkotó sejtek és fehérjék rendellensége okozza a perfúziós zavart, ilyenkor stroke alakulhat ki ép erek és szív
irmus, 2013. november 10. vasárnap, 09:14
Jó tudni
hogy ha napi ötször szerepelne az étrendünkben, sokkal kevesebb szívbetegség, rák, magas vérnyomás, és egyéb betegség fenyegetne bennünket!

Koncentráljon a minél sötétebb zöld színű zöldségekre a lehető legjobb hatás elérése érdekében! A paraj például erős antioxidáns, segíti az emészztést, a zsír és a szénhidrát lebontást.
A vörösbor jótékony hatásai
Az elmúlt évek számos kutatása arra az eredményre jutott, hogy a mérsékelt vörösborfogyasztás nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát.
A vörösbor jótékony >>hatásai

4. Víz - Noha a szakértők vitatkoznak arról, mennyi az ideális napi folyadékmennyiség, abban egyetértenek, hogy a víz a legegészségesebb szomjoltó.

Ha vizet fogyaszt, akkor nem áll fent annak a veszélye, hogy mesterséges édesítő - és ízesítőszerekkel, valamint fölösleges kalóriával rombolja az egészségét.

5. Bogyós gyümölcsök - A bogyósok tele vannak értékes antioxidánsokkalés egyéb olyan anyagokkal, melyek segítik
piroska0101, 2013. május 26. vasárnap, 17:05
Nem lesz többé halálos ítélet a rák?
útvesztőjében rálelni egy sebezhető pontra, igen hatásos terápiát tudnak kifejleszteni a szakemberek. Ezek a személyre szabott terápiák persze körültekintő alkalmazást és alapos, modern diagnosztikát igényelnek, hisz nem mindegy kinek adjuk a szert. Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen összegekről beszélünk, így a felesleges terápia - véleményem szerint - megengedhetetlen. Hazánkban (is) a vezető halálokok közé tartozik a rosszindulatú daganat okozta halálozás, méghozzá első helyen (igaz, ha minden kardiovaszkuláris eredetű eseményt összesítünk már holtverseny alakul ki). A KSH adatbázisában a következő értékekre leletem (2011-es adatok):

Az éves összhalálozás negyedéért tehető tehát felelőssé a tumoros betegség. Korábban már írtam a fent részletezett, célzott onkológiai kezelések racionalizálására történt minisztériumi kísérletek során kialakult helyzetről, mely pont az ilyen méregdrága, személyre szabott biológiai terápiákat érintette volna. A véleményemet ott már kifejtettem, erről nem
horvathnemagdi, 2013. január 31. csütörtök, 12:09
Tea hatásai az orvos szemével
kevéssel található kisebb mennyiség ezen értékes anyagokból, mint a zöld teában.

Az antioxidánsok az emberi szervezet általános egészségvédő molekuláinak tekinthetők, hiszen hatásosan gátolják a szabad gyökök káros hatásait, melyek - daganatos vagy szív- és érrendszeri betegségek mellett - számos más kórállapot kialakításáért is felelősek. Az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó tea csökkenti az oxidatív károsodások következtében kialakuló betegségek előfordulását, úgymint a kardiovaszkuláris betegségek, rosszindulatú daganatok, ízületi gyulladások, Alzheimer-kór. A teában kevés nátrium található (a fokozott nátriumbevitel magas vérnyomás kialakulásához vezet), emellett nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot és fluort. Ennek alapján a teafogyasztás csökkentheti a csontritkulás mértékét, vagy megakadályozhatja annak kialakulását. Ma már hazánkban is egyre több fajta tea kapható, melyek eltérő színét a teacserje leveleinek más-más feldolgozási módja eredményezi.
Kutatások a tea
horvathnemagdi, 2011. december 11. vasárnap, 07:16
Napi 1 pohár vörösbor jót tesz
vírusok ellen is hatásos lehet
A polifenoloknak ezen felül gyulladásgátló hatásuk is van, egyes képviselőik bizonyítottan képesek a herpesz vírus és a gyermekbénulás kórokozójának inaktiválására. A polifenolok rákmegelőző hatásukról is ismertek, mert gátolják a rosszindulatú daganatok kialakulását. Mindemellett csökkentik a koleszterinszintet, ás fokozzák a nitrogén-oxid szintjét, amely az erek keresztmetszetének tágításával, az érösszehúzódások csökkentésével szintén kedvező hatású a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése szempontjából. A vörösborban megtalálható rezveratrol, szintén rákmegelőző hatása mellett, lassítja az érelmeszesedés folyamatát, a cukorbetegség megjelenését, sőt az idős kori idegrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét is csökkenti.

Borban oldódik a feszültség
A legújabb vizsgálatok a jó hangulatért felelős szerotonin jelenlétét is valószínűsítik a borokban, emellett a vörös nedű köztudottan nyugtat, oldja a stresszt is. Egy zaklatott, fárasztó nap
maca23, 2011. október 24. hétfő, 09:32
Vörösborról
vírusok ellen is hatásos lehet

A polifenoloknak ezen felül gyulladásgátló hatásuk is van, egyes képviselőik bizonyítottan képesek a herpesz vírus és a gyermekbénulás kórokozójának inaktiválására. A polifenolok rákmegelőző hatásukról is ismertek, mert gátolják a rosszindulatú daganatok kialakulását. Mindemellett csökkentik a koleszterinszintet, ás fokozzák a nitrogén-oxid szintjét, amely az erek keresztmetszetének tágításával, az érösszehúzódások csökkentésével szintén kedvező hatású a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése szempontjából. A vörösborban megtalálható rezveratrol, szintén rákmegelőző hatása mellett, lassítja az érelmeszesedés folyamatát, a cukorbetegség megjelenését, sőt az idős kori idegrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét is csökkenti.
Borban oldódik a feszültség

A legújabb vizsgálatok a jó hangulatért felelős szerotonin jelenlétét is valószínűsítik a borokban, emellett a vörös nedű köztudottan nyugtat, oldja a stresszt is. Egy zaklatott, fárasztó nap után
klarika47, 2011. augusztus 09. kedd, 09:07
Legenda, vagy valóság az, hogy a vörösbor vérképző, de lagalább is egészséges?
Valóság. És benne van a gyümölcs lelke !A flavonidok.Erősítik az immun rendszert.
A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.
Manapság a mértékletes borfogyasztás a kardiovaszkuláris betegségek elleni védelem miatt került előtérbe. A magyarázatot a szakmai szervek a rendszeres, kulturált és mértéket tartó vörösbor-fogyasztásban látják.
Az elmúlt évek számos kutatása arra az eredményre jutott, hogy a mérsékelt vörösborfogyasztás nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Az ideális napi mennyiség férfiaknál 200-300 ml, míg nők esetében 100-200 ml.

Az említett mennyiséget fogyasztók közt a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata fele akkora, és a várható élettartamuk 11 évvel hosszabb, mint a vörösbort nem fogyasztóké.

A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található,
fboka, 2011. március 06. vasárnap, 20:23
6 egészségügyi veszély a férfi
ki kell vizsgálni. Amíg tudnak dolgozni, és produktívnak érzik magukat, addig nem érdekli őket a kockázat.

De még ha egészségesnek is érzed magadat, egy kis előrelátás segíthet neked megtartani. A legfőbb betegségek, amik a férfiak veszélyesek, nem titkosak: ismertek, mindenkit érinthetnek és gyakran megelőzhetőek. Most megtudhatod, hogy melyek a férfiak ellen irányuló legfőbb egészségügyi fenyegetéseknek és hogyan kerüljük el őket.

6 egészségügyi veszély

1. Kardiovaszkuláris betegség, a férfiak legfőbb ellensége

A kardiovaszkuláris betegség olyan kór, amely érinti a szívet és/vagy a szervezet teljes érrendszerét. Sokféle betegség tartozik ide, de ezek közül soknak az oka ugyanaz: az érpályán belüli zsírtartalmú lerakódások megtöbbszöröződnek. Ilyen például a szívkoszorúér-betegség, a legtöbb stroke és a perifériás vaszkuláris betegségek.

A férfiaknak keményebben kell dolgozniuk azon, hogy csökkentsék a szívbetegségek és a stroke kockázatát. Néhány
angyalka___, 2010. szeptember 20. hétfő, 13:46
6 egészségügyi veszély a férfi
mennek, akkor már súlyos oka van, amit ki kell vizsgálni. Amíg tudnak dolgozni, és produktívnak érzik magukat, addig nem érdekli őket a kockázat.

De még ha egészségesnek is érzed magadat, egy kis előrelátás segíthet neked megtartani. A legfőbb betegségek, amik a férfiak veszélyesek, nem titkosak: ismertek, mindenkit érinthetnek és gyakran megelőzhetőek. Most megtudhatod, hogy melyek a férfiak ellen irányuló legfőbb egészségügyi fenyegetéseknek és hogyan kerüljük el őket.

1. Kardiovaszkuláris betegség, a férfiak legfőbb ellensége

A kardiovaszkuláris betegség olyan kór, amely érinti a szívet és/vagy a szervezet teljes érrendszerét. Sokféle betegség tartozik ide, de ezek közül soknak az oka ugyanaz: az érpályán belüli zsírtartalmú lerakódások megtöbbszöröződnek. Ilyen például a szívkoszorúér-betegség, a legtöbb stroke és a perifériás vaszkuláris betegségek.

A férfiaknak keményebben kell dolgozniuk azon, hogy csökkentsék a szívbetegségek és a stroke kockázatát. Néhány
angyalka___, 2010. szeptember 09. csütörtök, 23:36
A tökéletes hármas
aktivitása jelentősen növelhető.

Béta glukán tartalma az immunrendszert erősíti, de kínai kutatók hasznosnak találták a nem kívánatos tejelválasztás csökkentésére is.

Az árpacsíra kivonat erősen lúgos, pH-ja 7,4 felett van, ami szintén nagyon kedvező.

Egyszeresen telített zsírsav tartalma révén könnyen emészthető és hatását az olíva olajhoz teszi hasonlatossá.

3, Omega 3-6-9 zsírsavak

Három alapvető hatásukat különböztetjük meg:

- kardiovaszkuláris, védő hatás: csökkentik az össz koleszterint, ezen belül az ártó LDL koleszterin szintjét, miközben emelik a védő, HDL koleszterin szintet, csökkentik a triglicerdek vérszintjét is. Az érelmeszesedés tengelyét képző mechanizmusokban minden hatásuk ennek kialakulása ellen irányul.

- mindenféle neuropathiában, idegi eredetű degeneratív folyamatokban, pl. idegsejtek pusztulása, idegsejtek nyúlványainak, védőburkának a károsodásában az egyik legfőbb védelmi tényező ezeknek a zsírsavaknak a
korall44, 2009. november 30. hétfő, 17:33
1/2
Képek, videók
Vérnyomáscsökkentők
pacsakute
2018. november 15. csütörtök, 19:48
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
Arctisztítás természetes
pacsakute
2020. február 10. hétfő, 22:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
recept magas vérnyomás cs
irmus
2018. január 16. kedd, 08:25
magas vérnyomás ellen.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:21
Túl magas a vérnyomása?
tothd
2007. március 03. szombat, 14:25
Címkék
fokozott nátriumbevitel, agyszövet vérellátási, lehető legjobb, szabad gyökök, stroke kockázatát, hagyományos orvoslás, kaliforniai tanulmány, kardiovaszkuláris rosszindulatú, vért pumpáló, ilyen méregdrága, magas vérnyomás, káros mellékhatásokat, férfiak esetében, idősebb korosztályt, említett mennyiséget, szövetekhez szállító,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.