Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:55 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
ÉVFORDULÓ

Móra Ferenc

"Azt hiszem, az irodalomtudomány se fogja tudni soha, mi a teremtés titka. Csak egyet tudok biztosan, azt, hogy ha jót ír az író, az nem az ő érdeme. Az megszállottság, révület, sugallat, titok. Az író csak azért felelős, ha rosszat ír. Mert azt olyankor írta, mikor nem diktáltak neki belülről."
(Móra Ferenc)

Móra Ferenc: Nekopogi kovács

Hiába kotorászok a mestertarisznyám fenekén, ma nem találok benne vidám bohóságot. Elfogyott a tarka mese, kihullottak a
mosolygó históriák. Egyre csak a Nekopogi kovács története jár az eszemben. Úgy ahogy tőle magától hallottam néhány
esztendővel ezelőtt.

Balogh Demeter lett volna a becsületes neve, de az egész falu aranykovácsnak hívta a régi jó világban. Azért hívták így,
mert aranyat ért a mestersége.Egész nap búgott a fújtató, szállt a szikra, csattogott a pöröly a kovácsműhelyben. Üllője
előtt soha üres kézzel nem dologtalankodott az
kirscha, 2019. július 19. péntek, 09:39
Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok!
szívében.


Karácsony éj története
tele van a szívem vele,
ott vagyok a pásztorokkal,
a ragyogó csillagokkal.
Hallgatom az angyalokat,
tanulom a dalaikat,
megállok a jászol mellett,
szívem boldogsággal tele.
Énekelek, imádkozom:
Békességet Jézus hozzon!


Karácsonyfa, tündérálom,
angyal hozta,angyalszárnyon,
minden jóval meg van rakva,
ami csak szép, ott csüng rajta.
Édes Atyánk, Jó Istenünk,
ki örömet hoztál nekünk:
Jézus által életünkben,
dicsőítve légy lelkünkben.


Rég született Jézus
messze Betlehemben,
nekem mégis itt van
menusgabor, 2018. december 22. szombat, 19:30
Johannes Mario Simme: Bohóckönnyek
ez... igazán szép tőled, hogy valóban eljöttél.
- Nahát, mit gondoltál! - mondta a bohóc. Azután üdvözölte a szülőket, és átnyújtotta Erikának az ajándékokat: három könyvet, melyek úgy voltak nyomtatva, hogy vakok is olvashassák. Erika olvasott már néhány ilyen könyvet, és nagyon örült a három újnak. De azután jött csak az igazi ajándék!
- Ha kaphatnék egy kis konyakot - mondta az öreg bohóc. Kapott és nem is keveset.
Miután megitta, kézen fogta Erikát és a karácsonyfa előtt álló fotelhoz vezette. A szülők némán nézték, amint az öreg bohóc a karosszékbe ültette Erikát, megfogta a kezét és letérdepelt elé.
- Símogasd meg az arcomat - és nyakamat. És a vállamat. És a karomat, meg a lábamat. Ez ugyanis az első. Pontosan tudnod kell, hogy nézek ki.
Álarc és kosztüm nélkül egyáltalán nem látszott mulatságosnak a bohóc. Ezt ő is tudta. Nem is volt olyan egyszerű ez a kísérlet, amire vállalkozott. (Ezért is kért konyakot.)
- Kész? -
maroka, 2018. december 19. szerda, 22:51
Felkerült-e az ajándéklistádra Isten neve?
Az adventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, Aki van, Aki a miénk.

Pilinszky János

Felkerült-e az ajándéklistádra Isten neve? Mi az az ajándék, ami leginkább kifejezheti, hogy mit érzel, hogy mi van a szívedben Iránta?

Lehet, hogy szívetek szándékát, hiteteket, sőt az egész életeteket viszitek most az Érkező elébe. Valóban erre a mentalitásra vár Isten, a teljes odaadásunkra, arra a fajta tisztaságra, ami arra készül, hogy megérintse magát Istent, pontosabban hagyja magát megérinteni az Istennel való találkozás csodájában!

Haladunk Felé, keressük Őt, készítgetjük Számára az ajándékunkat, de miről fogjuk megismerni Őt? Biztosak lehetünk-e abban, hogy nem tévedtünk el az úton és a jó csillagot követjük? Milyen lesz az a Találkozás?

Ma egy történetet szeretnék iránytűül adni nektek a napi lépések megtételéhez!

Élt egyszer, valamikor réges-régen, egy
suzymama, 2018. december 19. szerda, 10:46
Ne veszítsük el az álmodás képességét...
végigkíséri Isten Fia fejlődését anélkül, hogy ítélkezne, kibeszélne vagy pletykálkodna. Segíti a növekedésben, a fejlődésben.
Ferenc pápa: Ne veszítsük el az álmodás képességét, mert ez nyitja meg a jövő kapuját
2018. december 18. kedd 16:31
Szent József Jézus életében betöltött szerepéről beszélt december 18-én reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmise homíliájában Ferenc pápa. A szertartáson részt vettek azok a szlovák fogyatékkal élő gyermekek, akik az oltár mellett elhelyezett karácsonyfa díszeket készítették.
Szent József angyali jelenésből tudja meg, hogy Mária gyermeke a Szentlélektől van - ezt olvassuk a mai evangéliumi szakaszban (Mt 1,18-24). A Szentírásból úgy ismerjük Józsefet, mint igaz embert, aki tisztelte a törvényt, dolgos, alázatos férfi volt, szerette Máriát. A felfoghatatlan láttán először félrehúzódik, de aztán Isten felfedi előtte küldetését.
- Így tehát József elfogadja a rá bízott feladatot, szerepet, és csöndben végigkíséri Isten Fia
maroka, 2018. december 18. kedd, 18:14
Soproni Füzetek
környezetvédelmi szempontok is érvényesülhetnének, ha mondjuk egy, könyvformában jelenne meg az, ami most több alkalommal, néhány oldalon.

Persze ahány ház, annyi szokás. Vagy annak elhagyása. Mint így Advent idején Mosonmagyaróváron a Magyar utcai történelmi belváros kiüresítése. Az ember szíve szakad meg mikor a nagy semmit látja a templomkertben, a Szent László téren, az utcán. A háromszázötven éves óvári templom emlékévébe sem fért már bele az ünnepi dísz, az adventi koszorú, a Betlehem, a karácsonyfa. Nagyon lehangoló. Ahogy a belváros felélénkítésére (is) létrejött Belvárosi Üzletkör, Kult Utca rendezvényének kimúlása. Ha már nyáron csak pár alkalmat szerveztek, akkor itt volt az alkalom, Advent négy csütörtökje. De ők sem aktivizálták magukat. Pedig, az ő hívószavuk még mindig ott cseng az emberek fülében. Nem tudom mibe és mennyibe került volna mondjuk egy faház a Magyar utcára, ahol forralt bort, teát, stb ...- kínáltak volna az adventi hangulatot áhítozó embereknek? Vagy, egyéb ünnepi
azenujsagom, 2018. december 12. szerda, 07:58
Boldog karácsonyt! Ott állt a konyhában, az öreg tűzhely
Boldog karácsonyt!

Ott állt a konyhában, az öreg tűzhely előtt.
Kezében szorongatta a leveleket. Gyermekei írták, mint oly sokszor így karácsony előtt. De már nem látta értelmét, hogy felbontsa őket, hisz évről - évre ugyanaz állt benne; - Bár nagyon szeretünk édesanyánk, de idén se tudjuk együtt tölteni a karácsonyt. Zsuzsi néni leült a kis faragott hintaszékébe, régi meghitt karácsonyokon elmélkedett. Talán el is bóbiskolt, mert arra riadt fel, hogy fázik. Összeszedte minden erejét, majd úgy öregesen felemelkedett, s a tűzre tett. Még három nap van hátra, s itt a karácsony. Napok óta azon töprengett, hogy mitévő legyen? Állítson - e karácsonyfát, vagy ne? Idén is úgy döntött, egymagának elég egy kicsi ág. Neki már nincs mit, s nincs kivel ünnepelni. Eljárt az idő felette, gyermekei se kíváncsiak rá. Már nem mozogtak a csontjai úgy mint régen. Lehet, már fel se tudná díszíteni a fenyőfát.
koszegimarika, 2018. december 04. kedd, 12:41
Karácsonykor nem a karácsonyfa születik - ....
Jól jegyezzük meg, hogy karácsonykor nem a karácsonyfa születik - ami önmagában szép jel -, hanem az Isten Fia. Megszületik az Úr, megszületik a Megváltó, aki eljött a megváltásunkra.
2018. december 3. hétfő 16:01
Az advent kiváltságos idő a lélek megtisztítására - hangzott el Ferenc pápa homíliájában december 3-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.
......
A Szentatya hétfő reggeli homíliájának elején - a Máté evangéliumában olvasható történet alapján - kiemelte: a kafarnaumi százados Jézushoz járulva nagy hittel és alázattal kérte szolgája meggyógyítását. Ma is megtörténhet, hogy ,,hozzászokunk a hithez", elfeledve annak elevenségét - figyelmeztetett Ferenc pápa. Hozzátette: amikor a hit szokássá válik, elveszíthetjük annak erejét.
Meg kell tisztítani az emlékezetet! - hangsúlyozta a pápa. - Jól jegyezzük meg, hogy
maroka, 2018. december 04. kedd, 08:15
Adventtől karácsonyig
ünnep kezdete, Jézus születésének napja. A betlehemezés a kis Jézus Betlehemi megszületésének történetét eleveníti fel.
Advertisements

13 Az éjféli misére együtt ment a család
Az éjféli misére együtt ment a család. Ekkor kellett magukkal vigyék Luca óta készített széket, melyre ha felálltak megláthatták a falu boszorkányait. Egy kedves elképzelés szerint az éjféli mise alatt megszólalnak az állatok és kibeszélik a gazdájukat.

14 A karácsony kellékei

15 A karácsonyfa A karácsonyfa-állítás a népi hiedelmek szerint: a téli napforduló alkalmával, a gonosz démonok, szellemek kiszabadulnak, és szabadon kószálnak a világban. A gonosz kísértetektől csak az menekülhet meg, aki az élet örökzöldjének számító fa alá húzódott.

16 A közterületeken kivilágított karácsonyfáknak és a karácsonyi fényben úszó utcarészleteknek is szimbolikus jelentése van. A fény a sötét-ségben a ősi vallási jelentés szerint a keresz-ténységnek a pogány világban való meg-jelenésére
menusgabor, 2018. december 03. hétfő, 18:00
Most olvastam
Jézuska.

Az ajándékokat én hozom, ez igaz. Én figyelek rád hónapokon át, hogy tudjam, mi okozna neked igazán örömöt. Én választom ki, és én is csomagolom be őket, pont úgy, ahogy az én anyukám is tette, amikor még kislány voltam, és ahogy az ő anyukája is annak idején. (És igen, Apa is segít benne.)

Elképzelem, ahogy majd te is megteszed ezt a te gyerekeidért, és tudom, hogy mekkora öröm lesz látnod az arcukat, amilyen izgalommal bontják ki az ajándékaikat, és jobban ragyognak, mint a karácsonyfa.

De te sem leszel ettől Jézuska.

Jézus hatalmasabb, mint bármelyik személy, és jóval régebb óta végzi a dolgát, mint amióta mi élünk. Amit ilyenkor tesz, az egyszerű, de nagyon fontos. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy hogyan higgyenek valamiben, amit nem látnak a saját szemükkel, vagy nem tudnak megérinteni.

Ez egy nagy feladat, és nagyon fontos feladat. Az életed során mindig szükséged lesz arra, hogy hinni tudj:, a barátaidban, a tehetségedben, a
suzymama, 2018. november 29. csütörtök, 18:21
Mennyből az angyal
lóg a fán, nem cukorkák:
Népek Krisztusa, Magyarország.

És elmegy sok ember előtte:
A Katona, ki szíven döfte,
A Farizeus, ki eladta,
Aki háromszor megtagadta.
Vele mártott kezet a tálba,
Harminc ezüstpénzért kínálta
S amíg gyalázta, verte, szidta:
Testét ette és vérét itta -
Most áll és bámul a sok ember,
De szólni Hozzá senki nem mer.

Mert Ő sem szól már, nem is vádol,
Néz, mint Krisztus a keresztfáról.
Különös ez a karácsonyfa,
Ördög hozta, vagy Angyal hozta -
Kik köntösére kockát vetnek,
Nem tudják, mit is cselekesznek,
Csak orrontják, nyínak, gyanítják
Ennek az éjszakának a titkát,
Mert ez nagyon furcsa karácsony:
A magyar nép lóg most a fákon.

És a világ beszél csodáról,
Papok papolnak bátorságról.
Az államférfi parentálja,
Megáldja a szentséges pápa.
És minden rendű népek, rendek
Kérdik, hogy ez mivégre kellett.
Mért nem pusztult ki, ahogy
taltos1, 2018. október 23. kedd, 00:17
Márai Sándor: Mennyből az angyal
fán, nem cukorkák:
Népek Krisztusa, Magyarország.

És elmegy sok ember előtte:
A Katona, ki szíven döfte,
A Farizeus, ki eladta,
Aki háromszor megtagadta.
Vele mártott kezet a tálba,
Harminc ezüstpénzért kínálta
S amíg gyalázta, verte, szidta:
Testét ette és vérét itta -
Most áll és bámul a sok ember,
De szólni Hozzá senki nem mer.

Mert Ő sem szól már, nem is vádol,
Néz, mint Krisztus a keresztfáról.
Különös ez a karácsonyfa,
Ördög hozta, vagy Angyal hozta -
Kik köntösére kockát vetnek,
Nem tudják, mit is cselekesznek,
Csak orrontják, nyínak, gyanítják
Ennek az éjszakának a titkát,
Mert ez nagyon furcsa karácsony:
A magyar nép lóg most a fákon.

És a világ beszél csodáról,
Papok papolnak bátorságról.
Az államférfi parentálja,
Megáldja a szentséges pápa.
És minden rendű népek, rendek
Kérdik, hogy ez mivégre kellett.
Mért nem pusztult ki, ahogy
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 23:29
1/120
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Móra Ferenc vershez kép
egrilany51
2018. február 08. csütörtök, 18:48
móra ferenc.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 15:16
Móra Ferenc - A szív
egrilany51
2017. július 19. szerda, 09:15
Móra Ferenc Fecskehívogtó
maria_kadar_148
2017. március 13. hétfő, 21:56
mora_ferenc__hajnali_d al_
menusgabor
2016. november 25. péntek, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.