Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 02:12 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Osztrák Nagydíj - Bottas nyerte a nyári idénynyitót
A 30 éves Bottasnak ez pályafutása nyolcadik futamgyőzelme, Ausztriában pedig 2017 után másodszor diadalmaskodott.

A második helyen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, a harmadikon pedig Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett, miután a másodikként célba érő, címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) öt másodperces időbüntetést kapott, mert korábban kilökte Alexander Albont (Red Bull).

Hamiltont, aki az időmérő edzésen másodikként zárt, röviddel a rajt előtt a versenybíróság háromhelyes rajtbüntetéssel sújtotta, mert nem lassított a kvalifikáció során sárga zászlós jelzés alatt.

A pole pozícióból startoló Bottas jól és viszonylag kényelmesen el tudott fordulni vezető helyen az első kanyarban, mögötte Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) küzdött egymással, őket pedig az egymással harcoló Albon és Hamilton követte. Bottas körről körre stabil előnyt épített ki magának, közben Norris két pozíciót vesztett, Verstappennek pedig műszaki hiba
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:45
A szó súlya
A szó súlya

Ne kerüljük az őszinte szókat,
szebb az érzés, ha
testet ölt a szánkon.
Mint ránk boruló orgonák
sugáros éjszakákon.
Ha megérinted,
érzed az illatát:
a szónak is van illata, súlya.
Dobol a szíveden,
s vagy lefelé, vagy felfelé húzza.
- Tiszta legyen a szó.
Ha kell, kőkemény!
Lehet, csak így tudsz menteni,
ahol már nincsen hit
és nincsen már remény.
- Lehet egy szó lesz kapaszkodó,
ahol már semmi sem segít:
de visszazeng a lélekben
egy régi szó,
és fényt derít.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 22:24
Isteni körforgás
Millei Lajos
Isteni körforgás

Mégiscsak teremtő lesz a megteremtett,
nem törli el semmi ezt az isteni rendet.
Kisarjad a fű, a virág szirmot bont,
új hajnalt szül vajúdva a horizont.
A fény minduntalan elvégzi terpeszét,
az anya világra hozza gyermekét,
termő a kapaszkodó Élet talaja,
hiába fertőzi vírus, járvány és nyavalya,
hiába háború, éhínség, elhullás,
csak eltűrt veszteség az elmúlás.
Isten ránk hagyta megújító erejét,
az Élet mindenkor felüti a fejét.
foldinefehereva, 2020. június 14. vasárnap, 15:06
A nyomorúság ideje
A nyomorúság ideje

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, és
megszabadítalak téged, és te dicsőítesz engem."
(Zsoltárok 50,15)

A nyomorúság ideje, ím itt van,
és segítségül hívlak, Istenem!
Felajánlom ma mindenem, amim van,
csak egészségem ad vissza nekem!

Nem üzlet ez, és nékem semmim sincsen,
bennem mégis fogadkozás terem,
mert oly nehéz azt elhinnem, hogy INGYEN
ígéred a szabadítást nekem.

Ígéretedbe hát foggal-körömmel
kapaszkodom bús kínnal, víg örömmel,
s könyörgök százszor kiszáradó szájjal.

Add meg már, ne hiába kérjelek,
hogy könnybe lábadt buzgó boldogsággal
már mindenért csak dicsőítselek!

Balog Miklós
kalmanpiroska, 2020. június 10. szerda, 17:43
Egyedül sétálok
Egyedül sétálok

Az egészet úgy tudnám legjobban leírni, mintha az életem egy hosszú, egyenes utca lenne, amin egyedül sétálok. Néha lassítok, néha sietek, néha tartom a normális tempóm. Sok ismerőssel találkozok út közben, új dolgokat tanulok meg, és hátra hagyom azokat a dolgokat, amikre már nincs szükségem. Elengedek embereket, akik akadályozzák az utamat, még akkor is, ha ez néha fáj. És kapaszkodok azokba, akik segítik. Csakhogy ez az utca nem teljesen egyenes. Időről időre felbukkan egy-egy sötét sikátor, ami mellett rezzenéstelen arccal elsétálok, pedig minden áron oda akarok fordulni. Legalább egy pillanatra, mert minden egyes sikátorban ott van Ő. Utánam szól, néha megfogja a karomat, azonban a szavai lepattannak rólam, és lerázom magamról a kezét. De mindez nem kis önuralmat igényel. Ugyanis semmire sem vágyok jobban, mint arra, hogy odasétáljak Hozzá. Akkor is, ha mélyen legbelül
liliana01, 2020. június 07. vasárnap, 17:33
Isten éltesse a ma nyolcvanéves Kozma atyát!
igazgató úrnak, Holenda Barnabásnak, hogy úgy érzem, túl sokat kapok, mérhetetlenül sok áldozatot hoznak értem, és még anyagilag is segítenek. Ő csak annyit válaszolt: Megéri. Amikor érettségi után elköszöntem tőle, és közöltem vele, hogy felvettek a papi szemináriumba, rám nézett és csak ennyit mondott: Ugye, megmondtam, hogy megéri! Emellé állítható a nagyapám mondása, amivel elengedett a szemináriumba: Édes fiam, azért imádkozom, hogy tanulmányaid végére érve a hited ne legyen kevesebb, mint most. Ez kapaszkodót jelentett számomra a későbbiekben, amikor kérdések merültek fel bennem az Istennel és a hittel való kapcsolatomban.
Kezdettől fogva pap akart lenni?
Nyolcéves koromban határoztam el ezt, és attól kezdve semmi nem ingatott meg. Gyermekkoromban nagyszerű papokat ismertem meg.
Szigetköz az Esztergomi Főegyházmegyének - ezt így mondták - ,,internálótábora" volt. Itt rejtették el szem elől azokat a papokat, akik figyelemre méltóak voltak. Olyan papokkal
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 16:20
Trianon 100 - Csütörtök este mutatják be az Apponyi Albert beszédét feldolgozó történelmi drámát
szerdai adásában.

A dráma azt a beszédet dolgozza fel, amelyet Apponyi Albert gróf a magyar küldöttség vezetőjeként, Magyarországot képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.

Rátóti Zoltán szerint nem lehet legendákat ábrázolni a színpadon "vagy ilyenkor egy olyan terhet vesz magára az előadó, amelyben kudarcot vallhat". Ezért a szerep megformálásakor megpróbálta megkeresni az olyan érzelmi kapaszkodókat, mint a hazaszeretet, a hazáért érzett felelősségérzet, amely számára is fontos érték.

Rátóti Zolán kiemelte Apponyi gróf politikai felkészültségét és a színészek számára is irigylésre méltó előadói képességét, amellyel a politikus elmondta a magyar ügy védelmében tartott beszédét. Apponyiról tudható, hogy Európa-szerte elismert politikus és szónok volt, maga a megjelenése is tekintélyt parancsolt. Beszéde a történelmi szónoklatok között is kiemelkedő helyet foglal el - mondta a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:22
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban
A kis- és középvállalatokra összpontosító Caixin/Markit felmérés hétfőn közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) az áprilisi 49,4 pontról 50,7 pontra emelkedett májusban. A kínai feldolgozóipari BMI ezzel májusban ismét a növekedést és a visszaesést egymástól elválasztó 50 pontos küszöb fölé kapaszkodott vissza. Elemzők 49,6 pontot vártak. A májusi adat a legjobbnak számít a januári 51,1 pontos eredmény óta.

A kínai statisztikai hivatal vasárnap tette közzé a májusi hivatalos feldolgozóipari BMI-t, amely a nagyobb vállalatok körében folytatott felmérés alapján enyhe zsugorodást tükröz áprilishoz képest, 50,6 pontra csökkenve májusban az áprilisi 50,8 pontról.

Februárban a kínai feldolgozóipar történelmi mélypontra zuhant a járvány megfékezése érdekében alkalmazott üzemleállások és egyéb korlátozások miatt. Miközben márciusra a járvány belföldi terjedését sikerült visszaszorítani, és Kínában az ipari tevékenység újraindulhatott, a világ többi részén
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 07:04
Ők ma gyerekek
Janikovszky Éva:
Ők ma gyerekek

Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet,
hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad.
Ha ma nem ülsz oda vele a társasjáték mellé,
előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz.

Ők ma gyerekek, s nem pótolhatod
az önfeledt legózást, babázást úgy öt év múlva,
amikor már kevésbé szorítanak
megélhetési gondok, amikor már
nem kell új szőnyeg, vagy függöny az ablakra.

Ha most kihagyod az együttlét meghitt perceit,
évek múltán talán már
a meghitt beszélgetéseket sem igénylik.
Ha most nem sétálsz velük kézen fogva,
akkor pár év múlva végleg elengedik a kezed,
és a kapaszkodó nélkül elsodródhatnak.

Visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek
a gyermekkor napjai, hetei, hónapjai.
Téglák ezek, amelyekből és amelyekre
a felnőtt élet felépül.
Ha sok
foldinefehereva, 2020. május 31. vasárnap, 21:58
Online rendez gyermeknapot az Ökumenikus Segélyszervezet
bábelőadása, Badár Tamás bűvészprodukciója és Nagy Ervin meseolvasása színesíti. A programok közül az énekesnő által vezetett online videoklip-forgatás interaktív lesz, de a többi művész is bevonja a miskolci, orosházi, kastélyosdombói és olaszliszkai intézményekből interneten bekapcsolódó mintegy 50 rászoruló gyermeket.

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor elnevezésű kampányához, amelynek keretében az országszerte több mint 2000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó programra gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet támogatni, de ott megtalálható a segélyszervezet adomány számlaszáma is, ha valaki banki utalással szeretne csatlakozni az összefogáshoz.

A tájékoztató idézi Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy a szervezet kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy kapaszkodót nyújtson a nélkülöző gyermekeknek. Több mint 2000 rászoruló
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:41
Gazdaságélénkítő intézkedéseket helyezett kilátásba a kínai jegybank
Ji a jegybank által közzétett interjúban arról beszélt, hogy Kína erősíteni fogja gazdaságpolitikáját és anticiklikus intézkedéseit, miközben tovább csökkenti a vállalati hitelköltségeket és támogatja a reálgazdaságot. Kiemelte: a bizonytalanságok ellenére az ország gazdasági alapjai változatlanok maradtak, a jegybank mindazonáltal rugalmasabb monetáris politikát alkalmaz majd.

Ji emlékeztetett: az új koronavírus-járvány gazdaságbénító hatásai nyomán az első negyedévben a kínai bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékkal csökkent, és kétszámjegyű visszaesést regisztráltak a befektetések, a fogyasztás, valamint az export területén is. Különösen nehéz helyzetbe kerültek a magánkézben lévő, illetve a kis-és középvállalatok. A jegybank elnöke szót ejtett arról is, hogy az elmúlt időszakban a gazdasági adatok biztató tendenciát mutatnak, az áprilisi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index például már a növekedést jelző 50 pontos küszöb fölé kapaszkodott vissza a második egymást követő hónapban történt
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:22
GfK: enyhén javult a fogyasztói hangulat Németországban
A koronavírus-járvány és a terjedését akadályozó szigorú intézkedések kemény csapást mértek a fogyasztók hangulatára: a GfK nürnbergi gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban történelmi mélypontra, 23,4 pontra süllyedt a következő havi várakozásokban, és a végleges érték csak 0,3 ponttal lett jobb az előzetesnél.

Az intézet kedden ismertetett előrejelzése szerint júniusban 4,2 ponttal - a májusi mínusz 23,1 pontról mínusz 18,9 pontra - emelkedik a hangulatindex, ez összhangban áll az elemzői várakozásokkal.

A Gfk 1980-ban indított felmérésének történetében még soha nem volt ilyen alacsony a fogyasztói hangulatindex értéke, mint most áprilisban és májusban.

Egy évvel ezelőtt, tavaly áprilisban és májusban egyaránt 10,2 ponton állt a hangulatindex értéke.

A Gfk metodikája szerint a hangulatindex nulla pont feletti értéke azt jelzi, hogy a fogyasztás éves összevetésben emelkedik, a nulla pont alatti érték pedig csökkenést mutat. A háztartások fogyasztásában éves
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 10:12
1/297
Képek, videók
Osztrák-Magyar Monarchia
furaila
2020. június 05. péntek, 01:10
Osztrák tárnicska
dandej
2017. augusztus 15. kedd, 09:20
osztrak-magyar.jpg
menusgabor
2017. február 14. kedd, 19:16
osztrak-magyar(3).jpg
menusgabor
2015. január 29. csütörtök, 15:43
osztrak-magyar(36).jpg
menusgabor
2015. január 20. kedd, 13:57
Nyári kép
eva6
2020. július 05. vasárnap, 10:26
Nyári kep
eva6
2020. július 03. péntek, 10:04
második nap aranyérmesesi
maroka
2018. szeptember 29. szombat, 21:29
második jános pál erekje.
maroka
2018. június 29. péntek, 11:21
második állomás0603_4.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:26
második állomás0603_3.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:26
második állomás0603_2.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:25
második állomás0603.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:25
második állomás.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 19:00
síugrás második futam.jpg
maroka
2018. február 10. szombat, 23:21
Címkék
Ökumenikus Segélyszervezet, Apponyi Albert, virág szirmot, elmúlt időszakban, kínai jegybank, járvány megfékezése, szervezet kiemelt, többi művész, Gáncs Kristófot, pole pozícióból, második helyen, együttlét meghitt, anya világra, segélyszervezet adomány, esti mesét, májusi hivatalos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.